iHunt X200 Review: "Telefonul Revenant" cu design deosebit, volum ce sperie ursul (Video)

2.674 ori
<b>iHunt X200 Review: "Telefonul Revenant" cu design deosebit, volum ce sperie ursul (Video)</b>iHunt X200 e prezentat &icirc;n următoarele r&acirc;nduri &icirc;n mai mult dec&acirc;t un review obişnuit, el inaugur&acirc;nd noul format de recenzie de la Mobilissimo.ro. Am decis să trecem la recenzii mai concise şi compacte, pentru că o oră de...

iHunt X200 e prezentat în următoarele rânduri în mai mult decât un review obişnuit, el inaugurând noul format de recenzie de la Mobilissimo.ro. Am decis să trecem la recenzii mai concise şi compacte, pentru că o oră de vorbărie şi detalii riscau să plictisească publicul. Asta nu înseamnă că detaliile esenţiale nu rămân! Revenind la telefonul de faţă, aflaţi că iHunt e un brand românesc, care se ocupă cu terminale rugged, gadgeturi şi echipamente de vânătoare.

- Design -

iHunt X200costă 850 de lei şi e destinat oamenilor activi. El are un design solid şi aduce cu un Vertu, fiind cu siguranţă un handset cu design inedit. Şasiul e ranforsat cu metal dur şi avem şi inserţii din cauciuc sus, sub formă de capace pentru jack audio şi port microUSB. Inserţiile de jos sunt mai degrabă cu rol decorativ.

iHunt X200 din spate

Deşi acest model nu e certificat oficial pentru rezistenţa la apă, praf şi impact dur, suntem siguri că poate supravieţui unei ploi, contactului cu praful şi unei scăpări pe jos, datorită ramei solide. E un telefon masiv, dar comod şi până la urmă totul e o chestiune de gusturi, când vine vorba de aprecierea sa. El are aderență bună şi stă OK în mâna utilizatorului.

iHunt X200 din lateral

iHunt X200

Deşi are o diagonală de doar 5 inch, el are dimensiuni demne de un phablet: greutate de 207 grame şi grosime de 12.5 mm. Capacul spate are o textură ce imită pielea de crocodil. Trecem la Hardware, care a devenit scheletul recenziei noastre şi vorbim despre Display întâi.

- Display -

Luminozitate ecran iHunt X200

Avem de-a face cu un panou IPS LCD produs de către LG, cu diagonală de 5 inch şi rezoluţie 720p. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la testul cu luxmetrul am atins 441 LUX, ceea ce e excelent pentru un telefon cu preţ sub 1000 lei. El depăşeşte astfel LG G4 (432 LUX), Sony Xperia M5 (430 LUX) şi Huawei Mate (423 LUX). Se află sub Amazon Fire Phone (458 LUX), Allview X3 Soul (462 LUX) şi HTC One M8 (463 LUX).

Luminozitate ecran iHunt X200, comparata

Vizibilitatea în bătaia soarelui nu pune nici o problemă, contrastul e OK, dar există şi puţină suprasaturare.

- Performanţa -

iHunt X200

Procesorul este un quad core MediaTek MT6735, tactat la 1 GHz şi e însoţit de 2 GB RAM şi 16 GB stocare, plus slot microSD. Terminalul nu suferă de lag, are un UI fluid şi jocuri că Riptide GP2 şi Lost în Harmony rulează fără pic de problemă. După 15 minute de jucat Riptide GP2 am atins 33.7 grade Celsius, deci nici temperatura nu e o problemă aici.

iHunt X200 benchmarks

Am realizat şi benchmark-uri pe acest model, modest la acest capitol şi plasat undeva deasupra lui Huawei P8 Lite în Quadrant, deasupra lui ASUS PadFone 2 în AnTuTu şi puţin sub Samsung Galaxy A5 în GeekBench 3.

- Audio -

iHunt X200, putere volum

Nu primim căşti la pachet, iar difuzorul din spate are volum ridicat, dar nu oferă un bas prea deosebit. Există şi ceva pierdere de decibeli pe o suprafaţă plată. Am atins 85.1 dBA în faţă şi 90.8 dBA în spate, acesta fiind al doilea cel mai "gălăgios" telefon după BlackBerry Passport, care stabilea recordul de 95 dBA cu ceva vreme în urmă.

iHunt X200 putere volum

Depăşim modele galonate că OnePlus One (90.5 dBA), Samsung Galaxy S6 (89 dBA) şi ZenFone 2 (89.1 dBA).

- Camera -

Camera lui iHunt X200

În spate se află o cameră de 8 megapixeli, capabilă de captură de 13 MP (interpolare), în vreme ce pentru selfie avem un senzor de 5 MP. Interfaţa camerei e învechită şi seamănă cu cea de pe modelele Allview cu KitKat spre exemplu. Focalizarea şi captura e destul de lentă, iar fotografiile au o uşoară tentă sepia. Detaliile sunt bune, texturile monumentelor fotografiate arată bine, iar la prim planuri de flori camera nu sta rău deloc. Puteți viziona galeria foto aici.

