Pe masa noastră de teste au sosit în această primăvară mai multe smartphone-uri accesibile. Printre acestea se află și Infinix Hot 50i, un model 4G LTE ce costă puțin peste 400 lei în configurație cu 4 GB RAM și 128 GB de stocare. Deși accesibil, surprinzător e că aduce o mulțime de accesorii la pachet, având parte de încărcător, cablu de alimentare, husă de protecție, folie gata aplicată pe ecran și chiar căști. Am testat smartphone-ul în ultima perioadă, iar acum a venit momentul să aflăm ce are de oferit și dacă merită achiziționat. Am mai multe detalii în rândurile ce urmează!
Unboxing
Smartphone-ul face parte din seria Hot 50 de la Infinix, astfel că sosește într-o cutie verde care include informații cu privire la terminal. În cutie găsim, pe lângă smartphone, un încărcător compact de 18W, cablu USB-C la USB de aproximativ un metru lungime, cheiță SIM, manual de utilizare. Se află aici chiar și o husă transparentă + o pereche de căști pe fir în stil AirPods.
Design și construcție
INFINIX HOT 50i cântărește 184 de grame și măsoară 165.7 x 77.1 x 8.1 mm. Are sticlă în față (display) și corp fabricat din policarbonat. Aduce un spate texturat ce face terminalul să se simtă mai bine în mână, iar el beneficiază și de protecție IP54 pentru rezistență la stropi de apă și praf. Primește difuzoare stereo, jack de 3.5 mm în partea de jos, lângă portul USB-C.
Designul modulului foto reușește să ofere personalitate terminalului, mai ales pe nuanța Titanium Grey, cea sosită la noi. Se simte bine în mână și poate fi folosit destul de ușor atât în format portrait, cât și landscape când vine vorba de conținut video sau chiar jocuri. Există și un senzor pentru amprente lateral, integrat în butonul power on / off.
Display
Avem parte de un panou IPS LCD de 6.7 inch în diagonală. Are rezoluție HD+ doar (720 x 1600 pixeli), dar primește refresh rate de 120Hz. Ni se promite o luminozitate de 500 nits în peak, iar cu luxmetrul din dotare am măsurat 507 LUX.
În partea de jos apare o bărbie generoasă, dar celelalte muchii sunt simetrice și nu strică experiența de vizualizare. Avem și un senzor selfie integrat în decupaj bulină, ceva ce nu prea vezi în cazul modelelor accesibile nici măcar în 2025.
Panoul e generos și vei putea folosi cu siguranță smartphone-ul acasă, dar nu aș recomanda utilizarea sa în soare puternic, vara.
Hardware și performanță
Infinix Hot 50i primește un procesor pur low-end. E vorba despre MediaTek Helio G81, cipset octa-core ce aduce două nuclee tactate la 2GHz, respectiv 6 nuclee tactate la 1.7GHz. Primim 128 GB de stocare și 4 GB de memorie RAM. Există și o opțiune în zona de setări prin intermediul căreia extindem memoria RAM cu alți 4 GB, pentru un total de 8 GB. De curirozitate am rulat și GeekBench 6, benchmark ce confirmă faptul că avem parte de performanță low-end pentru acest model.
Terminalul aduce certificare TUV SUD care atestă că vom avea parte de o experiență fără întreruperi timp de 48 de luni de la lansare. Senzorul pentru amprente este destul de precis, iar sub capotă apare și o baterie de 5000 mAh. Alimentarea se realizează la 18W pe fir. În partea frontală există un senzor selfie de 8 MP, iar în spate apare o cameră principală de 48 MP, cu deschidere F/1.8, fără OIS.
Iată și specificațiile telefonului:
- Ecran: 6.7 inch IPS LCD, rezoluție 720 x 1600 pixeli, refresh rate 120Hz, luminozitate 500 nits
- Cipset: Mediatek Helio G81
- GPU: Mali-G52 MC2
- Memorie: 128GB 4GB RAM, slot microSD
- Camera principală: 48 MP (wide), f/1.8, autofocus, dual-LED flash, HDR, panorama
- Camera frontală: 8 MP (wide), f/2.0
- Filmare video: 1080p@30fps
- Sunet: Difuzoare stereo, jack de 3.5mm
- Conectivitate: 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth, GPS, FM radio, USB Type-C 2.0, OTG
- Senzori: Amprentă laterală, accelerometru, proximitate, busolă
- Baterie: 5000 mAh, încărcare 18W, reverse wired, bypass charging
- Greutate: 184g
- Dimensiuni: 165.7 x 77.1 x 8.1 mm
- Culori: Sleek Black, Sage Green, Titanium Grey
Autonomie baterie
Avem parte de o baterie „clasică” de 5000 mAh sub capota lui Infinix Hot 50i. Această unitate se încarcă la 18W pe fir, prin intermediul portului USB-C 2.0 aflat în partea de jos a smartphone-ului. În setări apare un mod de economisire a energiei (Battery Saver), dar și un Ultra Power Saver care ne oferă o autonomie mult mai bună, cu restricția de a folosi maxim 6 aplicații la alegere.
În mod standard am testat smartphone-ul realizând un test playback video. Am obținut astfel 25h și 43 de minute de redare media continuă. E un rezultat excelent, semn că smartphone-ul e bine optimizat când vine vorba de autonomie. Ajută și display-ul ce are rezoluție HD+ în acest caz. Dacă te rezumi la aplicații simple, comunicare și social media, cu siguranță vei obține 2-3 zile de utilizare în mod regulat folosind acest smartphone.
