Allview E3 Living Review + Concurs: telefonul pentru tineri face selfie-uri bune, se aude cu surround, filmează la 480p doar (Video)

2.810 ori
<b>Allview E3 Living Review + Concurs: telefonul pentru tineri face selfie-uri bune, se aude cu surround, filmează la 480p doar (Video)</b>Allview E3 Living al doilea telefon care primeşte recenzie Mobilissimo.ro &icirc;n anul 2016 şi primul model care vă este oferit la concurs &icirc;n acest an. Terminalul a debutat &icirc;n luna august a anului trecut şi este un model compact destinat...

Allview E3 Living al doilea telefon care primeşte recenzie Mobilissimo.ro în anul 2016 şi primul model care vă este oferit la concurs în acest an. Terminalul a debutat în luna august a anului trecut şi este un model compact destinat publicului tânăr, de vreme ce e axat pe selfie, are difuzoare frontale stereo şi imitaţie de piele în spate.

Terminalul costă 599 lei, deşi la ultima verificare el ajunsese la 499 lei pe eMAG.ro. Acest model e disponibil pe alb sau negru şi măsoară 9.8 mm în grosime. El cântăreşte 135.5 grame şi este cu 0.3 mm mai gros decât un Sony Xperia Z1 Compact, dar şi cu 1.5 grame mai uşor decât acel model. E3 Living da senzaţia unui device compact şi solid, cu o aderentă bună şi poate fi utilizat cu o singură mâna fără probleme.

Allview E3 Living, partea spate

Calitatea construcţiei este bună, iar în zona frontală găsim cele două difuzoare stereo, camera selfie cu blitz şi un ecran cu muchii mari şi care e magnet de amprente. Sub ecran se afla 3 butoane capacitive, iar deasupra ecranului regăsim senzorii. Trecem la zona din spate, unde descoperim acel capac cu imitaţie din piele, dar şi camera principală şi blitzul.

Allview E3 Living

Capacul e uşor de înlăturat, sub el aflându-se două slot-uri SIM, cel microSD şi bateria. Sus îşi face apariţia jackul audio, iar jos avem acces la portul microUSB şi un microfon. În stânga acestui telefon sunt integrate butoanele de volum, iar în dreapta butonul Power, toate cu feedback bun la apăsare. Muchiile sunt teoretic fabricate din metal, dar practic dau senzaţia că se bazează pe material plastic. Pentru design acest model primeşte nota de 9.2 din 10, pentru că nu arată rău deloc şi are şi construcţie solidă, plus e comod.

Trecem la aspectul hardware, cu un display IPS LCD de 4.5 inch integrat, cu rezoluţie de 854 x 480 pixeli, însoţit de un procesor quad core Cortex A53 tactat la 1 GHz. Acesta este un MediaTek MT6735 de 28 nm, cu GPU Mâli T720. Primim şi 1 GB RAM, 8 GB stocare (din care doar 50% sunt liberi), slot microSD cu suport pentru carduri de până la 128 GB, o cameră de 8 MP în spate şi una de 2 MP în faţă.

Allview E3 Living, privit din lateral

Lista de specificaţii mai include şi difuzoare stereo, iar când vine vorba de conectivitate, opţiunile sunt următoarele: voce HD, 4G LTE cu viteză maximă de download de 150 Mbps, două slot-uri Micro SIM, GPS, radio FM, Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n, WiFi Direct şi microUSB 2.0. Senzorii sunt accelerometru, cel de proximitate, luminozitate şi magnetic. Nota pentru hardware este de 8.5 din 10, aici E3 Living pierzând puncte pe seama chipset-ului nu prea nou şi a stocării deloc generoase.

Allview E3 Living, test baterie

Bateria este o unitate Li-Ion de 1850 mAh, iar telefonul vine la pachet cu un încărcător de 5V şi 1000 mA. Pe hârtie bateria ar trebui să asigure 230 de ore de funcţionare în standby sau 528 de minute de convorbiri. La testul nostru, care presupune playback video HD în bucla, cu WiFi pornit şi luminozitate la 200 LUX, am atins 5 ore şi 54 de minute de playback, ceea ce nu e nici cea mai rea valoare a unui model entry level, dar nici un record.

