Allview X3 Soul Style Review (Introducere, Design, Display)

6.437 ori
<b>Allview X3 Soul Style Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului Allview X3 Soul Style, model cu preţ de 1.190 lei şi un design metalic plăcut privirii. Acest model e axat pe selfie-uri de calitate, având o cameră frontală generoasă cu blitz la pachet. Vine cu 3 GB RAM

Introducere

Seria X3 Soul de la Allview s-a extins enorm în ultimul an, incluzând modele ca X3 Soul, X3 Soul Mini, X3 Soul Lite, Pro sau Plus, dar şi acest Style cu design elegant şi camera selfie puternică. Terminalul costă 1.199 lei pe Allview.ro, sau îl puteţi lua cu abonament Digi Mobil, plătind 830 lei avans şi apoi câte 22 lei pe lună timp de 12 luni.

Lansat în iunie 2016, acest smartphone vine cu acustica de top, design arătos şi camera selfie bună. Face parte din campania "Răsfăţ de vedetă", care aduce de la Allview numeroase premii prin trageri la sorţi, printre care şi cazări la pensiuni, SPA şi power bank-uri. Allview X3 Soul Style vă este şi oferit la concurs Mobilissimo.ro, cu un nou set de reguli. Dar hai să vedem întâi ce ne rezervă acest model!

Design Allview X3 Soul Style

Sticlă 2.5D, magneziu şi aluminiu

Allview X3 Soul Style are un design familiar din multe puncte de vedere. El aduce cu un LeEco Le 1S văzut din faţă şi puţin şi cu un model Galaxy A. Ne oferă o carcasă metalică unibody şi o diagonală de 5.5 inch, iar în zona frontală se afla un panou 2.5D.

Disponibil pe auriu sau gri, acest model cântăreşte 162.2 grame, ceea ce teoretic poate părea destul de mult pentru un device cu o aşa diagonală, dar practic e o greutate bine echilibrată pe un format destul de lung de handset. Grosimea de 8.15 mm e rezonabilă, nici chiar RAZR, dar nici chiar talia vreunui device gros ca Huawei Honor 7. Telefonul e elegant şi arătos şi are un şasiu fabricat din magneziu şi aluminiu.

E destul uşor de utilizat cu o singură mână, cel puţin pentru mine şi apreciez şi ergonomia dată de spatele uşor curbat. Construcţia e solidă, marginile sunt angulare dar nu deranjează şi aderenţa e bună. Un telefon comod, elegant, solid.

Display Allview X3 Soul Style

Fără muchii negre enervante, calitate bunicică

Allview X3 Soul Style vine cu un ecran de 5.5 inch, un IPS LCD cu rezoluţie Full HD şi protecţie Gorilla Glass 3. E vorba despre un panou 2.5D aici, unul ce nu are muchii foarte groase, din fericire. Ezit să numesc acest device un phablet, pentru că deja în ziua de azi diagonală de 5.5 inch a devenit comună şi pe smartphone-urile standard.

Ecranul lui Allview X3 Soul Style sub microscop

Playerul video oferit pe acest handset aduce suport pentru acustica DTS, o funcţie în gen Pop Up Play şi avem şi opţiune screenshot şi Aspect Ratio. Experienţa de vizualizare implică luminozitate bună, imagine clară, culori bine calibrate, dar contrastul în bătaia soarelui nu trece de "modest". Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii au aranjament RGB Stripes.

Luminozitate ecran Allview X3 Soul Style

La testul cu luxmetrul am ajuns la valoarea de 400 LUX, rezultat bunicel, dar care nu doboară recorduri. Am fost totuşi peste Sony Xperia Z5 Premium sau LG G5, dar sub Orange Dive 71 şi Allview X3 Soul Mini. Setările pentru display includ Adaptive Brightness, Economical Backlight, mărimea şi stilul fontului şi stilul de multitasking. E bizar că nu avem reglaje de culoare.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 203.Allview X3 Soul Style400 (LUX)
 • 204.Motorola Moto G5 Plus400 (LUX)
 • 205.Allview X4 Soul Vision400 (LUX)
 • 206.Allview X4 Soul Infinity Plus400 (LUX)
 • 207.Huawei Honor View 20399 (LUX)
 • 208.TP-Link Neffos C5 Max398 (LUX)
 • 209.HTC Desire 820 Dual SIM396 (LUX)
 • 210.LeEco Le Max 2396 (LUX)
 • 211.Lenovo K6396 (LUX)
 • 1234
Allview X3 Soul Style8,8810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×