Allview E2 Jump review & concurs: luminos, zgomotos, rezistent la apă şi tineresc (Video)

4.213 ori
<b>Allview E2 Jump review & concurs: luminos, zgomotos, rezistent la apă şi tineresc (Video)</b>Allview E2 Jump este primul telefon rezistent la contactul cu apă de la Allview şi un model care a fost anunţat &icirc;n februarie 2015. Acest model este unul dual SIM, care costă 599 lei şi vă este oferit la concurs, dacă respectaţi regulile de...

Allview E2 Jump este primul telefon rezistent la contactul cu apă de la Allview şi un model care a fost anunţat în februarie 2015. Acest model este unul dual SIM, care costă 549 lei şi vă este oferit la concurs, dacă respectaţi regulile de la finalul recenziei.

Handsetul vine cu un design ce implică o margine verde neon, care sare în ochi cu siguranţă şi face terminalul remarcat cu uşurinţă. Acest model este rezistent la apă în conformitate cu standardul IPX5, ceea ce înseamnă că oficial un telefon certificat astfel va funcţiona şi când e supus la stropirea cu un volum de 12.5 litri pe minut din toate direcţiile, folosind un furtun cu diametrul de 6.3 mm. Stropirea se realizează de la o distanţă de aproximativ 3 metri timp de 3 minute, conform standardului oficial.

Allview E2 Jump telefon rezistent la apa

Telefonul are un interior capsulat şi rezistă la ploaie şi stropire. El măsoară 11 mm în grosime şi cântăreşte 152 de grame. Allview E2 Jump oferă o aderentă bună şi e uşor de utilizat cu o singură mână. Construcţia sa este solidă, iar acest device are în zona frontală camera selfie, senzori, difuzoare stereo şi 3 butoane capacitive. În spate se afla camera principală şi bliţul, iar capacul din spate e destul de greu de înlăturat, probabil din cauza protecţiilor contra apei.

Specificatii Allview E2 Jump

Sub capac găsim două slot-uri SIM, slotul microSD şi bateria. În zona superioară se afla jackul audio şi portul microUSB, ambele acoperite cu capace, iar lateral avem o textură ce aminteşte de cauciuc. În stânga terminalului se afla butoanele de volum, iar în dreapta cel On/Off, toate aceste 3 butoane fiind cam greu de apăsat din cauza acoperirii cu materialul cauciucat.

Recenzie Allview E2 Jump

Handsetul este curbat în colţuri şi per total are un design atractiv, tineresc şi apreciem şi rezistenţa la apă, chiar şi parţială. Pe partea de hardware, Allview E2 Jump pune la bătaie un display de 4.5 inch, un IPS LCD cu rezoluţie de 480 x 854 pixeli, un procesor quad core MediaTek MT6592 de 1.3 GHz (Cortex A7), dar şi un GPU Mali 400 MP. Avem la bord şi 8 GB stocare, 1 GB RAM şi slot microSD, cu suport pentru până la 32 GB stocare extra.

Spatele lui Allview E2 Jump

În spate se află o cameră de 5 MP, în vreme ce în fată avem o cameră de 0.3 MP. În ce priveşte conectivitatea, terminalul vine cu un slot SIM şi unul micro SIM, dar şi GPS, apelare video 3G, radio FM, voce HD şi conexiune 3G cu viteza de download de până la 21 Mbps. Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, WiFi Display şi microUSB 2.0 completează listă, împreună cu accelerometru, senzor de proximitate, de luminozitate şi difuzoare stereo.

Test baterie E2 Jump

Bateria acestui smartphone este o unitate Li-Ion de 2000 mAh, care pe hârtie asigura 200 de ore de funcţionare în standby sau 500 de minute de convorbiri. La testul nostru de playback video HD, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50%, am atins 4 ore şi 51 de minute de funcţionare, ceea ce nu e foarte bine, dar nici foarte rău. Aflaţi că spre exemplu HTC One şi Nexus 5 ating în jur de 5 ore de playback video HD, iar Utok Fury atinge 5 ore şi 6 minute, iar Evolio Neos şi mai puţin, 4 ore şi 23 de minute.

Test baterie E2 Jump

În testul PC Mark nu am stat rău, cu 5 ore şi 13 minute, acest test simulând utilizarea continua la sarcini destul de intense. Am fost chiar peste Huawei Honor 6, care atinge doar 3 ore şi 35 de minute, dar şi foarte aproape de OnePlus One, care atinge 5 ore şi 15 minute în acelaşi test. Încărcătorul oferit la pachet este unul de 5 V şi 1000 mA, iar încarcă terminalul în 2 ore şi 45 de minute, ceea ce e puţin cam mult.

