Huawei Honor 6 Plus Review: telefonul ideal pentru bloggeri şi gameri, tânărul urban pasionat de poze macro şi selfie (Video)

4.724 ori
<b>Huawei Honor 6 Plus Review: telefonul ideal pentru bloggeri şi gameri, tânărul urban pasionat de poze macro şi selfie (Video)</b>Huawei Honor 6 Plus vine &icirc;n completarea lui Huawei Honor 6, telefon care a primit recenzie la Mobilissimo.ro cu c&acirc;teva săptăm&acirc;ni &icirc;n urmă. Acest model este practic versiunea sa mai mare, dar cu c&acirc;teva plusuri importante....

Huawei Honor 6 Plus vine în completarea lui Huawei Honor 6, telefon care a primit recenzie la Mobilissimo.ro cu câteva săptămâni în urmă. Acest model este practic versiunea sa mai mare, dar cu câteva plusuri importante. Phablet-ul a fost anunţat în decembrie 2014 şi aduce o cameră duală, dar şi două slot-uri SIM la bord. El costă 2079 lei la eMAG.ro.

În ce priveşte designul, handsetul măsoară 7.5 mm în grosime şi cântăreţe 165 de grame, deci este cu 7 grame mai uşor decât un iPhone 6 Plus şi cu 0.4 mm mai gros. De asemenea, acest produs este cu 0.2 mm mai subţire decât un HTC Desire 820 şi cu 10 grame mai greu decât acelaşi model, cu care îl vom compara destul de des pe Honor 6 Plus în această recenzie.

Huawei Honor 6 Plus

Formatul este unul standard aici, dreptunghiular, cu colţuri rotunjite, iar în faţă şi spate avem sticlă. Phablet-ul vine cu o ramă metalică, remarcată în zona superioară, stânga şi dreapta, în vreme ce în zona inferioară avem la dispoziţie doar plastic. Terminalul oferă un feeling solid şi este destul de masiv, utilizarea cu o singură mână putând fi o problemă, una aşteptată la acest format.

Nu remarcăm vreun branding Huawei aici, acest model purtând doar simbolul Honor gravat. Honor 6 Plus nu este alunecos, deşi foloseşte sticlă în spate şi nici nu e predispus la murdărire cu amprente sau grăsime. În zona frontală se află senzorii şi difuzorul pentru convorbiri, dar şi camera frontală, plus margini destul de înguste ale ecranului. LED-ul pentru notificări se afla în stânga camerei selfie.

Huawei Honor 6 Plus privit din lateral

În spate regăsim o textură punctată, cu look 3D, camera duală, blitzul dual şi difuzorul, iar în zona superioară se află jackul audio, microfonul şi emiţătorul infraroşu. Jos regăsim încă un microfon şi portul microUSB, iar în stânga nu se află nimic. În cele din urmă, în dreapta se află butoanele de volum şi cel On/Off, cu feedback destul de bun.

Terminalul integrează în această zonă şi două slot-uri, unul microSIM şi unul nano SIM, care poate fi folosit şi pe post de slot microSD. Designul este unul atractiv pentru un phablet cu preţ accesibil şi tineresc. Să trecem acum la hardware, unde telefonul pune la bătaie un IPS LCD de 5.5 inch, cu rezoluţie Full HD. Dotările acestui model includ şi un procesor Huawei HiSilicon Kirin 925, un octa core cu 4 core-uri Cortex A7 de 1.3 GHz şi 4 core-uri Cortex A15 de 1.8 GHz. Avem la dispoziţie şi GPU Mali T628, 3 GB RAM, 16 GB sau 32 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 128 GB stocare extra şi două camere de 8 MP în spate.

Baterie Huawei Honor 6 Plus, video playback

În faţă se află o cameră de 8 MP pentru selfie. În ce priveşte conectivitatea, Huawei Honor 6 Plus suporta LTE, WiFi dual band, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, NFC, infraroşu, radio FM şi microUSB 2.0. Lista de dotări se încheie cu acustica DTS şi o baterie Li-Po de 3600 mAh. La testul nostru de playback video HD, cu WiFi pornit şi luminozitatea la 50%, am atins 9 ore şi 12 minute de playback, fiind deci aproape de Galaxy Note 3, care atinge 9 ore şi 30 de minute.

Huawei Honor 6 Plus - Test baterie PCMark

Suntem peste Huawei Honor 6, care atinge 8 ore şi 58 de minute de playback HD, dar clar sub iPhone 6 Plus şi ale sale 12 ore de playback. La testul de utilizare continuă PCMark cu luminozitatea la 200 LUX nu am mai stat atât de bine, cu doar 3 ore şi 58 de minute. Şi asta în condiţiile în care modele mai dezamăgitoare că Amazon Fire Phone ating 4 ore şi 38 minute în acest test, sau 5 ore şi 7 minute la LG G Flex 2.

