Huawei Mate 9 PRO Review (Introducere, Design, Display)

Autor:  | Publicat în:  Huawei 2.729 ori
<b>Huawei Mate 9 PRO Review</b>Huawei Mate 9 PRO este cel mai nou phablet cu ecran curbat pe care l-am testat la Mobilissimo.ro. Chiar dacă ne apropiem de momentul lansării lui Huawei Mate 10 am simţit nevoia să vedem cu ce plusează varianta Pro a modelului Mate 9 pe care l-am testat..

Introducere

Huawei Mate 9 PRO este cel mai nou phablet cu ecran curbat pe care l-am testat la Mobilissimo.ro. Chiar dacă ne apropiem de momentul lansării lui Huawei Mate 10 am simţit nevoia să vedem cu ce plusează varianta PRO a modelului Mate 9 pe care l-am testat la începutul acestui an.

Mate 9 a debutat în decembrie anul trecut, iar Mate 9 PRO a sosit în ianuarie 2017. În SUA debuta chiar cu Amazon Alexa la bord, pentru un boost de popularitate. Avem de-a face aici cu un smartphone cu ecran de 5.5 inch Quad HD şi cu margini curbate, faţă de Mate 9 cel de bază cu ecran de 5.9 inch Full HD cu margini plate. Acest model plusează şi la RAM şi stocare, dar despre asta în recenzie.

Ce trebuie să aflaţi voi e că terminalul costă 3399 lei la eMAG.ro, 3144 lei la Quickmobile.ro şi 3599 lei la evoMAG.ro. Telefonul vine cu o husă la pachet şi poate fi considerat că un răspuns la Samsung Galaxy Note 7 sau Xiaomi Mi 5s Plus. Să vedem în ce măsură titulatura de PRO mai stă în picioare şi în 2017!

Design Huawei Mate 9 PRO

Premium cu siguranţă, puţin alunecos

Am testat deja Huawei Mate 9 şi am fost plăcut impresionaţi de construcţia sa metalică, aşa că am aşteptat cu interes să vină şi Mate 9 PRO. Aici se schimbă diagonala, dar şi abordarea la nivel de design.

Trecem la un terminal cu ecran cu muchii curbate şi mai arătos, dacă mă întrebaţi pe mine. Are un corp metalic unibody în continuare, doar că spatele său arată de parcă ar fi acoperit cu sticlă. Acel luciu special e obţinut prin finisaj pe bază de ceară udă şi acoperire cu un strat de cristal oxidat. Terminalul vine pe gri sau auriu şi măsoară 7.5 mm în grosime, cu 0.4 mm mai subţire decât Mate 9 şi tot cu 0.4 mm mai subţire şi decât Mate 8.

Greutatea este de 169 grame, excelentă pentru un device de 5.5 inch şi mai mică decât cele 190 de grame ale lui Mate 9 sau cele 185 ale lui Mate 8. Construcţia e solidă, telefonul arată premium, dar am avut senzaţia că e puţin alunecos, din cauza texturii spatelui. Butoanele sunt comode, dar sunt cam zgomotoase când le apăsăm. Acesta este unul dintre cele mai sexy telefoane Huawei pe care le puteţi cumpăra acum şi deşi nu e vreun Galaxy S8, se poate bate cu Galaxy Note Fan Edition sau rivalii din China de la Xiaomi, Vivo sau Oppo.

Un design reuşit şi premium, fără să curbeze excesiv ecranul totuşi.

Display Huawei Mate 9 PRO

Mai multă forma decât funcţie

Huawei Mate 9 PRO se diferenţiază de Mate 9 prin faptul că scade diagonala de la 5.9 inch la 5.5 inch şi că trece la un panou AMOLED curbat pe laturi. Rezoluţia sa este de 2560 x 1440 pixeli şi panoul afişează 16.7 milioane de culori. Are o saturare a culorii la nivel NTSC de 100% şi contrastul este de 7000:1.

Ecranul lui Huawei Mate 9 PRO vazut la microscop

Playerul video pus la bătaie de Huawei a oferit funcţie Pop Up Play şi am avut parte de o luminozitate rezonabilă la prima vedere şi contrast OK. Galbenul mi s-a părut că nu e calibrat corect, fiind mai aproape de o nuanţa "muştar". Culorile au fost în general puţin suprasaturate. Am avut unghiuri largi de vizualizare, o imagine clară şi un aranjament Pentile Matrix al pixelilor, conform microscopului nostru.

Luminozitate ecran Huawei Mate 9 PRO

Luxmetrul nu a avut veşti prea bune să ne dea, pentru că am atins doar 354 unităţi LUX, sub pragul de 400 de LUX pe care îl apreciem de obicei pe terminalele mobile, deci sincer ne aşteptam la mai mult. Cu această valoare depăşim totuşi HTC U Ultra şi pe Huawei G8, dar suntem sub Moto M şi Huawei Honor 8, care nu sunt chiar repere în zona display-urilor de handset-uri.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 241.Huawei Mate 9 PRO354 (LUX)
 • 242.Xiaomi Mi A2354 (LUX)
 • 243.Allview X2 Soul Mini352 (LUX)
 • 244.Huawei G8351 (LUX)
 • 245.LG AKA350 (LUX)
 • 246.Allview X3 Soul Lite350 (LUX)
 • 247.UHANS A101s350 (LUX)
 • 248.Huawei P8346 (LUX)
 • 249.LG G3343 (LUX)

Setările sunt măcar generoase, cu o funcţie Eye Comfort, care filtrează lumină albastră, care dăunează secreţiei de melatonină şi ne strica somnul. Apoi avem şi View Mode, cu opţiunile Small, Medium şi Large, mărimea fontului şi o selecţie pentru temperatura culorilor. O funcţie interesantă este cea de "Low Motion Blur în VR", care ne permite să facem reglaje legate de experienţă VR.

E doar un ecran OK, nu grozav.

 • 1234
Huawei Mate 9 PRO8,6010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×