Huawei Ascend P7 Review: un telefon midrange chic, cu funcții multimedia adecvate prețului, baterie și GPU neimpresionante (Video)

7.342 ori
<b>Huawei Ascend P7 Review: un telefon midrange chic, cu funcții multimedia adecvate prețului, baterie și GPU neimpresionante (Video)</b>Huawei Ascend P7 este un smartphone chic midrange, care a debutat în luna mai a acestui an și a ajuns în magazine la începutul verii. Produsul ne-a sosit în teste de la Huawei România și a primit o recenzie detaliată în rândurile următoare....

Huawei Ascend P7 este un smartphone chic midrange, care a debutat în luna mai a acestui an și a ajuns în magazine la începutul verii. Produsul ne-a sosit în teste de la Huawei România și a primit o recenzie detaliată în rândurile următoare. Handsetul costă între 1500 și 1600 de lei de obicei, dar cu ocazia valului de reduceri de la eMAG.ro, el a ajuns la puțin peste 1300 de lei. Hai să vedem ce ne rezervă acest telefon.

Huawei Ascend P7 aduce puțin cu un iPhone mai vechi, sau cu Nexus 4, mai ales privit din spate. Avem la dispoziție o fată și un spate din sticlă, iar în zona din spate acest model e fabricat din sticlă acoperită cu plastic. P7 măsoară 6.5 mm în grosime, cântărește 124 de grame și are părți laterale fabricate din aluminiu. Handsetul are o construcție solidă și deși are porțiuni din sticlă, este mai puțin magnet de amprente decât un Xperia.

Huawei Ascend P7 Review

Designul său e unul dreptunghiular, cu o parte inferioară rotunjită și acest model nu e deloc alunecos, în ciuda utilizării sticlei. Marginile ecranului sunt înguste, iar lookul lui P7 este atractiv per total. Am remarcat și că el nu e ușor de folosit cu o singură mână, fiind destul de lung. în zona frontală se află earpiece-ul, camera frontală, senzorii și LED-ul pentru notificări, în vreme ce în spate regăsim camera principală, blitzul LED și difuzorul, iar sus se afla jackul audio și microfonul.

în zona inferioară avem la dispoziție un microfon și portul microUSB, în vreme ce în stânga nu se afla nici un element de design. în dreapta avem butoanele metalice de volum și cel On/Off, slotul microSD și cel microSIM, accesate cu ajutorul unei cheițe metalice oferite la pachet cu telefonul. Huawei Ascend P7 are un design atractiv, în special pentru un midrange cu prețul menționat anterior.

Specificatii Huawei Ascend P7

Trecând la hardware, acest model vine cu un procesor quad core HiSilicon Kirin 910T de 1.8 GHz, un Cortex A9, care aduce și un GPU Mali 450 MP4. Avem la dispoziție și un display IPS LCD de 5 inch cu rezoluție Full HD, cu protecție Gorilla Glass 3 (aplicată și pe sticlă din spate). Terminalul folosește 16 GB memorie internă, oferă încă 64 GB via microSD, 2 GB RAM, tehnologie Dolby Digital Plus, o cameră de 13 MP cu blitz LED în zona din spate și o cameră frontală de 8 MP. Pe partea de conectivitate avem la dispoziție HSDPA cu viteza de download de 42 Mbps, LTE, WiFi dual bând, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, și NFC, plus microUSB OTG.

Bateria lui Huawei Ascend P7

Ascend P7 vine și cu radio FM, GPS și Glonass, dar și cu accelerometru, senzor de proximitate și busolă. Bateria să este o unitate de 2500 mah, care pe hârtie asigura 22 de ore de convorbiri 2G sau 422 de ore de funcționare în standby. La testul nostru, cel de playback video HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50%, am atins 4 ore și 57 de minute de playback în buclă, destul de dezamăgitor, de așteptat, având în vedere grosimea.

Suntem aproape de performanța lui Nexus 5, care atinge tot 4-5 ore. încărcarea acestui model durează 3 ore și 10 minute, adică destul de mult. Bateria nu e deloc impresionantă, dar am apreciat opțiunile Power Saving. Avem funcția Power Monitoring, cu estimări pertinente ale timpului de funcționare rămas, timpul de încărcare și activitățile mari consumatoare de baterie listate.

