iPhone 6 Plus Review: baterie, ecran și gaming excelent, design imperfect și unele gafe Apple la pachet (Video)

8.521 ori
<b>iPhone 6 Plus Review: baterie, ecran și gaming excelent, design imperfect și unele gafe Apple la pachet (Video)</b>iPhone 6 Plus a fost anunțat împreună cu iPhone 6 pe 9 septembrie și este primul phablet Apple veritabil, cu o diagonală de 5.5 inch. Recent el a fost un subiect de scandal, din cauza problemelor cu "Bendgate", legate de integritatea structurală a...

iPhone 6 Plus a fost anunțat împreună cu iPhone 6 pe 9 septembrie și este primul phablet Apple veritabil, cu o diagonală de 5.5 inch. Recent el a fost un subiect de scandal, din cauza problemelor cu "#bendgate", legate de integritatea structurală a handsetului, cu un corp care se îndoaie sub presiune. Noi am primit în teste phablet-ul de la Quickmobile.ro, care vinde acest produs la prețul de 4.499 lei în versiunea de 16 GB, 4999 lei în versiunea de 64 GB și 5499 lei în versiunea de 128 GB.

Trecând la design, acest smartphone măsoară 7.1 mm în grosime, fiind poate prea subțire pentru binele sau. El cântărește 172 de grame, măsoară 5.5 inch în diagonală și este un phablet masiv și foarte lung, față de alte modele cu diagonale similare. Deși are aceeași diagonală ca și LG G3, acest model este mai mare decât terminalul LG, semnificativ mai mare. iPhone 6 Plus este mai rotunjit decât predecesorii săi și asta se observă în special lateral. Rotunjimea ne ajută să ținem telefonul mai comod în mână, dar din cauza să handsetul e și mai ușor de scăpat și nici aluminiul bine șlefuit nu crește aderența.

iPhone 6 Plus Review

Avem de-a face cu un design unibody, cu o carcasă din aluminiu și cu o cameră ieșită în afară puțin, dar nu atât de rău pe cât anunțau primele impresii. Această abordare e cu un scop clar: evitarea intrării luminii blitzului în cameră, pentru a nu se crea efectul halo. iPhone 6 Plus da senzația de tabletă mai mică, mai degrabă decât de phablet și personal nu am apreciat acele dungi de plastic de pe spate, sau mai bine zis modul în care sunt ele integrate, deși ele au rol în conectivitate.

iPhone 6 Plus

Designul rămâne unul premium, deși trebuie să remarc o ușoară vulnerabilitate la margini. Sticla frontală se întinde până la marginile rotunjite și e complet expusă fără o ramă protectoare. Handsetul e ușor de zgâriat, dar ca puncte pozitive are greutatea bine echilibrată și are sticlă întărită prin ionizare în zona frontală. Terminalul e prea mare pentru utilizarea cu o singură mână, iar trecând la analiza laturilor sale, în zona frontală avem o cameră frontală, plasată acum lateral fără de earpiece, senzori de luminozitate și proximitate, un earpiece și butonul Home sub ecran cu senzorul Touch ID pentru amprente inclus.

Designul lui iPhone 6 Plus

în spate se află camera principală, cu blitz dual tone și microfon, iar în dreapta găsim butonul On/Off de sus în acea zonă și slotul nano SIM, care se accesează cu o cheiță metalică. în stânga se află butoanele de volum în formă de pilulă, împrumutate de la iPad Mini și butonul mute. Aparent găurile făcute pentru butoanele de volum ar fi cauzat #bendgate și vulnerabilitatea structurală, dar rămâne de văzut dacă utilizarea de zi cu zi aduce și ea acest tip problemă.

Recenzie iPhone 6 Plus

în cele din urmă în partea superioară nu se află nimic, iar jos regăsim jackul audio, 8 orificii pentru difuzor, microfonul și portul Lightning. Difuzorul e ușor de acoperit cu mâna din greșeală, mai ales când ne jucăm jocuri sau ne uităm la filme. iPhone 6 Plus vine pe auriu, space gray și argintiu și are un design premium, dar imperfect, iar pentru Apple imperfecțiunea costa. Să vedem cum stăm cu hardware-ul acum.

Camera lui iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus vine cu un procesor Apple A8 64 bit de 1.4 GHz, un dual core, iar alte dotări includ și un coprocesor Apple M8, GPU PowerVR SGX6450, 1 GB RAM și un display de 5.5 inch, un Retina HD cum îl numește Apple. E vorba despre un IPS LCD Full HD cu iluminare LED și densitate de 401 ppi. Ecranul oferă un contrast de 1300:1 și acest smartphone oferă 16, 64 sau 128 GB memorie internă. Avem parte și de o cameră de 8 megapixeli în spate, model iSight cu pixeli de 1.5 microni și stabilizare optică, dar și cu blitz Tru Tone. în zona frontală se afla o cameră de 1.2 megapixeli, cu deschidere F/2.2 și BSI.

