iHunt Freedom Review (Introducere, Design, Display)

9.865 ori
<b>iHunt Freedom Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului iHunt Freedom, model ce costă doar 375 lei şi aduce dotări entry level, dar şi un design solid. Terminalul are ecran HD de 5 inch, un design bine închegat, 1 GB RAM, 8 GB stocare şi o cameră de 8 MP..

Introducere

iHunt şi-a extins semnificativ gama de terminale în ultima vreme şi azi vă prezentăm un device cu preţ foarte, foarte accesibil. E vorba despre iHunt Freedom, care primeşte recenzie de la noi şi vă este oferit şi la concurs, unul detaliat aici. Avem de-a face cu un smartphone entry level cu ecran 2.5D, model lansat în această vară.

Costă doar 375 lei, cred că cel mai mic preţ al unui telefon testat de noi vreodată în istoria Mobilissimo.ro. Terminalul vine la pachet cu o husă flexibilă şi transparentă şi e disponibil pe auriu şi negru. Primeşte 24 de luni de garanţie şi poate fi considerat cel mai ieftin selfie phone, pentru că are şi blitz frontal. De reţinut că acest model nu are suport 4G, ci doar 3G. Hai să vedem dacă el ne oferă libertatea promisă de numele său!

Design iHunt Freedom

Imită metalul excelent, e construit solid

iHunt Freedom este un telefon cu preţ de 375 lei şi simt mereu nevoia să vă reamintesc asta, pentru că anumite aspecte ale sale sunt excelente la acest preţ. Designul se află pe lista de bile albe, cu un design arătos şi bine construit.

Măsoară 9.3 mm în grosime şi cântăreşte 130 de grame, ceea ce la alt tip de device de 5 inch ar fi însemnat masivitate, dar aici e uşor de iertat. Vine cu un panou din sticlă 2.5D în zona frontală, cu un look plăcut şi are o construcţie solidă. Îmi aminteşte ca abordare de design de Huawei Honor 4X şi utilizarea sa cu o singură mână e comodă şi fără probleme.

Rama metalică e realizată prin prelucrare CNC şi e la rândul său destul de solidă, iar de remarcat sunt muchiile mari ale ecranului totuşi şi faptul că zona frontală e magnet de amprente. Avem butoane fizice comode şi capacul spate înlăturabil dezvăluie slot-urile şi bateria. Plasticul din spate e solid şi mai gros decât media, neavând acea fragilitate a altor modele, unele chiar şi mai scumpe.

Per total iHunt Freedom e un telefon comod şi cu design plăcut.

Display iHunt Freedom

Totul e în grafic, minus contrastul

iHunt Freedom se prezintă la testele noastre cu un ecran IPS LCD de 5 inch, cu panou 2.5D şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. La prima vedere nimic ieşit din comun şi nimic special, dar hai să vedem cum se comportă acest display.

Pixelii sunt de tip RGB Stripes

În primul rând pentru a-l testa am accesat playerul video preinstalat pe terminal, unul cu interfaţa old school, ca să nu zicem învechită. Experienţa de vizualizare ne-a adus o imagine clară, aparent luminoasă, iar ecranul a oferit unghiuri largi de vizualizare şi culori rezonabil calibrate. Dacă la interior am apreciat luminozitatea şi contrastul, la exterior iHunt Freedom are un display cu greu lizibil, în bătaia soarelui de vară.

Luminozitate ecran iHunt Freedom

Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar apoi a venit testul cu luxmetrul, unde am atins 357 LUX. E un rezultat bun având în vedere preţul şi depăşim modele ca LG G3 şi Huawei G8, deci nu stăm rău. Ne clasam totuşi sub Vernee Thor. Avem şi setări dedicate în această secţiune, cu deja clasica opţiune Miravision, ce aduce moduri principale Standard, Vivid şi User.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 260.iHunt Freedom357 (LUX)
 • 261.UMIDIGI C Note 2356 (LUX)
 • 262.Oppo Find 7a354 (LUX)
 • 263.Huawei Mate 9 PRO354 (LUX)
 • 264.Xiaomi Mi A2354 (LUX)
 • 265.Allview X2 Soul Mini352 (LUX)
 • 266.Huawei G8351 (LUX)
 • 267.LG AKA350 (LUX)
 • 268.Allview X3 Soul Lite350 (LUX)

Dacă Vivid creşte saturarea, User ne permite să umblăm chiar noi la contrast, saturare, luminozitate, claritate, temperatura culorii şi contrast. Apoi avem şi opţiuni legate de font. Ca menţiuni secundare, aflaţi că nu avem LED pentru notificări şi butoanele capacitive nu se iluminează. Rămâne un ecran OK în gama entry level.

 • 1234
iHunt Freedom8,6510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×