ASUS ROG Phone 8 PRO review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

2.673 ori
<b>ASUS ROG Phone 8 PRO review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>ASUS ROG Phone 8 Pro reprezintă o reinventare a smartphone-ului de gaming ROG pe care îl știam și pe care l-am testat în diferitele sale iterații de-a lungul anilor, un telefon mai mainstream, care merge pe o abordare mai "cuminte"

Introducere

ASUS ROG Phone 8 Pro reprezintă o reinventare a smartphone-ului de gaming ROG pe care îl știam și pe care l-am testat în diferitele sale iterații de-a lungul anilor, un telefon mai mainstream, care merge pe o abordare mai "cuminte". Poate fi văzut drept un smartphone de gaming sub acoperire, ceea ce nu este un lucru rău. L-am primit rapid pe masa de teste și dacă ești curios legat de prețuri, această variantă Pro costă 5999 lei în configurația cu 16/512 GB sau 8499 lei dacă vrei 24 GB RAM și 1 TB stocare. 

Design-ul este de departe cea mai mare schimbare și nu se remarcă doar în spate ci și în zona frontală unde avem acum muchii înguste și pentru prima dată pe un ROG Phone, un decupaj selfie bulină. Crește raportul corp-ecran și crește și imersivitatea astfel. Sunt și sacrificii totuși, iar aici mă gândesc la baterie care scade de la 6000 la 5500 mAh și la difuzoarele stereo frontale full-size, înlocuite de un setup earpiece + difuzor jos.

La posturi rămân cele 2 porturi USB-C (unul lateral), jack-ul audio de la bază. Dispare din ecuație acel flap pentru răcire din spate și ecranul, înlocuit de o matrice AniME Matrix care afișează animații, efecte, notificări fix ca pe laptop-uri. ASUS ROG Phone 8 Pro este ceva nou pe piața smartphone-urilor de gaming unde doar câțiva producători mai activează. 

Marele avantaj de aici îl constituie ecosistemul de accesorii și hardware-ul de top. Vom afla din recenzie ce știe ROG Phone 8 Pro, mai ales că este primul smartphone cu CPU Snapdragon 8 Gen3 pe care îl punem la treabă! 

Design ASUS ROG Phone 8 Pro

Smartphone-ul de gaming se schimbă la față, devenind telefon mainstream

ASUS ROG Phone 8 Pro a venit rapid pe masa de teste Mobilissimo, cu puține zile înaintea anunțului oficial chiar, iar acesta este de departe cel mai mare facelift pentru un telefon de gaming pe care personal l-am văzut până acum. Toate generațiile ROG Phone s-au remarcat printr-un panou spate care striga clar și răspicat "gaming", dar acum nu mai este cazul, pentru că ROG Phone 8 Pro devine mainstream, un telefon de gaming sub acoperire, mai business și mai elegant. 

Video-review ASUS ROG Phone 8 Pro, secțiunea design

Dacă vei alege varianta Pro atunci trebuie să știi că aceasta este disponibilă doar pe Phantom Black, adică pe negru, cu un spate din sticlă mat, plăcut la atingere și cu un efect tip sclipici care se va vedea fantastic în bătaia razelor de soare. Sticla de aici este Gorilla Glass, iar ecranul este protejat de Gorilla Glass Victus 2. La mijloc avem o ramă din aluminiu pe care sunt integrate butoanele AirTriggers.

ROG Phone 8 Pro se bucură acum și de certificare IP68, iar asta înseamnă că spunem adio acelui flap din spatele lui ROG Phone 7 Ultimate care se deschidea la atașarea cooler-ului accesoriu pentru o răcire și mai eficientă. Rămâne la posturi jack-ul audio totuși și cele 2 porturi USB-C.