Pe partea de conectivitate avem NFC pentru Apple Pay, LTE, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, AGPS, Glonass, VoLTE și apelare WiFi. La capitolul "Altele" regăsim Touch ID, barometrul, un giroscop cu 3 axe și unul cu 6 axe, accelerometru și senzor de proximitate. Bateria este o unitate de 2915 mAh, care pe hârtie asigura 24 de ore de convorbiri 3G, 12 ore de navigare pe web (3G, LTE sau WiFi), 14 ore de playback video HD sau 16 zile de funcționare în standby.

Bateria lui iPhone 6 Plus

La testul nostru, adică bucla de playback video HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 12 ore de playback, deci cam ca un iPad Mini. în comparație, un Galaxy Note 3 atinge 9 ore și jumătate de playback. încărcarea durează destul de mult, adică 3 ore și 16 minute. Ca puncte de reper pentru baterie: 40 de minute de jucat Bioshock ne-au adus la 25% baterie și o oră de fotografiere și captura video în parc au scăzut 15% din baterie. Cu utilizare regulată dar moderată am atins 2 zile lejer cu această baterie.

Regretăm lipsa unei opțiuni power saving, dar măcar acum putem vedea ce aplicații consumă cel mai mult bateria handsetului. Am menționat anterior și prezența a doua accelerometre, dintre care unul e folosit pentru a consuma mai puțină energie în jocurile mai puțin complexe, iar cel sixaxis pentru cele mai complexe. Trecând la acustică, terminalul integrează 8 orificii pentru difuzorul din zona inferioară, care e ușor de acoperit cu mâna din greșeală.

Difuzorul lui iPhone 6 Plus

Volumul este ridicat, dar sub cel al unui HTC One M8 și cred că undeva aproape de Galaxy S5, dacă nu chiar sub el. Basul e doar OK și nu perfect, iar claritatea și gamă largă de note auzite sunt de apreciat. Căștile Earpods au rămas neschimbate și au volum și bas perfect, sunt foarte comode, dar că întotdeauna regret faptul că toată lumea poate auzi ce asculți, pentru că sunetul "scapă" la exterior foarte ușor.

Putere volum difuzor Apple iPhone 6 Plus - 83.8 dBA

Interfața playerului muzical e minimalistă, include o organizare după playlist-uri, artiști, melodii și albume, dar și după genuri. Nu avem egalizator, o funcție de acest gen găsindu-se de abia în zona Setărilor, cu opțiuni că Bass Boost, Acoustic, Classic, Hip Hop și altele. La testul cu decibelmetrul am atins 83.8 dBA, un rezultat neimpresionant și sub cei 87.4 dBA de pe LG G3 sau cei 85 de pe LG G Pro 2. Acustica în mare este bună, dar nu strălucitoare.

Display-ul lui Apple iPhone 6 Plus la microscop

Pe partea video găsim un display Retina HD de 5.5 inch, un IPS cu rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și contrast ratio de 1300:1. Avem parte de standardul Full sRGB și pixeli dual domain, pentru unghiuri de vizualizare mai largi. Comportamentul în bătaia soarelui este așa și așa, iar aspectul ecranului este 16:9. Unghiurile de vizualizare sunt perfecte, iar culorile sunt excelente și ce e mai important sunt realiste. Avem parte de un contrast bun, reflectivitate crescută totuși și posibilitatea de a folosi interfața în landscape fără probleme.

iphone 6 plau are cel mai luminos ecran dintre telefoanele din 2014 - Luxmetrul ne-a afisat 605 unități LUX pe alb

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar acest model a atins cea mai mare luminozitate testată vreodată la Mobilissimo.ro: 605 unități LUX pe alb, depășind altfel și alți deținători de recorduri de la Galaxy S5 și Xperia Z1 Compact la Nexus 7 2013. Albul e mai luminos decât pe iPhone 5s, iar textul se vede fantastic. Ecranul este perfect și este chiar peste un Super AMOLED de nouă generație. în zona de setări putem opta pentru o vizualizare cu zoom in a interfaței și putem modifica fonturile dacă dorim.