Allview E3 Living, test baterie PCMark

Am depăşit Allview E2 Jump (4 ore, 51 minute), LG G4 (5 ore, 6 minute) şi Huawei P8 Liţe (5 ore, 25 minute), dar am fost sub Amazon Fire Phone (7 ore, 10 minute), Sony Xperia E4 (7 ore, 18 minute) şi Allview V2 Viper (8 ore). În testul PCMark, care simulează utilizarea continua am atins 5 ore şi 49 de minute de utilizare continuă, ceea ce e OK.

Allview E3 Living, durata de incarcare

Depăşim Allview X2 Xtreme (5 ore, 37 de minute), LG G4 (5 ore, 19 minute) şi ASUS ZenFone 2 (5 ore şi 45 de minute). Ne întrec în schimb LG AKA (6 ore şi 22 de minute), Allview X2 Soul Liţe (6 ore şi 13 minute) şi Allview V2 Viper X (7 ore şi 46 de minute). Încărcarea durează 2 ore şi 44 de minute, un timp îndelungat pentru un smartphone atât de compact.

Bateria lui Allview E3 Living

Stăm totuşi mai bine decât Evolio Onyx, care se încarcă în 2 ore şi 57 de minute, Coolpad Modena (2 ore, 55 minute) şi Huawei P8 (2 ore, 47 de minute). Printre telefoanele care se încarcă mai rapid decât acest handset se număra Utok Fury (2 ore, 30 de minute), Elephone Trunk (2 ore, 22 minute) şi LG G4 (1 oră, 43 minute). În zona de Setări găsim obişnuitele opţiuni Standby Intelligent Power Saving şi Battery Saver (care reduce performanţă, vibraţiile, localizarea şi sincronizarea). Nota pentru baterie este de 7.8 din 10.

Difuzoarele frontale de pe Allview E3 Living

În ce priveşte acustica, se remarca din start aici cele două difuzoare stereo frontale, iar ca player avem aplicaţia Music, dar nu cu UI-ul obişnuit de pe ultimele modele Allview testate. Aici parcă ne întoarcem puţin la KitKat cumva, dar egalizatorul rămâne în mare la fel, cu preseturi în funcţie de gen muzical, 5 canale în frecvenţe personalizabile, Bass Boost, Surround Sound şi opţiuni de tip Preset Reverb (small room, medium, large etc).

Castile lui Allview E3 Living

Ascultarea de muzică la difuzoare ne aduce un efect plăcut de surround, care se manifestă cu atât mai abitir la vizionarea de filme şi la jocuri. Sunetul are volum destul de ridicat, e clar, fără distorsionări, percuţia se aude bine şi avem şi un bas bun. Am auzit şi volum mai ridicat de atât, ce e drept. Căştile au un look standard asociat modelelor midrange, dar nu se aud rău deloc.

Allview E3 Living, putere volum

Ele nu au un fir prea lung, dar acesta se încurca destul de uşor şi vine la pachet cu o telecomandă inestetica. Şi căştile oferă un surround bun, bas OK, volum şi izolare bună. Avem la dispoziţie şi radio FM, cu posturi găsite cam greu şi funcţii ca Speaker şi Record FM. La testul cu decibelmetrul am atins 80.5 dBA în faţă şi 78 dBa în spate, iar sincer vorbim mă aşteptam la un volum mai ridicat aici.

Putere volum Allview E3 Living

Depăşim Utok Fury (71.7 dBA), Xperia E4 (76.2 dBA) şi Coolpad Modena (74.8 dBA), dar suntem sub Allview A5 Smiley (81.4 dBA), Evolio Neos (82 dbA), Allview V2 Viper (83.7 dBA). Printre setări regăsim şi funcţia Sound Enhance, cu o amplificare specială pentru căşti, BES Loudness pentru difuzoare şi BES Surround cu mod special pentru filme şi muzica. Există şi un mod special Lossless pentru streaming-ul via Bluetooth. Nota pentru multimedia este de 8.7 din 10 şi iese în evidenţă aici aspectul surround.