Huawei Honor 6 Plus - Durata incarcare baterie

Încărcarea durează o oră şi 54 de minute, cu un minut mai puţin decât pe Samsung Galaxy A5, dar şi sub cele 2 ore ale lui Huawei Honor 6. Suntem totuşi în inferioritate la acest capitol faţă de Oppo Find 7a, care are nevoie de 1 oră şi 20 de minute pentru o încărcare completă. Veţi prinde cam o zi de utilizare normală cu acest model, poate chiar o zi şi jumătate.

În zona de Setări se află opţiuni precum Power Save/Power Monitoring, cu sub opţiuni precum Ultra, care oferă acces doar la funcţiile de bază ale handsetului şi triplează durata de viaţă a bateriei. Există şi modul Smart, care auto ajustează performanța procesorului şi utilizarea reţelei, apoi modul Normal, care aduce doar mici ajustări.

Putere volum Huawei Honor 6 Plus

Încheiem cu această baterie, mulţumiţi de performanţă să şi ne aplecăm asupra acusticii. Phablet-ul include un player audio cu o interfaţă minimalistă. Honor 6 Plus nu are căşti la pachet şi DTS poate fi activat fără probleme şi fără căşti, spre deosebire de Huawei P8. Experienţa de ascultare la difuzor aduce un sunet cu volum ridicat, clar, dar basul putea fi mai puternic. Melodiile cu chitara se aud bine, în schimb.

Putere volum Huawei Honor 6 Plus

Cu DTS activat obţinem un volum mai ridicat, sunet mai natural şi mai mult treble. Cu handsetul pus pe o suprafaţă plată cam scade volumul, am remarcat. La testul cu decibelmetrul am atins 81.9 dBA în faţă şi îs 82.7 dBA în spate, fiind destul de aproape de cei 83.8 dBA ai lui iPhone 6 Plus, sau de LG G Flex 2 şi ai săi 82.9 dBA. Am depăşit şi Huawei P8 şi ai săi 81.2 dBA, deci acustica este bună.

Luminozitate ecran Huawei Honor 6 Plus

Huawei Honor 6 Plus Luminozitate ecran

Era totuşi binevenit un egalizator mai amplu aici. Trecând la ecran, ne întâmpină un display de 5.5 inch Full HD, cu panou IPS LCD şi protecţie Gorilla Glass 3. Aplicaţia video oferă la rândul său opţiunea DTS, iar experienţa de vizualizare aduce unghiuri largi, culori vii dar suprasaturate, contrast OK şi imagine clară. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar luminozitate a atins 432 LUX la testul nostru, fiind deci peste performanţa lui HTC Desire 820, care ajunge la maxim 396 LUX. Am depăşit şi infamul HTC One M9 şi ai săi 362 LUX.

În zona de Setări putem regla temperatura culorii, la un nivel mai cald sau mai rece, folosind un slider. Putem modifica şi mărimea fonturilor şi stilul, iar per total nu avem decât lucruri bune de spus despre acest display. Camera din spatele handsetului este una duală, cu doi senzori de 8 megapixeli şi bliţ dual LED, iar cea frontală aduce tot o rezoluţie de 8 MP.

Camera lui Huawei Honor 6 Plus

Sistemul camerei principale aduce cu cel al lui HTC One M8, camera fiind capabilă să obţină informaţii legate de adâncimea capturii. Interfaţa camerei este simplă şi minimalista, bazată pe iconuri şi elemente de culoare albă. În stânga se afla moduri de captură precum Portrait, HDR, Watermark, Panorama, Best Photo, Beauty, Super Night şi Audio Note.

Functii camera Huawei Honor 6 Plus

Putem regla şi rezoluţia, cu nivelul maxim de 13 MP, adică 4160 x 3120 în 4:3 sau 10 MP în 16:9 la 4160 x 2326 pixeli. Lista de opţiuni continua cu GPS tagging, mute, audio control, timer, touch to capture, capture smiles, object tracking, burst shot şi funcţii legate de butoanele de volum. ISO ajunge până la 1600, iar balansul de alb, saturarea, contrastul şi luminozitatea pot fi şi ele reglate.

Camera frontală are un slider pentru înlăturarea defectelor faciale, opţiuni legate de luminozitate şi e capabilă de captură video Full HD. În dreapta UI-ului se află butonul shutter, butonul video, funcţia wide aperture şi efectele de culoare. Captura video se realizează la rezoluţie Full HD în 16:9, cu acustica stereo şi opţiunile oferite aici sunt stabilizare digitală, mod Beauty şi Object Tracking.

