Allview Impera I review: cel mai atractiv design de handset Windows Phone, impresii preliminare OK (Video)

6.135 ori
<b>Allview Impera I review: cel mai atractiv design de handset Windows Phone, impresii preliminare OK (Video)</b>Allview Impera I este primul telefon Windows Phone al companiei Allview, care a debutat împreună cu modelul Impera S în luna iunie. Trebuie din start să menționez că avem de-a face cu o unitate de test a lui Impera I, una care vine fără căști,...

Allview Impera I este primul telefon Windows Phone al companiei Allview, care a debutat împreună cu modelul Impera S în luna iunie. Trebuie din start să menționez că avem de-a face cu o unitate de test a lui Impera I, una care vine fără căști, fără încărcător și fără unele funcții software. Prețul acestui model este de 699 lei, iar acesta este cel mai ușor model Windows Phone de pe piață.

Allview Impera I este cel mai arătos handset Windows Phone testat de noi până acum, iar el măsoară 7.2 mm în grosime și cântărește 98.9 grame. Terminalul vine cu o carcasă glossy din plastic, care e magnet de amprente, atât în zona frontală, cât și în spate. Carcasa este alunecoasă, iar capacul spate poate fi înlăturat, sub el aflându-se două slot-uri SIM și cel microSD, dar și bateria înlăturabilă. Telefonul e ușor de folosit cu o singură mână, iar în față se află camera frontală și display-ul, plus difuzorul pentru convorbiri, senzorii și butoanele capacitive, care par a nu fi fost finisate pe acest device (butonul Search și Back arată la fel).

Allview Impera I - partea spate

în spate regăsim camera principală, blitzul LED și difuzorul, iar sus se află jackul audio, portul microUSB și jos găsim microfonul. în stânga avem butoanele de volum, cu feedback bun, iar în dreapta se află un buton On/Off foarte rigid. Per total aș spune că acest model, deși nefinisat este în continuare cel mai arătos handset WP. Trecând la aspectul hardware, Allview Impera I este dotat cu un procesor Snapdragon MSM8212 quad core de 1.2 GHz (Snapdragon 200), GPU Adreno 302, un display de 4.7 inch cu panou IPS LCD și rezoluție de 1280 x 720 pixeli, 8 GB stocare și slot microSD cu suport pentru până la 32 GB memorie extra.

Bateria lui Allview Impera I

Avem parte și de 1 GB RAM, o cameră de 8 MP în spate, una frontală de 2 MP și pe partea de conectivitate avem la dispoziție două slot-uri micro SIM, GPS, HSPA+ cu viteza de download de 42 Mbps, Bluetooth 4.0, WiFi și microUSB 2.0. Telefonul integrează și radio FM, accelerometru, senzor de proximitate, senzor de luminozitate și busola digitală. Bateria sa este o unitate Litiu-polimer de 1750 mAh, care pe hârtie asigura 200 de ore de funcționare în standby sau 437 de minute de convorbiri. La testul nostru, cu WiFi pornit și luminozitate la nivel mediu am atins 5 ore de playback, ceea ce poate părea puțin până ne reamintim că și Nexus 5 atinge cam aceeași durată.

Allview Impera I review

încărcarea durează 2 ore și jumătate, dar cu mențiunea că am folosit un încărcător third party și nu cel original. Aș spune că bateria nu oferă o durată satisfăcătoare, dar având în vedere grosimea handsetului, nu pot spune că nu mă așteptam la acest lucru. Există și o funcție de Battery Saving, care se poate activa în 3 instante: când bateria e aproape descărcată, imediat sau mereu. în aceeași zonă găsim și permisiuni de rulare a aplicațiilor în fundal în timpul funcționării în modul Power Saving.

Allview Impera I - tărie scăzută a difuzorului, cu doar 79 dBA Înregistrați În spate și 73 În față

Trecând la aspectul audio, Xbox Music este playerul muzical oferit pe acest device, iar difuzorul oferă un volum OK, claritate bună și sunet clar. Basul nu prea impresionează, iar acustică este în mare bună, deși decibelmetrul confirmă o tărie scăzută a difuzorului, cu doar 79 dBa înregistrați în spate și 73 în față. De obicei la toate modelele testate de noi atingem măcar 83 dBa, deci acest model nu are o acustică prea bună.

Allview impera I - am atins 340 de unități LUX

în ce privește aspectul video, ecranul este un IPS LCD OGS de 4.7 inch, cu rezoluție de 1280 x 720 pixeli și densitate de 312 PPI. Protecția e asigurată de sticlă Dragontrail, iar playerul video este Xbox Video. Ecranul oferă o imagine clară, unghiuri largi de vizualizare, este luminos și afișează culori realiste. Nu avem parte de suprasaturare, iar display-ul se comportă OK și în bătaia soarelui. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la capitolul LUX am atins 340 de unități, ceea ce nu e chiar rău, fiind aproape de Sony Xperia Z2 și ai săi 366 LUX. Avem și o fotografie care dovedește că ecranul se vede bine și într-o zi însorită.

