Allview V2 Viper X Review + Concurs de Crăciun: strălucește ca nasul renului Rudolph și performează așijderea (Video)

8.309 ori
<b>Allview V2 Viper X Review + Concurs de Crăciun: strălucește ca nasul renului Rudolph și performează așijderea (Video)</b>Allview V2 Viper X a sosit la noi la teste cu c&acirc;teva săptăm&acirc;ni &icirc;n urmă, atunci c&acirc;nd vă anunţăm cu bucurie un concurs de Crăciun, pe baza acestui handset strălucitor ca un glob numai bun de pus &icirc;n brad. Am realizat...

Allview V2 Viper X a sosit la noi la teste cu câteva săptămâni în urmă, atunci când vă anunţăm cu bucurie un concurs de Crăciun, pe baza acestui handset strălucitor ca un glob numai bun de pus în brad. Am realizat deja recenzia lui Allview V2 Viper şi acum e rândul lui V2 Viper X. Ambele au fost lansate în octombrie, iar modelul X costă 1.249 lei.

Avem de-a face aici cu un telefon midrange tineresc, cu o cutie în formă de prismă şi de asemenea cu o premieră, acesta fiind primul smartphone Allview cu port USB Type-C. Smartphone-ul vine în culorile alb, albastru închis şi auriu, aceasta din urmă versiune fiind cea pe care o testăm noi. V2 Viper X este un phablet de 5.5 inch, ce măsoară 7.2 mm în grosime, faţă de cei 7.85 mm ai lui V2 Viper.

Allview V2 Viper X Review

Aflaţi şi că acest device e doar cu 0.1 mm mai gros decât un iPhone 6S. Greutatea sa este de 155.3 grame, faţă de cea de 143 de grame a lui V2 Viper şi de asemenea cu doar 0.3 grame mai mare decât cea a lui HTC Desire 820. Şasiul intern e fabricat din aliaj aluminiu-magneziu, iar la exterior avem parte de o carcasă din material plastic şi glossy, uşor alunecos.

Grosimea lui Allview V2 Viper X

Spatele atrage puţin amprentele, iar acest model are o ramă solidă. Allview V2 Viper X e destul de uşor de folosit cu o singură mână, e comod, iar în zona frontală regăsim difuzorul pentru convorbiri, camera selfie, senzorii şi LED-ul pentru notificări, împreună cu cele 3 butoane capacitive. Muchiile au grosime rezonabilă, chiar şi pentru pretenţiile din 2015.

Allview V2 Viper X privit din spate

În spate se află camera principală, cu blitz LED şi difuzorul. Nu e uşor să înlături capacul spate, fixat de multiple clipsuri, care apoi sunt greu de prins la loc. Sub capac se afla slot-urile micro SIM, cel microSD şi bateria înlăturabila. În zona superioară găsim jackul audio, iar în cea inferioară portul USB Type-C, plus microfonul.

În stânga nu se avem nimic, iar în dreapta accesăm butoanele de volum şi cel Power, care oferă feedback OK. Allview V2 Viper X este un phablet comod, uşor de folosit cu o singură mână, dar şi uşor alunecos, cu un spate ce se clipsează greu odată deschis. Nota pentru design este de 8.7 din 10.

Spacificatii Allview V2 Viper X

Trecem la hardware, unde pe listă se află un display AMOLED de 5.5 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi protecţie Gorilla Glass 3. Procesorul de la bord este un MediaTek MT6753, un octa core la 1.3 GHz, cu core-uri Cortex A53 şi tehnologie 64 bit. Lista mai include şi GPU Mali T720, 1.5 GB RAM, 16 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 128 GB şi o cameră de 13 MP în spate.

