Huawei Mate 40 Pro review ultra-detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

17.159 ori
<b>Huawei Mate 40 Pro review ultra-detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Huawei a prezentat pe 22 octombrie flagship-ul sau de toamna pe anul 2020, Huawei Mate 40 Pro. Acesta propune un design complet nou şi primul procesor de 5 nm pe un terminal comercial cu Android, Kirin 9000. În acelaşi timp face un upgrade pe care Huawei

Introducere

Huawei a prezentat pe 22 octombrie flagship-ul sau de toamna pe anul 2020, Huawei Mate 40 Pro. Acesta propune un design complet nou şi primul procesor de 5 nm pe un terminal comercial cu Android, Kirin 9000. În acelaşi timp face un upgrade pe care Huawei îl amânase de ceva vreme: cel de captură video la nivel înalt, inclusiv la selfie. În plus, Huawei face cu această ocazie şi marea trecere la încărcare foarte rapidă, la 66W.

Nu merge totuşi "all the way", păstrând refresh rate-ul la 90 Hz şi nu 120 Hz, dar răspunde doleanţelor publicului, aducând înapoi butoanele fizice de volum. Ele au lipsit pe Huawei Mate 30 Pro. Telefonul a sosit într-o perioadă tulbure pentru planetă, omenire şi pentru Huawei, prinsă în dispută administraţiei SUA cu China. În multe moduri procesorul sau Kirin ar putea fi un cântec de lebădă, dacă nu se rezolvă situaţia. Pe noi ne interesează totuşi inovaţia şi o vedem mai degrabă la nivel de cameră aici.

Huawei Mate 40 Pro

Avem varianta de nuanţa Mystic Silver a telefonului, iar preţul sau recomandat în Europa este de 1.200 de euro. Primim o cameră triplă în spate cu telemetru laser şi optică Leica, iar Leica e alături de Huawei deja de jumătate de deceniu, deci e un parteneriat bine sudat. Ne-a fost foarte greu să ne imaginăm cum va arăta un Mate 40 Pro la captura nocturnă, atunci când Mate 30 Pro dărâma status quo-ul şi se poziţiona sus de tot în top cu cele mai bune mostre. Dar iată că se poate...

Iar concluziile şi impresiile noastre le aflaţi din recenzie.

Design Huawei Mate 40 Pro

IP68, metal, sticlă, extra lăţime

Huawei Mate 40 Pro nu adera la trendul adoptat de Sony şi Motorola, cel al telefoanelor lungi 21:9, ci merge pe... lăţime. Serios acum, e un telefon puţin mai "bondoc", mai lat decât norma şi nu exagerat de lung. Este fabricat din sticlă în faţă şi spate şi o ramă solidă din aluminiu intre. Această rama era grosime de 9.1 mm, iar telefonul cântăreşte 212 grame.

Video-review Huawei Mate 40 Pro, secțiunea Design

Greutatea este excelent distribuită şi nu pare deloc un telefon de peste 200 de grame. Acest device este cu 2.4 mm mai lat decât predecesorul şi cu 9.3 mm mai gros. Aş zice că e mai manevrabil decât P30 Pro şi P40 Pro parcă.

Marea realizare tehnologică şi de design industrial Huawei e că reuşit să "înghesuie" o cameră periscop cu zoom optic 5X într-un modul aproape deloc protuberant. Se vede treaba ca Huawei a pus urechea la asfalt şi a luat pulsul publicului, din 2 motive:

  • a micşorat pilula camerei selfie duale, decupajul în ecran, după feedback-ul nu chiar flatant de la P40 Pro
  • a adus înapoi butoanele de volum fizice, după ce butoanele virtuale de volum de pe Mate 30 Pro nu au fost chiar îmbrăţişate

Altminteri avem un telefon manevrabil, cu un spate sidefat/perlat care în bătaia luminii îţi arată mereu câte o nuanţă nouă. E ceva între spatele de CD cu o abordare Frosted şi o pată de benzină, ce îmi aminteşte de nuanţa lui Note 10+. Avem şi certificare IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf. Ecranul este curbat la 88 de grade, dar nu merge chiar la un nivel al telefoanelor ultra curbat de acum câţiva ani. Se califica totuşi în zona ecranelor "cascadă".

