Allview X3 Soul Mini Review + Concurs: cel mai elegant şi arătos model Allview de până acum, cu selfie-uri bunicele, baterie peste medie (Video)

7.470 ori
<b>Allview X3 Soul Mini Review + Concurs: cel mai elegant şi arătos model Allview de până acum, cu selfie-uri bunicele, baterie peste medie (Video)</b>Allview X3 Soul Mini e unul dintre cele mai noi telefoane pe care le-am testat &icirc;n ultima vreme, un model care vă este oferit şi la concursul detaliat mai jos. &nbsp;Lansat la &icirc;nceputul lunii februarie, acest model da senzaţia unei...

Allview X3 Soul Mini e unul dintre cele mai noi telefoane pe care le-am testat în ultima vreme, un model care vă este oferit şi la concursul detaliat mai jos.  Lansat la începutul lunii februarie, acest model da senzaţia unei combinaţii între iPhone 5 şi HTC One Mini la prima atingere. E incredibil de uşor şi cumva... feminin. Costă 749 lei şi mai jos îl analizăm pe îndelete.

Design -

În ce priveşte designul, primim aici un corp metalic unibody compact, al cărui look aminteşte de un iPhone. Telefonul este foarte, foarte uşor, ca şi cum ar fi gol pe dinăuntru, dar are construcţie destul de solidă. Grosimea sa este de 7.2 m şi greutatea de 129 de grame, ceea ce înseamnă că e un pic mai greu şi mai gros decât un Samsung Galaxy A5 de exemplu (6.7 mm şi 123 grame).

Allview X3 Soul Mini

Terminalul e comod de ţinut în mână, elegant şi are aderenta bună, fiind foarte uşor de folosit cu o singură mână. Vine pe gri, argintiu sau auriu şi are muchiile uşor rotunjite. Aflaţi că X3 Soul Mini este cu 0.1 mm mai gros decât iPhone 6S, dar în acelaşi timp e mai uşor. Primim un panou 2.5D în zona frontală şi trebuie spus că acesta e cel mai arătos model Allview testat până acum de noi. El ar fi ideal pentru publicul feminin, dar asta nu îl face mai puţin tentant şi pentru masculi.

Display -

Display-ul lui Allview X3 Soul Mini

În ce priveşte ecranul, primim un IPS LCD de 5 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Ecranul este luminos, clar, are culori vii, dar nu suprasaturate şi unghiuri largi de vizualizare. Acele muchii negre de jur împrejurul imaginii ştirbesc din plăcerea de a privi clipuri pe acest display. Contrastul este bun, chiar şi în bătaia soarelui şi avem aici pixeli RGB Stripe şi o luminozitate de 405 LUX.

Luminozitate ecran

Rezultatul este excelent, mai ales în ideea că depăşim modele ca OnePlus One şi Sony Xperia Z3, cu pretenţii cu 2 ani în urmă. Ecranul este excelent şi poate fi şi personalizata funcţionarea sa, folosind setările speciale Miravision, legate de contrast, saturare, claritate, temperatura a culorii şi ajustare dinamică.

Hardware -

Specificatii Allview X3 Soul Mini

Dotările lui Allview X3 Soul Mini sunt unele midrange şi apreciem faptul că deşi are șasiu metalic, s-a găsit loc şi pentru includerea unui slot microSD, înlocuindu-l pe unul dintre cele SIM la nevoie. Nu cred totuşi că s-ar fi supărat nimeni dacă acest model aducea 2 GB RAM în loc de 1 GB, chiar dacă preţul ar fi sărit şi la 930 lei să zicem, sau ceva de gen.

Allview X3 Soul Mini Review

Dacă de ecran şi baterie sunt mulţumit, poate preferam nişte senzori de camere cu rezoluţie mai redusă, dar cu performanţa mai bună. Am văzut senzori de 8 MP care au performat în ultimii ani, iar camera de 13 MP de aici, deşi bunicică, simt că nu e la capacitatea maximă ce o atinge un senzor de 13 MP. E vorba de camera lui Samsung Galaxy S4 la urma urmei, care nu a făcut o impresie bună nici când a apărut prima oară. Prezenţa conectivităţii 4G LTE e evident un plus, ea fiind sacrificată pe un model ca Allview P8 Energy Mini în ultima vreme.