Camera lui iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus are cel mai bun ecran testat la Mobilissimo.ro în 2014, la bătaie cu cel de pe Galaxy S5. și acum abordăm subiectul aparent spinos al camerei. Spinos pentru că multă lume a strâmbat din nas când a aflat că Apple păstrează și în 2014 o cameră de 8 megapixeli. E vorba aici despre o cameră iSight de 8 MP, cu pixeli de 1.5 microni, deschidere F/2.2, autofocus cu focus pixels, care detectează lumina mai rapid și care echivalează funcția Phase Detection Focus, vehiculata pe flagship-urile Android. Ea permite augmentarea autofocalizării, îmbunătățirea tonului pielii umane și a recunoașterii faciale dar și obținerea de macro-uri mai bune.

Fotografii realizate cu iPhone 6 Plus

Probabil cel mai important aspect al camerei este stabilizarea să optică. Handsetul realizează panorama până la 43 de megapixeli, iar camera sa frontală capturează cu până la 81% mai multă lumină decât înainte. Ea este capabilă și de captură în rafală la 10 FPS. Blitzul din spate este unul Tru Tone (lumina caldă și rece) și avem la dispoziție și lentila cu 5 elemente, BSI, filtru hibrid IR și o protecție din cristal de safir pentru lentila expusă. Captura este rapidă și deschiderea aplicației cameră la fel.

Mostre foto iPhone 6 Plus

Interfața este aceeași pe care o știm, simplă și minimalistă. în stânga se află shortcut-ul către camera frontală, plus un timer cu opțiuni de 3 sau 10 secunde, dar și HDR, cu opțiunile Auto, On și Off. Există și opțiuni pentru blitz, iar în dreapta găsim 8 filtre, butonul shutter și shortcut-ul către galerie. Cu un swipe vertical în acea zonă trecem între modurile de captură, printre care se număra Photo, cu posibilitatea de a ajusta expunerea în timp real folosind un slider galben pe ecran, Video, Slow Mo (cu 120 sau 240 FPS că opțiuni), dar și Square și Time Lapse.

Puteți vizita galeria cu mostre foto și video realizate cu iPhone 6 Plus, aici și aici (low light).

Trecând la galerie aici găsim o nouă modalitate de căutare, cu criterii precum locuri, date sau oameni fotografiați. Există și o nouă opțiune legată de fotografiile șterse recent, care pot fi păstrate într-un soi de recycle bin timp de 30 de zile. Odată cu iOS 8 primim și noi opțiuni de editare foto. Putem acum să înlăturăm ochii roșii, să facem crop și să rotim imaginea, să schimbăm încadrarea, să folosim filtre și să reglăm luminozitatea cu sub opțiuni că expunere, umbre, iluminare, contrast, culorile, cu opțiuni că saturare, contrast și cast sau Black & White cu opțiuni că ton, grain sau intensitate.

iPhone 6 Plus - macro

Trecând la fotografiile în sine, cele realizate ziua sunt clare, bine iluminate și cu nivel bun de detalii. Ele rămân clare și când dați zoom in, iar panorama arată bine, deși aș fi dorit să fie ceva mai wide. în fotografia cu acel obiect albastru vedeți un reglaj al expunerii, iar fotografiile macro cu flori și acea jucărie neagră din parcuri arată și ele bine. Culorile sunt vii, dar nu suprasaturate, iar culorile sunt mai reci decât la modelele precedente. Fotografiile HDR arată bine, fără a exagera cu luminozitatea. Am testat și filtrele oferit de Apple și am apreciat și focalizarea acestei camere.

iPhone 6 Plus fotografii nocturne

La captura nocturnă am avut o surpriză plăcută. Acea imagine cu minimarket e realizată fără blitz, apoi am realizat și una cu blitz și trebuie să spun că prima arată mai bine. Fotografie cu floarea galbenă a ieșit excelent și blitzul nu e exagerat pe acest handset, spre deosebire de alte modele, care au o pătură de alb peste imagine când intră blitzul în acțiune. Nu avem probleme cu nuanța gălbuie pe care o înregistrează unele telefoane, iar acest model se bate de la egal cu Xperia Z2 la captura nocturnă, ba chiar îl depășește. Cred că acesta e primul telefon cu captura foto nocturnă în care luciul mașinilor e realist.

Pe partea de video am testat captura Full HD la 30 și 60 FPS, dar evident și slow mo. Avem o mostră slow mo cu un jogger la 240 FPS, care arata impresionant și tot impresionantă e și stabilizarea optică. Am testat-o pe o serie de trepte și a funcționat excelent, iar iPhone 6 Plus pare a avea cea mai bună stabilizare testată vreodată la Mobilissimo.ro. Am testat și calitatea la zoom de la înălțime și imaginea a arătat OK, iar cele două clipuri cu globul pământesc au fost realizate pentru a compara video la 60 și 30 FPS. Cel la 60 FPS arata ca un film de acțiune și are frame rate ridicat.