Încărcarea se realizează mai greu. Durează în jur de o oră și 45 de minute de la 0 la 100% folosind alimentatorul de 18W din pachet.
Cameră
Vorbim despre un smartphone accesibil, ce costă puțin peste 400 lei. Hardware-ul nu sună rău, însă. În partea frontală există un senzor selfie de 8 MP, cu deschidere F/2.0, iar în spate e amplasat un senzor principal de 48 MP, cu deschidere F/1.8, fără OIS totuși. O surpriză plăcută e că avem filmare 2K la 30 FPS. Mai apare și o cameră macro aici, dar e inutilă, având 0.3 MP.
Capturile de zi sunt realizate în Ploiești și sunt doar OK. Nu scoți poze artistice cu acest model, dar camera își face treaba la nevoie. Avem o paletă de culori generoasă, sunt și suficiente detalii în ansamblu, dacă nu dai zoom pe poze. În schimb, pare că stă destul de bine la sefie-uri. După ce am dezactivat modul Beauty, am reușit să fac câteva poze OK folosind camera frontală.
O surpriză plăcută avem și pe timpul nopții. Deși am folosit Night Mode, avem capturi destul de detaliate dacă ne ferim de sursele de iluminare care aduc lens flare serios. Clădirile arată bine, la fel și statuia lui I.L Caragiale și acel indicator ce indică spre Londra, Paris, Praga, Viena.
Cât despre filmări, nu avem stabilizare optică, iar acest lucru se simte. Stăm binișor pe selfie, dar și când vine vorba de panoramare, având captură 2K la 30 FPS și în acest caz.
Software
Infinix Hot 50 Pro 4G rulează Android 14 din fabrică, iar ca interfață aplicată peste avem XOS 14.5. Smartphone-ul aduce un UI intuitiv, ușor de folosit și destul de bine organizat dacă privim spre zona de setări. Compania vine cu promisiunea unei actualizări software în acest caz (Android 15) și primim garanția a 2 ani de funcționare fără lag, grație certificării TUV SUD.
Pe lista de aplicații 3rd party găsim Facebook, Messenger, WPS Office, Visha Player. Apar și aplicații Infinix precum AI Gallery, File Manager, Palm Store, Notepad, Calculator, Recorder, WOW FM (Radio FM). Primim și funcții speciale precum MemFusion (RAM virtual provenit dintr-o cantitate de stocare), ferestre plutitoare pentru multitasking, panou inteligent lateral.
E o interfață chiar reușită, ușor de înțeles și utilizat. Există și o doză de personalizare, astfel că vei găsi în zona dedicată diferite teme third-party pe care le poți instala. Poți modifica icon-urile aplicațiilor, wallpaper-ul, tranzițiile în cazul ecranului principal.
Sunet, conectivitate
Un alt plus notabil în cazul lui Infinix Hot 50i 4G e faptul că primim difuzoare stereo separate. Unul dintre ele se află jos, lângă portul USB-C, iar al doilea în partea de sus, separat de earpiece. Am realizat teste folosind decibelmetrul, iar valorile obținute nu sunt rele, deși speakerul de jos „duce greul”.
Obținem 87,8 dBA în cazul difuzorului de jos, respectiv 70,2 dBA în cazul celui de sus. La jocuri stăm mult mai bine, cu 96,6 dBA. Ne apropiem chiar de valoarea ideală de 100 dBA. Avem și căști cu fir în pachet pentru acest smartphone. Sunt în stilul celor AirPods de la Apple, cu design open-ear, cu microfon ce poate fi folosit pentru apeluri sau comenzi Google Assistant.
Cât despre conectivitate, terminalul beneficiază de jack de 3.5 mm pentru căști, USB-C 2.0 cu funcționalitate OTG. Avem Radio FM dacă conectăm căștile din pachet, Wi-Fi dual-band (802.11 a/b/g/n/ac) + 4G LTE. Am realizat și câteva teste folosind SpeedTest by Ookla, iar valorile obținute sunt în captura de mai sus.
Concluzii
Avem de-a face cu un smartphone accesibil care oferă o mulțime de funcționalităti la sub 500 lei. Designul este plăcut, avem o mulțime de accesorii în pachet, primim un display generos și chiar certificare IP54. E de apreciat pachetul complet ce e livrat odată cu smartphone-ul. Primești încărcător, husă, căști, chiar folie aplicată pe display din fabrică.
E un telefon ușor, cu design tineresc, ce oferă multe opțiuni de personalizare. Punctul său forte ar fi autonomia, fiind bine optimizat. Dacă te rezumi la task-uri simple, comunicare, social media și playback video, cu siguranță te va mulțumi.
Mă gândesc că Infinix Hot 50i 4G este potrivit pentru oricine are un buget limitat, dar își dorește un smartphone cu autonomie generoasă pentru a ține legătura cu rudele și prietenii pe rețele sociale.
Preț și disponibilitate
Deși Infinix Hot 5i are un preț recomandat de 699 lei, îl vei găsi în oferta anumitor retaileri la puțin peste 400 lei.
INFINIX HOT 50i, prețuri actualizate: