HONOR Magic7 Lite review detaliat în limba română (evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

17.127 ori
<b>HONOR Magic7 Lite review detaliat în limba română (evaluare Mobilissimo)</b>Nu în fiecare zi ne vine la test un telefon care ne e recomandat ca ideal pentru a zdrobi nuci, a fi scăpat de la 2 metri înălţime, a fi zgâriat cu un desfăcător de bere şi pus la... congelator şi saună. HONOR Magic7 Lite e acest telefon şi e gândit

Introducere

Nu în fiecare zi ne vine la test un telefon care ne e recomandat ca ideal pentru a zdrobi nuci, a fi scăpat de la 2 metri înălţime, a fi zgâriat cu un desfăcător de bere şi pus la... congelator şi saună. HONOR Magic7 Lite e acest telefon şi e gândit pentru a supravieţui celui mai activ şi... neatent stil de viaţă. Practic te scapă de griji şi te mai scapă de griji şi în alte privinţe: îţi protejează ochii şi prin Magic Portal îţi face economie de timp la saltul între aplicaţii. E un telefon midrange, de vreo 2000 de lei, care are ecran OLED mare, camera de 108 megapixeli fără pierderi de detalii la zoom 3X şi cu o baterie imensă, de 6600 mAh, care ar trebui să prindă lejer 2 zile de binging de seriale.

Toate într-un corp mov arătos, surprinzător de ne-masiv pentru cât de mare e bateria. Robust, cu protecţie a ochilor, certificat IP, cu infraroşu şi funcţional chiar şi cu mâinile unsuroase. Atenţie totuşi, are acelaşi procesor ca predecesorul Magic 6 Lite, un Snapdragon 6 Gen 1, senzori ai camerei similari (minus Macro) şi vine cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare. 

Ce secrete are telefonul „de tăvăleală” aflaţi imediat! La pachet cu o tortură cum nu a mai suferit vreun alt telefon la Mobilissimo. 

Design

Poate cel mai robust telefon din ultima vreme!

HONOR Magic7 Lite e poate cel mai rezistent telefon care mi-a picat pe mână în ultima vreme. Atât de rezistent că e un concurent şi pentru telefoanele specializate pe robusteţe, aş zice. De altfel cei de la HONOR mi-au recomandat să sparg nuci cu el, să îl scap de la 2 metri înălţime şi să îl zgârii cu un desfăcător de sticle.

Le-am făcut pe toate şi a supravieţuit cu brio. Nu mai zic că rămâne perfect funcţional şi între minus 30 de grade şi plus 55 de grade Celsius. Telefonul are un ecran special gândit pentru a rezista la scăpări, pentru momentele când îţi zboară din buzunar când eşti pe banda de alergat, pe bicicletă sau pe munte. Are sticlă Ultra Tempered extra rezistentă şi HONOR furnizează şi o husă specială cu "Airbag", care se poate cumpăra separat.

Avem protecţie şi în spate, nu doar pentru ecran, un aşa numit "Back Resistance Shield". Ambele panouri, spate şi faţă sunt uşor rotunjite pe margini. Faţă de predecesorul său, HONOR Magic7 Lite oferă o creştere de 166% a rezistenţei. Îl puteţi scăpa pe marmură, asfalt, parchet şi va continua să funcţioneze. 

L-am ţinut în buzunar cu monede şi chei şi nu a avut absolut nicio problemă. Nu se zgârie nici spatele şi nici fața, oricât le-am râcâit cu acel desfăcător. 

Măsoară 8 mm în talie şi cântăreşte 189 de grame, fiind destul de lung şi lat, greu de folosit cu o singură mână, dacă ai mâna mică. Vine pe mov sau negru şi are sticlă în faţă şi spate şi o ramă metalică. Are certificare IP65M, pentru rezistenţa upgradată la apă şi praf. Are 3 straturi de protecţie contra pătrunderii apei, care îl face să reziste şi la scufundări în apă. A fost testat la scufundări în 25 de centimetri de lichid timp de 5 minute. În plus suportă şi utilizarea ecranului cu mâini ude sau chiar pline de grăsimea de la fast food să zicem. 

A primit şi o certificare SGS de 5 stele pentru rezistenţa la scăpări.

Display

Ecran de flagship!

Pe hârtie, HONOR Magic7 Lite are parte de acelaşi ecran ca şi HONOR Magic6 Lite înaintea sa, un panou AMOLED de 6.78 inch. În realitate este mai luminos, sărind de la 1200 de nits la 4000 de nits. A crescut şi rezoluţia, de la 2652 x 1220 pixeli la 2700 x 1224 pixeli. Panoul afişează 1 miliard de culori, are refresh rate de 120 Hz şi muchii foarte înguste, pentru un raport ecran-corp de 90.7%.

Video-review Honor Magic7 Pro, secțiunea Display

Ecranul mi s-a părut foarte imersiv datorită curburilor laterale, dar pentru gaming acele curburi pot distrage şi predispune la degete care "fug" pe margini. E un display foarte luminos, viu colorat, cu paleta largă de culori. Negrul e adânc, contrastul e perfect şi se descurcă foarte bine şi în bătaia soarelui. Are şi suport HDR. 

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 30.Honor Magic7 Lite1037 (LUX)
  • 31.Honor Magic6 Lite1031 (LUX)
  • 32.Huawei Pura 70 Ultra1017 (LUX)
  • 33.Infinix HOT 50 Pro 4G1015 (LUX)
  • 34.Sony Xperia 1 V1007 (LUX)
  • 35.realme GT 61004 (LUX)
  • 36.Infinix Note 40 Pro 4G1003 (LUX)
  • 37.Huawei nova 13 Pro991 (LUX)
  • 38.ASUS ROG Phone 8 Pro990 (LUX)

La testul cu luxmetrul, am ajuns la 1036 de LUX, ceea ce în segmentul telefoanelor midrange este excelent. Suntem foarte aproape de Magic 6 Lite, care avea 1031 de LUX, dar depăşim HONOR 200, iPhone 16 Pro Max şi Huawei Nova 11 Pro. Suntem sub Nothing Phone (2a) şi Google Pixel 9. 

Protecţia ochilor/ Setări

Ecranul are tehnologie PWM Dimming de 3840 Hz, care reduce acel efect de flicker pe care nu îl percepi tu, dar îl percep ochii tăi, obosind. Reduce fluctuaţiile de luminozitate ale ecranului şi flickering-ul la un nivel imperceptibil. 

Are şi Circadian Night Display Technology şi Dynamic Dimming. Prima tehnologie trece ecranul pe tonalităţi de culoare mai caldă, eliminând emisiile de lumină albastră seara, îmbunătăţind secreţia de melatonină, hormonul responsabil cu somnolenţă. Iluminarea e una dinamică, se adaptează la apusul şi răsăritul zilnic. 

Acest dispozitiv scade disconfortul ocular şi ştersul asupra ochilor care adună ore bune de screen time zilnic.

  • 1234
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×