Allview V2 Viper X, port USB Type-C

În fată avem o cameră de 5 MP, iar pe partea de conectivitate opţiunile sună astfel: două slot-uri micro SIM, GPS, voce HD, radio FM, 4G LTE cu viteza de download de 150 Mbps, HSDPA cu viteza de download de 21 Mbps, Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n, WiFi Direct şi WiFi Display, plus portul USB Type-C. Şi sonorizarea DTS e aici, iar senzorii sunt aceştia: accelerometru, de proximitate, luminozitate şi magnetic.

Bateria lui Allview V2 Viper X

Nota pentru hardware este de 8.5 din 10 şi parcă simţim că se putea cu ceva mai mult RAM la bord, WiFi a/ac suportat şi eventual un chipset mai nou decât unul de 28 nm. Bateria lui V2 Viper X este o unitate Li-Po de 3150 mAh, iar la pachet vine un încărcător de 5 V şi 1000 mA. Pe hârtie ni se promite un timp de standby de 393 ore şi convorbiri de 821 de minute.

Allview V2 Viper X, test baterie video playback

La testul nostru de playback video HD în buclă, cu WiFi pornit şi luminozitate la 200 LUX am atins 10 ore şi 47 de minute, ceea ce e excelent. Suntem peste HTC One M8 (10 ore şi 15 minute), Samsung Galaxy S6 (9 ore şi 49 minute) şi ASUS ZenFone Selfie (10 ore şi 11 minute). Suntem totuşi sub Galaxy 5 (11 ore şi 4 minute), iPhone 6 (11 ore şi 30 de minute) şi ASUS ZenFone 2 Laser (11 ore şi 11 minute).

Allview V2 Viper X, test baterie utilizare continua

În PCMark, testul care simulează utilizarea continua am atins 7 ore şi 46 de minute, ceea ce e bine. Suntem peste Galaxy S6 (7 ore şi 6 minute), Galaxy S6 Edge (6 ore şi 41 de minute) sau Huawei Mate S (6 ore şi 26 de minute). În schimb ne-au depăşit modelele Allview P6 Energy (11 ore şi 24 de minute), ASUS ZenFone 2 Laser (8 ore şi 16 minute) şi Samsung Galaxy Note 5 (8 ore şi 6 minute).

Allview V2 Viper X, test incarcare baterie

Încărcarea durează 3 ore şi 14 minute, ceea ce înseamnă destul de mult, dar e rezonabil pentru ce alte rezultate oferă bateria. Stăm mai bine la încărcare decât Evolio Neos (3 ore şi 30 de minute), Xperia Z3 (3 ore şi 30 de minute) sau iPhone 6 Plus (3 ore şi 16 minute). În schimb, suntem sub ASUS ZenFone 2 (1 oră şi 50 de minute), Galaxy A5 (1 oră şi 45 de minute) sau OnePlus 2 (2 ore şi 13 minute).

În zona de Setări avem secţiunea Power Management, cu modurile de funcţionare None, Normal (tema închisă la culoare, Bluetooth dezactivat, GPS dezactivat, sincronizare dezactivată, frecventa procesorului redusă) şi Extreme Mode. Acesta din urmă implementează o interfaţă alb/negru şi oferă acces doar la contacte, mesagerie şi ceas.

Printre celelalte opţiuni de economisire a bateriei se află şi Intelligent Power Save at Night, Intelligent Memory Cleanup şi Standby Intelligent Power Saving. Bateria e de calitate aici şi primeşte de la noi nota de 9.5 din 10. Trecem la acustică, unde ne întâmpină un difuzor de mici dimensiuni şi aplicaţia Music tipică terminalelor Allview.

Difuzorul lui Allview V2 Viper X

Printre opţiuni găsim "Shake to Change Song", dar şi un egalizator cu funcţie DTS şi reglaje în funcţie de diferite genuri muzicale (clasic, folk, heavy metal), plus 5 canale în frecvenţe custom. Am remarcat şi că funcţia volume strengthen care oferă un mic boost la volum maxim uneori funcţionează şi alteori nu. Experienţa de ascultare în sine a implicat un volum OK, destul de ridicat, sunet clar şi o chitară şi bas bune.

