Samsung Galaxy Tab S4 Review (Introducere, Design, Display)

1.629 ori
<b>Samsung Galaxy Tab S4 Review</b>"Noi nu testam tablete des la Mobilissimo.ro" este o propoziţie pe care o auziţi des. Nu că ar fi vina noastră, dar întreg segmentul tabletelor este în regres. O duc bine convertibilele, Chromebook-urile şi ultrabook-urile în schimb. Samsung Galaxy Tab S4

Introducere

"Noi nu testam tablete des la Mobilissimo.ro" este o propoziţie pe care o auziţi des. Nu că ar fi vina noastră, dar întreg segmentul tabletelor este în regres. O duc bine convertibilele, Chromebook-urile şi ultrabook-urile în schimb. Samsung Galaxy Tab S4 e una dintre tabletele care vrea totuşi să le provoace la duel, cu promisiunea că va combina o experienţă multimedia desăvârşită cu productivitate high-end.

La urma urmei nu vezi în fiecare zi o tabletă cu 4 difuzoare şi ecran Super AMOLED, plus stylus la pachet în universul Android. De fapt nu vezi deloc, pentru că nu prea sunt modele high-end de genul pe piaţă. Tab S4 costă în jur de 3.000 de lei la retailerii de la noi şi ne-a sosit în varianta 4G LTE, cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare. Are şi stylus S-Pen la pachet, dar tastatura trebuie cumpărată separat.

Faţă de predecesori are un format nou, renunţă la buton Home şi la scanner de amprente şi le înlocuieşte cu scanarea facială şi de iris. iPad Pro killer? Aflaţi încele ce urmează.

Design Samsung Galaxy Tab S4

Sticlă şi metal şi amprente şi fără buton Home

Samsung Galaxy Tab S4 este cea mai inedită tabletă cu Android văzută de mine în ultima vreme. Mă rog, cea mai inedită din ultimii ani ar fi Lenovo Yoga Book, dar aia e altă mâncare de peşte. Mă refer la faptul că Tab S4 renunţă la butonul Home, are muchiile subţiri şi are un format alungit. Pare un device mai business, mai serios, decât unul de joacă şi divertisment. Nu că nu ar fi capabil să facă şi asta.

Formatul sau 16:10 se pretează bine de tot la Netflix şi jocuri de altfel. Fabricată din sticlă şi metal, cu panou din sticlă în spate, tableta atrage serios amprente şi grăsime şi vă veţi trezi ştergând-o mereu cu manşeta. Muchiile foarte înguste pot duce la multe apăsări din greşeală pe ecran, dar avem o funcţie specială care ne scapă de asta. Aderența e destul de OK, iar terminalul vine pe negru sau gri.

Măsoară 7 mm în grosime şi cântăreşte 482 de grame, acceptabil la o diagonală de 10.5 inch. Butoanele răspund OK la apăsare şi după ore lungi de gaming şi Netflix nu am resimţit vreo oboseală a mâinilor. Este comod Tab S4 atât în portret, cât şi în landscape, asta e sigur. Cei care au avut un Tab A sau Tab S înainte vor avea nevoie de câteva zile bune de acomodare totuşi cu formatul.

Display Samsung Galaxy Tab S4

Plăcut privirii la jocuri, video, orice

Când a dat Samsung greş ultima oară cu un ecran de telefon sau tableta nu mai ştiu, dar clar nu o să înceapă acum. Pe Samsung Galaxy Tab S4 ne propun un ecran clar destinat consumului multimedia, prin virtutea aspectului 16:10. E ideal pentru consumul de video şi jocuri.

Samsung Galaxy Tab S4

Primim un panou Super AMOLED de 10.5 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli, iar experienţa mea de vizualizare a implicat o luminozitate ridicată, claritate perfectă, culori foarte vii şi un negru adânc. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul este excelent, chiar şi la soare. Pixelii au aranjament RGB Stripes, dar unul ciudat, special, cum nu prea vezi.

La fiecare pixel lung şi dreptunghiular albastru avem asociaţi alţi pixeli verzi şi roşii circulari. Am ajuns şi la testul cu luxmetrul, unde am atins 418 LUX, care la telefoane e deja obișnuit, dar la tablete e impresionant. Depăşeşte iPad Air 2 şi Samsung Galaxy Tab A 9.7, dar şi Lenovo Yoga Book. E sub Samsung Galaxy Tab S2 şi iPad 9.7 (2018). Setările iarăşi sunt foarte generoase, ca de obicei pentru Samsung.

Test Luminozitate ecran

 • 1.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
 • +
 • 8.Samsung Galaxy Tab S4418 (LUX)
 • 9.Samsung Galaxy Tab S6416 (LUX)
 • 10.Samsung Galaxy Tab S5e415 (LUX)
 • 11.Apple iPad mini 2412 (LUX)
 • 12.Samsung Galaxy Tab A 9.7402 (LUX)
 • 13.Cube iWork 10396 (LUX)
 • 14.ASUS Transformer Pad TF103C391 (LUX)
 • 15.Chuwi Hi13385 (LUX)
 • 16.Lenovo Yoga Book (Android)375 (LUX)

Umblăm la luminozitate, avem filtru pentru lumină albastră, Screen Zoom şi font. Clasicul Screen Mode e aici, cu moduri Adaptive, AMOLED Cinema, AMOLED Photo şi Basic. Color Balance poate fi setat pe Warm sau Cool, avem şi reglaje de Icon Frames, plus foarte utilă opţiune de a bloca atingerile accidentale, care se întâmplă foarte des din cauza îngustimii muchiilor.

Un ecran excelent, aur curat pentru Netflix.

 • 1234
Samsung Galaxy Tab S49,0310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×