Functii foto Huawei Honor 6 Plus

Am ajuns şi la Wide Aperture, probabil cel mai interesant mod de captură al camerei duale de pe Huawei Honor 6 Plus. Acesta este ideal pentru obiecte aflate la aproximativ 2 metri distanţă şi va permite să reglaţi deschiderea de la F/0.95 la F/16. Standardul este F/4.0. O deschidere mai mare înseamnă că mai multă lumină pătrunde prin lentilă. De asemenea o deschidere MARE înseamnă un număr mai mic la acea valoare F/xx.

Mostra foto Huawei Honor 6 Plus

Deschiderea mare are şi rolul de a izola prim planul de fundalul. Deschiderea mică permite să ţineţi totul focalizat. Experienţa de captură cu această cameră a inclus focalizare rapidă, dar captura nu a fost la fel de rapidă. Zoomul este fluid, avem şi un slider pentru expunere că la iOS şi dacă ţinem apăsat degetul pe ecran putem schimba focalizarea şi metering-ul folosind acele "ţinte" rotunde.

Mostra foto Huawei Honor 6 Plus

Să trecem acum la galerie. Am realizat fotografiile într-o zi înnorată, apoi una însorită. Avem prim planuri cu îngheţată şi burgeri, deci mare atenţie la glicemie, atunci când priviţi galeria. Nivelul de detaliu este excelent aici, iar textura alimentelor fotografiate este perfectă. Culorile sunt realiste, iar focalizarea este excelentă şi modalitate de schimbare a sa este rapidă şi eficientă.

Mostra foto Huawei Honor 6 Plus

Putem ajusta deschiderea şi schimbă focalizarea, dar şi adăugă efecte speciale care să amplifice acea blurare de fundal sau prim plan. HDR-ul iluminează puţin cadrele, dar are şi tendinţa de a schimba culorile puţin. Panorama este destul de lată, cu rezoluţie de 10.000 x 1643 pixeli. Avem şi fotografii landscape care au ieşit bine, precum cea cu biserica.

Huawei Honor 6 Plus macro

Macro-urile cu flori au fost la rândul lor fără cusur, iar florile nu au fost arse de puţinul soare din acea zi. Culorile au fost realiste şi am putut să ne jucăm foarte uşor cu focalizarea. Selfie-ul este cam albicios, iar textura fetei e prea de "păpuşă" şi nerealistă. Totuşi calitatea a fost destul de bună pentru aceasta captură.

Mostra foto Huawei Honor 6 Plus

La testul de zoom am fost plăcut impresionat ca acel ceas de pe turn se vedea destul de clar şi la zoom maxim. Spre finalul galeriei avem şi o serie de trandafiri care teoretic trebuia să fie arşi de soarele puternic. Ei bine acest lucru nu s-a întâmplat, deşi galeria 2 e realizată pe o zi foarte însorită. Aş îndrăzni să compar calitatea fotografiilor realizate cu Huawei Honor 6 Plus cu cea a fotografiilor lui iPhone 6 sau iPhone 6 Plus. Pe timp de noapte avem culori bune, modul Super Night face minuni şi chiar şi fără blitz imaginile arată binişor.

Sursele de iluminare stradală sunt capturate fără vreo deformare a imaginii. Există o uşoară blurare în lipsa blitzului, dar nimic cu adevărat grav. În ce priveşte captura video, acest phablet e capabil să filmeze în format MP4, cu rezoluţie Full HD, la 29 FPS şi cu bitrate ridicat, de 24 Mbps. Primul clip a arătat bine, a fost clar şi avea acustica bună, dar şi culori realiste, plus o stabilizare aşa şi aşa şi focalizare OK.

Clipul 2 se descurcă OK cu zgomotul stradal şi cu multiplele subiecte în mişcare, dar avea o mică problemă cu schimbarea bruscă de expunere la final. Al treilea clip nu avea nici o problemă cu focalizarea, oferea calitate OK la zoom şi nu înregistra pierdere de focalizare. Clipul 4 a fost realizat la apus, în faimoasa "golden hour" pe care toţi fotografii o ştiu şi arata de parcă ar avea un filtru aplicat. El are şi o expunere ciudată, dar culori rezonabile.

Pentru că am menţionat că voi compara acest phablet cu HTC Desire 820, Huawei Honor 6 Plus este tot ce nu este Desire 820 la capitolul camera şi mai mult. Aş îndrăzni să spun că îl întrece pe HTC One M9, ba chiar cu destul de multă uşurinţă, este în mare egal cu HTC One M8 şi cu iPhone 6. Pe partea de editare, avem opţiuni că editare, filtre, adjust, crop, beauty, contrast, saturare, umbre şi nuanţă.

