UTOK 700 Q review: un device mic și portabil, excelent pentru consumul media (Video + Concurs)

4.163 ori
<b>UTOK 700 Q review: un device mic și portabil, excelent pentru consumul media (Video + Concurs)</b>UTOK 700 Q reprezintă o premieră pentru noi: prima tabletă de la F64.ro pe care o testăm și cu această ocazie marcăm și intrarea acestui brand pe piața locală. Terminalul costă 449 lei și de parcă acest preț nu era deja tentant, produsul a...

UTOK 700 Q reprezintă o premieră pentru noi: prima tabletă de la F64.ro pe care o testăm și cu această ocazie marcăm și intrarea acestui brand pe piața locală. Terminalul costă 449 lei și de parcă acest preț nu era deja tentant, produsul a primit și o reducere de 100 de lei de Black Friday. Hai să vedem ce ne rezervă acest device.

Rețineți și că dăm la concurs UTOK 700 Q cititorilor noștri care îndeplinesc condițiile pe care le aflați la finalul acestui material. Trecând la tableta în cauză, aflați că gadgetul măsoară 10 mm în grosime și cântărește 300 de grame, iar carcasa sa este fabricată din plastic glossy. Remarcăm un design rotunjit și lipsa butoanelor fizice de volum, plus faptul că toate porturile, slot-urile și butoanele care contează se afla în lateralul tabletei, atunci când o ținem în landscape.

UTOK 700 Q review: un device mic și portabil, excelent pentru consumul media (Video + Concurs)

Construcția acestui model UTOK este solidă, produsul nu scârțâie și singurul neajuns aici e faptul că 700 Q e destul de alunecos, având carcasa glossy. Tableta este disponibilă pe alb sau pe negru, are margini mari ale ecranului și un difuzor în zona din spate. Am remarcat și prezența unui orificiu pentru reset, în zona în care se afla și portul HDMI, slotul microSD și butoanele.

Per total acest design este OK la un asemenea preț și trecem la hardware. Aici ne este oferit un CPU quad core Allwinner A31S de 1.2 GHz, 1 GB RAM DDR3 și un display de 7 inch, un TFT LCD cu multitouch în 5 puncte și rezoluție de 1024 x 600 pixeli. Dotările includ și 8 GB memorie internă, slot microSD, un GPU PowerVR SGX 544 MP2 8 core și un difuzor de 1 W.

Specificatii UTOK 700 Q

în spate avem o cameră de 2 MP, iar în față una de 0.3 megapixeli. Tableta integrează și un port mini HDMI, suporta conectivitate WiFi și e compatibilă cu modemuri 3G. Pe partea de baterie avem la dispoziție o unitate Li-Polymer de 2700 mAh, care pe hârtie asigura 6 ore de funcționare maxim, iar la testele noastre s-a încărcat în 2 ore și ne-a oferit cam 3 ore și jumătate, 4 ore de playback video HD cu luminozitate la 50% și WiFi pornit.

Pret UTOK 700 Q

în ce privește experiența multimedia, la aspectul audio UTOK 700 Q are o bilă albă pentru că include căști la pachet și apreciem și volumul bun, basul OK și claritatea destul de bună a difuzorului. Căștile au bas foarte bun, volum foarte ridicat, stau bine în ureche, deci per total pe partea acustică suntem încântați.

Trecând la ecran și aspect video, avem la dispoziție aici deja faimosul 4K Video Player, care își face treaba bine în tandem cu un display de 7 inch, acel TFT LCD cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli menționat mai devreme. Ecranul afișează culori vii, ușor suprasaturate și atinge o luminozitate de 195 de LUX, ceea ce nu prea e impresionant, deși în realitate acest display pare ceva mai luminos.

UTOK 700 Q dispaly la microscop, pe albUTOK 700 Q dispaly la microscop, pe negru

Unghiurile de vizualizare sunt OK pe orizontală, nu atât de bune pe verticală, iar ecranul răspunde bine la comenzi. Pot spune că primim un ecran destul de bun pentru o tabletă de sub 500 de lei. Rețineți și că UTOK 700 Q suporta playback pentru fișiere AVI, MKV, FLAC, MOV și MP4 și vine și cu suport DivX și Xvid. în ce privește cameră, această unitate de 2 MP e mai degrabă inclusă pentru a bifa o dotare hardware.