Baterie -

Allview X3 Soul Mini

Bateria este o unitate Li-Po de 2350 mAh, care asigură conform testului nostru 8 ore şi 19 minute de playback video HD, ceea ce pentru un device cu ecran de 5 inch este excelent. Întrece şi modele cu diagonală mai mare ca Huawei Mate S şi ASUS ZenFone 2, deci asta spune multe. În testul care simulează utilizarea continua PCMark am atins 6 ore şi 34 de minute, ceea ce iar e excelent, depăşind OnePlus 2 şi HTC One A9 spre exemplu.

Allview X3 Soul Mini test baterie video playback

Allview X3 Soul Mini test baterie PCMark

Allview X3 Soul Mini test baterie incarcare

Încărcarea a fost totuşi sacrificată, fiind nevoie de 3 ore şi 38 de minute pentru a ajunge de la zero la 100%, ceea ce e prea mult. Totuşi, nu e chiar o premieră în seria Soul, pentru că şi Allview X2 Soul Lite se încarcă în 3 ore şi 2 minute, o durată îndelungată.

Conectivitate -

Allview X3 Soul Mini Review

Acesta este un model dual SIM, cu un slot nano SIM şi unul micro SIM, dar şi cu suport pentru voce HD. El ofertă suport LTE, cu viteza de download de 150 Mbps şi aduce şi Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct şi microUSB 2.0. Semnalul este OK, dar volumul la convorbiri nu e chiar foarte ridicat. Totuşi sunetul e destul de clar.

Allview X3 Soul Mini, speedtest

Avem şi conectivitate WiFi cu viteză bună, de 24 Mbps la download şi 21 Mbps la upload, conform lui Speedtest.

Multimedia -

Putere volum Allview X3 Soul Mini

Avem 2 playere audio preinstalate pe Allview X3 Soul Mini, Play Music şi Music, cu egalizatoarele stock specifice Android. Doar grila dreaptă de jos ascunde un difuzor pe acest device, iar acel difuzor oferă un volum cu nivel mediu, dar claritate şi bas destul de OK. Notele înalte se aud foarte bine, iar la testul cu decibelmetrul experienţa a fost interesantă.

Allview X3 Soul Mini, putere volum

Astfel, am atins doar 78.6 dBA la testul unui sample muzical, dar am sărit la 88 dBA în jocul Riptide GP2. Astfel, diferenţa dintre jocuri şi muzica e de 10 decibeli şi e inexplicabilă, dar un aspect plăcut pentru gameri. În zona Settings avem opţiunile Enhance, pentru căşti, difuzor şi surround, care la drept vorbind nu prea îşi fac simţită prezenţa. 

Allview X3 Soul Mini, putere volum comparat

Nu primim căşti la pachet, dar avem radio FM pe acest model.

Camera -

Camera lui Allview X3 Soul Mini

În spatele acestui telefon se află o cameră de 13 megapixeli, cu acelaşi senzor ca Samsung Galaxy S4, iar în față avem o cameră  de 5 MP. În ce priveşte utilizarea camerei, Allview a promovat acest model prin prisma funcţiei Picture in Picture. Ea permite realizarea unei fotografii cu camera principală, incluzând într-o porţiune a ecranului şi o mini captura cu camera frontală.

Mostra foto Allview X3 Soul Mini

Mostra foto Allview X3 Soul Mini

În rest interfaţa e tipică Allview pentru această cameră. Fotografiile au fost realizate într-o zi ploioasă şi am remarcat că HDR-ul face imaginea prea albicioasă, dar culorile au fost foarte vii, spre suprasaturate chiar. În general capturile au o tentă magenta, am avut şi o panoramă reuşită şi în acea fotografie cu tonomatul de Coca Cola întreaga captură prinde o nuanţă roşie, ca şi tonomatul, ceea ce e ciudat.

Mostra foto Allview X3 Soul Mini

Mostra foto Allview X3 Soul Mini

Există şi câteva capturi neclare, dar pot spune că selfie-urile au arătat rezonabil, în ciuda faptului că fundalul era blurat. Prim planurile au fost şi ele bune calitativ şi destul de clare, deşi acest model de telefon necesită ceva timp pentru a focaliza cum trebuie. Pentru un model compact sub 1.000 de lei, el fotografiază rezonabil, dar e clar sub Samsung Galaxy A5 şi Huawei P8 Lite de exemplu.

