Allview X1 Xtreme Review: o cameră surprinzător de bună, acustică de calitate și numeroase funcții selfie (Video)

9.322 ori
<b>Allview X1 Xtreme Review: o cameră surprinzător de bună, acustică de calitate și numeroase funcții selfie (Video)</b>Allview X1 Xtreme este cel mai puternic telefon cu brand autohton pe care l-am avut vreodată în teste și de aceea el ne-a stârnit un interes deosebit. Acest produs a fost lansat în luna februarie și este un flagship Allview cu dotări pe măsură...

Allview X1 Xtreme este cel mai puternic telefon cu brand autohton pe care l-am avut vreodată în teste și de aceea el ne-a stârnit un interes deosebit. Acest produs a fost lansat în luna februarie și este un flagship Allview cu dotări pe măsură popularității sale. Terminalul este o versiune rebranduită de Gionee Elife E7, pe care o știm de ceva vreme. El costă 1999 lei și este un phablet de 5.5 inch cu specificații de top.

Allview X1 Xtreme măsoară 9.7 mm în grosime și cântărește 150.5 grame. Terminalul nu e foarte greu având în vedere restul dimensiunilor sale și asta se simte plăcut în mâna utilizatorului. Corpul său este dreptunghiular și acele muchii drepte incomode care sapă în palma pe Xperia sunt prezente și aici. în partea superioară și inferioară acest model prezintă un design curbat, iar camera este destul de mult ieșită în evidență fața de corpul handsetului.

Partea spate a lui Allview X1 Xtreme

Ecranul are margini subțiri, iar butoanele fizice ale lui X1 Xtreme oferă un feedback bun. Corpul telefonului este glossy și foarte alunecos, iar trecând la analiza de jur împrejur a acestui device, în zona frontală se află ecranul, camera pentru selfie-uri, butoanele capacitive, LED-ul de notificare și earpiece-ul.

Allview X1 Xtreme din lateral

în zona de sus se află jackul audio și butonul On/Off, iar în stânga avem slotul microSIM, accesibil prin intermediul unei chite. în dreapta avem butoanele de volum, iar jos se afla portul microUSB, microfonul și difuzoarele discrete. în spate regăsim cameră, un microfon și blitzul. Per total dacă trecem de muchii și carcasa lucioasă, acest handset amintește de un Xperia Z mai mare.

în funcție de preferințe îl veți găsi prea mare sau adecvat mâinilor voastre. Carcasa sa este unibody, iar șasiul intern este unul fabricat din magneziu. Ecranul este aproape de conceptul edge to edge, iar marginile sale măsoară doar 2.4 mm. Mai trebuie menționat că 77.5% din zona frontală este ocupată de display. Trecând la hardware, avem la dispoziție aici un display IPS LCD cu tehnologie JDI și OGS, cu diagonală de 5.5 inch și rezoluție Full HD. Este folosită și tehnologia LTPS și protecție Gorilla Glass 3.

Specificatii Allview X1 Xtreme

în ce privește procesorul, avem la dispoziție un quad core Snapdragon 800 tactat la 2.15 GHz, cu core-uri Krait 400, GPU Adreno 330 la 450 MHz, 3 GB RAM LPDDR3 și 32 GB stocare. în spate se află o cameră de 16 megapixeli, iar în zona frontală regăsim o cameră de 8 megapixeli. Pe partea de conectivitate avem WiFi, Bluetooth 4.0, NFC și HSDPA. Alte dotări includ și port microUSB 2.0, GPS, tehnologie audio DTS, amplificator audio Yamaha, anulare a zgomotului de fond, giroscop, busolă și accelerometru.

Bateria este o unitate Li-Po de 2500 mAh, care pe hârtie asigură 250 de ore de funcționare în standby sau 500 de minute de convorbiri. Ei bine la testul nostru, am atins 8 ore și 21 de minute cu WiFi pornit și luminozitate la 50%. încărcarea bateriei durează 2 ore și 46 de minute, ceea ce nu e rău. Sincer să fiu mă așteptam la o capacitate mai mare a bateriei și la o durată de funcționare mai bună. Am prins totuși o zi și jumătate de utilizare moderată cu acest device.

Allview X1 Xtreme pe partea hardware

Există și o aplicație Power Manager, care permite administrarea consumului de energie prin oprirea conectivității, atunci când ecranul e pornit și utilizarea iluminării inteligente. Telefonul oferă și o estimare realistă a duratei de funcționare rămase, dar și a timpului necesar pentru încărcare, de exemplu. Bateria are parte și de tehnologie SDI, care aparent îi oferă o capacitate cu 30% mai mare față de bateriile obișnuite.

