Huawei Nova 5T Review; Memorabil prin nuanţa sa purpurie şi look-ul 3D al spatelui (Introducere, Design, Display)

6.843 ori
<b>Huawei Nova 5T Review; Memorabil prin nuanţa sa purpurie şi look-ul 3D al spatelui</b>Cel mai nou telefon lansat de Huawei în România este Huawei Nova 5T. A sosit la mijloc de noiembrie şi a rămas memorabil prin nuanţa sa purpurie şi look-ul 3D al spatelui. A avut parte de un eveniment de lansare cu curse VR cu motocicleta cu..

Introducere

Cel mai nou telefon lansat de Huawei în România este Huawei Nova 5T. A sosit la mijloc de noiembrie şi a rămas memorabil prin nuanţa sa purpurie şi look-ul 3D al spatelui. A avut parte de un eveniment de lansare cu curse VR cu motocicleta cu Andi Moisescu la Băneasa Shopping City şi e unul dintre acele telefoane Huawei cu procesor de flagship, camera quad şi preţ adaptat la buzunarul celor ce nu vor să spargă 2000+ lei pe un telefon. Costă 1.650 lei şi e poate cel mai atractiv telefon Huawei midrange din 2019.

Are şi cameră de 48 MP şi cameră Macro şi Ultra Wide şi procesorul Kirin 980 de pe Huawei P30 Pro. Are aplicaţii şi servicii Google, staţi liniştiţi şi adoptă o cameră selfie decupată în ecran cu diametru mai mic decât la Honor View 20. Un telefon ce pariază mult pe captura AI, GPU Turbo pentru gaming şi o identitate vizuală specială, Huawei Nova 5T ne-a picat la fix pentru galerii foto de Crăciun.

Design Huawei Nova 5T

Sandviş de sticlă şi metal bine construit, uşor alunecos

Huawei Nova 5T trebuie neapărat văzut pe nuanţa sa mov, pentru că aceea este cea care face senzaţie. La fel cum a rămas memorabil Huawei P30 Pro pe Breathing Crystal, aşa va fi reţinut şi Nova 5T pe "Midsummer Purple". Prinde lumina cam ca spatele unui CD pe vremuri parcă şi are literele "N", "O", "V" şi "A" inscripţionate sub sticlă, rotite la câte 90 de grade într-un soi de puzzle-labirint care se schimbă în funcţie de cum pică lumina.

Video-review Huawei Nova 5T, secțiunea design

La bază avem tot un "sandviş" de sticlă şi metal, cu sticlă în faţă şi spate şi rama din aluminiu intre. Telefonul măsoară 7.8 mm în talie şi cântăreşte un rezonabil 174 de grame. Vine şi pe negru şi nuanţa "Crush Blue". Dacă telefonul vi se pare alunecos, atunci puteţi apela la husa din cutie, care e şi transparentă, lăsând să se vadă spatele arătos. Butonul Power cu cititor de amprente integrat este comod de utilizat şi m-am obişnuit cu el imediat, poate mai repede decât mă aşteptam.

Construcţia e solidă şi spatele atrage mai puţine amprente decât as fi crezut la prima vedere, cel puţin pe nuanţa mov. E comod la utilizarea de zi cu zi în Portret, dar în landscape parcă nu e aşa comod la gaming ca un OnePlus 7 Pro sau Galaxy S10, poate pentru că nu ştii cum să strecori protuberanța camerei printre degetele ţinute în spate. Aş remarca şi LED-ul de notificări din difuzorul de convorbiri cel foarte, foarte mic şi îngust, ca o decizie de design de efect din partea Huawei și nu în ultimul rând senzorul de lumină ambientală integrat în partea de sus a ramei (nu, nu e emițător IR).

 

Display Huawei Nova 5T

Bine calibrat, multe reglaje, acceptabil

Huawei Nova 5T are un ecran IPS LCD de 6.26 inch, care apropo în ziua de azi nu mai este considerat uriaş, ci "noul normal". Are rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli şi aspect 19.5:9. Orificiul din ecran este destul de îngust, la 4.5 mm în diametru, faţă de ce am văzut pe telefoane în ultimul an.

Video-review Huawei Nova 5T, secțiunea display

Avem muchii destul de înguste ale ecranului şi doar bărbia e un piculeţ mai mare. Am pornit şi nişte video-uri pe telefon şi am avut parte de o experienţă imersivă, nederanjată de orificiul din ecran şi de bărbie. Simetria e OK, culorile sunt vii şi negrul e mai puţin gri deschis decât credeam. Luminozitatea e OK, dar mai degrabă la interior, decât la exterior pe o zi însorită. Într-o zi cu mult soare e posibil să nu îţi fie de ajuns contrastul. Unghiurile de vizualizare sunt largi totuşi.

La microscop am descoperit aranjament de pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 369 LUX. În general ne plac valorile de 400 LUX, ca punct de reper pentru luminozitate. Cu valoarea de 369 LUX am depăşit totuşi Huawei P20 Lite, Huawei Mate 20 Lite şi P30 Lite, dar şi Xiaomi Mi A2. Am rămas sub Xiaomi Redmi Note 8 Pro, Galaxy A50 şi Motorola One Vision. Setările includ opţiuni de luminozitate, inclusiv una Auto, plus un Color Mode cu opţiunile Normal sau Vivid.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 253.Huawei Nova 5T369 (LUX)
 • 254.Sony Xperia XZ Premium368 (LUX)
 • 255.Huawei P20 Lite368 (LUX)
 • 256.Huawei Mate 20 Lite367 (LUX)
 • 257.Huawei P8 Lite365 (LUX)
 • 258.LG G5365 (LUX)
 • 259.LG V10363 (LUX)
 • 260.Xiaomi Redmi 4363 (LUX)
 • 261.HTC One M9362 (LUX)

Avem şi Temperatura Culorii, ce se poate regla cu o paletă de culori, sau cu opţiunile Warm sau Cold. Există şi Eye Comfort dacă vreţi să scăpaţi de lumină albastră, care vă afectează somnul. Putem umbla şi la rezoluţie şi să trecem la HD+ în loc de Full HD+ dacă vrem să economisim baterie. Putem şi să ascundem decupajul cu o dungă neagră din setări. Avem şi un Simple Mode, pentru o experienţă mai intuitivă.

 • 1234
Huawei Nova 5T9,0310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×