Allview A5 Quad review: dual SIM quad core accesibil cu o acustică excelentă (Video)

16.376 ori
<b>Allview A5 Quad review: dual SIM quad core accesibil cu o acustică excelentă (Video)</b>Allview A5 Quad este unul dintre cele mai accesibile modele quad core cu brand local, un device lansat în luna ianuarie și care vine cu două slot-uri SIM. Acest model vine la pachet cu câteva accesorii binevenite, printre care și un capac spate roșu...

Allview A5 Quad este unul dintre cele mai accesibile modele quad core cu brand local, un device lansat în luna ianuarie și care vine cu două slot-uri SIM. Acest model vine la pachet cu câteva accesorii binevenite, printre care și un capac spate roșu și o protecție pentru ecran. Allview A5 Quadcostă 549 lei și îl analizăm în următoarele rânduri.

Capacul spate al bateriei e destul de ușor de înlăturat și înlocuit, iar acest model măsoară 10.9 mm în grosime și cântărește 153.7 grame, deci e destul de masiv. Handsetul e ușor de folosit cu o singură mână, iar capacul sau roșu e destul de glossy și alunecos, în vreme ce varianta standard are o aderență mai bună.

Review Allview A5 Quad

Ecranul de 4.3 inch are o margine mare, iar acest telefon are o cameră care iese în evidență printr-o protuberantă în zona din spate. Butoanele fizice ale lui A5 Quad oferă un feedback bun, iar în zona frontală regăsim și butoane capacitive sub ecran. Per total acest telefon este masiv, dar și destul de solid și rezistent.

Allview A5 Quad pe parte de design

Trecând la hardware, Allview A5 Quad vine cu un procesor quad core Cortex A7 de 1.3 GHz, un MediaTek MT6582, cu GPU Mali 400 MP, un display TFT LCD de 4.3 inch, cu rezoluție de 800 x 480 pixeli și apelare video 3G. Acesta este un model dual SIM, slot-urile SIM și cel microSD plasate but baterie. La interior regăsim 4 GB memorie internă, 512 MB RAM, iar alte funcții includ voce HD și radio FM, plus o cameră de 5 MP în spate și una frontală de 0.3 MP.

Pret Allview A5 Quad

Pe partea de conectivitate avem HSPA+, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi Direct, WiFi Display și microUSB 2.0. Acest device dispune și de accelerometru, senzor de proximitate, senzor de lumină și o baterie Li-Ion de 1700 mAh. Pe hârtie bateria asigura 212 ore de funcționare în standby sau 390 de minute de convorbiri 2G. La testul nostru, care implică playback video HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 6 ore și 44 de minute, ceea ce nu e deloc rău, mai ales că un Nexus 5 atinge în jur de 4-5 ore de playback. știm că aceste 2 modele sunt în segmente de produs diferite, dar totuși eu zic că stăm bine.

O comparație mai pertinentă ar fi cu Prestigio Multiphone 5400 Duo, care are o baterie tot de 1700 mAh și atinge doar 3 ore și 40 de minute. Bateria lui Allview A5 Quad se încarcă totuși destul de greu, în aproximativ 3 ore și 40 de minute. Există și opțiuni de power saving în zona de setări și un widget special foarte util, care estimează perfect durata de funcționare rămasă. Pe partea audio avem partea de un difuzor cu volum ridicat, bas bun și claritate deosebită. Vocea este caldă, dar din păcate nu avem și un egalizator software aici.

Specificatii Allview A5 Quad

Căștile oferite la pachet nu sunt cele mai comode din lume, fiind destul de rigide, dar au un volum ultra ridicat și un bas excelent. Radio-ul FM permite și înregistrarea melodiilor și per total mă declar impresionat de acustică acestui telefon. în ce privește aspectul video, ecranul nu oferă unghiuri de vizualizare prea bune, dar culorile sunt foarte vii pe acest TFT LCD de 4.3 inch.

Luminozitate display Allview A5 Quad

La testul de luminozitate am atins 288 de unități LUX pe alb, ceea ce e destul de OK, mai ales că e peste Samsung Galaxy S4 Mini de exemplu și peste Prestigio Multiphone 5400 Duo, care a fost subiect de comparație și mai devreme. Pe negru am atins 2 LUX, deci negrul nu este total adânc, dar cu siguranță mai bine decât cei 11 lux pe negru de pe Xperia Z1.

RGB Stripe - Tip Display Allview A5 Quad (pe alb)RGB Stripe - Tip Display Allview A5 Quad (pe negru)

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar acest display nu se comportă prea bine în bătaia soarelui, trebuie să spun asta. Per total acest ecran își face totuși treaba admirabil. Aspectul camera ne aduce un senzor de 5 MP, cu autofocus, senzor OV5648, blitz LED și un UI destul de învechit. Printre opțiuni regăsim Panorama, Eraser, Best Face, Face Beauty, Best Shot, EV Bracket, care realizează o serie de fotografii cu expuneri diferite și Capture Action. Aceasta din urmă va permite să faceți pozele apăsând pe ecran, prin gesturi sau la detectarea unui zâmbet.