Capturile slow mo au rezoluție 720p, în cazul în care vă întrebați. Zona slow mo a unui clip poate fi reglată după preferințe. De remarcat și faptul că putem captura doar sunet mono aici, deși suntem în 2014. Clipurile Full HD la 30 FPS au bit rate de 11 Mbps, iar cele de 60 FPS au bitrate de 27 MBps. La captura video nocturnă am prins reflexii, dar am avut parte de imagini clare având în vedere condițiile și nu am avut probleme cu focalizarea sau cu nuanțe gălbui.

​

Captură nocturnă video e peste Galaxy Note 3 și are surprinzător de puțin zgomot. în concluzie, fotografiile de zi nu pot să zic că sunt extraordinare, dar la capitolul stabilizare optică și captura low light, acest model nu prea are rivali. Ziua este egalul lui Note 3 și sub Galaxy S5 totuși. Trecând la analiza performanței, acest model a atins doar 36.4 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci nu avem probleme cu supraîncălzirea.

iphone 6 Plus nu se supraincalzeste

Browserul este rapid și include un Private browsing mai intuitiv, taburi elegante și posibilitatea de a deschide linkuri din diferite feed-uri și mijloace de socializare. Pe partea de telefonie am avut o surpriză neplăcută. Deși volumul e ridicat și claritatea e bună, iar semnalul e OK, vocea umană se aude robotic și în fundal se aude și un fâsâit. în schimb Face Time a cunoscut un salt, imaginea fiind clar mai bine iluminată.

iPhone 6 Plus benchmarks

și acum e momentul testelor benchmark, în care am inclus și LG G3, Galaxy Note 3, iPhone 5s și iPad Mini Retina. Iată rezultatele:

 iPhone 6 PlusiPhone 5siPad Mini RetinaGalaxy Note 3LG G3
GeekBench 31629/2922 (single core/multi core)1410/25631347/2525X960/2333
 iPhone 6 PlusiPad Mini RetinaiPad Air
Linpack1415 Mflops/s967 Mflops/s1000 Mflops/s
 iPhone 6 PlusiPhone 5siPad Mini RetinaNote 3LG G3
3DMark Ice Storm Unlimited1792513702146291925016095
 iPhone 6 PlusLG G3iPad Mini RetinaiPhone 5s
GFXBench44.8 FPS27.3 FPS26 FPS25 FPS
 iPhone 6 PlusXperia Z2iPhone 6iPad Air
BaseMark II1238122512131062

​

 iPhone 6 PlusiPhone 5sLG G3Galaxy Note 3iPad Mini Retina
SunSpider363473652500425
 iPhone 6 PlusLG G3iPad Mini Retina
SpeedTest24/20 Mbps (download/upload)20/21 Mbps19 Mbps download

După cum puteți vedea, iPhone 6 Plus depășește clar concurența în majoritatea testelor benchmark și evident poate rula fără probleme orice joc sau aplicație, inclusiv Bioshock. în recenzia video am prezentat și modul în care acest device poate fi utilizat în landscape, împărțind ecranul în două zone verticale, în aplicații că Mail, Notes, Calendar, Stocks sau Settings. și acum să vedem ce aduce nou iOS 8. Că design, el este ca iOS 7, iar aplicațiile au rămas pe homescreen-uri și cele principale în zona dock de jos. Avem și foldere disponibile, iar lockscreen-ul e în continuare gol și nu include vreun widget sau shortcut, în afară de cameră.

iPhone 6 Plus Review: baterie, ecran și gaming excelent, design imperfect și unele gafe Apple la pachet (Video)

Control center oferă obișnuitele opțiuni de luminozitate, conectivitate, player muzical și Airdrop, iar acum arată și mai minimalist decât înainte și dacă mă întrebați pe mine mai neplăcut. Modificări importante se petrec în zona Notification Center, unde tab-urile All și Missed au dispărut, fiind înlocuite de unul Today și unul unificat pentru notificări. Dacă dați scroll până în josul zonei Notifications va apărea o opțiune Edit, cu care puteți edita widgeturile din zona de notificări. Ele vin la pachet cu unele aplicații și vă permit să includeți un calculator, știri sau un program de zbor în acea zonă de notificări.

