Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 Review: cea mai accesibilă tabletă Samsung, cu câteva funcții atractive și un ecran slab (Video)

Autor:  | Publicat în:  Samsung 13.640 ori
<b>Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 Review: cea mai accesibilă tabletă Samsung, cu câteva funcții atractive și un ecran slab (Video)</b>Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 este o tabletă anunțată în luna ianuarie a acestui an și iată că ea deja a ajuns în România și a primit și un review detaliat de la Mobilissimo.ro. Aceasta este o tabletă de buget de la Samsung, unul dintre...

Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 este o tabletă anunțată în luna ianuarie a acestui an și iată că ea deja a ajuns în România și a primit și un review detaliat de la Mobilissimo.ro. Aceasta este o tabletă de buget de la Samsung, unul dintre puținele terminale de acest tip ale producătorului sud coreean. Tab 3 Lite a ajuns în magazine în februarie și ne-a fost oferit în teste de către Marketonline.ro, care comercializează produsul la prețul de  549 lei, în versiunea albă cu WiFi.

Există și o variantă de 629 lei cu 3G la bord de la același retailer. Tableta măsoară 9.7 mm în grosime, cântărește 310 grame și are un spate din imitație de piele, care îi asigură o aderentă bună. Acest device e ușor de ținut cu o singură mână pentru e-reading și e destul de comod la utilizarea de zi cu zi. Observați și marginile mari ale ecranului, care fac tableta mai puțin atrăgătoare, dar la un asemenea preț facem rabat de la design modern.

Review Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

în rest designul este tipic pentru Samsung, cu buton Home fizic flancat de două butoane capacitive sub ecran și per total tableta pare destul de rezistentă la o scăpare pe podea. Aflați și că Tab 3 Lite e mai lung și mai lat decât Galaxy Tab 3 7.0, precursorul său, dar e și mai subțire. Butoanele aflate lateral nu oferă un feedback prea bun, ele nefiind ieșite în evidență destul, iar trecând la partea superioară aici regăsim portul USB și jackul audio.

Design Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

Pret Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

în stânga se afla slotul microSD, iar în spate avem camera și difuzorul. Cam atât pe partea de design, unde acest model nu este atractiv, dar e funcțional. în ce privește hardware-ul, avem parte de un display TFT LCD de 7 inch, cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli, densitate de 170 ppi și 16 milioane de culori afișate. Procesorul este un dual core, un Cortex A9 de 1.2 GHz (Marvell PXA986), care aduce și un GPU Vivante GC1000. Alte dotări includ slot microSD, 8 GB memorie internă, 1 GB RAM, WiFi, WiFi Direct, Bluetooth 4.0 și o cameră de 2 megapixeli.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

Avem parte și de un accelerometru, GPS și de o baterie Li-Ion de 3600 mAh, care ne-a oferit 7 ore și 51 de minute de playback video HD continuu, cu WiFi pornit și luminozitate la 50%. Performanța e foarte bună, mai ales că Nexus 7 2013 oferă doar 7 ore. Partea proastă e că bateria se încarcă în 4 ore și 40 de minute, ceea ce e enorm. Există și opțiuni Power Saving în zona Setărilor, care scad utilizarea CPU-ului și a ecranului, pentru a mări durata de viață a bateriei.

în ce privește aspectul audio, aici volumul este destul de ridicat, dar basul este slab. Playerul muzical Samsung este plin de opțiuni în secțiunea Egalizator, ceea ce putem considera un mare plus. Avem și suport DLNA și Smart Volume și per total acest difuzor este OK. în privința ecranului, ei bine acest TFT de 7 inch este ușor dezamăgitor, pentru care are un contrast slab, unghiuri de vizualizare foarte slabe și culori spălăcite.

Display Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

Luminozitate display Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

Tip pixeli dispaly Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

Luminozitatea este scăzută, deși la testul cu luxmetrul am atins 265 unități LUX pe alb. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar negrul nu este adânc pe acest model. Display-ul a fost sacrificat de dragul unui preț mai mic și asta se vede la utilizarea de zi cu zi. Măcar playerul video are câteva opțiuni binevenite, precum subtitrări sau Pop up Play, ultimul funcționând fără prea mult lag în mod surprinzător.