Mostra foto iHunt X200

Mostra foto iHunt X200

Am apreciat şi felul în care arată panorama, clar şi fără artefacte. Există câteva cadre blurate printre zecile de fotografii şi per total calitatea e sub cea a lui Huawei P8 Lite şi Samsung Galaxy A5 spre exemplu. Depăşim totuşi un Leagoo Lead 1. Filmarea se face în format 3GP, e tremurată, dar are culori realiste, iar microfonul capturează excelenta ambianţă.

Claritatea fluctuează de-a lungul filmării, împreună cu expunerea. Focalizarea e rezonabilă, aş spune.

- Browser, Conectivitate, Senzori -

Browserul preinstalat are un nivel mediu de viteză, iar tastatura virtuală e destul de comodă şi e cea stock din Lollipop. Faptul că browserul nu e chiar performant e indicat şi de scorul de 1045 puncte din BrowserMark sau cel de 2025 din Sunspider, nu foarte convingătoare. În ce priveşte conectivitatea, iHunt X200 vine cu două slot-uri SIM, suport LTE, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n şi radio FM.

iHunt X200

Avem parte de apeluri cu volum ridicat, sunet clar şi izolare bună a zgomotului. Semnalul este bun, iar la testul WiFi am atins 24 Mbps la download şi 22 Mbps la upload. În zona superioară a terminalului se afla LED-ul pentru notificări, dar şi senzorii de luminozitate şi proximitate. Avem şi senzor gravitaţional la bord.

- Baterie -

Bateria lui iHunt X200

iHunt X200 vine cu o baterie de 3500 mAh, generoasă pentru un handset de 5 inch. Timpul de playback atins cu această baterie este de 7 ore şi 25 de minute, care ne clasează peste Amazon Fire Phone, Huawei P8 şi Lumia 930 cu câteva zeci de minute. Galaxy A5 sta mai bine, la 9 ore cu aceeaşi diagonală. În PCMark am prins 8 ore şi 5 minute, iar aici stăm bine din start, prin simplul fapt că am depăşit cele 7 ore şi 52 de minute ale lui Samsung Galaxy S6 Edge+.

Bateria lui iHunt X200

Încărcarea e foarte lungă, 4 ore şi 35 de minute, deci probabil veţi vrea să lăsaţi handsetul să se încarce peste noapte, înainte să porniţi la drumeţie. În mare veţi prinde o zi şi jumătate de utilizare medie, poate chiar două.

- OS, UI, Aplicaţii -

iHunt X200

Android 5.1 este platforma software pe iHunt X200, cu iconuri custom şi sincer să fiu, această interfaţă nu arată bine deloc. E un skin care nu e nici modern, nici abstract, nici artistic, e pur şi simplu învechit, mă duce la Windows 98 parcă. Primim widgeturi stock Lollipop, multitasking carusel şi zona de notificări şi Quick Settings de asemenea stock.

iHunt X200

Nu avem app drawer, astfel că toate aplicaţiile se afla pe homescreen-uri. Având în vedere că sunt 27 de aplicaţii, nu putem spune că e cazul de bloatware aici. Printre setări găsim şi suport pentru gesturi şi Smart Motion, cu posibilitatea de a răspunde la telefon ducându-l la ureche sau de a naviga prin galeria foto sau homescreen-uri, fluturând mâna în faţa ecranului.

Putem şi să desenăm simboluri pe ecran pentru a activa anumite aplicaţii. Şi acum am ajuns şi la verdict, împărţit că de obicei în păreri Pro şi Contra.

Cele Pro sunt:

 • telefon rezistent, cu sasiu metalic ranforsat
 • volum foarte ridicat
 • ecran luminos
 • captură foto OK pentru preţ
 • fără lag
 • fără supraîncălzire
 • baterie bună la utilizare continuă
 • fără bloatware

Şi cele Contra:

 • încărcare de lungă durată
 • masiv şi greu
 • basul dezamăgitor şi se pierd decibeli pe o suprafaţă plată
 • interfaţa deloc arătoasă
 • captură video 3GP nu e la înălţimea celei foto
 • fotografii sepia
 • benchmark-uri neimpresionante

iHunt X200 Review

Iată şi notele lui iHunt X200:

 • Design: 8.7
 • Hardware: 9
 • Baterie: 9.3
 • Audio: 9.5
 • Display: 9.3
 • Camera: 8
 • Temperatura: 10
 • Browser, Senzori, Conectivitate: 9
 • Benchmark: 7
 • OS, UI, aplicaţii: 8.5
 • Preţ: 10

Nota finală este de 8.93 din 10 şi acest model se remarcă prin designul deosebit, dar totul depinde de gusturi. E clar un device midrange mai rezistent la impact, apă şi praf decât media şi are un ecran luminos şi difuzor cu volum foarte ridicat. El este destinat persoanelor active, de aici şi porecla de "Telefonul Revenant", pe care i-am dat-o fără prejudecăţi. Costă 850 lei şi e ideal pentru drumeţii.

iHunt X200 Video Review

iHunt X200
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×