Allview P6 Energy Review: telefonul cu brand local și cea mai bună baterie, acustică atractivă și captură foto rezonabilă (Video)

4.973 ori
<b>Allview P6 Energy Review: telefonul cu brand local și cea mai bună baterie, acustică atractivă și captură foto rezonabilă (Video)</b>Allview P6 Energy este un telefon care se remarcă printr-o mega baterie, cu capacitate de 5000 mAh și asta fără a sacrifica talia sa. Terminalul a fost lansat în ianuarie 2015 și costă 849 lei. Handsetul este unul midrange dual SIM cu ecran de 5...

Allview P6 Energy este un telefon care se remarcă printr-o mega baterie, cu capacitate de 5000 mAh și asta fără a sacrifica talia sa. Terminalul a fost lansat în ianuarie 2015 și costă 789 lei. Handsetul este unul midrange dual SIM cu ecran de 5 inch și cred că are cea mai mare capacitate a bateriei pentru un smartphone testat vreodată la Mobilissimo.ro.

în ce privește designul, carcasa nu este atât de masivă pe cât ne așteptam. Aflați că acest model măsoară 10.3 mm în grosime și cântărește 176.6 grame, iar el integrează un display de 5 inch. Carcasa are un feeling solid, iar spatele telefonului este mat. Designul este simplu și dreptunghiular, iar telefonul stă bine în mână, chiar și la sesiuni lungi de gaming.

Allview P6 Energy - partea spate

Utilizarea cu o singură mână nu este foarte facilă, dar per total feelingul acestui device este plăcut. Designul e mai degrabă utilitar, iar în zona frontală găsim difuzorul pentru convorbiri, camera frontală, senzorii, butoanele capacitive și menționez că nu avem LED pentru notificări aici. în spate se află camera principală, blitzul LED, un microfon și difuzor.

Design Allview P6 Energy

Capacul din spate se înlătură relativ ușor, iar sub el se află două slot-uri microSIM, un slot microSD și o baterie neînlăturabilă. în zona superioară găsim jackul audio, iar în cea inferioară portul microUSB și încă un microfon. în stânga nu se află nimic, iar în dreapta avem butoanele de volum și cel On/Off, toate cu feedback bun. Acest model are foarte puține curbe și aduce un design OK, solid și cu o ramă laterală destul dură, cu o zonă ce pare metalică.

Allview P6 Energy din lateral

în ce privește hardware-ul, Allview P6 Energy aduce un display IPS LCD cu rezoluție de 1280 x 720 pixeli, ecran OGS cu protecție contra zgârieturilor. La bord mai avem și un procesor quad core Cortex A7, un MediaTek MT6582 de 1.3 GHz, GPU Mali 400MP, 8 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB și 1 GB RAM. Terminalul integrează o cameră de 8 megapixeli în spate cu blitz LED, în vreme ce în zona frontală se află o cameră de 2 MP. Pe partea de conectivitate avem la dispoziție GPS, apelare video 3G, radio FM, voce HD, HSDPA cu viteză de download de 21 Mbps și upload de 5.76 Mbps, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, WiFi Display, USB OTG și microUSB 2.0.

Test baterie Allview P6 Energy

în secțiunea "Altele" avem sonorizare DTS, accelerometru, senzor de proximitate, senzor de luminozitate și senzor magnetic. Bateria este o unitate Li-Ion de 5000 mAh, iar încărcătorul oferit la pachet cu handsetul este unul de 5V și 2000 mA. Pe hârtie bateria asigura 500 de ore de funcționare în standby sau 1400 de minute de convorbiri. La testul nostru adică playback video HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 12 ore și 9 minute de playback. De asemenea, telefonul rezista la 5-6  ore de gaming.

Bateria lui Allview P6 Energy

Rezultatele sunt excelente, dar sincer să fiu mă așteptam la o durată ceva mai lungă de playback, deși încă o dată și cea obținută aici e bună. Ca punct de reper, faimosul Galaxy S5 atinge 11 ore de playback, iar pe de altă parte toate modelele Allview testate de noi în ultima vreme au atins maxim 5-7 ore, deci pe lângă ele P6 Energy e excelent.

încărcarea e destul de lungă, durând 4 ore. Partea bună e că puteți încărca și alte terminale via cablu USB OTG și veți putea primi energie de la alte handset-uri sau tablete în același mod. în zona de Setări găsim opțiunea Economisire CPU, care scade performanța procesorului pentru a economisi energie. Ca o ultimă mențiune, acesta este telefonul cu ecran de 5 inch cu bateria cea mai bună testată la Mobilissimo.ro vreodată.

