UTOK Hello 7Q Review + Concurs: tabletă 3G cu Android stock, aplicații power save utile, ecran și baterie nu foarte impresionante (Video)

3.630 ori
<b>UTOK Hello 7Q Review + Concurs: tabletă 3G cu Android stock, aplicații power save utile, ecran și baterie nu foarte impresionante (Video)</b>UTOK Hello 7Q este o tabletă de 7 inch, pe care am analizat-o în detaliu în ultimele săptămâni și pe care o puteți câștiga respectând regulile menționate mai jos. Terminalul este unul quad core 3G, care a fost lansat la începutul toamnei și...

UTOK Hello 7Q este o tabletă de 7 inch, pe care am analizat-o în detaliu în ultimele săptămâni și pe care o puteți câștiga respectând regulile menționate mai jos. Terminalul este unul quad core 3G, care a fost lansat la începutul toamnei și costă 399 lei. Produsul poate fi cumpărat de pe Utok.com cu un bonus special, sub forma unui SIM Orange prepay gratuit.

Că design, acest model aduce o grosime de 9.7 mm și o greutate de 300 de grame. Tableta este neagră, fabricată din plastic și are o textură în formă de romb în partea din spate. Carcasa sa este glossy, iar aderența este OK. Produsul pare destul de solid și vine în zona frontală cu un earpiece, iar ecranul e magnet de amprente. Remarcăm marginea destul de mare a ecranului, prezența unei camere frontale și faptul că displayul are o folie deja aplicată.

Designul lui UTOK Hello 7Q

în spate regăsim camera principală, difuzorul, dar și un capac în zona superioară, sub care se afla un slot microSD și două slot-uri SIM, din care doar unul este funcțional. în zona superioară a tabletei se afla un jack audio, un port microUSB pentru încărcare și conexiune USB, în vreme ce în dreapta se află butoane de volum, butonul On/Off și un orificiu pentru funcția reset. Designul este OK dacă ne gândim că nu este foarte departe de ceea ce oferea Nexus 7 drept premium în 2012.

Specificatii UTOK Hello 7Q

Trecând la hardware, tableta include un procesor quad core MediaTEk MT8382 de 1.3 GHz, un GPU Mali 400 MP2 și un display de 7 inch TFT cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli, cu 5 puncte multitouch. Device-ul are parte și de 8 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB, 1 GB RAM DDR3, o cameră de 2 MP în spate și una frontală de 0.3 MP. Pe partea de conectivitate avem WiFI, 3G, Bluetooth 4.0, GPS, Miracast, radio FM și conectivitate HSPA cu viteza de download de până la 21.6 Mbps.

Bateria lui UTOK Hello 7Q

Alte dotări includ și un G Sensor și o baterie de 2800 mAh (Li-ion), care pe hârtie asigura 6 ore de funcționare. Terminalul are o valoare SAR de 0.907 W/kg, iar bateria să a asigurat la testul nostru de playback video HD în bucla cu WiFi pornit și luminozitate la 50% un timp de 2 ore și 2 minute de funcționare. Acesta e dezamăgitor față de așteptări, iar tableta se încarcă în o oră și 45 de minute, ceea ce e OK. Nu mă așteptam să primim vreo funcție Power Saving aici, dar din fericire avem parte de o aplicație dedicată cu acest scop.

Ea poartă numele de DU Battery Saver, care afișează temperatura, voltajul și tehnologia bateriei, având și 3 moduri de funcționare: Long (setări minime pentru vibrații, timeout, luminozitate, WiFi dezactivat, Bluetooth și date la fel), apoi General, Sleep și My Mode, acesta din urmă fiind un mod personalizabil. Puteți schimba opțiunile și monitoriza utilizarea aplicațiilor pentru a economisi baterie. Există și optimizare cu o singură atingere și un widget arătos asociat acestui software.

UTOK Hello 7Q Review

în ce privește acustica, tableta nu vine cu căști, are un player muzical stock și nu are un volum foarte ridicat. Sunetul de la difuzor e clar, basul nu e foarte bun, iar sunetul este ușor înfundat cu tableta plasată pe o suprafață plată. Egalizatorul e cel stock, cu setări legate de genuri muzicale, Bass Boost și efect 3D. Din păcate volumul nu e foarte ridicat aici. Avem la dispoziție și radio FM și opțiunea Bes Sound Enhance, pentru îmbunătățirea acusticii la căști.

Playerul suporta fișiere în format MP3, OGG, WMA, FLAC și Wave, iar sunetul este în mare OK având în vedere prețul tabletei. Păcat de lipsa de căști la pachet... în privința ecranului, folosim pe UTOK Hello 7Q un display TFT de 7 inch, cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli și cu multitouch în 5 puncte. Tableta suporta playback pentru fișiere MP4, FLV, MKV, WMV, Xvid și Divx, iar ecranul afișează culori vii, este luminos și clar, iar pe orizontală unghiurile de vizualizare sunt largi.

