Samsung Galaxy Tab S6 Review în Română (Introducere, Design, Display)

2.141 ori
<b>Samsung Galaxy Tab S6 Review în Română</b>După ce l-am testat pe Samsung Galaxy Tab S5e şi am aflat că există şi tablete foarte capabile în zona midrange, acum urcăm în stratosfera tabletelor, la Samsung Galaxy Tab S6. Aceasta este cea mai puternică tableta de pe piaţă, cu specificaţii care ar..

Introducere

După ce l-am testat pe Samsung Galaxy Tab S5e şi am aflat că există şi tablete foarte capabile în zona midrange, acum urcăm în stratosfera tabletelor, la Samsung Galaxy Tab S6. Aceasta este cea mai puternică tabletă de pe piaţă (non Apple), cu specificaţii care ar rivaliza cu telefoanele flagship. În ciuda acestui fapt rămâne subţire, la doar 5.7 mm în talie şi aduce şi 4 difuzoare tunate de AKG şi un stylus nou S Pen, ataşabil magnetic în spate.

Are procesor Snapdragon 855 şi e prima tabletă cu cameră duală pe care o testăm. Costă în jur de 3.600 de lei pe plan local şi a fost anunţată la final de iulie, când eram în Amsterdam să îl testez pe Note 10 înainte de lansare. Acum am pus mâna atât pe acest terminal metalic cu ecran de 10.5 inch, cât şi pe accesoriile sale principale: protecţia spatelui şi o tastatură ataşabilă magnetic, creând împreună un soi de Book Cover.

Ce a ieşit şi dacă poate înlocui un laptop acest Tab S6 aflaţi mai jos...

Design Samsung Galaxy Tab S6

Foarte plăcut de folosit în portret, landscape şi cu stylus ingenios ataşat

Samsung Galaxy Tab S5ene-a şocat prin cât de subţire era, iar acum vine şi Samsung Galaxy Tab S6 cu o alură ultra-subţire similară. Are un corp unibody metalic, cu clasicele decupaje de antene în spate, sus şi jos (nu foarte estetice). Măsoară doar 5.7 mm în talie şi cântăreşte 420 de grame, dar nici o secundă nu mi-a dat senzaţia de fragilitate.

Video-review Samsung Galaxy Tab S6, secțiunea design

Aderența este OK, butoanele au răspuns binişor la comenzi şi tableta e comod de folosit şi în landscape şi în portret. Samsung Galaxy Tab S6 are muchiile suficient de groase încât să ai unde pune degetele şi suficient de subţiri să nu strice estetică terminalului. Vine pe nuanţe că albastru, roz şi gri. Tab S6 are construcţie premium, încape în majoritatea ghiozdanelor şi unele poşete şi îmi place soluţia ingenioasă din spate.

E vorba despre un slot special pentru stylus, care îl face că se ataşeze magnetic în acea fantă şi să se şi încarce wireless. Am apreciat şi faptul că ecranul nu atrage prea multe amprente şi praf şi a fost nevoie să îl curat mult mai rar decât la alte tablete testate de noi.

Vei uita că ai o tabletă de 10.5 inch în mâna chiar şi după ore bune de vizionat Netflix sau gaming. Palmele nu transpira, degetele nu dor. Ergonomie la puterea a zecea.

Unde mai punem și faptul că putem achiziționa și un cover cu tastatură ce se atașează magnetic la ea. Aici am ceva nemulțumiri, dar nu legat de tastaură (care e excelentă), ci legat de partea de cover, ce folosește și drept stand pentru tabletă. Ea se atașează prin lipire, printr-o porțiune de silicon lipicios, dar care tinde să se dezlipească de tabletă, mai ales când folosim Tab S6 pe post de laptop, pe suprafețe alunecoase.

Un sistem de prindere cu magneți, cum se prinde tastatura de altfel, ar fi fost mult mai eficient aici!

Display Samsung Galaxy Tab S6

Exact ca şi panoul de pe Tab S5e, adică unul de calitate

Samsung Galaxy Tab S6 vine cu un ecran aproape identic cu cel de pe Galaxy Tab S5e, dacă nu chiar acelaşi. E tot un panou de 10.5 inch Super AMOLED, cu rezoluţie generoasă de 2560 x 1600 pixeli. Are densitate de 287 ppi şi aflaţi mai jos cum ni s-a părut la filme şi jocuri.

Video-review Samsung Galaxy Tab S6, secțiunea display

Am dat drumul la cele mai colorate episoade din "Final Space" pe Netflix sau la peisajele castelane din "The Crown" şi am descoperit culori foarte vii. Nu ţipătoare, dar expresive şi pline de viaţă. Negrul este adânc, ecranul nu e foarte reflectiv şi avem contrast excelent, chiar şi în bătaia soarelui. Luminozitatea a fost ridicată şi claritatea excelentă, iar unghiurile de vizualizare largi, aşa că pot privi lejer şi membri familiei din dreapta/stânga voastră.

Pixelii au aranjament atipic, RGB Stripes şi nu Pentile Matrix, dar cu un setup aparte: fiecare pixel albastru are doi sub pixeli mici verde/roşu. La testul cu luxmetrul am ajuns la 416 LUX, o valoare peste Galaxy Tab S5e cu doar 1 LUX, deci cele două sunt iarăşi egale în mare. Depăşim şi Galaxy Tab A 9.7, dar suntem sub iPad 9.7 (2018) şi Galaxy Tab S2.

Test Luminozitate ecran

 • 1.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
 • +
 • 9.Samsung Galaxy Tab S6416 (LUX)
 • 10.Samsung Galaxy Tab S5e415 (LUX)
 • 11.Apple iPad mini 2412 (LUX)
 • 12.Samsung Galaxy Tab A 9.7402 (LUX)
 • 13.Cube iWork 10396 (LUX)
 • 14.ASUS Transformer Pad TF103C391 (LUX)
 • 15.Chuwi Hi13385 (LUX)
 • 16.Lenovo Yoga Book (Android)375 (LUX)
 • 17.Samsung Galaxy Note Pro 12.2371 (LUX)

Reglajele/opţiunile pentru ecran includ luminozitate, luminozitate adaptivă, filtru de lumină albastră, Night Mode şi Modul de afişaj. Acesta poate fi setat pe Vivid sau Natural, in funcţie de cum vă plac culorile.

Avem şi mărime şi stil al fontului de reglat. Un ecran excelent pentru gaming şi multimedia.

 • 1234
Samsung Galaxy Tab S69,3610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×