Allview P6 Energy

Evident, îl veți compara poate cu Philips Xenium W8510, care atinge 12 ore și 14 minute, dar el are ecran de 4.7 inch. Trecem acum la capitolul acustică, unde ne întâmpină două playere: Google Play Music și un player custom cu care suntem familiarizați deja de la alte modele Allview. Volumul acestui handset este destul de ridicat, iar calitatea sunetului este bună, în vreme ce sunetul este clar, iar basul destul de bun. Există o ușoară acoperire a difuzorului pe o suprafață plată. DTS oferă o serie de opțiuni de personalizare a experienței acustice, cu opțiuni ca focalizare, bass boost, 3D effect, reverb, claritate și intensificare volum.

Allview P6 Energy pe partea audio

Avem și 5 preseturi la dispoziție: standard, natural, surround, voce și implicit. Setările includ și funcția "shake pentru a trece la melodia următoare", modul Sleep și menționez că în zona de Setări a telefonului nu se afla opțiuni speciale. Căștile care vin la pachet cu Allview P6 Energy sunt comode, nu prea elegante ce e drept, iar ele includ o telecomandă de mari dimensiuni și o agrafă pentru atașarea la haine.

Putere volum Allview P6 Energy 85.3 dBA

Căștile nu oferă un volum prea ridicat, dar au bas bun, sunet clar și per total sunt destul de bune. Aplicația radio FM aduce opțiunile standard: scanare, difuzor, înregistrare. Am folosit și decibelmetrul pentru a testa performanțele acestui telefon și am atins 85.3 dBA în față, dar și 82.3 dBA în spate, fiind astfel peste iPhone 6 Plus, cu ai săi 83 dBA.

Suntem și aproximativ la egalitate cu phablet-ul cu pretenții LG G2 Pro, cu ai săi 85 dBA. Acustica e per total bună, iar acum trecem la aspectul video/ecran. Aici ne întâmpină un display IPS LCD OGS cu rezoluție de 1280 x 720 pixeli, dar și o aplicație video cu o funcție în stil pop up play. Ecranul este luminos, afișează culori vii și are unghiuri largi de vizualizare. El nu este foarte suprasaturat, iar pixelii sunt de tip RGB Stripe.

Nivelul de luminozitate e rezonabil la 370 LUX

Nivelul de luminozitate e rezonabil la 370 LUX și deși în ultima vreme am testat mai multe telefoane midrange ce ating 400+ LUX, diferența nu se simte prea mult aici, deci luminozitatea e bună. Setările ecranului nu includ opțiuni deosebite. în ce privește camera, ea este o unitate de 8 MP, cu senzor OV 8830, pe care îl știm de la Allview V1 Viper (versiunea inițială), P4 Alldro și P5 Quad.

Camera lui Allview P6 Energy

Această cameră vine cu o interfață clasică, iar în stânga putem alege modul de captură (Normal, Panorama, ștergere, Cea mai bună față, înfrumusețare Față, Cea mai bună Poză, Foto cu EV). Există și Acțiune Cameră, cu opțiunile Normal, Apăsare Ecran, Semne și Foto Zâmbet pentru a realiza fotografiile. Alte opțiuni de luat în calcul sunt Balanță alb (automat, bec clasic, lumina zi, fluorescent, înnorat și amurg), efecte culoare, HDR, sunet cameră, detectare facială, memorare locație, mod scenă și expunere.

Allview P6 Energy pe partea foto

Există și posibilitatea de fotografiere continuă, cronometru automat, setări de saturație, strălucire și contrast. Rezoluția este de 8 MP în 4:3 sau 6 MP în 16:9, iar utilizatorul poate reglă și ISO până la 1600 și există și opțiuni anti tremur și acțiuni asociate tastelor de volum. în zona superioară a interfaței camerei se afla un shortcut către camera frontală și opțiuni pentru blitz.

în dreapta găsim butoanele de captură și odată selectată captura video, putem accesa opțiunile de filmare: balanta alb, efect culoare, calitate (HD, Full HD), memorare locație, stabilizare electronică, expunere, mod scenă, durata video, microfon, claritate, nuanța, saturare, strălucire, contrast și anti shake. Camera e capabilă de zoom 4X, are un zoom lent și o captură foto destul de lentă la rândul său.

Mostre foto Allview P6 Energy

Mai multe mostre foto în galeria foto dedicată!

Trecând la galeria foto realizată cu acest telefon, descoperim o calitate bună a capturilor, un HDR puțin prea luminos, culori în mare bune, dar puțin cam reci și expunere și balans de alb în regulă. Nivelul de detaliu este bun, dar au existat și cadre arse de HDR. Culoarea roșu este bine reprezentată, față de celelalte culori, ce par cam reci. Focalizarea este bună, nu avem probleme cu blurarea, iar fotografiile macro arată bine.

