HTC U12+ Review (Introducere, Design, Display)

3.271 ori
<b>HTC U12+ Review</b>HTC U12+ este cel singurul telefon flagship HTC din primele 6 luni ale anului 2018 şi are şanse mari să rămână singurul pe tot anul. HTC a revenit pe profit, cu banii de la Google şi încearcă din nou marea cu degetul, mergând pe reţeta de anul trecut..

Introducere

HTC U12+ este singurul telefon flagship HTC din primele 6 luni ale anului 2018 şi are şanse mari să rămână singurul pe tot anul. HTC a revenit pe profit, cu banii de la Google şi încearcă din nou marea cu degetul, mergând pe reţeta de anul trecut: multă sticlă, Edge Sense, dar şi ceva noutăţi. E primul telefon care înlocuieşte toate butoanele fizice cu unele tactile, mai aduce şi 4 camere şi toate la preţul de 799 de euro.

Lansat la final de lună mai 2018, telefonul vine cu reputatul procesor Snapdragon 845 şi are nuanţele Translucent Blue, adică un albastru transparent, prin care vezi componentele de sub carcasa din sticlă, Flame Red cel cuceritor (un mov gen Galaxy S9 Lilac) sau negru. Teoretic noi avem versiunea neagră, dar eu văd un bej maroniu aşa... Terminal cu ecran 18:9 de 6 inch, carcasa ultra lucioasă, 6 GB RAM și corp rezistent la apă, acest HTC vine cu pretenţii măricele.

Face câteva experimente în zona camerelor, dar nu merge până la Super Slow Motion. Îşi mai aduce cineva aminte că HTC punea camere duale pe telefoane Android înainte să fie cool? Başcă, erau camere 3D stereoscopice... Alte vremuri, alte camere, acelaşi HTC. Aflaţi in recenzie dacă 12 e numărul magic pentru ei sau nu.

Design HTC U12+

Lipsuri în plus

Ştiţi de "membrul fantomă"? E atunci când îţi pierzi mână sau piciorul şi continui să simţi durere în ele, chit că nu le ai. Asta păţeşte HTC U12+. Îşi pierde butoanele fizice, dar are bug-uri la ele... cumva şi se manifestă în alte zone ale telefonului. 

Terminalul merge pe linia lui HTC U11+, cu aspect 18:9, sticlă Liquid Surface cea lucioasă şi care prinde lumină ca o vază fancy şi ramă metalică. Spatele îmi aminteşte de LG G5, cu acea integrare de cameră duala în stil ochi de alien din E.T. Sau de un Walkman mai vechi, cu vizorul acela de casete pe care îl vedeam şi la primul telefon HTC cu două camere, HTC Evo 3D.

Faţă de alte telefoane din sticlă şi metal, acesta e puţin mai alunecos şi fiind lung şi lat, e greu de mânuit cu o singură mână. Nu avem butoane fizice aici, avem doar unele touch, cu ceva feedback haptic. Vestea proastă? Nu am putut folosi butoanele de volum când ecranul nu e pornit (e important când asculți muzică). Apoi zona butoanelor e destul de tăioasă la degete. Apoi realizatul de screenshot-uri pe combinaţia clasică sare din schemă.

Şi cel mai grav? Uneori când pui mâna pe zona de earpiece şi spatele telefonului faci cumva un contact aiurea (electric, naiba ştie cum) şi dai volumul jos. Am păţit asta când foloseam camera şi mă jucam jocuri şi e super enervant. Butoanele acelea se simt ciudat şi asta am zis şi despre cel touch de pe iPhone 7 care îl înlocuia pe cel Home fizic și mi-a luat cam o lună să mă obișnuiesc cu el, dar nu prea cred aici, pentru că vibrația nu e în buton ci vibrează undeva în partea de jos a telefonului. Trebuie să menționăm însă că noi avem la review o unitate de teste.

Spatele atrage amprente şi grăsime şi trebuie spus că HTC U12+ e fabricat din materiale premium. E rezistent la apă şi praf în regim IP68, dar asta ar trebui să fie ultima grijă a celor de la HTC... Nu pot decât să mă gândesc că am avut eu o versiune bug-uită, altfel nu îmi explic comportamentul butoanelor fantomă.

Display HTC U12+

Autogol în minutul 95

Te-ai aştepta ca HTC, după atâţia ani de umblat cu panouri Super LCD să fi pus un câştigător pe HTC U12+. Sau poate împrumutau un OLED de la băieţii care ştiu cum se face. E drept că fiecare producător de telefoane a avut acel flagship cu luminozitate slabă. LG a avut vreo 2-3 şi Sony la fel, iar acum HTC le bate recordul negativ de luminozitate.

Ecranul lui HTC U12+ vazut la microscop

Lucrăm aici cu un panou de 6 inch, Super LCD 6 cu rezoluţie Quad HD+ şi aspect 18:9. Are şi suport HDR 10 şi calibrare de culori DCI-P3. Experienţa mea cu ecranul? Mi-au plăcut culorile, vii şi bine calibrate, unghiurile de vizualizare au fost largi şi până şi nivelul de negru a fost destul de OK. Totuşi contrastul în bătaia soarelui e slab, iar luminozitatea lasă de dorit.

Pixelii au aranjament de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul ne-a picat fața. Doar 306 LUX, extrem, extrem de puţin. E locul 213 şi e jale mare de tot. Depăşeşte Huawei Mate 10 Liţe şi LG G Flex 2, dar cred că şi un Nokia 3310 le bate pe acelea. E sub HTC U Ultra, Moto E4, LG 3G3, LG G5 şi o căruţă de alte handset-uri. Până şi U11 cu ai săi 409 LUX îi dă o palmă.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 302.HTC U12+306 (LUX)
 • 303.ASUS ZenFone Max ZC550KL304 (LUX)
 • 304.Karbonn Sparkle-V303 (LUX)
 • 305.Allview V1 Viper I4G302 (LUX)
 • 306.LeTV 1S297 (LUX)
 • 307.Huawei Mate 10 Lite294 (LUX)
 • 308.Allview V1 Viper e293 (LUX)
 • 309.ZTE Nubia Z11 Mini289 (LUX)
 • 310.Allview A5 Quad288 (LUX)

Mare păcat...

Setările includ mod de utilizare cu mănuşi, utilizare cu o singură mână, profil de culoare (DCI-P3 sau sRGB), cu calibrare spre cald său rece, un Night Mode şi posibilitatea de a alege între Quad HD+ şi Full HD+. Putem schimba şi mărimea fontului şi itemurilor de pe ecran. Şi ca să fie pachetul complet, ecranul are şi o nuanţă gălbuie în zona inferioară, cum au fost nişte OnePlus-uri cu probleme cu ceva vreme în urmă.

Super LCD go home you're drunk!

 • 1234
HTC U12+7,7710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×