Allview X1 Xtreme pe partea audio

și acum să trecem la acustică. Allview X1 Xtreme beneficiază de amplificator Yamaha, tehnologie DTS, care asigură surround foarte bun și calitate excelentă. Playerul audio al acestui telefon vine cu o interfață simplă, iar difuzorul handsetului are un volum destul de ridicat, la nivelul unui flagship modern. Basul este bun și claritatea este ireproșabilă. Efectele DTS includ opțiuni variate ale egalizatorului, de la space reverb la bass boost și de la clarity la focus și 3D effect. Printre preseturi se află Nature, Surround, Voice și Standard.

Allview X1 Xtreme Review

Căștile sunt comode, au volum ridicat, dar nu exagerat, ceea ce e foarte bine. Basul este și el foarte bun la căști, iar vocea este caldă. Aplicația radio oferă posibilitatea de a înregistra, iar aici apreciem și interfața intuitivă a funcției radio. și acum să vorbim puțin despre ecran și video. Ecranul este unul de tip JDI, adică are tehnologie de la Japan Display Inc, o colaborare dintre Sony, Hitachi și Toshiba. El vine și cu tehnologie Full Lamination, consum redus, claritate sporită și LTPS (Low Temperature Poly Silicon), care asigură un răspuns rapid la comenzi și consum scăzut.

Display Allview X1 Xtreme

Există și tehnologia CABC aici, care adaptează lumina de fundal în funcție de imaginea redată. Acesta este un display IPS LCD Full HD de 5.5 inch, unul aproape edge to edge, cu margine de 2.4 mm. El oferă o luminozitate bună, unghiuri largi de vizualizare și culori ușor suprasaturate. Acest ecran nu se comportă prea bine în bătaia soarelui, opțiunile camerei de exemplu nefiind vizibile pe un soare puternic.

Luminozitate dispaly Allview X1 Xtreme

Playerul video vine cu o opțiune de tip Pop up Play, iar trecând la testele cu luxmetrul și microscop, am atins 337 de unități LUX, ceea ce e destul de modest, dar în același timp rezonabil. La utilizarea de zi cu zi telefonul pare destul de luminos, dar obține acest efect printr-o iluminare mai albicioasă decât a rivalilor. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar nivelul de negru e destul de adânc. Ca o concluzie, aș spune că "rezonabil" e cuvântul care definește ecranul.

în ce privește camera, aici sunt foarte multe de spus. Avem de-a face cu o unitate de 16 megapixeli, un Omnivision OV16825 care dacă veți căuta pe Internet e capabil de captură 4K, dar în acest caz nu e așa. Senzorul măsoară 1.21 cm, iar camera folosește o lentile cu filtru UV și anti reflexie. Lentila frontală are protecție de safir, iar pixelii acestei unități de captură au mărimea de 1.34 microni, mai mari decât cei de 1.12 microni de pe Galaxy S5.

Camera lui Allview X1 Xtreme

Blitzul LED e teoretic cu 60% mai luminos decât alte modele, conform Allview. Interfața camerei include o zonă de setări cu două moduri de funcționare: Normal și Professional. Există o ușoară problema a acestui UI cu rotirea din portrait în landscape și anume că uneori uita să mai afișeze interfața și în landscape. Modul Normal oferă opțiuni că HDR, Auto Scene, Sunet, Geotagging, Mod Captură (Normal, Semnul Victoriei pentru a captura, touch sau detectare zâmbet), plus self timer și mărimea fotografiei.

în modul Professional aveți aceleași opțiuni dar dispune sub forma unor mecanisme de reglare ce și-ar avea locul mai degrabă pe o cameră. Aici găsim opțiuni că geotagging, sunet, detectare facială, auto scene, mărime foto, balans de alb, expunere și ISO până la 1600. Pozele cu rezoluție mare vor fi realizate în 4:3, iar cele de 12 MP în 16:9. Modurile de captură includ Fotografie Normală, Panorama, Sports, HDR și Night.

Allview X1 Xtreme Review: o cameră surprinzător de bună, acustică de calitate și numeroase funcții selfie (Video)

Opțiunea Sport permite realizarea a 99 de fotografii în 21 de secunde, iar zona de opțiuni video include geotagging, anti shake, microfon, captura full HD la 30 FPS sau 720p și rezoluții mai joase. în plus avem aceleași balans de alb, expunere și Scene (Auto/Night). Am intrat și în aplicația Charmcam, unde ne-am jucat puțin cu selfie-urile și opțiuni că Face Beauty, care oferă 12 efecte de retușare ale feței utilizatorului.