Captura video se realizează în format 3GPP, cu bitrate de 17 Mbps şi avem clipuri tremurate, culori artificiale, dar claritate şi focalizare OK. Până şi expunerea este rezonabilă, iar acustica e chiar bună, microfoanele făcându-şi treaba bine. Nici Huawei P8 Lite nu filma cu mult mai bine, deci X3 Soul Mini e în grafic aici.

Benchmark-uri -

Allview X3 Soul Mini vine cu un procesor quad core MediaTek MT6735, tactat la 1.3 GHz. Acesta e un CPU 64 bit, însoţit de 1 GB RAM şi 16 GB stocare, iar terminalul nu suferă de lag, are interfaţa fluidă şi se descurcă OK în jocuri, fie că e vorba de Riptide GP2 sau Mortal Kombat X chiar.

Allview X3 Soul Mini benchmarks

În principiu în benchmark-uri întrecem Samsung Galaxy A5 şi Huawei P8 Lite, menţionate des de-a lungul acestei recenzii ca rivali pentru terminalul de faţă, atât ca design, cât şi ca preţ şi public ţintă. Scorurile sunt foarte similare şi cu ale lui Allview X2 Soul Lite, dacă mai vreţi un reper. Browserul web are o bară ciudată extra în zona superioară şi are o viteză OK, deşi rezultatele sale în Sunspider şi Browsermark sunt cam slabe. Tastatura stock e comodă.

Temperatura -

Allview X3 Soul Mini nu se supraincalzeste

După 15 minute de jucat Riptide GP2 am atins 34.6 grade Celsius, ceea ce înseamnă că nu avem supraîncălzire. Excelent deci din acest punct de vedere!

- OS, UI şi aplicaţii -

Allview X3 Soul Mini Review

Când vine vorba de OS, rulam aici Android 5.1 Lollipop în varianta stock, cu widgeturile standard, carusel pentru multitasking şi porţiunea dropdown neatinsă. Interfaţa e fluidă, iar numărul de aplicaţii preinstalate ajunge la 41. Nu avem prea mult bloatware şi se remarca aici includerea lui Bitdefender Mobile Security ca soluţie antivirus, o aplicaţie teme, una de update OTA şi 90% dintre aplicaţii sunt de fapt cele standard Google.

Iată-ne ajunşi la verdict şi hai să vedem care sunt aspectele Pro şi Contra.

Iată aspectele Pro:

 • design arătos
 • materiale premium
 • ecran luminos
 • baterie excelentă
 • fără lag
 • fără bloatware
 • rulează jocuri OK
 • selfie-urile arată bine

Şi cele Contra:

 • volum scăzut al muzicii
 • doar 1 GB RAM
 • încărcare de lungă durată
 • culori ciudate la captura foto şi video, nuanţă magenta

Allview X3 Soul Mini Review

Iată şi notele:

 • Design: 9.5
 • Hardware: 9.2
 • Baterie: 9.6
 • Audio: 8
 • Display: 9.8
 • Camera: 7.8
 • Temperatura: 10
 • Conectivitate: 9
 • Browser şi benchmark: 9
 • OS, UI, aplicaţii: 9.3
 • Preţ: 10

Nota finală este de 9.2 din 10, iar acesta e un telefon compact excelent, care are o tripletă de calitate ce trebuie ţinută minte: baterie + ecran + design. Asta înseamnă că modelul e bun pentru vizionare de filme din mers, pentru jocuri şi pentru cei cărora le pasă de lookul telefonului lor. Nu are lag, face selfie-uri bune şi în rest e păcat de încărcarea lungă şi nuanţele ciudate ale camerei principale.

Şi acum hai să vedem cum puteţi câştiga acest model la concurs.

Acestea sunt regulile concursului:

 1. Vizitaţi pagina de produs pe site-ul Allview
 2. Like la pagina de Facebook Allview
 3. Postaţi comentariu la articol de unboxing/review cu răspuns la întrebarea: "Menţionaţi 3 situaţii în care puteţi folosi funcţia picture în picture"
 4. Share public la articolul de unbox/review pe contul personal de Facebook

Cele 4 capturi sunt trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview X3 Soul Mini", plus numele vostru real, număr de telefon şi adresa. Tragerea la sorţi va avea loc miercuri 9 martie la ora 21, prin random.org. [FORUM]

Prețuri actualizate:

Allview X3 Soul Mini Video Review

Allview X3 Soul Mini
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×