Castile ce vin la pachet cu Allview V2 Viper X

Difuzorul e totuşi cam uşor de acoperit pe o suprafaţă plată. Căştile ce vin la pachet cu handsetul sunt comode, au un look plăcut şi un capăt aparent metalic, ca şi cele ce veneau cu Allview V2 Viper sau P8 Energy. Firul se încurcă uşor, telecomanda e mare, iar volumul putea fi mai ridicat la acest headset. Basul în schimb e bun, claritate şi izolarea sunt bune.

Allview V2 Viper X, test putere volum

Egalizatorul activează noi opţiuni atunci când conectăm căştile, precum Standard Headset, Ears, Earphone, Headset, Soundbox şi Custom (DTS Focus, DTS Trubass, DTS Space, DTS Definition şi DTS Center). Şi funcţia radio FM e oferită aici, cu o interfaţă minimalista şi funcţii precum Search, Speaker şi Record FM. La testul cu decibelmetrul am atins 83.7 dBA în faţă şi 90 dBA în spate, deci o diferenţă destul de mare, din cauza acoperirii difuzorului pe o suprafaţă plată.

Allview V2 Viper X, putere volum, grafic comparativ

Am depăşit în schimb LG G Flex 2 (82.9 dBA), OnePlus 2 (82 dBA) în faţă, iar în spate suntem peste toate telefoanele testate până acum, minus OnePlus şi BlackBerry Passport, care trec de 90 dBA. Pentru Multimedia nota este de 9.5 din 10.

Display-ul lui Allview V2 Viper X

Trecem acum la ecran, un AMOLED de 5.5 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, protecţie Gorilla Glass 3 şi folosim ca player video o aplicaţie dedicată, cu funcţie Pop up Play, DTS şi reglaj pentru aspect. Experienţa de vizualizare ne aduce o imagine clară şi luminoasă, puţin suprasaturată, iar contrastul e bun, în vreme ce unghiurile de vizualizare sunt largi.

Ecranul lui Allview V2 Viper X la microscop

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, dar cu un aranjament deosebit: un pixel albastru ce are 2 subpixeli: unul verde şi unul roşu, ca la Allview P8 Energy şi Galaxy Note 2. La testul cu luxmetrul am atins 440 LUX, ceea ce e bine. Depăşim Sony Xperia M5 (430 LUX)), HTC Desire 820 (396 LUX) şi Huawei Honor 6 (383 LUX).

Luminozitate ecran Allview V2 Viper X

Ne clasam în schimb sub Huawei Mate S (455 LUX), OnePlus 2 (465 LUX) şi Allview P8 Energy (471 LUX). În zona de Setări găsim Adaptive Brightness, Economical Backlight, opţiuni pentru mărimea fontului, modul Sleep şi LCD Effect (Neutru, Cald său Rece). O ultimă opţiune este şi Skylight, legată de husele speciale cu decupaj pentru ecran. Nota pentru display este de 9.3 din 10.

Camera lui Allview V2 Viper X

Şi acum abordăm şi aspectul preferat al multora: camera. În spate se află un senzor de 13 megapixeli, cu deschidere F/2.0, focalizare în 0.3 secunde şi fotografiere în 0.46 secunde. Senzorul este un Samsung S5K3M2, măsoară 1/3.06 inch şi vine cu tehnologie ISOCELL, blitz LED la pachet şi pixeli de 1.12 microni. Aceeaşi cameră se afla şi pe telefonul Xiaomi Mi 4C.

Functiile camerei lui Allview V2 Viper X

În zona frontală avem o cameră selfie de 5 megapixeli. Aplicaţia Camera nu se deschide prea rapid, iar interfaţa şi opţiunile sunt cam aceleaşi de pe Allview P8 Energy. În stânga avem setările, printre care Anti Banding, Grila, Geotagging, Countdown şi rezoluţie (13 MP în 4:3 sau 10 MP în 16:9). Tot aici mai găsim şi modurile de captură (Touch Shot, Normal, Butoane de volum) şi funcţii asociate butoanelor de volum. Apoi accesăm un shortcut către camera frontală, opţiuni pentru blitz şi vine şi rândul modurilor principale de captură.