Camera lui Allview Impera I

Per total aș spune că ecranul de pe Impera I este bun, dar nu cel mai bun de pe modelele Windows Phone cu siguranță. în ce privește camera, avem la dispoziție o unitate de 8 MP cu senzor OV8858 de 1/4 inch și pixeli de 1.12 microni. Putem captura doar video 480p, iar camera e capabilă de autofocus. Avem la dispoziție aplicația standard Camera de pe Windows Phone 8.1, cu cele 5 shortcut-uri personalizabile din partea stângă a ecranului, iar printre ele putem alege galerie, rezoluție, efecte (Lens), camera frontală, blitz, scene, ISO, expunere și balans de alb. în zona de setări găsim opțiuni pentru blitz, rezoluție de 8 MP/5 MP/3MP, iar printre Scene avem opțiunile Portrait, Snow, Sport, Night, Beach, Sunset și Backlight. ISO ajunge până la nivelul 3200, iar expunerea ajunge de la 12 la minus 12.

Mostre foto Allview Impera I

Opțiunile Balansului de Alb includ Cloudy, Daylight, Flash și Tungsten, iar în cele din urmă avem și opțiunea anti banding și captura video la 800 x 4800 pixeli sau 864 x 480 pixeli. Touch focusul acestei camere este lent, ca și captura foto. Fotografiile realizate cu acest handset au o luminozitate OK, culori realiste, dar nu putem realiza macro-uri în mod eficient, din păcate.

Florile au ieșit cam arse de soare, iar performanța e una de midrange, în mod clar. Nu avem lenses la dispoziție în lipsa lui Windows Phone Store pe această unitate de test, iar clipurile video nu arată deloc bine, suferind de zgomot și pierdere de focalizare. Putem face captură foto doar în 4:3, iar clipurile sunt destul de spălăcite. Măcar fotografiile sunt destul de clare, iar per total camera nu e deloc impresionantă și sincer să fiu am văzut camere de 5 MP mai bune, precum cea de pe Nexus 7 2013 sau iPad Mini.

Allview Impera I

La capitolul temperatură pot spune că acest model se încălzește ușor, dar nu suferă de supraîncălzire. Allview Impera I are un Internet Explorer care e surprinzător de lent față de alte modele Windows Phone, dar voi da vina pe unitatea de test aici și tot pe ea dau vina și pentru scorul de 1400+ puncte în Sunspider, acolo unde pe Windows Phone obținem de obicei 400 sau 500 de puncte. Acest handset pierde semnalul WiFi cam ușor, dar se descurcă OK cu semnalul de telefonie și apelurile se aud clar și fără probleme.

Allview Impera I review: cel mai atractiv design de handset Windows Phone, impresii preliminare OK (Video)

Windows Phone 8.1 vine cu toate opțiunile pe care le știți deja pe acest model, inclusiv Action Center, tile-uri transparente, fără Cortana în acest caz, fără Word Flow și cu acel X pentru a închide aplicațiile în multitasking. în zona de setări puteți alege temă, customiza toggle-urile din Action Center, activa Kids Corner, sau accesa opțiuni că VPN, Find My Phone sau Drive Mode. Lista de aplicații preinstalate include suita Bing, cu aplicațiile ce oferă știri despre gătit, sănătate sau alte domenii. Avem la dispoziție pe terminalul testat și Fresh Paint, Bing Maps, Meteo, Momente Video Speciale, OneDrive, OneNote, PDF Reader, un file manager, Wallet și Podcast.
​

Allview Impera I

Ne oprim aici cu experiența software, în lipsa accesului la Windows Phone Store. Hai să vedem aspectele Pro și Contra ale acestui model.

Cele Pro sunt:

 • design atractiv, slim și compact
 • preț scăzut
 • baterie OK față de așteptări
 • ecran luminos
 • luminozitate OK a fotografiilor

și cele Contra:

 • captură video slabă
 • carcasă glossy și alunecoasă
 • acustică slabă
 • fotografiile nu arată prea impresionant
 • browser lent
 • cameră lentă

Ar mai fi și următoarele probleme, probabil asociate doar unității de test: fără acces la WP Store, fără accesorii la pachet, unele aplicații se închid din senin, cu lag uneori și cu buton On/Off rigid. îi acordăm terminalului un 9 pentru design, un 8.3 pentru hardware, iar pentru OS și UI nu dăm notă încă. Teoretic nota finală este de 8.65 din 10, deși dacă am pune toate aspectele negative ar fi doar un 7, dar cum majoritatea sunt din vina unității de test, ele vor fi remediate cel mai probabil în versiunea finală și o notă imediat sub 9 e cea mai realistă pentru acest model Windows Phone accesibil.
​

Review Allview Impera I
 

Allview Impera i
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×