Huawei Honor 8 Review (Introducere, Display, Display)

4.450 ori
<b>Huawei Honor 8 Review</b>După ce am testat Huawei Nova şi Huawei Nova Plus în această toamnă, ajunge pe radarul nostru şi Huawei Honor 8, probabil cel mai arătos smartphone Huawei analizat de noi la Mobilissimo.ro. Producătorul chinez trece la nivelul următor de design..

Introducere

După ce am testat Huawei Nova şi Huawei Nova Plus în această toamnă, ajunge pe radarul nostru şi Huawei Honor 8, probabil cel mai arătos smartphone Huawei analizat de noi la Mobilissimo.ro. Producătorul chinez trece la nivelul următor de design, cu panou dual din sticlă, în stil ASUS ZenFone 3 şi Galaxy A 2016, dar cu o abordare proprie.

Acest model high midrange se lansa în vară pe piaţa internaţională şi a ajuns recent şi în România, unde costă 1.779 lei la Marketonline.ro, în varianta de 32 GB sau 1.785 lei la evoMAG.ro tot în aceeaşi versiune. Modelul de 64 GB costă cam cu 200 de lei mai mult. Disponibil pe alb, negru, albastru şi auriu, telefonul se încadrează undeva intre gama Nova şi Mate şi e un upgrade serios pentru Huawei Honor 7.

Hai să vedem cum se compară el cu hiturile midrange din sticlă şi metal ale anului. Noi avem in teste varianta aurie de 64 GB a acestui smartphone.

Display Huawei Honor 8

Sticla duală 2.5D face minuni

La prima vedere Huawei Honor 8 urmează aceeaşi reţetă ca şi telefoanele Samsung Galaxy A 2016 sau ca şi ASUS ZenFone 3, dar de fapt el aminteşte de un alt terminal. E vorba despre Sony Xperia Z5, în special prin felul în care panoul de sticlă din spate prinde lumina.

Primim aici un panou din sticlă 2.5D în faţă şi unul în spate şi o ramă metalică cu muchii uşor curbate. Telefonul măsoară 7.45 mm în grosime, ceea ce îl face mai gros decât Huawei P9 (7 mm), dar şi mai subţire decât ASUS ZenFone 3 ZE520KL (7.7 mm). Are şi o greutate de 153 de grame, cu 9 grame mai mult decât Huawei P9 sau acelaşi ZenFone 3, dar asta nu se simte în mâna utilizatorului.

Honor 8 stă excelent în mână, e foarte uşor de  utilizat cu o singură mână şi are feedback bun al butoanelor, inclusiv cel extra din spate. Aderența este bună, în ciuda abundenţei de sticlă, iar telefonul este elegant şi are şi o construcţie solidă. E mai arătos decât orice alt model Honor sau Mate testat de noi până acum şi clar mai sexy decât un Huawei Nova, să zicem.

Poate doar faptul că spatele e magnet de amprente şi grăsime să mai scadă din appeal.

Display Huawei Honor 8

Ţine capul sus, are culori prea vii, dar calibrabile

În 2016 nu prea mai sunt companii care să îşi permită să îşi lase telefoanele high end sau midrange să pice sub pragul de luminozitate de 400 LUX. Nu că le-ar fi frică de testele Mobilissimo.ro, dar nu dă deloc bine să ai un smartphone ce nu poate fi utilizat în bătaia soarelui. Iar Huawei Honor 8 stă bine la acest capitol.

Ecranul lui Huawei Honor 8 vazut prin microscop (configuratie RGB Stripes)

Se prezintă la apel cu un ecran LTPS Full HD de 5.2 inch, un IPS LCD cu o gamă de culori NTSC de 96%. Are muchii foarte înguste acest ecran, iar experienţa de vizualizare pe care o oferă, implică o luminozitate bună, contrast OK şi unghiuri largi de vizualizare. Negrul nu e prea adânc, iar culorile par puţin cam prea vii, dar avem reglaje pentru asta.

Luminozitate ecran Huawei Honor 8

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 169.Huawei Honor 8420 (LUX)
 • 170.Nokia 3420 (LUX)
 • 171.UMi Max418 (LUX)
 • 172.Apple iPhone 7 Plus418 (LUX)
 • 173.LG G6418 (LUX)
 • 174.Allview Soul X5 Style416 (LUX)
 • 175.Samsung Galaxy S10 5G413 (LUX)
 • 176.Huawei P10 Plus411 (LUX)
 • 177.Allview E2 Jump410 (LUX)

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 420 LUX, un rezultat bunicel şi care nu doboară recorduri totuşi. Am depăşit iPhone 7 Plus cu 2 LUX, dar şi Huawei Nova Plus, încadrându-ne totuşi sub iPhone SE şi Huawei Honor 5X. Setările oferă opţiuni pentru ecran legate de mărimea fontului, luminozitate, temperatura culorii (cald, rece, paleta de culori definibila de utilizator) şi funcţia Eye Comfort, care elimină nuanţă de albastru, pentru un somn mai bun.

Un ecran OK, căruia nu i se pot aduce mari reproşuri.

 • 1234
Huawei Honor 88,8210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×