Ericsson T29s RetroReview: baterie dublată faţă de predecesor, WAP şi flip cu drag din negura timpului (Video)

3.281 ori
<b>Ericsson T29s RetroReview: baterie dublată faţă de predecesor, WAP şi flip cu drag din negura timpului (Video)</b>Mobilissimo.ro aruncă o privire retrospectivă asupra lui Ericsson T29s, telefon al anului 2001 şi un model elegant cu clapetă. Terminalul îşi păstra antena şi aducea îmbunătăţiri faţă de T28s, mai mult decât dublând durata de viaţă a bateriei

E momentul de nostalgie şi momentul unui nou RetroReview, de această dată unul dedicat lui Ericsson T29s. Am aruncat o privire asupra lui T28s, deci am simţit nevoia de continuitate, fixându-ne privirea ageră peste T29s, care debuta în anul 2001.

A fost un an de senzaţie pentru istoria IT, dar şi un an tragic având în vedere dezastrul de la World Trade Center. Atunci a debutat şi acest Ericsson, care reuşea să dubleze durata de viaţă a predecesorului şi să adauge şi web browsing-ul via WAP în ecuaţie. E drept că bateria mai mare făcea că acest handset să nu fie chiar zvelt, dar rămâne un model bine construit.

Primeam în continuare o antenă butucănoasă, ce avea să mai fie acceptabilă doar încă vreo 3 ani şi atât. WAP 1.1 era adevărată evoluţie aici, oferind web browsing pe micul ecran cu rezoluţie de 191 x 33 pixeli şi 3 x 12 caractere, din păcate fără culori. Primeam şi jocuri clasice ca E Maze, Tetris sau un soi de Pacman şi acest handset a servit ca punct de pornire pentru Ericsson R380, considerat de mulţi primul smartphone real.

La acea vreme o inovaţie deosebită era şi membrană electro luminescentă plasată sub butoane, care permite obţinerea acelei iluminări deosebite, atât pentru taste, cât şi pentru display. Avem şi o galerie amplă cu bătrânelul nostru de 15 ani şi vă recomandăm cu căldură să priviţi şi retroreview-ul video. Un lucru e sigur: telefoanele cu clapetă nu mai sunt la modă acum, dar nostalgia rămâne activă şi nu ai cum să nu te simţi duios legat de un Ericsson T29s.

Ericsson T29s RETROreview

Ericsson T29s
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×