Schimbări majore sunt și în zona frontală unde avem un ecran cu muchii foarte înguste și pentru prima dată pe un ROG Phone, un decupaj selfie circular în display. Sunt și părți negative aici, printre care și renunțarea la difuzoarele stereo frontale de mari dimensiuni, acum fiind un combo earpiece + difuzor jos.

Video-unboxing ASUS ROG Phone 8 Pro:

În spate găsim pe ROG Phone 8 Pro un ecran LED ce afișează diferite animații și efecte, cu mai puțină personalizare parcă decât la predecesor. Acesta include 341 de mini LED-uri, în stil AniME Matrix de pe laptop-urile ASUS. Ca dimensiuni, telefonul are 225 grame și măsoară 8.9 mm grosime. 

Îți recomand să folosești husa din pachet pentru că noua abordare îl face pe ASUS ROG Phone 8 Pro cam alunecos la utilizarea zilnică. În pachet mai ai și cooler-ul accesoriu cu butoane de gaming, dar care și-a pierdut rolul de subwoofer de la predecesor. 

 

Display ASUS ROG Phone 8 Pro

Un ecran cu upgrade-uri notabile

Schimbarea de design pentru ASUS ROG Phone 8 Pro nu s-a produs doar în partea din spate, ci și în zona frontală acolo unde spunem adio look-ului clasic cu muchii mari jos și sus. De această dată se merge pe o abordare cu margini cât mai înguste, ce implică și trecerea la un decupaj bulină pentru camera selfie. 

Video-review ASUS ROG Phone 8 Pro, secțiunea Display

Ecranul integrat pe ROG Phone 8 Pro este un AMOLED de 6.78 inch, capabil să afișeze până la 1 miliard de culori. Are suport HDR10, promite luminozitate de până la 1600 nits și livrează rezoluție Full HD+ de 2400 x 1080 pixeli. Beneficiază de protecție Corning Gorilla Glass Victus 2 iar de departe cel mai mare upgrade este panoul LTPO, astfel că rata de refresh poate scădea și la 1Hz atunci când conținutul este static. Urcă până la 165Hz.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 3.ASUS ROG Phone 8 Pro1365 (LUX)
  • 4.ASUS Zenfone 11 Ultra1363 (LUX)
  • 5.OnePlus 121338 (LUX)
  • 6.Samsung Galaxy Z Flip51287 (LUX)
  • 7.Honor Magic6 Pro1241 (LUX)
  • 8.Honor Magic5 Pro1192 (LUX)
  • 9.Nothing Phone (2a)1169 (LUX)
  • 10.OnePlus Open1105 (LUX)
  • 11.Samsung Galaxy S24+1101 (LUX)
  • +

De asemenea, mai trebuie menționat faptul că avem Always on Display aici și un raport corp ecran de 88.2%, creștere semnificativă de la 82.2% pe predecesor. Acum că am pus în temă dotările, să trecem și la testul cu luxmetrul, unde am obținut 1365 LUX, fiind astfel pe locul 2 în clasamentul Mobilissimo, peste Fold5 (1287 LUX) și sub Google Pixel 8 Pro cu 1721 LUX). Apropo, ROG Phone 7 Ultimate obținea doar 727 LUX!! Avem aproape dublu LUX pe noul model! 

Un scor excelent care te asigură de faptul că până și în soare vei avea parte de lizibilitate folosind acest ecran. Legat de setări, ai opțiuni de luminozitate, luminozitate adaptivă, Night Light, Culori, cât și un mod low brightness anti-flicker. Am mai găsit și Smart Screen ON, un mod care extinde durata de ecran aprins atunci când privești ecranul și ții device-ul vertical.

Refresh rate-ul poate fi ținut pe auto, sau opta pentru 60Hz, 120Hz sau 165Hz. Poți ajusta și temperatura culorilor sau alege un mod predefinit din Optimal, Natural, Cinematic, Standard. Interesant că tot din zona de setări display poți ajusta viteza animațiilor. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
ASUS ROG Phone 8 Pro8,9310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×