Huawei Honor 6 Plus nu se supraincalzeste

Gata cu camera, e momentul să ne ocupăm de performanţă! Am atins 35.7 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci terminalul nu suferă de supraîncălzire. Browserul web de la bord este rapid, iar tastatura virtuală e comodă şi oferă şi suport Swype. Telefonia aduce o claritate bună la apeluri, semnal bun, dar volumul nu e foarte ridicat la convorbiri. Am remarcat şi că WiFi-ul pică uneori.

Huawei Honor 6 Plus Review Mobilissimo.ro

La secţiunea Benchmark, am comparat Honor 6 Plus cu Huawei Honor 6 şi cu HTC Desire 820. Bătălia se da între un octa core Kirin 925 şi 3 GB RAM, cu un octa core Kirin 920 cu 2 GB RAM şi un Snapdragon 615 octa core cu 2 GB RAM. Iată rezultatele:

Huawei Honor 6 Plus benchmarks

Huawei Honor 6 Plus câştiga 7 din 11 bătălii, nu suferă de lag în meniuri şi rulează Riptide GP2 fără pic de probleme. Pe partea de software avem la dispoziţie Android 4.4.2, cu Emotion UI 3.0 aplicat peste. Experienţa software e fix aceeaşi de pe Huawei Honor 6. Fonturile sunt subţiri, iconurile elegante şi textul în majoritatea să alb. Întregul UI este minimalist şi simplu.

Huawei Honor 6 Plus Review

Ciupind homescreen-ul vom ajunge în zona Wallpaper şi Widget, unde putem regla şi tranziţiile şi setările Home. Nu avem app drawer aici, deci toate aplicaţiile sunt plasate pe homescreen-uri, în foldere sau direct pe homescreen. Multitasking-ul implica thumbnail-uri a la HTC Sense, doar că acum avem câte 4 per ecran şi nu 9. Închidem aplicaţiile cu un swipe în sus aici.

Putem face şi swipe în jos pentru a declanşa mecanismul de căutare în homescreen, în stilul lui Spotlight de pe iOS. Zona Quick Settings oferă obişnuitele opţiuni de conectivitate, plus funcţii că DND sau Screenshot. Am accesat şi Setările, unde am găsit stilul Homescreen-ului, Touch Plus (o folie specială cu butoane "capacitive" extra) şi opţiuni legate de controlul prin gesturi (desenăm litere pentru a deschide aplicaţii, ridicăm la ureche şi flip to mute).

Huawei Honor 6 Plus

Există şi reglaje pentru bara navigaţională, utilizarea cu o singură mână, un buton Suspend ca un soi de widget plutitor cu butoane virtuale Android şi un mod de utilizare cu mănuşi. Dacă facem swipe în lockscreen declanşăm controlul media şi shortcut-uri către calculator, lanterna şi camera. Pe lista de aplicaţii preinstalate se află Themes, suita Google, Phone Manager, Calendar, Smart Controller (telecomanda TV), Weather, Mirror, Magnifier, Torch, Notepad, Rec, Backup, Updated, Kingsoft Office, Magic Tag, Twitter şi jocuri.

Hai să vedem şi verdictul pentru acest phablet.

Iată aspectele Pro:

 • nu e magnet de amprente, deci are carcasa fabricată parţial din sticlă
 • camera excelentă
 • design atractiv
 • baterie bună la timpul de playback video
 • ecran luminos
 • opţiuni de deschidere a camerei excelente
 • fără lag

Şi cele Contra:

 • utilizarea continua dezamăgitoare
 • selfie-urile putea fi mai bune
 • bloatware aflat la bord
 • preţ mare în unele magazine
 • expunerea la clipurile video nu e mereu ideală

Îi acordăm lui Huawei Honor 6 Plus nota 9.2 din 10 pentru design, un 9.3 pentru hardware şi un 9.6 pentru OS şi UI. Nota finală este de 9.36 din 10, acesta fiind un telefon excelent pentru un blogger şi gamer. El rulează jocurile fără probleme, are ecran luminos, face nişte macro-uri fantastice şi surprinde o textură a florilor şi mâncărurilor cum rar ne e dat să întâlnim. Cel mai mare avantaj al său e lipsa unui defect de tip "dealbreaker", aşa că îi rotunjim nota la 9.4 din 10. [FORUM]

Huawei Honor 6 Plus, prețuri actualizate:

Huawei Honor 6 Plus Review

Huawei Honor 6 Plus
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×