Allview E2 Jump pe partea audio

În zona de Setări găsim opţiunea Power Save, care permite ajustarea luminozităţii, timeout-ului, conectivităţii WiFi, GPS şi a conexiunii date. Per total bateria este OK şi trecem la acustică. Allview E2 Jump are difuzoarele în zona frontală şi vine cu un player muzical uşor personalizat, cu egalizator stock şi un volum foarte ridicat la acele difuzoare menţionate anterior. Pe lângă volumul ridicat, avem un bas bun, sunet clar, note înalte, dar există o uşoară distorsionare la volum maxim la melodiile cu bas puternic.

Putere volum Allview E2 Jump

Acesta este telefonul Allview cu cel mai ridicat volum din câte am testat până acum. Căştile oferite la pachet vin cu o telecomandă de mici dimensiuni, un fir plat şi sunt destul de comode. Firul lor este de genul care nu se încurca şi aceste căşti nu au volum foarte ridicat, au bas OK şi sunet clar. Avem parte şi de radio FM aici, cu o interfaţă personalizata şi funcţii ca Search, Speaker şi Record FM. Zona de Setări include opţiunea BES Audio Enhance, care îmbunătăţeşte acustica terminalului.

Allview E2 Jump atinge 89.6 dBA în spate şi 87.6 dBA în zona frontală

Am folosit şi decibelmetrul pentru a testa acest handset, care atinge 89.6 dBA în spate şi 87.6 dBA în zona frontală. Din toate telefoanele testate până în acest moment, doar OnePlus One şi BlackBerry Passport au volum mai ridicat, cu 90.5 şi 95.2 dBA, deci stăm foarte bine la acest capitol. Ecranul are margini destul de groase şi este un magnet de amprente, iar aici avem de-a face cu un IPS LCD de 4.5 inch, cu rezoluţie de 480 x 854 pixeli şi laminare completă.

Luminozitatea ecranului lui Allview E2 Jump

Experienţa în sine presupune suprasaturare, luminozitate OK şi contrast rezonabil, dar şi unghiuri largi de vizualizare, sunet clar şi luminos, plus comportament bun în bătaia soarelui. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar luminozitatea este de 410 unităţi LUX, ceea ce înseamnă destul de luminos. Suntem peste telefoane ca Sony Xperia Z2, LG G3 şi chiar OnePlus One, care atinge 404 LUX, dar şi peste recent testatul HTC One M9.

Camera lui Allview E2 Jump

Acesta este un ecran foarte bun, mai ales pentru preţul acestui telefon. Trecând la aspectul cameră, aici avem un capac din plastic/sticla aplicat peste camera şi bliţ, iar camera principală este o unitate de 5 MP. Interfaţa e destul de banală şi în stânga găsim modurile de captură: Normal, Live Photo sau Face Beauty, dar şi Panorama.

Functiile camerei lui Allview E2 Jump

În zona superioară se afla opţiunea HDR, opţiunile legate de bliţ, shortcut-ul către camera frontală, iar în dreapta avem shortcut-ul către galerie, butonul shutter şi butonul pentru captura video. Zona de setări include opţiuni precum GPS, expunere, efecte de culoare, moduri scenă, balans de alb, claritate, nuanţa, saturare, luminozitate, contrast şi anti flicker.

Camera lui Allview E2 Jump

Avem la dispoziţie şi Shutter Delay, captura prin comandă vocală, detectare facială, Smile Shot, HDR, Self timer, captura continuă şi există şi opţiuni legate de mărimea fotografiei (5 MP, 4 MP sau 1 MP). ISO este şi el disponibil aici, cu valoarea până la 1600 şi avem la dispoziţie şi watermark, iar printre opţiunile video se află stabilizare electronică, microfon, mod audio, Time Lapse şi calitatea filmării, ce ajunge până la Full HD.

Mostra foto Allview E2 Jump

Allview E2 jump mostra foto

Camera e capabilă de zoom 4X, are focalizare lentă şi captura foarte lentă. Aruncând o privire asupra galeriei, menţionăm că fotografiile au fost realizate într-o zi însorită, iar HDR-ul face imaginea albicioasă. Soarele tinde să ardă fotografiile, dar culorile arată OK. Panorama e destul de largă şi are rezoluţie de 3872 x 384 pixeli. Nivelul de detaliu e neimpresionant în fotografiile landscape, dar macro-urile arata destul de OK.

Allview E2 Jump fotografii cu pescarusi

Culorile sunt vii, iar captura cu pescăruşii în zbor a ieşit destul de bine. De menţionat că fundalul este blurat în fotografiile landscape, iar multe cadre au ieşit mişcate, deşi stăteam pe loc. Stabilizarea este deci slabă. Fotografiile arată bine doar de aproape, iar camera nu impresionează nici măcar dacă luăm în calcul preţul. Spre exemplu îmi amintesc de Karbonn Sparkle V, care avea tot preţ mic şi camera de 5 MP, iar fotografiile sale arătau bine.