Huawei Ascend P7

Puteți optimiza consumul bateriei ajustând luminozitatea, timeout-ul ecranului, dezactivând GPS-ul, conectivitatea mobilă și vibrațiile. în zona Power Plan, avem la dispoziție opțiunile Optimum Performance, Smart și Ultra. Prima oferă performanta maximă și consum rezonabil, a doua echilibrează consumul și performanță și a treia reprezintă o opțiune extremă, care dublează sau triplează viața bateriei. Ultra implică o interfață alb/negru și doar acces la funcțiile de bază, precum apelare sau mesagerie.

Huawei Ascend P7 pe partea audio

Trecând la acustică, acest model include un player muzical cu interfață curată și aerisită. Difuzorul din spate asigura un volum ridicat, sunet clar și bas bun, plus note înalte care se aud OK. Cu opțiunea DTS activată, sunetul se va auzi mai natural și mai aproape de înregistrarea din studio. în zona de Setări avem un mod Sleep, iar melodiile pot fi organizate după starea de spirit. Din păcate, nu avem și egalizator la dispoziție în acest player.

Putere volum Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7 vine cu căști destul de rigide și incomode, dar cu volum ridicat și claritate bună. Totuși, pot spune că volumul putea fi puțin mai ridicat. Am testat și funcția radio FM, care a funcționat OK, în afară de căutările lungi de posturi. La testul cu decibelmetrul am atins 76.1 dBA în zona din spate și 75.5 dBA în zona frontală, ceea ce e slab teoretic, dar practic am fost mulțumit de acustică.

Display-ul lui Huawei Ascend P7

în ce privește experiența video, Ascend P7 pune la bătaie un display IPS LCD de 5 inch cu densitate de 455 ppi și tehnologie în cell LCD de ăla Japan Display. Marginile ecranului sun de 3 mm grosime, iar acest ecran nu se descurcă prea bine cu soarele puternic. Panoul acestui Huawei este suprasaturat, oferă unghiuri largi de vizualizare și este luminos. El poate fi folosit cu mănuși pe mâini fără probleme, existând și o opțiune specială pentru acest mod de utilizare în zona de setări.

In cazul lui Huawei Ascend P7, am atins 376 LUX pe alb

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la capitolul luminozitate, am atins 376 LUX pe alb, ceea ce e OK, mai ales că e pe cei 366 LUX ai lui Xperia Z2. Avem și setări speciale pentru display, printre care temperatura culorii (cald/rece cu un slider pentru variante intermediare), o opțiune pentru lizibilitatea în bătaia soarelui și mărimea fontului. Per total ecranul este bun și trecem la cameră. în spate se află o cameră de 13 MP, cu blitz LED, senzor Sony, BSI și deschidere F/2.0, în vreme ce în zona frontală se află o cameră de 8 megapixeli, cu lentila wide angle, cu 5 elemente.

Camera lui Huawei Ascend P7

Interfața camerei e foarte simplă și implică o zonă de Setări în stânga, plus moduri de captură, shortcut pentru camera frontală și opțiuni ale blitzului. Printre Setări se număra Object Tracking, Capture Smiles, Touch to Capture și Touch + Hold pentru Burst. Puteți face fotografii la 4160 x 3120 pixeli în format 4:3, sau la 4160 x 2336 în 16:9. Lista de Setări continua cu Timer, ISO până la 800, balans de alb, expunere, saturare, contrast și luminozitate. în secțiunea Video se afla opțiunile Object Tracking, stabilizator de imagine și rezoluțiile capturii, printre care și Full HD, HD și VGA.

Cum fotografiaza Huawei Ascend P7

Puteți asocia și funcții butoanelor fizice (de volum), trece pe mut cameră, țăgui GPS fotografiile și salva imagini pe cardul microSD. Modurile de captură sunt Normal, Smart (îmbunătățește calitatea imaginilor în funcție de situație), Beauty, HDR, Panorama, Filters, Audio Note (fotografie și 10 secunde audio), Best Photo (alegeți cel mai bun cadru din 10 fotografii), Audio Control și Watermark (plasați watermark-uri peste fotografii cu diferite date, însemne și simboluri).