Camera Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

în zona de setări există o opțiune care permite creșterea lizibilității textului pe acest ecran, funcție binevenită pe un panou atât de "subțire". Camera din spate e o unitate de 2 MP, cu detectare facială, înregistrare video VGA la 24 FPS și fotografii cu rezoluție de 1600 x 1200 pixeli. Interfața este simplă și pentru o cameră relativ slabă, primim foarte multe opțiuni: panorama, Timer, efecte, expunere, balans de alb, scene, nume contextual în funcție de poziția pe harta și altele.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 se incinge

Calitatea nu este deloc mulțumitoare, deci spunem pas capturii în acest caz. Apreciez totuși numărul mare de opțiuni disponibile. Mai trebuie menționat și că Samsung Galaxy Tab 3 Lite tinde să se încingă atunci când jucam jocuri, ajungând și la 45 de grade Celsius, după 15 minute de Riptide GP2.

Review Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

Web browserul ne-a oferit o viteză rezonabilă și cu ocazia utilizării sale v-am prezentat și tastatura virtuală, care are avantajul unui rând numeric extra pe lângă cele pentru litere. în privința performanțelor, aici vom lăsa benchmark-urile să vorbească. Astfel, aflați că am decis să îl compar pe Tab 3 Lite cu precursorul său, Galaxy Tab 3 7.0 și cu Allview Speed City, o tabletă care costă pe jumătate cât Tab 3 Lite, dar care e foarte aproape la testele benchmark, că rezultate.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 Benchmarks

în Quadrant am atins 3408 puncte cu Tab 3 Lite, sub cele 4000 ale lui Allview Speed City și sub cele 3770 ale lui Samsung Galaxy Tab 3 7.0. în AnTuTu am obținut 11.474 puncte, peste cele 10.584 ale lui Speed City și peste cele 10.600 ale lui Tab 3 7.0. în NenaMark 2.0 am obținut 48.8 FPS, peste cele 46 FPS ale lui Allview Speed City, dar sub cele 51.6 FPS ale lui Tab 3 7.0. în cele din urmă în Vellamo și 3DMark am depășit rivalii, cu 1502 respectiv 2576 puncte. în BrowserMark 2.0 am atins 1471 puncte.

Review Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0

Observați că rezultatele nu sunt chiar spectaculoase la testele benchmark, dar câtă vreme tableta nu are lag (prea mult) la utilizarea zilnică ne declarăm încântați. Când spun "prea mult" mă refer la acel lag inevitabil pe care îl au terminalele Android cu TouchWiz și dotări nu prea high end. Acest device rulează Android 4.2.2 și în video review v-am prezentat și funcția Multi Window, împrumutată de la Galaxy Note 3 și care funcționează OK pe această tabletă, împărțind ecranul în două pentru 2 aplicații diferite utilizate simultan.

Lista de aplicații preinstalate pe acest model include S Planner, un calendar evoluat, S Voice, care e o versiune primitivă de Siri, Memo, o aplicație de luat notițe, Google Maps, Flipboard, magazinul Samsung Apps și Polaris Office. și acum să vedem și lista de aspecte Pro și Contra ale acestui terminal.

Iată-le pe cele Pro:

 • aderență bună
 • baterie bună
 • difuzor cu sunet clar
 • numeroase opțiuni foto
 • multi window util
 • preț scăzut
 • destul de subțire și ușoară
 • rulează jocuri noi relativ bine
 • suportă DLNA

și aspectele Contra:

 • ecran slab
 • supraîncălzire
 • încărcare prea lungă
 • fără HDMI
 • preferăm o cameră frontală în locul celei din spate
 • butoane fără feedback bun
 • brandurile locale ca Evolio și Allview oferă mai multe la aceeași sumă

îi acordăm lui Samsung Galaxy Tab 3 Lite o notă de 8 din 10 pentru design, un 7.7 din 10 pentru hardware și un 8.5 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.06 din 10 și pentru că prețul e mare față de ce oferă acest model versus tabletele locale, mai scădem din punctaj și ajungem la 7.75 din 10. Mulțumim Marketonline.ro pentru produsul oferit în teste și rețineți că Tab 3 Lite are drept defect principal ecranul și e vorba aici despre un minus peste care nu trecem deloc ușor.

Prețul actualizat al lui Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0, îl puteți afla de aici.

Review Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0
 

Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×