Ne-am amuzat cu Make Up, care va permite să adăugați farduri și ruj fetei voastre și am trecut în revistă în video review și funcții că Best Face (alege cea mai bună fată dintr-o serie de fotografii), Eraser (șterge obiecte în mișcare) sau filtrele disponibile (negative, vignette, emboss, lomo, sepia). Puteți aplica și diferite Stamps, adică peruci, desene și altele peste poza în tim real și probabil cea mai interesantă opțiuni din Charmcam este PPT. Ea va permite să fotografiați cărți, prezentări și în general plânse și texte de tot soiul, chiar și privite din unghiuri nepotrivite, de vreme ce le puteți îndrepta la unghiuri bune. Tracks e ultimă funcție din CharmCam, care permite fotografierea obiectelor în mișcare, cu efecte pe măsură.

Mostre foto Allview X1 Xtreme

Trecând la analiza galeriei foto, aflați că această cameră face poze foarte bune ziua, șocant de bune de fapt. Mă așteptam ca acest senzor să fie unul destul de bun, dar am fost șocat de calitatea sa pe timp de zi. Acest device a capturat unele dintre cele mai bune fotografii realizate vreodată la Mobilissimo.ro. Fotografiile au luminozitate excelentă, iar HDR-ul cu piața sfatului și acea statuie a lui Isus arată excelent.

Fotografie realizata cu Allview X1 Xtreme

Culorile fotografiilor sunt vii, dar nu suprasaturate, iar nivelul de detalii este excelent. Panorama arata și ea bine și cu ocazia testării acestui telefon am avut curiozitate de a face și panorame ținând telefonul în portrait și cred că e prima oară când încerc așa ceva, dacă nu mă înșel. Fotografiile Macro arata foarte bine, după cum se vede în imaginile cu laleaua galbenă de mai sus, dar captura la interior nu impresionează prea mult.

Mostre foto Allview X1 Xtreme

Camera se bate de la egal cu ușurința cu Samsung Galaxy S5 și HTC One M8 la calitatea imaginilor pe timp de zi, iar nivelul de detalii e bun chiar și în condiții low light. Captură nocturnă e slabă, luminile fiind foarte neclare și estompate. Pe partea de video avem clipuri clare și de calitate bună, cu culori ireproșabile și balans de alb bun.

Stabilizarea nu e chiar la înălțime și focalizarea se pierde uneori, dar foarte rar. Din păcate la zoom (până la 6x) veți pierde rapid detalii. și camera frontală e foarte bună, fiind excelentă pentru selfies și fiind capabilă de filmare Full HD și autofocus. Ea este peste camera lui HTC One M8 din față, lăudata drept una dintre cele mai bune camere de selfies.

Adăugăm și funcțiile din Charmcam și practic nu ne mai plictisim să ne facem poze singuri. Concluzia este că avem aici o cameră foarte bună la captura foto de zi, și destul de bună și la filmare, nu și la modul nocturn de captură. Putem și să edităm fotografiile realizate, cu opțiuni numeroase, de la filtre fistichii la rame și tot soiul de opțiuni de contrast, saturare, nuanța și altele.

Allview oferă pe acest device o galerie inteligentă, care grupează fotografiile în funcție de data la care au fost realizate sau persoanele din ele. Mai multe mostre foto și video găsiți pe FORUM.

Allview X1 Xtreme se incinge la jocuri

Trecând la aspectul performanță, aflați că Allview X1 Xtreme se cam încinge la jocuri, atingând temperatura de 41.8 grade Celsius după 15 minute de Riptide GP2, deci o ușoară problema cu supraîncălzirea. și acum benchmark-uri!

Am comparat X1 Xtreme cu LG G2, Galaxy Note 3 și iPhone 5s. în Quadrant, telefonul Allview obține 20542 puncte, peste LG G2 și ale sale 17k, dar sub cele 21k ale lui Note, 3 dar nu cu mult. în AnTuTu am atins 34.269 puncte, peste cele 33k ale lui LG G2 și puțin sub cel 35k ale lui Galaxy Note 3. în NenaMark 2 am prins 61.4 FPS, depășind ambii rivali, iar în Vellamo am atins un respectabil 2637 puncte, cu 300 sub LG G2 și 200 sub Note 3. 3DMark a adus un scor de 17k puncte pe handsetul Allview, cu 2000 peste LG G2 și 2000 sub Note 3.

Benchmark AnTuTu Allview X1 XtremeBenchmark 3DMark Allview X1 Xtreme​

Allview X1 Soul atinge o viteză de download de 14 Mbps și upload de 22 Mbps, față de iPhone 5s de exemplu care prinde 13/18 Mbps. în GeekBench 3 am fost depășiți de iPhone 5s cu 885/2381 puncte cu X1 Xtreme (single core/mulți core) versus terminalul Apple care a atins 1410/2563. BrowserMark 2.0 aduce un scor modest de 2397 pe Allview, iar Sunspider tot un scor modest de 601.

