HTC U11 Review (Introducere, Design, Display)

4.736 ori
<b>HTC U11 Review</b>A venit, a sosit, e aici! HTC U11 are în sfârşit review la Mobilissimo.ro, la aproximativ o lună de la debutul său. Îl ştim de mult mai multă vreme decât credeţi, pentru că luăm contact cu el în faza de concept HTC Ocean în toamna anului trecut.

Introducere

A venit, a sosit, e aici! HTC U11 are în sfârşit review la Mobilissimo.ro, la aproximativ o lună de la debutul său. Îl ştim de mult mai multă vreme decât credeţi, pentru că luăm contact cu el în faza de concept HTC Ocean în toamna anului trecut. Ne fascina ideea de "telefon fără butoane" axat pe gesturi, concretizată până la urmă într-o inovaţie care păstrează totuşi butoanele, dar aduce şi gesturi noi. Acesta este flagship-ul HTC pe anul curent, urmaşul lui HTC 10 şi pasul firesc după modelele HTC U Ultra şi U Play.

Este şi o premieră pentru noi, fiind primul contact cu un smartphone cu procesor Snapdragon 835. Unicitatea terminalului constă totuşi în muchiile sale, pe care le putem apăsa pentru a declanşa diferite aplicaţii şi funcţii. Telefonul costă 3399 lei la eMAG.ro, 3399 lei la evoMAG.ro şi 3599 lei la Quickmobile.ro. Este campionul actual la testele DxOMark şi are un pachet foarte generos.

Aduce la pachet o husă, căşti premium U Sonic şi o lavetă. Ultimele 2 contacte ale noastre cu modele de top HTC s-au lăsat cu campioni foto şi mă refer la HTC 10 şi Google Pixel. E HTC gata de hattrick? Aflaţi în cele ce urmează!

Design HTC U11

Lucios, alunecos, dar carismatic

HTC U Ultra a polarizat pe toată lumea cu designul sau lucios, curbat şi care prinde lumina în moduri unice. HTC U11 a preluat feedbackul şi l-a utilizat în mod înţelept, păstrând jocurile de lumină, dar făcând totuşi terminalul mai compact şi mai comod.

Avem în continuare o combinaţie de rama metalică şi două panouri curbate 3D din sticlă, în faţă şi spate. HTC numeşte abordarea "3D Liquid Surface" şi eu vă invit să vă imaginaţi aici un soi de piatră lucioasă de rău, transformată în panou de sticlă. Telefonul este rezistent la apă şi praf, în regim IP67, o premieră pentru flagship-urile HTC din seria principală.

HTC U11 măsoară 7.9 mm, adică la fel că Galaxy S7 de exemplu şi mai subţire cu 0.1 mm decât HTC U Ultra. Este totuşi mai gros decât cei 7.3 mm ai lui iPhone 7 Plus. Cântăreşte 169 de grame, ceea ce nu e rău la o diagonală de 5.5 inch. U Ultra cantarea 170 de grame, iar iPhone 7 Plus 188 grame, deci stăm bine. Rămâne puţin alunecos, având tendinţa de a "se scurge" de pe o suprafaţă care e chiar şi foarte puţin înclinată.

Varianta de culoarea neagră tinde să fie şi puţin magnet de amprente şi grăsime. Fascinaţia pentru felul în care prinde lumina spatele din sticlă rămâne valabilă aici şi poate polariza publicul, dar ceva îmi spune că 80% din persoane o să aprecieze această abordare. HTC U11 vine pe argintiu, albastru, negru, alb sau roşu şi este un telefon destul de lat, deci utilizarea cu o singură mână nu e cea mai uşoară din lume.

HTC U11 e până la urmă un telefon - bibelou, în sensul că arată foarte bine, dar trebuie să ai şi grijă să nu îl scapi, pentru că e alunecos. O husă e o idee bună, mai ales că primim una la pachet.

Display HTC U11

Nu vă uitaţi la cifre, uitaţi-vă la ecran

HTC a rămas fidelă an după an după an panourilor Super LCD, fără a adopta AMOLED-uri pe flagship-uri. Deseori le-a ieşit această reţetă, dar pretenţiile cresc şi cresc şi cresc, cu telefoane pe piaţă ce au ajuns la testele noastre şi la 900 LUX...

Ecranul lui HTC U11 vazut la microscop

HTC U11 vine cu un ecran Super LCD 5 cu diagonală de 5.5 inch, rezoluţie Quad HD şi protecţie Gorilla Glass 5. Are screen to body ratio de 71.4%, deci nu doboară recorduri la subţirimea muchiilor sale. Pentru că nu am avut player video preinstalat, am pus ecranul la treabă folosind Google Photos şi am descoperit o luminozitate ridicată, contrast bun, chiar şi la soarele de vară şi culori vii.

Luminozitate ecran HTC U11

Sunt vii, dar nu chiar la nivel de AMOLED totuşi. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar la microscop am văzut un aranjament de pixeli RGB Stripes. A urmat testul clasic cu luxmetrul, în care am atins 409 LUX, un rezultat OK, dar parcă ne aşteptam la mai mult. Ideea e că avem de-a face cu acel caz clasic în care aparatele arată una şi ochiul meu alta, în sensul că la utilizarea de zi cu luminozitatea ecranului e mai mult decât bună.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 185.HTC U11409 (LUX)
 • 186.Huawei Nova Plus408 (LUX)
 • 187.Allview V3 Viper407 (LUX)
 • 188.Allview V2 Viper406 (LUX)
 • 189.Motorola Moto M406 (LUX)
 • 190.Allview X3 Soul Mini405 (LUX)
 • 191.OnePlus One404 (LUX)
 • 192.Samsung Galaxy Note 4404 (LUX)
 • 193.Sony Xperia L1404 (LUX)

Ca să vă faceţi o idee de ce ezităm cu superlativele, în topul nostru HTC U11 e pe locul 89. E peste LeEco Le Max 2 şi Galaxy Note 4, dar sub iPhone 7 şi Nexus 6P. Setările ecranului includ un mod de utilizare cu mănuşi, mărimea fontului, mărimea itemurilor de pe ecran şi luminozitate (auto sau reglabilă). Umblăm şi la temperatura culorii, cu reglaje mai "calde" sau mai "reci".

Avem şi Night Mode, pentru cei care nu vor să le sară somnul de la lipsa de melatonină. Ultimele reglaje sunt de backlight al butoanelor navigaţionale. Eu rămân cu impresia unui ecran luminos şi cu contrast bun, indiferent ce arată aparatele.

 • 1234
HTC U119,1510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×