OS, UI & Apps Huawei G8
Bloatware, EMUI clasic, scanner de amprente bun
Fix ca şi pe Huawei Honor 5X, pe Huawei G8 rulăm Android 5.1 cu EMUI 3.1 aplicat peste. Am testat telefonul luna trecută şi revenirea la acest UI a dat o senzaţie familiară, doar că acum primim un skin bej aplicat peste. Multitasking-ul e pe bază de 4 thumbnail-uri, închise cu swipe în sus. Interfaţa are iconuri minimaliste, nu include un app drawer şi are toate aplicaţiile plasate pe homescreen-uri, metoda clasică a producătorilor asiatici.
În lockscreen putem face swipe în sus pentru a declanşa 4 shortcut-uri spre anumite funcţii/aplicaţii. Dacă ciupim homescreen-urile putem accesa zona de wallpaper-uri, widget-uri, tranziţii şi layout. Widget-urile sunt majoritar stock aici. Porţiunea dropdown include notificări sub formă de timeline şi shortcut-uri Quick Settings.
Printre Setări găsim Home Screen Style, Do Not Disturb şi avem acces şi la opţiunile legate de scannerul de amprente. Acesta are un setup rapid şi permite atât deblocarea ecranului, cât şi accesul unei zone Safe, blocarea de aplicaţii şi răspunderea la apeluri, dar şi realizarea de fotografii şi accesarea zonei de notificări cu un swipe în jos.
La deblocarea ecranului scannerul e rapid şi precis. Revenind la Setări, printre ele se numără şi Motion Control, cu posibilitatea de a desena simboluri pentru a activa aplicaţii sau dublu tap pentru a activa ecranul. Există şi opţiuni pentru bara navigațională, utilizarea cu o singură mână şi un mod de utilizare cu mănuşi. Pe lista de aplicaţii preinstalate se află 59 de nume, deci avem bloatware aici.
5 sunt jocuri, 15 sunt aplicaţii Google, iar printre celelalte ies în evidenţă Phone Manager, Notepad şi Themes, dar şi Weather.
Plusuri și minusuri Huawei G8
Părți pozitive
- - design original
- - construcţie solidă
- - fotografii foarte bune low light
- - fără lag
- - performanţă OK
- - camera peste medie pentru un midranger
- - baterie rezonabilă
Părți negative
- - foarte lat
- - muchii negre în jurul imaginii
- - ecranul putea fi mai luminos
- - performanţa 3D nu impresionează
- - volumul nu e foarte ridicat
- - încărcare lungă
- - bloatware
Concluzii Huawei G8
Huawei G8 ni se prezintă ca un telefon cu un design solid şi cu o abordare originală de look, în marea de telefoane ce par gemene şi vin din China. Chiar şi modelele Huawei din ultimii ani cam seamănă între ele şi era nevoie de acest boost de creativitate. Totuşi punctele forte ale acestui model rămân captura foto low light şi durata bună de funcţionare continuă.
Asta înseamnă mult gaming, iar în tandem cu microfonul bun, captura low light înseamnă telefon ideal pentru concerte. Gaming şi concerte înseamnă un public tânăr, adolescent chiar, iar lăţimea lui G8 îl predispune pentru segmentul masculin. Cu toate acestea, eu aş alege un LG Nexus 5X în locul acestui device, asta dacă nu mi-ar păsa de design ci doar de preţ. La design ar triumfa G8 prin aspectul premium.
Video Review Huawei G8
Note Huawei G8
- Design8,7/10
- Display8/10
- Hardware9/10
- Baterie8,2/10
- Connectivitate8,5/10
- Multimedia7,5/10
- Cameră9/10
- Benchmark-uri8,3/10
- Temperatură10/10
- OS, UI & Apps8,5/10
- Preț9/10
- Total8,61/10