Display-ul lui Ecranul lui Allview E3 Living

Să discutăm acum puţin despre display, cu un panou IPS LCD de 4.5 inch integrat, oferind o rezoluţie de 854 x 480 pixeli. Acest display este magnet de amprente şi e protejat de sticlă Asahi, iar el vine cu laminare completă.

Luminozitate ecran Allview E3 Living

Playerul video este galeria, iar experienţa video implica o luminozitate ridicată, culori realiste, unghiuri largi de vizualizare şi pixeli de tip RGB Stripe. Rezoluţia modestă face că detaliile să nu se vadă chiar foarte bine. În schimb la testul cu luxmetrul am atins 488 LUX, ceea ce înseamnă că stăm bine la capitolul luminozitate.

Luminozitate ecran Allview E3 Living

Am depăşit Samsung Galaxy S5 (480 LUX), Allview X2 Soul Pro (471 LUX) şi OnePlus 2 (465 LUX), dar suntem sub Evolio Onyx (564 LUX), Elephone Trunk (499 LUX) şi iPhone 6 (570 LUX). Setările ecranului sunt mai ample decât ne aşteptam. Astfel, avem la dispoziţie sistemul Miravision Image Tuning, cu opţiuni precum Picture Mode: Standard, Vivid, Uşer Mode. Acesta din urmă aduce reglaje pentru contrast, saturare, luminozitate, claritate şi temperatura culorii, toate cu slidere asociate. Putem regla şi contrastul dinamic, Adaptive Brightness şi mărimea fontului. Nota pentru display este de 9 din 10.

Camera lui Allview E3 Living

Inevitabil iată-ne ajunşi şi la camere, o unitate de 8 MP în spate, cu blitz LED şi autofocus, în vreme ce în fată avem un senzor de 2 MP cu blitz LED. Aplicaţia Camera se deschide destul de lent şi are o interfaţă uşor învechită, dar minimalista. În stânga se află modurile de captură, printre care şi Normal, Live Photo, Motion Tracking, Face Beauty, Panoramă şi Multi Angle.

Setari camera Allview E3 Living

În zona superioară găsim controlul capturii prin gesturi sub formă de shortcut şi încă un shortcut pentru HDR, opţiunile blitzului şi camera frontală. Zona de Setări aduce opţiuni ca GPS, expunere, efecte de culoare, moduri scenă, balans de alb şi Properties (claritate, nuanţa, saturare, luminozitate, contrast). Tot aici se afla şi Anti Flicker, shutter sound, Time Stamp şi Zero Shutter Delay, dar şi Anti Shake şi detectarea facială.

Allview E3 Living setarile camerei

Smile Shot, Auto Scene Detect, Self Timer, Continuous Shot şi rezoluţia (5, 8 sau 13 MP prin interpolare) vă stau la dispoziţie, ca şi preview (full sau 4:3), ISO până la 1600, iar zona video oferă stabilizare digitală, opţiuni legate de microfon şi modul audio, dar şi time lapse şi calitate (fine, high etc). Experienţa de captură e lentă, atât la capitolul focalizare, care şi captura foto în sine.

Mostra foto Allview E3 Living

Avem un zoom sacadat de până la 4X şi dacă ţinem apăsat pe ecran apare acea rama cu reglaj automat pentru expunere şi metering. Galeria foto realizată cu acest telefon conţine cadre capturate la finalul lunii decembrie, într-o zi rece, dar foarte însorită. Am fotografiat cu soarele în faţă fără probleme, iar culorile au fost realiste şi am avut şi un prim plan reuşit cu acel lacăt metalic.

Mostra foto Allview E3 Living

HDR-ul realizează capturi artificiale şi albicioase, iar fotografiile au fost per total clare, fără blur şi au avut o calitate bună, având în vedere preţul terminalului. Textura gheţii de pe suprafaţa apei a făcut o impresie bună aici, iar panoramă a arătat binişor, clară şi fără artefacte, dar şi destul de lată, în ciuda rezoluţiei modeste: 2704 x 368 pixeli.

