Samsung Galaxy Tab S10 Ultra review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

4.416 ori
<b>Samsung Galaxy Tab S10 Ultra review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Samsung propune de ceva vreme unele dintre mai complexe tablete cu Android, iar acum au devenit şi mai complexe, prin Galaxy AI. O serie de decizii inedite, de care noi nu ştim au făcut ca în 2024 procesorul tabletei flagship să fie un... MediaTek

Introducere

Samsung propune de ceva vreme unele dintre mai complexe tablete cu Android, iar acum au devenit şi mai complexe, prin Galaxy AI. O serie de decizii inedite, de care noi nu ştim au făcut ca în 2024 procesorul tabletei flagship să fie un... MediaTek. E greu de ales un chipset suficient de bun să pună în mişcare un ecran de 14.6 inch, Galaxy AI, 4 camere care filmează 4K şi un panou care acceptă input de la stylus.

A fost ales aici un MediaTek Dimensity 9300+, iar tableta propune acelaşi ecran AMOLED de 14.6 inch că predecesorul Tab S9 Ultra. Aş zice că tableta e pentru creativi, dar e mai mult de atât. Galaxy AI oferă traducere instant, face rezumate de documente uriaşe, îţi permite să iei notiţe pe PDF-uri, face din desene naive cu stylusul arta 3D şi generează obiecte din nimic.

Poate transforma o înregistrare vocală în stenogramă şi lista e mult mai lungă de atât. La bază avem un dispozitiv de dimensiuni foarte mari, nu e tableta ta tipică de 11 sau 12 inch, ci una de 14.6 inch, care vine aproape ultrabook cu tastatura accesoriu conectată. Mai nou şi ea cu buton Galaxy AI. Completate de o baterie uriaşă, de peste 11.000 mAh, de 4 difuzoare tunate de AKG şi mult RAM şi stocare.

Tableta costă 5699 lei la evoMAG şi am pus-o la treabă inclusiv cu noul joc Age of Empires Mobile. Plus desenat, scris de mână, luat notiţe, poze şi video.

Ce a ieşit aflaţi în recenzie.

Design Samsung Galaxy Tab S10 Ultra

Cea mai mare tabletă manevrată de mine, dar solidă

Samsung Galaxy Tab S10 Ultra este clasica „bucată de metal", un paralelipiped super îngust şi angular, fără prea multe rotunjimi. Doar la colţuri... să zicem. Are corp fabricat din aluminiu, de această dată cu un cadru ranforsat cu Armor Aluminum. Măsoară doar 5.4 mm în talie, mai subţire cu 0.1 mm decât Tab S9 Ultra.

Totuşi mai gros decât iPad Pro 2024 de 13 inch, care are 5.1 mm în talie. Cântăreşte un impresionant 718 grame şi dacă îmi venea un ramen aşa greu la restaurant, eram şocat. E o tabletă grea şi am simţit asta după ce am manevrat-o mult cu o mână când o pozam. Are sticlă în faţă, dar Samsung nu a dezvăluit protecţia sa. Probabil tot Corning Gorilla Glass, ca la predecesor.

Faţada tabletei atrage amprente şi multe, am şters-o deseori. Nu ar strica o protecţie oleofobica pe viitor. Are certificare IP68 pentru rezistenţă la apă şi praf şi e foarte solid construită. Vine pe gri sau argintiu şi are acea zonă pe spate, banda magnetică pentru ataşarea de stylus şi încărcarea să. Muchiile ecranului sunt foarte înguste, pentru un raport ecran-corp de 90%, dar lasă loc să îţi sprijini degetele mari acolo, când ţii tableta la gaming în Age of Empires sau Netflix.

La aderenta stă bine, dar greutatea e ceva... rar. Merge sprijinită pe genunchi sau ataşată la tastatură. O cam mare de manevrat în avion spre exemplu sau tren.

E mai de... sufragerie. 

Display Samsung Galaxy Tab S10 Ultra

Acelaşi ecran ca pe Galaxy Tab S9 Ultra

Samsung Galaxy Tab S10 Ultra are acelaşi ecran ca şi Samsung Galaxy Tab S9 Ultra înaintea sa, asta vă zic sigur. Mă refer la un Dynamic AMOLED 2X cu diagonală de 14.6 inch, cel mai mare ecran cu care m-am jucat în ultima vreme. 

Are refresh rate de 120 Hz şi suport HDR10+. Atenţie şi la muchiile foarte înguste, care aduc raportul ecran-corp la 90.7%. Muchii foarte înguste, abia ai loc să ţii degetele pe ele. Rezoluţia este de 2960 x 1848 pixeli, iar protecţia e... incertă. Samsung nu a dezvăluit, dar mă gândesc la un Gorilla Glass. Experienţa de vizualizare? Satisfăcătoare.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei MatePad Pro 13.2 PaperMatte1408 (LUX)
  • 2.Huawei MatePad Pro 13.2950 (LUX)
  • +
  • 6.Samsung Galaxy Tab S10 Ultra687 (LUX)
  • 7.Huawei MatePad 11.5649 (LUX)
  • 8.Huawei MatePad 11.5 S608 (LUX)
  • 9.Apple iPad 10 (2022)537 (LUX)
  • 10.Blackview Tab 11 WiFi536 (LUX)
  • 11.Lenovo Tab Plus525 (LUX)
  • 12.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
  • 13.Huawei MatePad 11505 (LUX)
  • 14.Samsung Galaxy Tab S7+ 5G481 (LUX)

Avem un panou luminos, cu paleta largă de culori, care se descurcă OK la soare, are contrast excelent, negru adânc. E şi foarte responsiv la jocuri. Ce i-aş putea reproşa e că nu are protecţie oleofobică, rămân foarte multe amprente pe el. La testul cu luxmetrul am ajuns la 687 de LUX, depăşind Galaxy Tab S8 Ultra şi pe Huawei MatePad 11.5. E sub Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 totuşi, dar şi sub Huawei MatePad Pro 13.2. 

Ca de obicei Samsung oferă o bogăţie de opţiuni legate de ecran în Setări. Poţi umbla la luminozitate, cu opţiune de luminozitate adaptivă. Ai şi Motion Smoothness, adică Refresh Rate, care se poate seta pe Adaptiv, până la 120 Hz sau Standard, adică 60 Hz. Avem şi Eye Comfort, care îţi protejează ochii, dar şi Screen Mode, adică moduri de culoare.

Aici alegi Vivid, Natural, ai slider de balans de alb (de la cald la rece) şi 3 slidere (R, G, B). Plus un slider Vividness, care a apărut când "viul" culorilor lui S24 nu era destul de... viu. Apoi avem reglaje de font şi putem ascunde şi inesteticul breton al camerelor selfie duale cu o bandă neagră.

  • 1234
Samsung Galaxy Tab S10 Ultra
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×