Camera lui Allview A5 Quad

Puteți seta balansul de alb, efecte de culoare și puteți să vă distrați folosind funcția Phone Booth, care atașează diferite ipostaze amuzante fotografiilor. Numărul de funcții este impresionant pentru o cameră care pe hârtie ar trebui să fie mediocră. Avem parte și de HDR, detectare facială, multe moduri scenă, captura în rafală de 99 de cadre, expunere, saturare, luminozitate, contrast și ISO până la 1600. Captură video se realizează în Full HD la 30 FPS, în cazul în care vă întrebați.

Mostre foto Allview A5 Quad

Analizând fotografiile realizate cu camera descoperim o luminozitate bună, culori vii, dar fără suprasaturare și un nivel decent de detalii. Panorama arată și ea bine, iar prim planurile, precum cel cu ramura sunt și ele la înălțime. Fotografiile tind să fie puțin prea luminoase, dar pun asta pe seama zilei foarte însorite pe care am prins-o. Camera e foarte bună pentru o unitate de 5 MP, iar pe partea de captură video pot spune că ni se oferă culori vii, expunere OK și focalizare rezonabil de bună.

Allview A5 Quad review

Temperatura Allview A5 Quad

Experiența de web browsing este una rapidă, iar ca OS avem Android 4.2.2. Terminalul atinge 34.4 grade Celsius după 15 minute de gaming, deci stăm bine și la acest capitol. în privința benchmark-urilor, am decis să îl comparăm pe Allview A5 Quad cu Prestigio Multiphone 5400 Duo și cu Evolio Happy, toate 3 fiind telefoane quad core cu prețuri și diagonale apropiate.

Allview A5 Quad benchmarks

Allview A5 Quad obține 5921 puncte în Quadrant, peste ambii rivali cu 1000 și 2000 de puncte și 16.859 în AnTuTu, din nou peste rivali cu 5000 și 2000 de puncte. în NenaMark 2 am atins 62.9 FPS, încă o dată peste Happy și 5400 Duo, iar în Vellamo scorul a fost de 1961. și acesta a fost mai mare decât cele 1257 puncte ale lui Prestigio și cele 1451 ale lui Evolio Happy. 3DMark ne-a adus un scor de 3032 puncte pe A5 Quad, sub cele 3181 ale lui Evolio Happy, iar scorul din BrowserMark 2.0 a fost mic, doar 2000 de puncte, dar tot peste rivali.

Allview A5 Quad review: dual SIM quad core accesibil cu o acustică excelentă (Video)

Pe lângă aceste benchmark-uri bune, handsetul nu se prezintă cu pic de lag, deci încă o bilă albă. în ce privește apelarea telefonică, volumul convorbirilor e foarte ridicat și avem parte și de apel în așteptare, dar doar pe SIM-ul pe care efectuați convorbirea. Allview a modificat iconurile, wallpaper-ul, temă și efectele acestui telefon, cam ca la ultimele modele testate, deci nimic nou aici. Pentru a accesa widgeturile trebuie să ținem apăsat pe homescreen, iar o mică noutate ar fi acea colecție de shortcut-uri în zona de notificări, binevenită de altfel.

Allview A5 Quad

în ce privește lista de aplicații preinstalate, avem la dispoziție Google Maps, File Explorer, phone accelerate care elimină din procesele din fundal, power management, Notes pentru luat notițe, App Manager care face ce îi spune numele și Bitdefender Mobile Security. Office Suite se ocupă de productivitate. și acum să tragem concluziile!

Iată aspectele Pro ale acestui handset:

 • audio foarte bun
 • baterie bună, de aproape 7 ore
 • accesorii la pachet
 • cameră bună pentru 5 MP
 • fără lag
 • benchmark-uri bune
 • multe opțiuni foto

și aspecte Contra:

 • unghiuri slabe de vizualizare
 • doar 512 MB RAM
 • corp masiv și alunecos (carcasa roșie doar)
 • încărcarea bateriei durează mult
 • interfața începe să pară învechită după atât de multe modele Allview cu același UI

Allview A5 Quad primește de la noi o notă de 8 din 10 pentru design, 9 pentru hardware și 8.7 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.56 din 10, iar acesta este un telefon bun quad core, cu preț accesibil, cameră bună și calitate audio excepțională. Un device foarte atractiv în gama să de preț, preț care poate doar să scadă în perioada următoare. [FORUM]

Allview A5 Quad prețuri actualizate:

Review Allview A5 Quad
 

Allview A5 Quad
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×