Allview X1 Xtreme review Mobilissimo.ro

Browserul acestui telefon este ceea ce aș numi rezonabil de rapid, iar tastatura sa virtuală este comodă. Pe partea de apelare avem la dispoziție voce HD și microfon triplu cu anulare a zgomotului de fond, iar apelurile sunt clare și cu calitate bună a vocii. Ca OS avem pe Allview X1 XtremeAndroid 4.2.2 cu o interfață custom pe care am criticat-o și în trecut. Temele, widgeturile și efectele Allview nu au evoluat deloc în ultimul an și se simte nevoia unui aer nou aici.

Allview X1 Xtreme Review

în zona dropdown the notificați avem shortcut-urile obișnuite de conectivitate, iar trecând în zona de setări aflăm că ecranul are parte de opțiuni speciale ca Open Eyes, care ține ecranul pornit atunci când ochii utilizatorului sunt detectați sau LCD Effect, care ne permite să scăpăm de suprasaturare, cu câteva opțiuni de personalizare a vizualizării. V-am prezentat în video review și un mic demo al funcției NFC, de vreme ce primim taguri NFC la pachet cu telefonul.

Odată atins handsetul de acestea veți declanșa moduri speciale de utilizare, fie Acasă, Birou, Mașina și altele pe care le personalizați voi. Spre exemplu, în modul Noapte puteți opri conexiunea web și scădea volumul doar cu o atingere de tag. Tot în zona de setări avem un buton plutitor cu câteva funcții (Suspend Button) și Security cu Guest Mode, care va permite să ascundeți albumele foto, documentele și lista de apeluri de utilizatorul care tocmai accesează telefonul.

Recenzie Allview X1 Xtreme

Allview a inclus aici și gesturi smart precum smart dial, care formează numărul automat dacă duceți telefonul la ureche atunci când vă aflați în fereastra contactului sau dublă atingere a ecranului pentru a-l porni. Puteți și să desenați un simbol pe ecranul închis pentru a activă o funcție, customizabil din setări. O ultimă mențiune avem pentru funcțiile speciale declanșate în lockscreen cu un swipe în dreapta. Ele includ Camera, captura audio, lanterna și amuzantul Fake Call.

Allview X1 Xtreme Review: o cameră surprinzător de bună, acustică de calitate și numeroase funcții selfie (Video)

Acesta va permite să scăpați dintr-o situație în care vreți să evitați o persoană, sunându-vă cu un apel fals, care va spune că "v-au fost trimise documentele" în engleză cu un accent românesc. Lista de aplicații preinstalate pe Allview X1 Xtreme include Phone Accelerate, care eliberează RAM și curață cache, dar și optimizează boot-ul, Weather, care arăta foarte bine, Notes, pentru luat notițe și App Manager. Avem la dispoziție și Traffic Assistant pentru a monitoriza traficul de date, Bitdefender Mobile Security, Google Maps, o aplicație busola și Sygic, un software navigațional plin de opțiuni, de la route planing, la alegerea de sateliți GPS și o interfață 3D atractivă.

Hai să tragem și concluziile legate de Allview X1 Xtreme.

Iată aspectele Pro:

 • camera foarte bună, mai ales pe timp de zi
 • calitate audio bună, căști fără cusur
 • ecran destul de bun
 • cea mai bună cameră frontală testată până acum + funcții inedite
 • hardware puternic
 • acustică Yamaha și DTS
 • extras: Sygic, gesturi, NFC tags

și aspectele Contra:

 • captură low light slabă
 • mă așteptam la mai mult de la baterie
 • carcasa glossy și alunecoasă
 • interfața învechită și neschimbată de mai bine de un an
 • fără KitKat la bord
 • supraîncălzire la jocuri
 • nu are LTE (m-am înșelat la începutul video review-ului spunând că are)

și iată și notele! Allview X1 Xtreme primește un 8.7 pentru design, 9.5 pentru hardware și 8.5 pentru OS și UI. Media lor este de 8.9 din 10, dar având în vedere super camera de la bord, răsplătim telefonul cu un bonus de 0.2 puncte și nota finală este de 9.1 din 10. Problema la acest telefon foarte bine dotat e faptul că unii vor prefera un handset Samsung, HTC, Sony sau LG mai ieftin și mai slab dotat, doar de dragul brandului. Iată că și Allview poate livra un handset cu rang de flagship real al anului 2014. [FORUM]

Allview X1 Xtreme prețuri actualizate:

Allview X1 Xtreme Review
 

Allview X1 Xtreme, Gionee Elife E7
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×