Moduri camera Allview V2 Viper X

Ele sunt: Smart Scene, Ultra Pixel (fotografii prin interpolare de 64 de megapixeli), Pic Note (creează PDF din fotografii de cărţi, tabla din sala de clasă), Face Beauty (măreşte ochii, fața mai subţire etc), Night, Filter şi Pro. În modul Pro putem regla expunerea, ISO până la 1600, balansul de alb, viteza shutter-ului (de la 1/30 secunde la 14 secunde) şi focalizarea (de la manual la infinit). Revenim la modurile de captură, cu Magic Focus, Panorama, Normal, Take Any Time şi HDR.

Pe partea de video avem reglaje legate de rezoluţie (Full HD sau HD), iluminare şi stabilizare digitală. Experienţa de captură foto aduce o viteză de focalizare bună, zoom fluid şi captură rapidă. Avem la dispoziţie şi două rame digitale pentru reglarea de expunere şi metering. Am realizat galeria foto cu acest model în luna decembrie, pornind cu o serie de capturi la interior.

Mostra foto Allview V2 Viper X

Fotografiile au fost făcute la Hanul Gabroveni în Bucureşti, cu ocazia unei expoziţii de artă digitală, la care se afla şi telefonul HTC Desire 626. Deşi era foarte întuneric în acele galerii, blitzul şi-a făcut treaba excelent şi imaginile au ieşit clare şi cu nişte culori excelente. Prim planurile cu modelul HTC sunt foarte bune şi maxim 20% din care au ieşit neclare.

Mostra foto Allview V2 Viper X

Apoi am fotografiat un burger, cu textură care a ieşit excelent, dar atunci când cam dezactivat blitzul imaginile au devenit neclare. Trecem apoi la seria de fotografii realizate pe timp de zi, o zi cu nori şi puţin soare. Fotografiile au culori reci şi uneori arăta puţin cam artificial. E drept că avem şi prim planuri reuşite cu flori şi am încercat şi funcţia Ultrapixel în acel cadru cu fântâna, în care detaliile sunt excelente.

Mostra foto Allview V2 Viper X

HDR face fotografiile să arate şi mai artificial din păcate, iar camera pare a se descurca excelent cu imaginile în care se afla text şi alte fotografii. Am realizat un prim plan cu un lacăt metalic, cu o textură excelentă. Panorama nu e foarte generoasă, cu rezoluţie de 4640 x 1184 pixeli, dar imaginea e destul de clară.

Mostra foto Allview V2 Viper X

În schimb în fotografiile standard la zoom in se cam pierde din calitate. Avem şi câteva selfie-uri, cu o claritate bună imagini şi textura realistă a pielii. Nu se pierde din calitate nici în fundal. Surprinzător la captura landscape detaliile se văd bine. Cu Magic Focus am realizat câteva capturi de aproape foarte bune şi am avut parte şi de culori ceva mai arătoase la acele jucării multicolore.

Aş spune că în mare camera ne oferă aceeaşi experienţă ca pe Allview P8 Energy, poate chiar puţin mai bună la capitolul expunere. Suntem peste Galaxy S4 şi iPhone 5, dacă vreţi o comparaţie cu modele mai vechi. Captura video s-a realizat în format MP4, la rezoluţie Full HD, cu frame rate de 25-30 FPS şi bitrate de 14-16 Mbps. Avem un prim clip tremurat, cu o claritate şi calitate OK, dar şi culori realiste.

