Allview X4 Soul Xtreme Review (Introducere, Design, Display)

4.244 ori
<b>Allview X4 Soul Xtreme Review</b>Seria X4 Soul se dovedeşte a fi poate cea mai generoasă de la Allview până acum. Numai dacă ne uităm la modelele testate de noi până acum găsim Allview X4 Soul, X4 Soul Style, X4 Soul Lite. La care se adăugă X4 Soul Infinity, care e în pregătire şi X4..

Introducere

Seria X4 Soul se dovedeşte a fi poate cea mai generoasă de la Allview până acum. Numai dacă ne uităm la modelele testate de noi până acum găsim Allview X4 Soul, X4 Soul Style, X4 Soul Lite. La care se adăugă X4 Soul Infinity, care e în pregătire şi X4 Soul Xtreme, adică vedeta acestei recenzii. El reprezintă maximul dotărilor de până acum în cadrul gamei, dar se poziţionează şi ca rival pentru Xperia XA1 Ultra şi telefon de selfie şi gaming.

A debutat în luna iunie a acestui an, etalând o cameră frontală de 20 MP şi design metalic solid. Costă 1.799 lei pe eMAG şi propune o cameră duală principală, cum am tot văzut în seria X4 Soul, doar că având senzori superiori faţă de celelalte modele. Acesta este unul dintre puţinele telefoane care mai pariază pe diagonala de 6 inch care a avut maximul în perioada lui Motorola Nexus 6 şi de atunci a început să coboare ca popularitate.

Dacă mai există loc pentru giganţi de gen aflaţi mai jos!

Design Allview X4 Soul Xtreme

6 inch, metal şi siguranţă

Ultimul telefon Allview din gama Xtreme testat de noi, X2 Xtreme a fost un veritabil gigant, mare chiar şi după standardele phablet-urilor. Între timp design-urile s-au mai rafinat şi ecrane de 5.7 inch sau chiar 6 inch au început să încapă pe corpuri asociate până mai deunăzi unor diagonale de 5.5 inch sau mai mici. Allview X4 Soul Xtreme optează pentru un panou de 6 inch şi este cu siguranţă un phablet MARE.

Măsoară 9.1 mm în grosime şi cântăreşte un impresionant 226.9 grame. Veste bună este că e cu 0.5 mm mai subţire decât Allview X2 Xtreme, dar şi cu 22 de grame mai greu la cântar. Dacă vreţi şi o comparaţie cu un alt phablet celebru, Motorola Nexus 6, acest model Allview este cu 1 mm mai subţire, dar şi cu vreo 40 de grame mai greu, ceea ce e mult. Construcţia sa metalică este solidă, iar spatele uşor curbat ajută cu ergonomia.

Evident sare din schema utilizarea cu o singură mână la aşa o talie. Este un telefon lung şi mare, care are totuşi butoane comode. Disponibil doar pe nuanţa Mocha Gold, handsetul nu se abate de la trendul de a folosi capace din plastic în spate sus şi jos pentru antene. Formatul de design e mai degrabă clasic şi aş zice că aderenta este bună.

Butoanele capacitive nu sunt foarte vizibile lângă cel Home, aşa că apăsarea lor se face mai degrabă pe ghicite totuşi. Trebuie spus şi că terminalul vine cu o husă şi o folie protectoare la pachet, pentru a proteja acest corp. Allview afirmă că a folosit un şasiu din magneziu aici, deci nu doar clasicul aluminiu e la posturi. Aş zice că e un plus construcţia solidă, dar la peste 200 de grame trebuie să ştii bine la ce te înhami şi în ce fel de buzunare vei ţine gigantul.

Display Allview X4 Soul Xtreme

Mare şi satisfăcător vizual

Nu mai e loc pentru greşeli în ziua de azi publicul a învăţat să ceară ecrane mari şi luminoase, culori realiste şi unghiuri largi de vizualizare pe fiecare terminal. Orice pas greşit aici e imediat penalizat. Allview oferă pe X4 Soul Xtreme un panou IPS LCD Full HD de 6 inch, cu curbura clasică deja 2.5D şi laminare completă.

Ecranul lui Allview X4 Soul Xtreme vazut la microscop

Ni se promit unghiuri de vizualizare de 178 de grade şi avem şi protecţie Gorilla Glass 3 la posturi. Playerul video pus la treabă pentru a testa ecranul vine cu funcţii ca Waves Audio sau Pop Up Play, iar experienţa în sine de vizionare ne-a adus culori foarte vii, la nivel de AMOLED aş zice, luminozitate ridicată şi unghiuri largi de vizualizare. Nu o să mă găsiţi plângându-mă nici de contrast, chiar şi în acest final de vară şi chiar şi la soare.

Luminozitate ecran Allview X4 Soul Xtreme

Pixeli au aranjament RGB Stripes, tipic la un IPS LCD, iar punând luxmetrul la treabă am atins un satisfăcător 480 LUX. Rezultatul este bun spre excelent şi îi e superior celui obţinut de Galaxy A5 (2017) şi Moto Z Play. Rămâne sub HTC One A9 totuşi şi sub Huawei Mate 9. Setările ecranului includ luminozitatea adaptivă, luminozitatea clasică, funcţia Economical Backlight şi stilul şi mărimea fontului.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 98.Allview X4 Soul Xtreme480 (LUX)
 • 99.Apple iPhone SE479 (LUX)
 • 100.ASUS ZenFone 5z (ZS620KL)479 (LUX)
 • 101.Sony Xperia XA2478 (LUX)
 • 102.Huawei Mate 20 Pro478 (LUX)
 • 103.Razer Phone 2478 (LUX)
 • 104.Samsung Galaxy S6475 (LUX)
 • 105.Nokia 8 Sirocco475 (LUX)
 • 106.Sony Xperia XA1472 (LUX)

Avem şi reglajele LCD Effect, cu opţiunile Neutral, Cool şi Warm. Şi cum Allview se aliniază cu cerinţele moderne primim şi protecţie Smart Eye Protect, pentru ca lumina albastră să nu dăuneze ochilor. Un ecran solid, căruia nu i-am găsit cusur.

 • 1234
Allview X4 Soul Xtreme8,5510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×