Allview X4 Soul Review (Introducere, Design, Display)

4.947 ori
<b>Allview X4 Soul Review</b>A venit şi momentul firesc în evoluţia unor game smartphone în care se face trecerea la cel mai trendy aspect al opticii la ora actuală: camera duala. Ceea ce HTC One M8 şi Huawei Honor 6 Plus încercau să facă timid cu vreo 3 ani în urmă a devenit..

Introducere

A venit şi momentul firesc în evoluţia unor game smartphone în care se face trecerea la cel mai trendy aspect al opticii la ora actuală: camera duală. Ceea ce HTC One M8 şi Huawei Honor 6 Plus încercau să facă timid cu vreo 3 ani în urmă a devenit mainstream în 2016 prin LG G5, iPhone 7 Plus şi Huawei Mate 9. Trendul e adoptat şi de Allview, prin modelul Allview X4 Soul, primul său smartphone cu cameră duală.

Această maşinărie destinată capturii bokeh a debutat la începutul acestei luni şi costă 1.699 lei pe Allview.ro sau 1.599 lei la Digi Mobil, cu abonament aferent. La bază acesta este un telefon upper midrange, un smartphone dual SIM arătos care propune o cameră duală la jumătate de preţ faţă de banii cheltuiţi pe un iPhone 7 Plus sau Huawei Mate 9.

În ce măsură rivalizează cu acele modele aflaţi în cele ce urmează!

Design Allview X4 Soul

Se simte ca un iPhone, dar fără să încalce vreun copyright

Cu ochii închişi Allview X4 Soul se simte că un iPhone la atingere, fix ca un iPhone 7. Nici lookul nu e departe, deşi sunt anumite secţiuni de design mai reuşite am spune chiar decât pe modelele Apple. Şi toate acestea se întâmplă fără a clona totuşi telefonul Apple, ceea ce e mare performanţă în ziua de azi.

Allview X4 Soul e un telefon elegant, poate cel mai elegant model Allview realizat vreodată. Are un panou 2.5D în zona frontală (mai arătos decât la iPhone) şi măsoară doar 7.4 mm în grosime, cu doar 0.1 mm mai mult decât iPhone 7 Plus. Cântăreşte un acceptabil 167.5 grame, bunicel pentru un telefon cu diagonală de 5.5 inch. Dimensiunile sale nu sunt departe de cele ale lui Huawei P9 Plus, doar că e cu 0.4 mm mai gros.

Fabricat în proporţie de 97% din metal acest handset dual camera are o aderență foarte bună şi butoane laterale comode, în formă de pilulă, ca în cazul „ştim noi cui”. E un telefon lung, deci utilizarea cu o singură mână nu e chiar lejeră. Disponibil doar pe negru, deci sobru şi rafinat, acest terminal are o construcţie solidă, e şi comod şi arătos.

Nu face nici un compromis la design şi trebuie atins pentru a fi apreciat la adevărata valoare. Rar o tactilitate aşa plăcută.

Display Allview X4 Soul

Nu doboară recorduri, dar se comportă bine la interior şi exterior

Allview X4 Soul se prezintă prima oară când îl vezi cu zona frontală, unde etalează un panou arătos 2.5D, cu protecţie Gorilla Glass şi muchii înguste. Allview a început să adere tot mai des la trendul 2.5D, ceea ce le face telefoanele foarte arătoase.

Ecranul lui Allview X4 Soul vazut la microscop

Primim aici un panou IPS LCD Full HD de 5.5 inch, cu laminare completă şi tehnologie In Cell Touch. Pentru a putea testa acest ecran am folosit aplicaţia Video, ce aduce la pachet funcţia Pop Up Play, dar şi DTS. Experienţa de vizualizare a implicat pe X4 Soul o luminozitate bună, culori bine calibrate şi unghiuri largi de vizualizare. Claritatea a fost bună, iar contrastul acceptabil, chiar şi în bătaia soarelui.

Luminozitate ecran Allview X4 Soul

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 147.Allview X4 Soul436 (LUX)
 • 148.Nokia 7 Plus436 (LUX)
 • 149.Xiaomi Redmi Note 8 Pro434 (LUX)
 • 150.LG G4432 (LUX)
 • 151.Huawei Honor 6 Plus432 (LUX)
 • 152.Orange Dive 71432 (LUX)
 • 153.Evolio Neos431 (LUX)
 • 154.Microsoft Lumia 950 XL431 (LUX)
 • 155.ASUS ZenFone 6431 (LUX)

Pixelii văzuţi la microscop au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 436 unităţi LUX, deci un rezultat bun. Cu el am depăşit Huawei Mate 8 şi Huawei Honor 8 spre exemplu, dar am fost sub HTC One A9 şi Allview X3 Soul Pro. Setările includ Adaptive Brightness, Economical Backlight, mărime şi stil al fontului, dar avem şi opţiuni ca stil de Multitask (Native/Card) şi Smart Protect, Sleep şi Skylight.

Ecran de calitate şi mai e şi arătos panoul.

 • 1234
Allview X4 Soul8,8010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×