Al doilea clip are expunerea aşa şi aşa, e tremurat şi pierde serios din calitate la zoom, dar culorile sunt bune. Al treilea clip e prea întunecat pentru ora 1 după amiază, tremurat dar culori rezonabile, ca şi claritatea. Păcat de stabilizare, pentru că filmarea e peste medie pentru un Allview midrange. Aş spune că V2 Viper X îl întrece pe ASUS ZenFone 2 la filmare totuşi.

Allview V2 Viper X nu se supraincalzeste

Nota pentru cameră este de 9 din 10 şi senzorul foto se comportă bine pentru un midrange, stând bine în special la prim planuri şi captura pe întuneric cu blitz. Editarea foto se face cu filtre, funcţie crop şi rotate, dar şi mirror, expunere sau vignetare. Am realizat şi un test de temperatură, atingând 38.4 grade Celsius, după ce am jucat 15 minute jocul Riptide GP2, deci nu există supraîncălzire aici.

Allview V2 Viper X Review Mobilissimo.ro

Nota pentru temperatură este de 10 din 10. Browserul web de la bord este destul de rapid şi suportă partajare a paginilor via HotKnot. Tastatura virtuală este cea stock din Lollipop şi e destul de comodă. Ne ocupăm şi de conectivitate, având la dispoziţie funcţii ca Speed Dial, Black List, dar şi voce HD, suport 4G LTE şi USB Type C.

Nu există totuşi WiFi a/ac şi NFC aici, dar avem parte de HotKnot. Apelurile telefonice au volum ridicat, sunet clar şi semnalul este bun. Pentru conectivitate nota este de 9 din 10. Am realizat şi benchmark-uri, comparând Allview V2 Viper X cu HTC Desire 820, Huawei Honor 4X şi Sony Xperia Z3. Bătălia se da între un procesor MediaTek MT6753 + 1.5 GB RAM versus un Snapdragon 615 + 2 GB RAM versus un Kirin 620 + 2 GB RAM şi un Snapdragon 801 + 3 GB RAM. Iată rezultatele:

Sony Xperia Z3HTC Desire 820Huawei Honor 4XAllview V2 Viper X3DMark Ice Storm×10375581177553DMark Ice Storm Extreme×5849384243373DMark Ice Storm Unlimited16688927653856697AnTuTu v538877314062725136565Basemark OS II××476834Basemark X×10351105568370BenchmarkPi×245274110BrowserMark1483×11871362GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.0×××518,8GFX Bench 4.0 - T-Rex15021443832,31059GeekBench 3 - Multi-Core2697252217232819GeekBench 3 - Single-Core968666556625Linpack - Multi-Thread××85,88 (MFLOPS)235,57 (MFLOPS)Linpack - Single Thread××51,06 (MFLOPS)113,29 (MFLOPS)NenaMark 259,7 (FPS)59,9 (FPS)×57,7 (FPS)Quadrant2035820058576422489SunSpider966,8 (ms)1452,3 (ms)1739,1 (ms)1558,9 (ms)Vellamo - Browser2771239018412745Vellamo - Metal15659759811511Vellamo - Multicore168914509021135TOTALURI9317

Allview V2 Viper X benchmarks

Allview V2 Viper X câştiga 3 din 11 bătălii în faţa lui Xperia Z3, 6 din 11 în fata modelului HTC şi 9 din 11 în faţa celui Huawei. Benchmark-urile oferă rezultate destul de bune şi spre deosebire de Allview V2 Viper, pe acest model nu avem lag. Interfaţa e fluidă, iar jocurile precum Riptide GP2 rulează fără probleme.

Cum ruleaza jocurile pe Allview V2 Viper X

Nota pentru benchmark-uri e 8.9 din 10. Trecem acum la OS şi UI, cu menţiunea că rulam Android 5.1 cu câteva modificări faţă de versiunea stock. Spre exemplul fereastra de multitasking nu e cea stock, ci afişează aplicaţiile ca thumbnail-uri şi nu carusel. Avem şi un contor de RAM folosit şi putem închide toate aplicaţiile din fundal. Putem adăuga şi widgeturi pe ecran, cele stock, schimba tranziţiile între ferestre, iar în zona dropdown avem doar notificările.