Bănuim că ar putea fi vina sticlei care acoperă camera şi bliţul totuşi. În privinţa capturii video, avem parte de filmare MP4 Full HD la 24 FPS, cu bitrate de 14 Mbps. Primul clip are focalizarea slabă şi stabilizarea nu prea bună, ca şi detaliile. Al doilea clip are probleme cu bătaia soarelui, iar al treilea nu pare deloc Full HD, când vine vorba de calitate, dar are culori OK.

Clipul 4 este un pic mai OK şi mai clar decât restul, iar ultimul clip arata la rândul său destul de bine, mai ales la capitolul culori. Camera e per total mai degrabă bună pentru prim planuri, iar când vine vorba de filmare nu e satisfăcătoare, din păcate, nivelul de detalii fiind slab. Editarea foto aduce opţiuni stock, printre care şi filtre şi rame.

Allview E2 Jump - Riptide GP2

Am testat şi performanţele acestui telefon, iar după ce am jucat 15 minute Riptide GP2, am ajuns la o temperatură de 41.4 grade Celsius, deci există o uşoară încălzire aici. Web browserul de pe acest device are o viteză rezonabilă, iar tastatura virtuală este comodă şi este cea stock. În privinţa apelării telefonice, avem parte de un difuzor cu volum ridicat, semnal bun şi funcţie Speed Dial inclusă.

Allview E2 Jump AnTuTu

Am realizat şi benchmark-uri pe acest telefon, comparând modelul Allview E2 Jump cu Evolio Neos şi cu Allview V1 Viper E. Toate 3 telefoanele au ecrane de 4.5 inch, procesoare quad core şi 1 GB RAM. Iată rezultatele în benchmark-uri:

 Allview E2 JumpEvolio NeosAllview V1 Viper E
Quadrant741531527279
AnTuTu192331269118490
NenaMark56.7 FPS38.8  FPS55.1 FPS
Vellamo175110091766
3DMark285840233240
GeekBench 3351/1171276/877352/1187
GFX4.2 FPSX4.2 FPS
Browsermark10314311008
Sunspider144615061352
SpeedTest22/20 Mbps22/22 Mbps20/22 Mbps

Allview E2 Jump câştiga 5 din cele 10 teste, dar rezultatele sale nu sunt grozave. Acest model nu suferă de lag  şi rulează Riptide GP2 fără probleme. Interfaţa sa e în mare stock, aplicată pe Android 4.4.2, iar dacă ţinem apăsat butonul Menu, declanşăm zona de multitasking. Dacă ţinem apăsat butonul Home vom accesa Google Now, iar dacă ţinem ecranul apăsat putem personaliza experienţa de utilizare cu wallpaper-uri, widgeturi, sau să ajungem în zona de setări. Zona dropdown include notificări, Quick Settings, iar zona de setări adopta un look old school şi include opţiuni standard.

Review Allview E2 Jump

Pe lista de aplicaţii preinstalate pe E2 Jump se afla Bitdefender Mobile Security, Backup + Restore, Calendar, Chrome, Drive, Facebook, File Manager, Gmail, Google+, Hangouts, Maps, Local Updates, Photos, suita Play, Sound Rec, To Do, Torch, Update OTA şi YouTube. Şi acum hai să vedem care sunt aspectele Pro şi Contra ale acestui device.

Cele Pro sunt:

 • terminal tineresc şi accesibil ca preţ
 • volum ridicat
 • ecran luminos
 • carcasa rezistenta la apă în standardul IPX5
 • utilizare continuă îndelungată (PCMark)

Iar aspectele Contra sunt:

 • camera nu foarte performantă
 • benchmark-uri slabe
 • încărcare lungă

Îi acordăm acestui model nota 9 pentru design, un 9 pentru hardware şi tot 9 pentru OS şi UI. Nota finală este de 9 din 10, iar terminalul e unul atractiv pentru tinerii ce merg la plajă şi ascultă muzica cu volumul la maxim. Camera ar fi singurul său neajuns important de menţionat. Şi acum hai să vedem cum puteţi câştiga acest handset.

Iată regulile concursului:

 1. Vizitaţi pagina de produs pe Allview.ro
 2. Like la pagina de Facebook Allview
 3. Postaţi comentariu la articol de unboxing/review cu răspuns la întrebarea "În ce situaţii se poate dovedi util un telefon rezistent la apă? Consideraţi utilă această funcţie introdusă de Allview?"
 4. Share public pe contul personal de Facebook la articol de unboxing/review

Cele 4 capturi sunt trimise pe mail la concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview E2 Jump", plus numele real, numărul de telefon şi adresa. Extragerea va avea loc pe date de 20 aprilie la ora 21 prin Random.org.

Allview E2 Jump, prețuri actualizate:


​Allview E2 Jump review
 

Allview E2 Jump
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×