Camera lui UTOK 700 Q

Camera vine fără pretenții și oferă opțiuni ca panorama, efecte de culoare, captură în rafală și aparent și filmare HD. Puteți face fotografii și captura video simultan, dar cadrele ies cu zgomot și aveți și parte de lag. La testele noastre cu termometrul am atins 44.6 grade Celsius cu acest device, după 15 minute de gaming în Riptide GP2, ceea ce înseamnă că tableta se cam încinge.

UTOK 700 Q se incinge.

Trecând la aspectul software, terminalul rulează Android 4.2.2 și vine cu un browser web destul de lent, dar care își face treaba OK. Am testat și benchmark-uri pe device și am decis să îl compar pe UTOK 700 Q cu Lenovo IdeaTab S500 și Serioux S785 Quatro, în ideea că toate 3 sunt tablete de 7+ inch cu procesoare quad core de 1.2 GHz.

Benchmark-uri UTOK 700 Q

Serioux și Utok împart un CPU Allwinner A31 de altfel, iar Lenovo adopta un alt Cortex A7. UTOK 700 Q obține 11.813 puncte în AnTuTu, sub cele 13.000 puncte ale lui Lenovo și cele 12.000 ale lui Serioux. în NenaMark 2 obținem un foarte bun 58.1 fps, peste cele 46 FPS ale lui Lenovo și cu puțin sub cele 61.1 FPS ale lui Serioux. UTOK 700 Q nu rulează Quadrant din păcate, iar în Vellamo am atins 1203 puncte, foarte aproape de cele 1270 puncte ale lui Serioux și sub cele 1300 ale lui Lenovo.

Review UTOK 700 Q

Surpriza vine în 3DMark, unde UTOK a ajuns la 4926 puncte, cu câteva sute mai mult decât rivalii săi. și în BrowserMark 2.0 am obținut mai multe puncte: 1453. Rețineți că am comparat aici un model UTOK de 400 de lei cu o tabletă Lenovo de 200 de euro și una Serioux de 700 de lei, deci zic că stăm bine. Trebuie menționat și că acest model suferă de lag în interfață, dar și că rulează totuși jocuri moderne cu grafică 3D, cum e cazul lui Riptide GP2.

Android 4.2 este disponibil aici în varianta stock, primind în plus doar un buton de screenshot. Printre aplicațiile oferite la pachet aici se număra una care extinde garanția cu până la 5 ani, completând un formular în termen de 30 de zile de la pornirea terminalului. Avem preinstalat și SeeNow, un serviciu care oferă acces gratuit o lună la emisiuni, seriale TV și filme.

UTOK 700 Q

UTOK 700 Q are și o aplicație Elefant.ro, care oferă acces la 100 de cărți digitale și oferă o experiență OK de e-reading. Lista de aplicații preinstalate include și Adobe Reader și știri + Meteo, iar Facebook și YouTube funcționează OK pe acest gadget, în cazul în care vă întrebați. Pentru un asemenea preț, produsul e un compromis excelent.

și acum hai să vedem aspectele pro și contra ale acestui device.

​Iată-le pe cele Pro:

 • design solid
 • garanție 5 ani
 • calitate audio OK
 • căști la pachet
 • port HDMI
 • display de calitate
 • 4 ore de playback HD
 • rulează jocuri cu grafică 3D

și iată și aspectele contra:

 • tableta se încinge
 • camera e slabă
 • ușor lag
 • fără butoane de volum

UTOK 700 Q primește de la Mobilissimo.ro o notă de 8.5 din 10 pentru design, un 8.5 și pentru hardware și un 9.2 pentru OS și UI, cu o notă finală de 8.73 din 10. Tableta este foarte bună la prețul sau și o dăm la concurs, pe care îl puteți câștiga dacă urmați regulamentul de mai jos.

Și acum condițiile de participare la concurs:

 • Like la pagina de Facebook UTOK România
 • Vizită pagină web http://www.utok.com/
 • Share la acest articol pe Facebook
 • Comentariu mai jos de ce aveți nevoie de această tabletă
 • Screenshot cu cele patru condiții de mai sus
 • Trimiteți mail la adresa concurs(a)mobilissimo.ro cu imaginile și subiect: "Concurs UTOK"

Tragerea la sorți se va realiza prin random.org și va avea loc sâmbătă, pe 7 decembrie la ora 21. Multă baftă!

Prețuri actualizate:

UTOK 700 Q review
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×