ASUS ZenFone Zoom S (ZenFone 3 Zoom) Review (Introducere, Design, Display)

3.146 ori
<b>ASUS ZenFone Zoom S (ZenFone 3 Zoom) Review</b>ASUS ZenFone Zoom a fost un telefon interesant, dar experimental, aşa că nu ne aşteptam să aibă un succesor, mai ales atât de rapid. ASUS a învăţat din neajunsurile acelui model şi a venit cu ASUS ZenFone Zoom S, cunoscut în unele regiuni şi ca ZenFone..

Introducere

ASUS ZenFone Zoom a fost un telefon interesant, dar experimental, aşa că nu ne aşteptam să aibă un succesor, mai ales atât de rapid. ASUS a învăţat din neajunsurile acelui model şi a venit cu ASUS ZenFone Zoom S, cunoscut în unele regiuni şi ca ZenFone 3 Zoom. A debutat la MWC 2017, a început să fie vândut în această vară şi l-am testat intens în ultima lună.

E un produs inedit, în ideea că este la fel de mult battery-phone, pe cât este şi camera-phone cu camera duală. Se remarcă prin corpul metalic şi talia incredibil de subţire, pentru un smartphone cu capacitate de 5000 mAh a bateriei. ZenFone Zoom S costă 2049 lei la Cel.ro, 2099 lei la eMAG.ro sau 2070 lei la evoMAG.ro. Ignorând bateria şi camera duala avem un midranger bine dotat care poate fi văzut că un fel de ZenFone 3 cu upgrade-uri.

Hai să vedem ce poate şi în ce măsură merită numele de "Zoom".

Design ASUS Zenfone Zoom S

Aduce cu Mărul, dar e excelent închegat

Telefoanele ASUS ZenFone au trecut la nivelul următor de calitate a designului odată cu modelele ZenFone 3, care îmbinau sticlă şi metalul în mod excelent. Între timp au debutat şi terminalele ZenFone 4 care extind această idee, dar înainte de ele sosise ZenFone Zoom S la MWC 2017, pentru a ne oferi un preview al viitorului bazat pe metal.

Acest terminal şochează prin talia de doar 7.99 mm, asta având în vedere că are o baterie de 5.000 mAh la interior. Adoptă un corp metalic unibody, cu o textură foarte plăcută în spate, parcă "satinată". Este un terminal cu ecran de 5.5 inch şi cântăreşte 170 de grame, cu 15 grame mai puţin decât primul ZenFone Zoom, dar cu 15 mai mult decât ZenFone 3. Ca format general si ca look aduce multişor cu un iPhone din ultimul an.

Am remarcat şi că panoul frontal nu prea atrage amprentele, mulţumită unui strat oleofobic special aplicat. Utilizarea cu o singură mână se face fără probleme, iar butoanele sunt comode. Disponibil pe negru, argintiu, auriu sau albastru, acest smartphone vine la pachet cu o husă transparentă pe unele pieţe. Este uşor curbat în zona frontală şi singurul neajuns e acel design al antenei superioare care "străpunge” camera duală.

Cârcotaşii vor remarca şi că sunt folosite două panouri din plastic sus şi jos în zona antenelor. Construcţia este una premium, terminalul e solid şi realizarea la nivel de compactare a corpului versus hardware de la interior rămâne bătută în cuie.

Display ASUS Zenfone Zoom S

Bun contrast şi unghiuri, culorile sar în ochi

Moda ecranelor AMOLED în rândul telefoanelor ASUS a început să se amplifice, modelele ZenFone 4 marcând această trecere, după ZenFone 3-uri cu IPS-uri. ZenFone Zoom S are un display ceva mai inedit, după cum aflaţi în rândurile următoare.

Datele tehnice par ample, dar e uşor de navigat printre ele. E vorba despre un ecran AMOLED Full HD de 5.5 inch, cu un screen to body ratio de 76.5%. Pe hârtie are 500 de nits de luminozitate, spectrul NTSC peste 100% şi protecţie Gorilla Glass 5. Muchiile au grosime de 2.08 mm şi avem şi un strat oleofobic care ne scapă de amprente, plus filtru de lumină albastră.

Ecranul lui ZenFone Zoom S vazut la microscop

Nu avem player video pentru a pune la treabă clipurile, aşa că am folosit aplicaţia Gallery. Experienţa de vizualizare a fost luminoasă, clară, culorile vii au sărit în ochi şi contrastul a fost excelent, chiar şi în bătaia soarelui. Negrul este adânc, unghiurile de vizualizare sunt largi. Aspectul interesant cu adevărat apare când pornim microscopul. Mă aşteptam să văd pixeli aranjaţi frumos în Pentile Matrix, dar i-am găsit în aranjament RGB Stripes.

Nu cred totuşi că e prima oară când văd aşa ceva, pentru că dacă nu mă înşel şi un model Samsung sau două au avut un setup similar. La testul cu luxmetrul am atins 465 LUX, dar nu uniform, pentru că în anumite zone ale ecranului scade cu câteva zeci de LUX rezultatul. Nu e observabil cu ochiul liber şi rezultatul e bun. Depăşeşte ce oferă LG G4 şi LG G6, dar şi Huawei P10 Plus, rămânând totuşi sub ASUS ZenFone 3, Galaxy Note 5 şi iPhone 7.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 111.ASUS Zenfone Zoom S465 (LUX)
 • 112.HTC One (M8)463 (LUX)
 • 113.ASUS ZenFone 4 Selfie Pro (ZD552KL)463 (LUX)
 • 114.Allview X3 Soul462 (LUX)
 • 115.Lenovo Vibe X3460 (LUX)
 • 116.UHANS S1460 (LUX)
 • 117.Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)460 (LUX)
 • 118.Amazon Fire Phone458 (LUX)
 • 119.iHunt Titan P11000 Pro458 (LUX)

Setările ecranului sunt clasice, de la luminozitate, stil şi mărime a fontului, până la mărimea itemurilor de pe ecran (Display Size). Avem şi Color Mode, cunoscut la un moment dat ca o aplicaţie, ASUS Splendid. Aici reglăm temperatura culorii şi avem şi modurile de vizualizare Super Color, Blue Light Filter, Standard şi Customizable. Aici reglăm nuanţa sau saturarea cu slidere.

Un ecran de calitate, al cărui factor inedit nu este unul negativ, ci doar o curiozitate.

 • 1234
ASUS Zenfone Zoom S, ASUS Zenfone 3 Zoom (ZE553KL)8,7610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×