și panorama arată bine, deci per total apreciem această cameră, care e excelentă pentru un model midrange. Chiar și atunci când dăm zoom in, calitatea rămâne bună. Analizând capturile video, descoperim că filmarea se realizează la rezoluție Full HD la 30 FPS și rezultă fișiere 3GP cu bitrate de 17 Mbps. Se remarcă aici și o tendință de a pierde focalizarea, o stabilizare destul de slabă, dar și calitate OK și culori bune. Acustica e și ea bună la filmare și deși am activat și funcția EIS, tot nu am fost încântat de stabilizare.

Allview P6 Energy atinge 39.8 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2​

Rămâne totuși faptul că avem o calitate bună și când dăm zoon în. Concluzia ar fi că deși suntem încântați de captură foto, la cea video se mai poate lucra. Editarea foto aduce opțiunile standard, iar trecând la performanță, acest handset atinge 39.8 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci nu se încinge în mod deosebit. Browserul web de pe terminal nu e foarte rapid, iar tastatura virtuală este cea stock.

Benchmark Allview P6 Energy​

Pe partea de telefonie avem la dispoziție funcția speed dial, voce HD, calitate bună a convorbirilor și semnal OK. Volumul e și el destul de ridicat. Am realizat și benchmark-uri pe acest model, comparându-l cu Wiko Rainbow și cu Karbonn Titanium S6. cele 3 au același procesor Mediatek MT6582, 1 GB RAM și ecrane de 5 inch. Iată rezultatele:

 Allview P6 EnergyWiko RainbowKarbonn Titanium S6
Quadrant707757608805
AnTuTu184341882819418
NenaMark55.4 FPS52.8 FPS60.4 FPS
Vellamo164822361755
3DMark207029492122
GeekBench 3349/1155351/1159353/1186
GFX Bench7 FPS6.5 FPS9.5 FPS
BrowserMark879573974
SunSpider142713761608
SpeedTest25/22 Mbps23/19 Mbps20/19.9 Mbps

Acest model câștiga doar unul dintre cele 10 teste, dar el nu suferă de lag și rulează OK jocul Riptide GP2, cu grafică 3D. Allview P6 Energy rulează Android 4.4.2, cu o interfață stock în mare. Multitasking-ul e în continuare pe bază de swipe, dar de această dată veți apăsa butonul meniu pentru a declanșa zona de multitasking. în zona dropdown găsim atât notificările, cât și vremea și shortcut-urile Quick Settings.

Allview P6 Energy Review

Există și un mecanism de accelerare a performanței handsetului, prin curățarea memoriei. Interfața din zona de setări are un look clasic și minimalist. Aici descoperim funcția HotKnot, care permite realizarea de transferuri rapide de fișiere, atunci când ecranul e atins de alt device. Există și opțiunea Semen Inteligente, care include Flip to Pause Alarm, dublu tap pentru a debloca ecranul și posibilitatea de a desena simboluri pe ecran pentru a activa anumite funcții.

Allview P6 Energy

Allview P6 Energy vine cu o serie de aplicații instalate, dar fără bloatware. Printre ele se număra File Explorer, Calendar, Facebook, Hangouts, Actualizare, Gmail, Chrome, Play Music, Photos, YouTube, Manager App (curăță memoria, optimizează consumul), Culoare, Vreme, Lanterna, Temă, Notițe, Compass, Bitdefender Mobile Security, suita Play, Drive, Hărți și Google+.

și acum hai să vedem aspectele Pro și Contra ale acestui smartphone cu mega baterie!

Cele Pro sunt:

 • cea mai mare baterie de pe un telefon Allview
 • telefonul cu brand local cu cea mai longeviva baterie
 • design solid
 • acustica bună
 • display OK
 • camera midrange bună
 • performanța bună

și cele Contra sunt:

 • încărcarea durează 4 ore
 • pierdere a focalizării la filmare
 • stabilizare slabă la filmare
 • benchmark-uri cu rezultate scăzute
 • fără notificări LED

Allview P6 Energy primește nota 9 din 10 pentru design, un 9.2 pentru hardware și un 9.3 pentru OS și UI, pentru o notă finală de 9.16 din 10. Acest model atinge 2 sau chiar 2 zile și jumătate de utilizare medie, are un design solid, cameră, display și acustică bună, deci e un device multimedia reușit. Subliniem și faptul că pe piața locală nu există alte modele cu ecran de 5 inch testate de noi care să aibă o baterie mai bună.

Allview P6 Energy prețuri actualizate:

Allview P6 Energy Review
 

Allview P6 Energy
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×