Mostra foto Huawei Ascend P7

Puteți face zoom până la 4X cu această cameră, iar fotografiile rezultate la mijlocul însorit de septembrie au fost luminoase, clare și arse în cazul florilor viu colorate. Fotografiile sunt organizate în galerie după Data, loc sau persoane. Huawei Ascend P7 are tendința de a suprasatura cadrele, oferind cu această ocazie și culori vii, iar HDR-ul pare puțin exagerat la capitolul luminozitate, după cum vedeți din acea imagine cu fântâna.

Panorama este realizată la 360 de grade și are probleme de alipire a imaginilor, după cum puteți vedea. Am testat și filtrele disponibile, pe care le știm deja de la multe alte handset-uri testate până acum. Am remarcat și că e destul de greu să realizezi cadre macro cu această cameră, deși până la urmă am reușit să capturăm un macro cu acea floare albă. în mare fotografiile arată OK pentru prețul terminalului, nivelul de detalii e OK și culorile sunt calde.

Puteți vedea toate mostrele foto și video aici.

Totuși avem mai mult zgomot decât în cazul fotografiilor realizate cu alte camere de 13 megapixeli, iar calitatea fotografiilor poate fi comparată cu cea a unui Samsung Galaxy S4, de exemplu. Camera frontală e capabilă de un soi de panoramă selfie și oferă efecte Beauty cu un slider cu 10 nivele, care înlătura ridurile și imperfecțiunile faciale. Camera frontală de 8 megapixeli realizează fotografii care arată mai puțin bine decât cele realizate cu camerele frontale de pe HTC One și One M8. în ce privește captura video, telefonul e capabil de filmare Full HD la 30 FPS, în format MP4 cu bitrate de 20 Mbps+ și acustică stereo.

Cu toate acestea filmările sunt prea luminoase, sunetul nu se aude chiar bine și claritatea lasă de dorit, mai ales la zoom. Stabilizatorul electronic e OK și per total filmarea m-a dezamăgit. Avem la dispoziție și câteva opțiuni de editare foto, printre care și filtre, rame foto, crop, rotate, expunere, contrast și alte opțiuni. Trăgând linie în zona Cameră, pot spune că am văzut senzori de 13 MP mai buni de atât, deși pe partea foto camera e OK la prețul lui P7.

Huawei Ascend P7 Review

în schimb filmarea, suprasaturarea și greutatea cu care se realizează un macro reprezintă probleme serioase aici. Trecând la performanță, am atins o temperatură de 36.4 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci acest model nu se supraîncălzește. Pe partea de web browsing, am avut o experiență puțim cam lentă, dar acceptabilă în mare. Tastatura virtuală nu e prea bine spațiată, dar măcar avem o funcție în genul Swype la dispoziție.

Huawei Ascend P7 benchmarks

în ce privește telefonia, volumul a fost ridicat, sunetul a fost clar și semnalul bun și avem la dispoziție și funcții că smart dial, Pocket Mode sau un filtru anti hărțuire. și acum hai să vedem cum stăm cu benchmark-urile. Am comparat acest model cu Nexus 5 și Xiaomi Mi3, datorită similarității prețurilor terminalelor. Iată rezultatele:

 Huawei Ascend P7Nexus 5Xiaomi Mi3
Quadrant7286867521000
AnTuTu290332228034972
NenaMark34.7 FPS60.2 FPS60 FPS
Vellamo866/1320/9461384X
3DMark74311665414000
GeekBench 3591/1783820/24601837 (multi core)
GFX12.2 FPSX27.4 FPS
BrowserMarkXX706
SunSpider1608XX
SpeedTest23/24 Mbps (download/upload)XX

După cum puteți vedea, avem un GPU care nu obține rezultate prea strălucite, iar procesorul HiSilicon nu pare adaptat prea bine jocurilor 3D, după cum se vede și din testul nostru cu Riptide GP2, care suferă de lag la comenzi, ca și Beach Buggy Racing. în concluzie, acesta nu e un telefon pentru gamerii hardcore. Trecând la software, avem la dispoziție Android 4.4.2 cu Emotion UI 2.3 aplicat peste și fără o zonă dedicată pentru aplicații. Acestea se află pe homescreen-uri și în foldere specializate.

