HTC Desire 10 Lifestyle Review (Introducere, Design, Display)

3.762 ori
<b>HTC Desire 10 Lifestyle Review</b>A trecut atât de multă vreme de la ultimul telefon HTC Desire testat, că nici nu îmi mai amintesc când se întâmpla acest lucru. Cert este că seria HTC Desire 8xx a fost reinventata şi a generat modelele HTC Desire 10 mai nou.

Introducere

A trecut atât de multă vreme de la ultimul telefon HTC Desire testat, că nici nu îmi mai amintesc când se întâmpla acest lucru. Cert este că seria HTC Desire 8xx a fost  reinventată şi a generat modelele HTC Desire 10 mai nou. Ele au debutat toamna trecută, iar cel mai accesibil dintre ele este HTC Desire 10 Lifestyle, subiectul acestei recenzii.

Un telefon destinat celor tineri şi care consumă multă muzică, dar o vor şi la rezoluţie ridicată, Desire 10 Lifestyle se remarcă prin accentele sale aurite şi e disponibil pe piaţa locală la sume între 1.000-1.200 lei. Ajunge şi la Orange România cât de curând, unde vom avea avantajul unui abonament evident. Succesor spiritual al modelelor HTC Desire 8xx, acest smartphone e disponibil pe negru, alb, albastru sau o nuanţă specială numită "Valentine Lux".

În ce măsură acesta e telefonul de azi şi de mâine al skaterilor, rapperilor şi houserilor adolescentini vom descoperi de-a lungul recenziei.

Design HTC Desire 10 Lifestyle

Accentele nu sunt pentru toată lumea, la fel cum nici Akcent nu e pentru toată lumea

Cum nu toată lumea gustă formaţia Akcent, la fel nici accentele de culoare nu sunt pentru toată lumea. Ceea ce unii pot considera eleganță, prin acele zone subliniate cu auriu pe modelul Desire 10 Lifestyle testat de noi, alţii pot vedea drept un kitsch.

Ce e sigur e că telefonul are o construcţie solidă, pe bază de policarbonat şi cu zone metalice ranforsate lateral. Acolo apare şi acel auriu de altfel. E un smartphone destul de masiv pentru o diagonală de 5.5 inch, dar din fericire nu e foarte greu, la 155 de grame. E spre exemplu cu aproape 30 de grame mai uşor decât predecesorul spiritual HTC Desire 825 şi nici talia de 7.7 mm nu e rea, deşi e cu 0.4 mm mai groasă decât a unui Huawei Nova Plus să zicem.

Ce am descoperit rapid e că avem o zonă masivă a camerei principale, care se remarcă de la prima privire, iar spatele terminalului e uşor de pătat şi murdărit cu grăsime şi amprente. Aderența e bună, butoanele au feedback OK, iar utilizarea cu o singură mână e împiedicată de faptul că acesta este un handset destul de lung. Şi muchiile sunt groase şi în cele din urmă preferinţele legate de design rămân la nivel de gust.

Şi chiar şi aşa, o husă vă poate veni în ajutor pentru a schimba lookul dacă nu vă place.

Display HTC Desire 10 Lifestyle

Codaş la LUX, nici unghiurile nu sunt chiar bune

În general telefoanele midrange de la HTC nu ne-au dat pe spate deosebit la capitolul display, dar nu au fost nici codase la luminozitate. Din păcate HTC Desire 10 Lifestyle vine să le strice puţin tradiţia de această dată.

Ecranul lui HTC Desire 10 Lifestyle vazut la microscop

La început totul sună bine pe hârtie, cu un panou Super LCD de 5.5 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi protecţie Gorilla Glass. E drept că aş fi dorit că rezoluţia să fie Full HD, pentru că modele echivalente ca preţ şi dotări cu acest HTC, produse de Lenovo şi Xiaomi au găsit loc de panou Full HD la bord. Şi pentru că nu avem player video, am pus ecranul la treabă folosind Google Photos.

HTC Desire 10 Lifestyle

Astfel am descoperit o luminozitate foarte modestă, ca şi contrastul, iar unghiurile de vizualizare au fost slabe pe verticală şi rezonabile pe orizontală. Singurul aspect bun aici a fost calibrarea realistă a culorilor. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul ni s-au confirmat cele mai negre bănuieli,  Desire 10 Lifestyle atingând 232 LUX doar.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 314.LG G Flex246 (LUX)
 • 315.Huawei Y7 Prime (2018)246 (LUX)
 • 316.Allview E3 Jump235 (LUX)
 • 317.HTC Desire 10 Lifestyle232 (LUX)
 • 318.iHunt Titan P6000 Power220 (LUX)
 • 319.Sony Xperia E4217 (LUX)
 • 320.iHunt Like 4U206 (LUX)
 • 321.Coolpad Modena204 (LUX)
 • 322.UTOK Q5 GT204 (LUX)

El devine astfel unul dintre telefoanele cu cea mai slabă luminozitate, depăşind doar Xperia E4 şi Coolpad Modena în testul nostru şi fiind sub ASUS ZenFone 2 Laser sau LeTV 1S, la randul lor modeste la acest capitol. Setările oferite aici sunt legate de mărimea fontului, luminozitate, temperatura culorii (mai cald sau mai rece, reglabile cu slider), opţiuni legate de gesturi swipe sau iluminarea butoanelor capacitive. Chiar aşteptam mai mult de la HTC...

 • 1234
HTC Desire 10 Lifestyle7,1610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×