Setari iphone 6 plus

Bannerele de notificări sunt acum interacționabile și vă permit să răspundeți la mesaje direct din ele, să comentați pe Facebook sau să dați like-uri de exemplu. Există în iOS 8 și posibilitatea de a face dublu tap pe butonul Home pentru a cobora partea superioară a ecranului cu aplicațiile mai jos pentru a ajunge mai ușor la ele, în ciuda diagonalei uriașe. Zona de multitasking a fost și ea ușor modificată, astfel că acum avem și contactele Favorite incluse deasupra thumbnail-urilor, dar și cele recent apelate.

App Store si iTunes

Fiecare thumbnail de aplicație are sub el iconul aplicației, pentru evitarea confuziilor. și Spotlight a fost actualizat , acea modalitate de căutare accesibilă oricând pe ecranul unui iPhone incluzând acum și sugestii smart și aportul Wikipedia și IMDB, plus conexiuni spre App Store și iTunes. Siri a fost actualizat și vine acum cu integrare Shazam, iar el putea fi activat spunând "Hey Siri", atunci când telefonul este la încărcat.

iphone 6 Plus Touch ID

Puteți acum să închideți sau deschideți conectivitatea prin comandă vocală, să creșteți luminozitatea și să vă fie citite voicemail-urile. Siri include și informații detaliate despre filme și suporta dictare în 24 de limbi noi. Odată cu iOS 8 a sosit și funcția Handoff, prin care puteți porni o activitate pe Mac sau terminal iOS și să o continuați pe alt device de acest gen, fie că e vorba de browsing în Safari, lucru în iPhoto, Pages, Numbers și Keynote sau altele. Puteți și să preluați apeluri pe Mac cu ajutorul său. Touch ID e acum o idee mai rapid și e integrat în experiența Apple Pay.

Am primit și iCloud Drive, care acum stochează orice fișier, inclusiv pe cele asociate aplicațiilor și salvările de jocuri. iOS 8 mai aduce și Family Share, cu până la 6 persoane pe același card de credit, iar posesorul le poate acorda permisiuni rudelor sale. Lista de noutăți se încheie cu apelarea WiFi, posibilitatea de a trimite mesaje audio prin iMessage și noi gesturi în aplicația Mail.

Apple Health

Tastatura include acum QuickType, cu predicții și învățarea modalităților de scriere ale utilizatorului. în plus puteți folosi și tastaturi third party dacă doriți acum. Lista de aplicații preinstalate nu s-a schimbat prea mult și include obișnuitele Calendar, Weather (acum cu mai multe zile și ore în avans), Maps, cu Tom Tom că provider de hărți și nu Google și cu suport pentru navigare turn by turn via Siri și navigare turn by turn pentru pietoni. Avem la dispoziție și Game Center, iBooks, Newsstand, Passbook și nouă aplicație Health. Ea colectează date de la fitness trackere și alte device-uri că glucometre, tensiometre sau cântare.

Review iPhone 6 Plus

Puteți include aici date foarte detaliate, de la glucoza și tensiune arterială la greutate, înălțime, nivel de alcool în sânge, calorii consumate, pasi parcurși, indicele corporal, pulsul sau orele dormite. O ultimă mențiune în această recenzie primește faptul că de-a lungul testelor iPhone 6 Plus a fost lent când vine vorba de download-uri și instalări de aplicații, dintr-un motiv inexplicabil. Posibil să fie doar această unitate totuși...

Iată acum și aspectele sale Pro:

 • înlocuitor bun de tabletă
 • captură nocturnă bună
 • cea mai bună stabilizare optică de pe piață
 • cel mai bun ecran din 2014
 • device excelent de gaming
 • baterie foarte bună
 • camera frontală îmbunătățită
 • sunet clar
 • funcție slow mo atractivă
 • browser rapid
 • utilizare în landscape

și aspectele Contra:

 • prea înalt pentru a fi comod
 • #bendgate
 • fără power saving
 • difuzorul nu impresionează
 • apelarea telefonică dezamăgește
 • aceeași interfață 2007
 • fără widgeturi în lockscreen sau shortcut-uri

iPhone 6 Plus primește de la Mobilissimo.ro nota 8.6 din 10 pentru design, un 9.7 pentru hardware și un 9 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.1 din 10, iar acest terminal se poate lăuda cu 4 performante: cel mai bun ecran, cea mai bună captură nocturnă/OIS excelent, gaming excelent și baterie foarte bună. îl găsiți la Quickmobile.ro începând de la 4499 lei și rețineți că deși Apple nu înseamnă perfecțiune în cazul acestui produs, primim totuși excelență în anumite domenii.

Review iPhone 6 Plus

Apple iPhone 6 Plus
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×