Acer Liquid Jade Primo Review (Introducere, Design, Display)

Autor:  | Publicat în:  Acer 2.323 ori
<b>Acer Liquid Jade Primo Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia lui Acer Liquid Jade Primo, telefon Windows 10 Mobile cu dotări midrange şi Dock la pachet. Costă 649 dolari un bundle, ce include şi tastatură, mouse şi husă, iar docul transformă telefonul în înlocuitor de PC..

Introducere

După Microsoft Lumia 950 XL, e rândul unui alt model cu Windows 10 Mobile şi potenţial de înlocuitor de PC să ne fure timpul şi privirea. E vorba despre Acer Liquid Jade Primo şi nu ar trebui să vă mire că testam acest produs, pentru că la urma urmei Acer a rămas fidelă Microsoft şi la fiecare show tech mare a tot adus modele noi de telefoane cu Windows la bord. Puţine firme mai fac asta în ziua de azi.

Avem de-a face aici cu un rival pentru Lumia 950 mai degrabă decât pentru Lumia 950 XL, iar după ştiinţa noastră el se vinde doar sub formă de bundle în Microsoft Store, la preţul de 649 dolari. Acest pachet include telefonul, un dock special, tastatură şi mouse wireless Acer şi o husă specială. Produs lansat în aprilie, acest midranger este un device corporate mai degrabă şi noi l-am testat în tandem cu un monitor arătos Acer din seria R11.

Ca şi la combo-ul Lumia + Display Dock şi aici transformăm telefonul în înlocuitor de PC, cel puţin când vine vorba de utilizarea aplicaţiilor Office.

Design Acer Liquid Jade Primo

Comod, dar nu premium

Ultimul model Windows 10 Mobile testat de noi a venit cu o dezamăgire la capitolul design, de vreme ce Lumia 950 XL scârţâia şi nu dădea deloc senzaţia de handset premium. Acer Liquid Jade Primo optează tot pentru plastic, un policarbonat care imită textura metalului ca aspect.

Acer Liquid Jade Primo: Design din plastic ce imită metalul, mai puţin fragil decât un Lumia 950 XL

Terminalul are spate rotunjit şi deşi în aparenţă ai zice că are un capac înlăturabil în spate, nu e vorba de aşa ceva, pentru că accesăm slot-urile folosim o cheiţă metalică. Aderența este bună, dar telefonul e prea lung pentru a fi folosit comod cu o singură mână. Avem şi un design unic al difuzorului, dar şi al earpiece-ului, prin care iese în evidenţă acest smartphone.

Zona frontală aduce puţin cu cea a unui Nexus 4/Nexus 5, iar ca remarca butonul Power e plasat puţin cam prea jos şi mereu l-am confundat cu cele de volum. Construcţia e destul de solidă pentru o carcasă din plastic şi nu scârţâie deloc. A se remarca şi acea discretă ramă metalică cromată de jur împrejurul terminalului şi faptul că avem un slot SIM ce iese puţin în relief, cam neplăcut de altfel.

Liquid Jade Primo măsoară 8.4 mm în grosime şi cântăreşte 150 de grame, cifre deloc rele pentru un model de 5.5 inch. Rămâne un telefon comod, dar nu premium şi cu amplasare ciudată a butonului Power și slot-ului SIM.

Display Acer Liquid Jade Primo

Peste Lumia 950 XL ca luminozitate, fără calibrare de culori

Acer Liquid Jade Primo are un ecran tipic de smartphone al anului 2015 şi 2016 şi anume cu un panou de 5.5 inch. E vorba despre un AMOLED Full HD, cu tehnologie zero air gap şi culori 100% NTSC. Aparent avem şi protecţie Gorilla Glass, dar fără informaţii despre versiunea sa.

Ecranul lui Acer Liquid Jade Primo sub microscop

Experienţa de vizualizare implica culori bine calibrate, luminozitate OK şi unghiuri largi de vizualizare, dar şi contrast rezonabil. Negrul este adânc, iar pixelii au aranjament Pentile Matrix. La testul cu luxmetrul am atins 452 LUX, un rezultat bun şi peste Huawei P9 Lite sau Lumia 950 XL. Suntem totuşi sub OnePlus 2 şi Huawei Honor 5X, deci performanta e puţin ştirbită, mai ales ca acest din urma model e low midrange.

Luminozitate ecran Acer Liquid Jade Primo

Setările pentru acest display includ luminozitate, inclusiv luminozitate automată, mărimea itemurilor de pe ecran (aplicaţii, text şi altele). Din păcate nu avem şi posibilitatea de personalizare a experienţei la nivel de colorit, nuanţa, temperatura şi altele. Un ecran destul de bun până la urmă.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 122.Acer Liquid Jade Primo452 (LUX)
 • 123.Samsung Galaxy S10e452 (LUX)
 • 124.Samsung Galaxy S7451 (LUX)
 • 125.ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)451 (LUX)
 • 126.Sony Xperia XA448 (LUX)
 • 127.HTC U11 Life445 (LUX)
 • 128.Motorola Moto Z Play444 (LUX)
 • 129.Huawei P9 Lite443 (LUX)
 • 130.iHunt X200441 (LUX)
 • 1234
Acer Liquid Jade Primo7,5710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×