Allview V2 Viper X

Zona Quick Settings se declanşează cu swipe în sus ca la iOS. Printre setări găsim opţiuni legate de criptare, gesturi de control (Smart Brightness, Pause Alarm şi posibilitatea de a desena simboluri pentru a activa aplicaţii), plus Suspend button şi opţiuni legate de LED-ul de notificări. Să vedem cum arată şi lista de aplicaţii preinstalare, care din fericire nu prea are bloatware:

 1. Allview Selfcare
 2. Bitdefender Mobile Security
 3. Browser
 4. Calculator
 5. Calendar
 6. Camera
 7. Chameleon
 8. Chrome
 9. Clock
 10. Compass
 11. Contacts
 12. Downloads
 13. Drive
 14. Email
 15. Facebook
 16. File Explorer
 17. FM Radio
 18. Gallery
 19. Gmail
 20. Google
 21. Google+
 22. Google Settings
 23. Hangouts
 24. Maps
 25. Messaging
 26. Music
 27. Notes
 28. Phone
 29. Photos
 30. Play Books
 31. Play Games
 32. Play Music
 33. Play Newsstand
 34. Play Store
 35. Settings
 36. SIM Toolkit
 37. Sound Recorder
 38. System Manager
 39. System Update
 40. Theme Park
 41. Voice Search
 42. Torch
 43. Video
 44. Weather
 45. YouTube

Pentru OS, UI şi aplicaţii nota este de 9.5 din 10 şi asta mai ales pentru că lookul multitasking-ul nu mi se pare foarte inspirat. Să vedem acum şi verdictul!

Allview V2 Viper X Review (aplicatii preinstalate)

Iată aspectele Pro:

 • telefon comod
 • baterie bună
 • difuzor cu volum ridicat
 • ecran luminos
 • selfie-uri şi prim planuri de calitate
 • blitz puternic
 • fără lag, interfaţă fluidă
 • fără bloatware

Şi cele Contra:

 • destul de alunecos
 • încărcare lungă
 • stabilizare video slabă
 • cantitatea de RAM putea fi mai generoasă
 • clipsurile capacului din spate se fixează greu

Să recapitulăm şi notele lui Allview V2 Viper X:

 • Design: 8.7
 • Hardware: 8.5
 • Baterie: 9.5
 • Multimedia: 9.5
 • Display: 9.3
 • Camera: 9
 • Temperatura: 10
 • Conectivitate: 9
 • Benchmark: 8.9
 • OS, UI, aplicaţii: 9.5
 • Preţ: 8

Media notelor este de 9.08 din 10, iar acest model se remarca prin interfaţa fluidă şi formatul care combinat cu un ecran luminos îl face ideal pentru privit filme. Bateria nu e rea deloc şi suntem siguri că în câteva luni preţul va scădea sub 1000 lei. Allview nu face rabat la calitate aici şi camera e de calitate, iar acest device poate fi văzut că un rival foarte solid pentru HTC Desire 820 şi modele derivate, ba chiar peste el.

Şi acum hai să vedem cum puteţi câştiga produsul.

Iată regulile.

 1. Vizitaţi pagina de produs pe Allview.ro
 2. Like la pagina de Facebook Allview
 3. Postaţi comentariu la articol de unboxing/review cu răspuns la întrebarea "ce culoare apreciaţi cel mai mult pentru un telefon? De ce?"
 4. Share public pe contul personal de Facebook la articol unboxing/review

Cele 4 capturi trebuie trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro cu subiect "Crăciun Allview V2 Viper X Mobilissimo.ro", plus numele vostru real, numărul de telefon şi adresa. Tragere la sorţi va avea loc pe data de 25 decembrie la ora 21 prin random.org. [FORUM]

Allview V2 Viper X, prețuri actualizate:

Allview V2 Viper X Video Review

Allview V2 Viper X
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×