Mostra foto Allview E3 Living

Încă un prim plan reuşit a fost cu cea ţâşnitoare din parc, iar la captura landscape am avut parte de detalii bune. Selfie-ul a fost peste aşteptări, deşi aşteptările erau mari având în vedere includerea unui blitz frontal. Textura pielii a fost realistă şi fundalul a avut detalii bune, dar nu am putut face diferenţa între cadrele cu şi fără blitz activat.

Mostra foto Allview E3 Living

Probabil cea mai bună selecţie de fotografii e cea dinspre final, cu acea scenă de concert în pregătire, în bătaia soarelui. Aici am înregistrat expunere, balans de alb şi focalizare bune. A existat şi puţin blur spre final, iar după câteva încercări am surprins acel robinet metalic în toată gloria, cu o captură cu apă în mişcare, ce a ieşit peste medie, zic eu.

Mostra foto Allview E3 Living

Reţineţi că avem şi câteva cadre de 13 MP, realizate prin interpolare. Aş spune că avem o cameră bună aici, mai ales pentru preţul plătit şi îmi vine în minte modele recent testate ca Elephone Trunk şi Coolpad Modena, pe care le-aş plasa sub calitatea acestei camere la capitolul foto. În schimb, când vine vorba de filmat suntem foarte dezamăgiţi.

În primul rând putem film doar la rezoluţie maximă 480p, în format 3GPP, la 30 FPS şi maxim 8 Mbps. Cele 3 clipuri filmate cu Allview E3 Living au avut probleme cu vântul, lipsa de claritate, pierderea de focalizare şi în general nu prea au arătat nici măcar la nivel de 480p. Culorile au fost totuşi rezonabile. Nota pentru cameră este de 7 din 10, fiind media între 5-ul filmării şi nota 9 pentru captura foto.

Allview E3 Living, se incalzeste usor in jocuri

Filmarea 480p e inacceptabilă în 2015 şi 2016 deja. Editarea foto se face cu obişnuitele filtre, rame şi funcţii de decupare sau rotire, iar trecând la temperatura, am ajuns la 40.9 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci telefonul se încălzeşte puţin. Nota pentru temperatura este de 8.6 din 10.

Allview E3 Living Review

Web browserul de pe Allview E3 Living este mai degrabă lent, dar avem un scrolling fluid şi tastatura stock e comodă de folosit. Pe partea de conectivitate, sunt puse la bătaie două slot-uri SIM, suport 4G LTE, WiFi (5 GHz), voce HD, iar convorbirile au avut volum ridicat, sunet clar şi semnalul a fost bun. Nota pentru conectivitate este de 9.3 din 10.

În cadrul benchmark-urilor am comparat Allview E3 Living (MediaTek MT6735, 1 GB RAM), cu Allview E2 Jump (MT6592, 1 GB RAM) şi Coolpad Modena (Snapdragon 410, 1 GB RAM). Iată rezultatele:

Allview E2 JumpCoolpad ModenaAllview E3 Living3DMark Ice Storm Unlimited2858447926163DMark Sling Shot×57×AnTuTu v5192331819420610AnTuTu v6×2310224763Basemark OS II×475419Basemark X494640763174BenchmarkPi337×308BrowserMark103111191024GFX Bench 4.0 - ALU 2908249,5180,2GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2851154,6125GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.0×389,1339,9GFX Bench 4.0 - Render Quality2554×3290GFX Bench 4.0 - T-Rex541,8708,3615,8GFX Bench 4.0 - Texturing×421221GeekBench 3 - Multi-Core117113151400GeekBench 3 - Single-Core351468487Linpack - Multi-Thread213,5 (MFLOPS)23,64 (MFLOPS)154,03 (MFLOPS)Linpack - Single Thread113,6 (MFLOPS)6,81 (MFLOPS)74,99 (MFLOPS)NenaMark 256,7 (FPS)59,5 (FPS)56,4 (FPS)Quadrant741522089257SunSpider1446,5 (ms)1823,8 (ms)1866,3 (ms)Vellamo - Browser175119382180Vellamo - Metal747805766Vellamo - Multicore121010471291TOTALURI699

Allview E3 Living câştiga 9 din 25 teste şi nu impresionează în mod deosebit, având în special un GPU slab. Interfaţa e fluidă, dar am avut parte şi de 1 sau 2 blocaje de-a lungul utilizării. Riptide GP2 a rulat OK şi a arătat rezonabil pe micul ecran. Nota pentru benchmark-uri este de 8 din 10.