Recenzie Huawei Ascend P7

Dacă țineți homescreen-ul apăsat veți declanșa următoarele secțiuni: Wallpapers, Transitions, Widgets, Thumbnails (homescreen-uri), Edit Home (dezinstalează aplicații) și Simple Home (un mod mai simplu de utilizare a handsetului, cu tile-uri și fonturi mari, ce pare menit pentru bătrâni, copii și cei cu probleme de vedere). în lockscreen putem debloca telefonul cu un swipe lateral, iar cu swipe în sus accesăm câteva funcții precum calendar, lanterna, calculator, oglinda sau setări legate de imaginile afișate în lockscreen, preluate de pe web.

în zona dropdown găsim atât notificările, cât și iconurile Quick Settings, inclusiv cele de conectivitate, dar și cele legate de baterie sau Do Not Disturb. Interfața lui Ascend P7 e colorată și jucăușă și nu adopta acel look plat și minimalist care e la modă acum. Zona de Setări arată destul de învechit, ce e drept. Avem parte și de un buton special Suspend, care se poate muta oriunde pe ecran și care declanșează acele Floating Windows, ce includ aplicații precum Notes, Music Player și altele, care se suprapun ecranului folosit deja.

Huawei Ascend P7 Review: un telefon midrange chic, cu funcții multimedia adecvate prețului, baterie și GPU neimpresionante (Video)

în zona de setări găsim și Motion Control, cu gesturi că Flip to Mute, ridicarea telefonului la ureche pentru a suna un număr afișat și tilt pentru a muta un widget cu ecranul apăsat. în zona de multitasking avem un buton Clear All, care închide toate procesele și eliberează memoria handsetului. La pachet cu acest telefon vin și taguri NFC, care odată atinse de handset declanșează moduri speciale de funcționare, toate personalizabile.

Pret Huawei Ascend P7

Spre exemplu puteți declanșa Modul Birou, cu WiFi pornit și luminozitate crescută sau cel nocturn, cu WiFi oprit, luminozitate scăzută și Do Not Disturb activat. și acum hai să vedem ce aplicații preinstalate are acest smartphone. Printre ele se număra Themes, care va permite să personalizați întreaga experiență, de la wallpaper la iconuri și fonturi, tonuri de apel și alte sunete. Lista continuă cu Calendar, File Manager, Phone Manager (optimizează funcționarea), Notes, Sound Rec, o aplicație lupa, DLNA, Polaris Office 4.0 și Magic Tag pentru a edita tag-urile NFC.

Huawei Ascend P7​

Avem și Facebook, Twitter, Kindle, Trip Advisor, Seenow, Cinemagia și Zonga. și acum hai să vedem care e verdictul pentru acest smartphone.

Iată aspectele Pro:

 • preț atractiv
 • design ultraslim și arătos
 • subțire și mai puțin magnet de amprente decât un Xperia
 • posibilitate de personalizare software ridicată
 • moduri power save utile
 • luminozitate bună a ecranului
 • camera OK pentru preț
 • fără supraîncălzire
 • acustică OK

și aspectele Contra:

 • filmare slabă
 • procesor și GPU ușor sub așteptări
 • bateria putea fi mai bună
 • fără egalizator
 • căști dezamăgitoare
 • porțiuni neatractive ale UI-ului
 • bloatware

Huawei Ascend P7 primește nota 9.3 din 10 pentru design, un 8.3 din 10 pentru hardware și un 8.5 din 10 pentru OS și UI, pentru o notă finală de 8.7 din 10. Acest smartphone e pentru cei care vor un telefon arătos, foarte subțire, cu ecran bun și camera OK, dar care pot sacrifica gamingul 3D și durata de viață a bateriei.

​Huawei Ascend P7 prețuri actualizate:

Huawei Ascend P7 Review
 

Huawei Ascend P7
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×