CUBOT Rainbow 2 Review (Introducere, Design, Display)

2.926 ori
<b>CUBOT Rainbow 2 Review</b>Pentru că lucrurile bune nu vin niciodată singure, azi avem pentru voi încă un telefon cu preţ sub 100 de dolari. Dacă Bluboo Picasso 4G se remarca prin faptul că avea 4G şi NFC la preţ accesibil, Cubot Rainbow 2 iese în evidenţă prin cameră duala din..

Introducere

Pentru că lucrurile bune nu vin niciodată singure, azi avem pentru voi încă un telefon cu preţ sub 100 de dolari. Dacă Bluboo Picasso 4G se remarca prin faptul că avea 4G şi NFC la preţ accesibil, CUBOT Rainbow 2 iese în evidenţă prin cameră duală din spate, la o sumă şi mai atractivă.

Astfel, costă 77 de dolari prin TomTop.com acest telefon şi vine la pachet cu o husă transparentă. E cel mai accesibil telefon cu cameră duală de pe piaţă, are diagonală de 5 inch şi suportă maxim conexiune 3G. Are şi blitz pentru camera frontală şi vine pe negru, alb, auriu sau albastru. Pentru cei nefamiliarizaţi cu acest brand, CUBOT este un startup din China, care îşi face propria cercetare şi dezvoltare, cu o echipă de 200 de persoane.

Compania îşi vinde produsele în Europa, America de Sud, Rusia şi Arabia Saudită, iar acesta e primul nostru contact cu brandul.

Design CUBOT Rainbow 2

Lucios şi sexy, ca o dansatoare

CUBOT Rainbow 2 e ca o femeie cu multe operaţii estetice: dincolo de tot plasticul ăla se întrevede o oarecare idee de frumuseţe. Telefonul e fabricat în special din plastic şi chiar şi rama sa pare să aibă multe în comun cu acest material.

E un terminal alunecos ca paharul de suc după ce mănânci KFC, dar asta se rezolvă datorită husei oferite la pachet. Spatele atrage amprentele şi grăsimea, dar din fericire acest capac spate e înlăturabil. E drept că poţi pierde o unghie în acest proces, dar se mai slăbesc cleştişorii după ce faci asta de câteva ori. Măsoară 7.9 mm în grosime, talia lui Galaxy S7 de altfel şi cântăreşte 144 de grame, adică fix cât un Galaxy S4 şi cu 2 grame mai puţin decât Huawei Nova.

Feedbackul butoanelor e destul de OK, iar telefonul e destul de uşor de utilizat cu o singură mână, deşi e cam lat pentru un terminal cu ecran de 5 inch. Sub capacul din spate găsim două slot-uri SIM, un slot microSD şi o baterie neînlăturabilă. Remarcăm că zona frontală şi cea din spate sunt uşor curbate şi observam si amplasarea porturilor în zona superioară, ceva ce nu vedem în fiecare zi.

Rămâne un telefon alunecos, din plastic, dar care nu arată chiar rău şi are ceva personalitate.

Display CUBOT Rainbow 2

Ecran excelent pentru un telefon cu preţ mic

Surprizele apar de unde nu te aştepţi şi dacă acest telefon cu 1 GB RAM şi cameră duală nu pare vreo bijuterie la prima vedere, ecranul e totuşi clar peste medie. Depăşeşte şi câteva flagship-uri cu oarecare pretenţii din ultimii ani.

Ecranul lui CUBOT Rainbow 2 văzut la microscop

Hai să vedem cum stau întâi lucrurile pe hârtie. Ei bine, acest telefon vine cu un ecran IPS LCD de 5 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi panou 2.5D în zona frontală. E un ecran cu suport pentru atingere în 10 puncte, 16 milioane de culori afişate şi densitate de 294 ppi. CUBOT promite şi contrast de 1300:1, dar cred că sunt cam optimişti chinezii.

Pentru că nu avem player video, am pus ecranul la treabă folosind aplicaţia Gallery. Experienţa de vizionare video a implicat culori foarte vii, luminozitate bună şi unghiuri largi de vizualizare. Contrastul nu a impresionat totuşi deosebit. De remarcat că acesta este un ecran non laminat, adică există spaţiu între afişaj şi partea touch.

Luminozitate ecran CUBOT Rainbow 2

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 457 LUX, ceea ce e excelent, deşi rezultatul nu e uniform pe tot panoul. Cu această valoare depăşim totuşi LG G4 şi Motorola Moto Z Play, dar şi Sony Xperia XA, ceea ce nu e puţin lucru. Rămânem totuşi sub Sony Xperia X Compact şi HTC One A9. Setările ecranului sunt deja clasicele Miravision, cu modurile Standard, Vivid şi User.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 126.CUBOT Rainbow 2457 (LUX)
 • 127.Huawei Mate S455 (LUX)
 • 128.Samsung Galaxy A3 (2017)455 (LUX)
 • 129.Bluboo S1455 (LUX)
 • 130.Nokia 7.2455 (LUX)
 • 131.Samsung Galaxy S9+453 (LUX)
 • 132.Acer Liquid Jade Primo452 (LUX)
 • 133.Samsung Galaxy S10e452 (LUX)
 • 134.Samsung Galaxy S7451 (LUX)

Ultimul va permite să umblaţi la reglaje precum contrast, saturare, luminozitate, claritate, temperatura culorii şi contrast dinamic. Pe lângă acestea avem şi mărimea fontului, mărimea itemurilor afişate pe ecran şi luminozitatea adaptivă. Rămâne un ecran excelent pentru preţ.

 • 1234
CUBOT Rainbow 28,0510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×