ASUS ZenFone 3 Deluxe Review (Introducere, Design, Display)

3.866 ori
<b>ASUS ZenFone 3 Deluxe Review</b>ASUS a făcut o impresie excelentă cu modelele ZenFone 3 în acest an, corectând practic toate neajunsurile modelelor ZenFone 2 şi luând cu asalt piaţa midrange, dar şi pe cea high end şi ultra high end cu ajutorul lui ZenFone 3 Deluxe.

Introducere

ASUS a făcut o impresie excelentă cu modelele ZenFone 3 în acest an, corectând practic toate neajunsurile modelelor ZenFone 2 şi luând cu asalt piaţa midrange, dar şi pe cea high-end şi ultra-high-end cu ajutorul lui ZenFone 3 Deluxe. Am realizat deja 2 recenzii pentru telefoanele ZenFone 3, de 5.2 şi 5.5 inch, iar modelul Deluxe e acum ţinta noastră.

Noi ne-am jucat cu versiunea ZS570KL a acestui telefon, care e din 2 puncte de vedere o premieră: primul telefon cu procesor Snapdragon 821 pe care am pus mâna şi primul telefon cu corp metalic şi antene invizibile. Deluxe înseamnă în acest an design premium şi arătos, dar şi dotările cele mai bune de pe piaţă, faţă de modelul de anul trecut care era mai degrabă un fel de "telefon ROG de gaming”, cu spate multi-faţetat în ediția specială.

ASUS ZenFone 3 Deluxe costă 2.999 lei în versiunea de 64 GB la evoMAG.ro şi Marketonline.ro, iar Quickmobile are şi varianta de 5.5 inch cu 32 GB stocare şi 4 GB RAM la 2517 lei. Noi testăm versiunea cu 256 GB stocare, deci cea cu dotări maxime şi hai să vedem cum performează aceasta "hypermaşină" a handset-urilor.

Design ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)

Slim, premium, deluxe

ASUS ZenFone 3 Deluxe reuşeşte din start o performanţă şi anume că poate să arate mai bine decât ASUS ZenFone 3, care era deja un midranger sexy. Spre deosebire de el totuşi, în cazul acestui terminal e folosit doar metalul, nu şi sticla.

Premieră o reprezintă faptul că nu mai avem antene vizibile, deşi corpul e fabricat din metal. Cum a reuşit ASUS asta nu ştim, pentru că sunt destul de secretoşi, dar cert e ca şi Apple doar aspiră la această abordare, iar ASUS le-a luat fața. Acest telefon cu ecran de 5.7 inch are un proces de fabricaţie în 240 de paşi şi în zona frontală păstrează acel efect concentric specific întregii game Zen de la ASUS.

Are muchiile ecranului subţiri de doar 1.3 mm şi vine pe argintiu sau auriu. Măsoară 7.5 mm în grosime şi cântăreşte 172 grame, ambele dimensiuni rezonabile pentru un handset cu ecran de 5.7 inch. Nu e deloc departe de un LG V20, care măsoară 7.6 mm şi cântăreşte 174 de grame şi e mai scurt cu 3 mm faţă de un Nexus 6P, cu aceeaşi diagonală.

Se potriveşte perfect în mâna utilizatorului şi chiar şi utilizarea cu o singură mână e realizabilă. Construcţia e solidă, butoanele au feedback bun şi singura mea obiecţie pe partea de design e că butoanele capacitive plasate prea jos sub ecran cam strică din estetică. Cu un spate uşor curbat şi un design ce aminteşte puţin de un HTC în zilele bune şi un Huawei Mate S, telefonul are un thumbs up la design.

Display ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)

Zen descoperă avantajele OLED-ului

După o fidelitate unii ar spune excesivă pentru panourile IPS LCD şi variantele lor extra speciale, ASUS a descoperit în sfârşit şi OLED-ul. Astfel, ASUS ZenFone 3 Deluxe vine cu un ecran Super AMOLED Full HD de 5.7 inch gata să se ia la trântă cu cel de pe Nexus 6P să zicem.

Pixelii au aranjament Pentile Matrix

Avem parte şi de protecţie Gorilla Glass 4 şi ni se promite colorit peste 100% pe NTSC, tehnologie Tru 2 Life şi protecţie oleofobică. E un display cu muchii tare înguste, de 1.3 mm şi generând screen to body ratio de 79%. În cele din urmă ar trebui să primim şi contrast de 3.000.000:1. Am folosit aplicaţia Gallery ca player video, dar există şi alternativa Photos.

Ce am remarcat din start la playback e că AMOLED-ul oferă culori foarte vii, care sar în ochi, iar luminozitatea şi contrastul sunt excelente. Negrul este adânc şi unghiurile de vizualizare sunt largi. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 451 LUX, un rezultat bun, dar cu menţiunea că luminozitatea nu e chiar uniformă.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 129.ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)451 (LUX)
 • 130.Sony Xperia XA448 (LUX)
 • 131.Sony Xperia 5448 (LUX)
 • 132.HTC U11 Life445 (LUX)
 • 133.Motorola Moto Z Play444 (LUX)
 • 134.Huawei P9 Lite443 (LUX)
 • 135.iHunt X200441 (LUX)
 • 136.Xiaomi Mi A2 Lite441 (LUX)
 • 137.Motorola Moto G7 Power441 (LUX)

Am depăşit cu această valoare Huawei P9 Lite şi iPhone 7 Plus totuşi, dar am fost sub OnePlus 2 şi HTC 10. E interesant şi că suntem la egalitate cu Galaxy S7 la LUX. Setările sunt cele obişnuite ASUS, cu opţiuni legate de font, temperatura culorii şi modurile ecranului Super Color, Blue Light Filter, Standard şi Custom, cu reglaje pentru nuanţă şi saturare.

De această dată primim şi funcţie Always On, care afişează mereu ora, un mic fundal artsy şi notificări, fără a consuma prea multă baterie. Ecran de calitate şi sperăm să mai vedem AMOLED-uri pe terminalele ASUS, poate si cu rezoluţie Quad HD pe viitor.

 • 1234
ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)9,3110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×