Telefonul mai vine şi pe nuanţele negru, verde şi galben, acestea din urmă în varianta de piele vegană. Spatele e totuşi elementul care identifică telefonul în mulţime, cu o cameră Space Ring, cu design "cerc în cerc", care aduce cu rotița de scroll a unui iPod mai vechi. Clar nu o să confunzi acest telefon cu altul când faci shopping online cu ochii lipiţi de somn. Posibil să vedem alte companii copiind designul.

Display Huawei Mate 40 Pro

Imersiv, viu colorat, luminos, satisfăcător

Huawei Mate 40 Pro trece la o diagonală cu adevărat mare, dar nu se duce la stratosfera lui 6.9 inch de pe S20 Ultra sau Note 20 Ultra. Rămâne la un mai acceptabil 6.76 inch şi propune un panou OLED produs cel mai probabil de către BOE. Oferă suport HDR10 şi rezoluţie de 2772 x 1344 pixeli, iar aspectul este 18.6:9. Avem şi refresh rate de 90 Hz pe rezoluţie Quad HD, un compromis Huawei, care nu a vrut să ofere nici Full HD la 120 Hz, dar nici un 4K la 60 Hz să zicem. Primim şi touch sampling rate de 240 Hz, pentru o interacţiune mai fluidă, dar şi suport pentru noul stylus Huawei M Pen 2.

Video-review Huawei Mate 40 Pro, secțiunea Display

De această dată avem un ecran cu curbura la 88 de grade şi cu un decupaj în formă de pilulă pentru camera selfie duala. Este mai mic decât cel de pe Huawei P40 Pro totuşi. Posibil să te distragă la jocuri totuşi. Avem şi un reglaj de rezoluţie, ce poate merge până la 1848 x 896 dacă vrei să economiseşti baterie, dar există şi o opţiune Auto, care reglează automat numărul de pixeli afişaţi.

Am testat ecranul cu clipuri pe YouTube şi filme pe Netflix şi am avut un negru foarte profund şi unghiuri largi de vizualizare. Paleta de culori e largă, culorile afişate sunt vii şi avem un contrast excelent în bătaia soarelui. Nu avem nici o obiecţie. La microscop vedem un aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 612 LUX. Este un rezultat excelent, peste Galaxy Note 20 Ultra şi S20 Ultra cu mai bine de 150 LUX.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 2.ASUS ROG Phone 8 Pro1365 (LUX)
  • +
  • 124.Huawei Mate 40 Pro612 (LUX)
  • 125.Sony Xperia XZ611 (LUX)
  • 126.Sony Xperia XA1 Ultra611 (LUX)
  • 127.Sony Xperia XZ1 Compact611 (LUX)
  • 128.Nothing Phone (1)611 (LUX)
  • 129.ASUS ROG Phone610 (LUX)
  • 130.Xiaomi Mi 6609 (LUX)
  • 131.Meizu Pro 6 Plus609 (LUX)
  • 132.Apple iPhone 6 Plus605 (LUX)

Huawei P40 Pro e mai luminos, la 689 LUX şi suntem cam pe acelaşi palier cu Mate 30 Pro, care avea 603 LUX. Un alt telefon mai luminos este Xiaomi Mi 10 Pro la 765 LUX. Umblând în setări găsim şi următoarele setări de culoare: Natural şi Vivid. Fiecare are un reglaj/slider pentru Default, culori Calde sau Reci. Refresh rate-ul poate fi setat pe Dynamic, Ultra (90 Hz) sau Standard (60 Hz). Avem şi Eye Comfort şi Dark Mode că opţiuni. Avem şi opţiuni Always on Display extra odată cu EMUI 11, dar şi Eyes on Display, funcţie care ţine ecranul activat când îl priveşti.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Huawei Mate 40 Pro9,0210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×