Allview E3 Living, review

Să discutăm şi despre OS şi UI. Telefonul de faţă rulează Android 5.1 Lollipop într-o variantă în mare stock, cu câteva modificări totuşi. Multitasking-ul include acel carusel, plus o opţiune de curăţare memoriei, dar există un mic decalaj între apăsarea butonului capacitiv şi declanşarea multitasking-ului. Widgeturile sunt cele stock, zona dropdown e neschimbată şi include notificări şi Quick Settings, iar Setările sunt şi ele stas.

Iată cum arată lista de aplicaţii preinstalate, din fericire fără bloatware:

 • Play Store
 • Bitdefender
 • Backup + Restore
 • Browser
 • Calculator
 • Calendar
 • Camera
 • Chrome
 • Clock
 • Contacts
 • Downloads
 • Drive
 • Email
 • File Manager
 • FM Radio
 • Gallery
 • Gmail
 • Google
 • Google Settings
 • Google+
 • Hangouts
 • Keep
 • Maps
 • Messaging
 • Music
 • Phone
 • Play Books
 • Play Games
 • Photos
 • Play Newsstand
 • Selfcare
 • Settings
 • Sound Rec
 • STK
 • Update OTA
 • Voice Search
 • YouTube

Nota pentru OS, UI şi aplicaţii este de 9.5 din 10. Şi acum e momentul pentru verdict!

Ecranul lui Allview E3 Living

Iată cum arată aspectele Pro:

 • design arătos
 • difuzoare stereo
 • numeroase opţiuni ale ecranului şi de acustică
 • surround bun
 • ecran luminos
 • fotografii OK şi selfie de calitate
 • interfaţa fluidă
 • fără bloatware

Şi cele Contra:

 • bateria putea fi mai bună
 • volumul putea fi mai ridicat
 • rezoluţia scăzută a ecranului
 • filmează doar 480p
 • benchmark-uri modeste
 • 2 blocaje pe parcursul testării

Şi iată şi notele:

 • Design: 9.2
 • Hardware: 8.5
 • Baterie: 7.8
 • Multimedia: 8.7
 • Display: 9
 • Camera: 7
 • Temperatura: 8.6
 • Conectivitate: 9.3
 • Benchmark: 8
 • OS, UI, aplicaţii: 9.5
 • Preţ: 10

Nota finală este de 8.69 din 10, iar acesta e un telefon pentru tineri, cu imitaţie de piele în spate, difuzoare stereo cu surround bun şi selfie-uri de calitate. Păcat de filmarea 480p şi de stocarea de câţiva GB, în rest telefonul se comportă adecvat cu preţul său. Şi acum hai să vedem cum îl puteţi câştiga!

Iată regulile concursului:

 1. Vizitaţi pagina de produs pe Allview.ro
 2. Daţi like la pagina de Facebook Allview
 3. Postaţi comentariu DOAR la articole de unboxing/review (NU POSTAŢI PE YOUTUBE) cu răspuns la întrebarea "Pe lângă acustica de top şi camera selfie bună,ce mai defineşte un telefon pentru tineri?"
 4. Share public pe contul personal de Facebook la articol unboxing/review

Cele 4 puncte de mai sus implică realizarea de screenshot-uri cu respectivele acţiuni, iar acele capturi trebuie trimise pe mail la adresa "concurs@mobilissimo.ro", cu subiect "Concurs Allview E3 Living", plus numele vostru real, număr de telefon şi adresa. Tragerea la sorţi va avea loc pe data de 29 ianuarie la ora 21, prin random.org.

Allview E3 Living Review

Allview E3 Living, prețuri actualizate:

Allview E3 Living Video Review

Allview E3 Living
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×