Ecranul lui UTOK Hello 7Q

Nu același lucru poate fi spus la experiența pe verticală. Remarcăm și prezența ușor exagerată a unei nuanțe de alb aici, iar acest display oferă pixeli de tip RGB Stripe și atinge nivel de luminozitate de 162 LUX, deci destul de slab. Totuși, acest ecran e OK pentru consumul media și gaming casual. Setările sale din zona dedicată ecranului includ Scene, Font și activarea senzorului de proximitate la apeluri. Trecând la camera principală de 2 MP, ea vine cu focus fix, HDR, opțiunea Beauty Face, Panoramă și realizează fotografii cu zgomot destul de ridicat. Printre opțiunile camerei se număra tagging GPS, expunere, efecte de culoare, scene, balans de alb, claritate, nuanța, saturare, luminozitate, contrast și anti flicker.

Jocuri pe UTOK Hello 7Q

Există și opțiunile Zero Shutter Delay, detectare facială, self timer, ISO și captura continuă. Avem parte și de stabilizare electronică, opțiuni audio, time lapse și zoom până la 4x. Per total, cameră este OK la prețul acestui device și având în vedere așteptările. UTOK Hello 7Q atinge o temperatură de 35.8 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci nu se supraîncălzește. Browserul oferă o viteză OK, poate chiar surprinzătoare aș putea spune, iar tastatura virtuală este una stock și comodă.

Utok Hello 7Q

De remarcat și că în browser pinch to zoom e cam lent. Nu uităm de funcția de telefonie a tabletei, fiind inclusă aici și opțiunea Speed dial, iar volumul la convorbiri este rezonabil, dar semnalul e la 70% din potențialul său maxim destul de des de-a lungul testelor. Tableta suportîăși conexiune 3G și trimiterea de mesaje text. Nu am uitat de benchmark-uri, iar UTOK Hello 7Q a fost comparat cu Utok i700 și cu Allview Viva H7 Life.

Viva H7 Life și UTOK Hello 7Q împart un procesor quad core MediaTek MT8382, iar UTOK i700 vine cu un Intel Z2520. Iată și rezultatele benchmark-urilor:

 Utok Hello 7QUtok i700Allview Viva H7 Life
Quadrant542267645884
AnTuTu170151575516017
NenaMark57 FPS69.9 FPS59.3 FPS
Vellamo12307821798
3DMark274551802853
GeekBench 3323/989340/796345/1073
GFX3 FPS5.4 FPS3.3 FPS
BrowserMark1761X605
SunSpider151713721400
SpeedTest20/19 Mbps down/up20/3 Mbps21/21 Mbps

Observați că UTOK Hello 7Q nu prea câștiga bătăliile cu celelalte modele, în ciuda similarității lor. Ea câștigă 2 din 10 bătălii de acest gen, dar nu suferă de vreun pic de lag și rulează fără probleme jocul Riptide GP2. Interfața este cea stock, iar OS-ul este Android 4.2.2, cu singură modificare sub forma unui buton virtual de screenshot în interfața. în rest avem zona dual dropdown, pentru notificări și Quick Settings.

UTOK Hello 7Q Review

Widgeturile sunt în mare cele stock, plus câteva unice asociate aplicațiilor, iar multitasking-ul rămâne pe bază de swipe. Zona de setări include opțiuni pentru SIM, programarea pornirii și închiderii tabletei, Quick Boot și oprirea unui apel cu butonul On/Off de exemplu (în zona Accessibility). Pe lista de aplicații preinstalate se afla Adobe Reader, Calculator, Elefant (e-reader și magazin de cărți, cu 100 de titluri la pachet), File Manager, Get Lokal, adică un soi de Yelp și DU Speed Booster. Aceasta aplicație curăță cache-ul, RAM-ul, se ocupă de securitate și optimizarea sistemului pentru gaming chiar.

UTOK Hello 7Q

Avem și Google+, News and Weather și Seenow HD, care vine la pachet cu un abonament pe o lună la filme și seriale. Sound Rec, To Do, Zonga și UTOK Now încheie lista de aplicații preinstalate. Să vedem cum arăta și zona Pro/Contra acestui device.

Iată aspectele Pro:

 • rulează jocuri cu grafică 3D OK
 • preț accesibil 
 • aplicație power saving utilă
 • acustică OK
 • fără supraîncălzire
 • Android stock
 • design acceptabil pentru preț

Și cele Contra:

 • ecranul putea fi mai luminos
 • bateria putea fi mai bună
 • semnalul celular nu e chiar excelent mereu
 • magnet de amprente în zona frontală

Tableta primește nota 8.5 din 10 pentru design, un 8.3 din 10 pentru hardware și un 9 pentru OS și UI. Media este de 8.6 din 10, iar acestă tabletă este un model de 7 inch atractiv, pentru cei care vor să cheltuiască sub 100 de euro și să aibă parte de apelare telefonică, conexiune 3G și ceva gaming și vizualizare de conținut media. Și acum hai să vedem cum puteți intra în posesia acestui device.

Iată regulile concursului:

 • Vizită a paginii de produs pe site-ul Utok.com
 • Like la pagina de Facebook UTOK
 • Share la articolul de unboxing/review pe contul personal de Facebook
 • Comentariu la articol cu răspuns la întrebarea "de ce tableta și nu telefon?"

Cele 4 capturi de ecran trebuie trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Tableta UTOK Hello 7Q", plus nume real, adresa și număr de telefon. Tragerea la sorți are loc prin random.org în data de 12 noiembrie la ora 21. Multă baftă!

UTOK Hello 7Q prețuri actualizate:

UTOK Hello 7Q Review
 

UTOK Hello 7Q
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×