Leagoo Lead 1 Review: se poate şi ieftin şi bun, o ”chinezărie” din Hong Kong cu design solid, dar baterie nu foarte convingătoare (Video)

Autor:  | Publicat în:  Leagoo 3.424 ori
<b>Leagoo Lead 1 Review: se poate şi ieftin şi bun, o ”chinezărie” din Hong Kong cu design solid, dar baterie nu foarte convingătoare (Video)</b>Leagoo Lead 1 este un inedit telefon primit &icirc;n teste de la un cititor Mobilissimo.ro şi e un device interesant prin prisma raportului preț-specificații. Acesta este un phablet de buget şi deşi &icirc;n unboxing am afirmat că el provine din...

Leagoo Lead 1 este un inedit telefon primit în teste de la un cititor Mobilissimo.ro şi e un device interesant prin prisma raportului preț-specificații. Acesta este un phablet de buget şi deşi în unboxing am afirmat că el provine din Malaezia, se pare că sediul firmei este în Hong Kong. Produsul costa în România de la 699 lei în sus, iar cititorul îl vinde pe OLX.ro cu preţ de 550 de lei.

Anunţat în aprilie 2014, terminalul a fost lansat comercial în toamna trecută şi a sosit şi la Mobilissimo.ro recent. Acest telefon este un phablet de 5.5 inch, cu grosime de 6.9 mm şi greutate de 145 grame. Produsul vine pe negru, alb, roşu sau albastru şi adoptă un design dreptunghiular. Carcasa este înalta, îngustă şi oferă o aderență bună.

Leagoo Lead 1

Handsetul este magnet de amprente, are un design solid şi este fabricat din plastic, dar are şi o ramă metalică cu grosime de 5 mm. În zona frontală avem earpiece-ul, senzorii, camera frontală şi ecranul, plus 3 butoane capacitive. În spate găsim camera principală, bliţul şi o porţiune metalică interesantă, dar şi un difuzor de mari dimensiuni şi o textură punctată.

Leagoo Lead 1 dina lateral

Spatele dă acelaşi feeling la atinge ca şi Galaxy S5. Odată înlăturat capacul din spate găsim două slot-uri SIM, un slot microSD şi bateria, iar difuzorul pare mai mic decât ne aşteptam, având în vedere decupajul carcasei. În zona superioară a acestui telefon se afla jackul audio, portul microUSB, iar jos găsim microfonul. În stânga se află butoanele pentru volum, iar în dreapta butonul On/Off, toate butoanele având feedback OK.

Designul este unul destul de atractiv şi subțire, dar şi solid, amintindu-mi de calitatea modelelor Oppo. Pe partea de hardware, ne întâmpină un display de 5.5 inch, un IPS LCD cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, dar şi un procesor quad core Cortex A7 (MediaTek MT6587) de 1.3 GHz şi GPU Mali 400 MP. Stocarea este de 8 GB şi avem la dispoziţie şi un slot microSD cu suport pentru până la 32 GB.

Bateria lui Leagoo Lead 1

La bord mai avem şi 1 GB RAM, o cameră de 13 MP în spate şi o cameră frontală de 5 MP. Pe partea de conectivitate avem două slot-uri SIM, suport dual standby, GPS, Bluetooth, WiFi şi USB OTG. Alte dotări includ şi senzor de mişcare, G sensor şi o baterie de 2200 mAh (Li-Ion). Testul nostru de playback video HD, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% ne-a indicat o durată maximă de playback de 3 ore şi 37 de minute, ceea ce e foarte scăzut şi chiar şi sub HTC One M7 şi Nexus 5, un soi de mici repere negative la noi.

Grafic comparativ viata baterie Leagoo Lead 1

Lucrurile sunt cu atât mai rele, cu cât luăm în calcul faptul că acesta este un phablet. Încărcarea durează 3 ore, mult pentru o unitate de 2200 mAh. Testul PCMark ne-a adus o durată de 3 ore şi 38 de minute de funcţionare, în regim de utilizare continuă, cu luminozitate la 200 LUX. De dragul comparaţiei, HTC One M7 atinge 3 ore şi 13 minute în PCMark, iar Huawei Honor 6 atinge 3 ore şi 35 de minute.

Bateria nu e prea bună, iar funcţia Power Save nu are alte sub opţiuni dedicate, având doar efectul de a scădea luminozitatea, pentru început. În ce priveşte acustica, playerul de pe acest phablet vine cu egalizator stock, funcţie Bass Boost şi Surround. Volumul nu e foarte ridicat, dar claritatea e OK. Basul e la nivel mediu, dar sunetul se aude şi cam înfundat şi nu are taie destulă.

Castile lui Leagoo Lead 1

Căştile arată destul de bine, au telecomanda de mari dimensiuni şi sunt fabricate din plastic solid. Ele sunt comode, dar se aud înfundat şi nu au bas mai deloc. Stau totuşi bine la claritate şi volum. În zona de Setări avem funcţia BES Audio Enhance, care amplifică experienta acustică, iar telefonul vine şi cu radio FM, cu funcţii că Search, Speaker său Record FM.

Putere volum Leagoo Lead 1

La testul cu decibelmetrul, am atins 84.2 dBA în spate şi doar 68.9 dBA în faţă, probabil cea mai mare discrepanță înregistrată vreodată la Mobilissimo.ro. Totuşi, volumul măsurat în spate este superior celui de pe LG G Flex 2 (82.9 dBA) sau Huawei Honor 6 (82.4 dBA). Per total pentru preţul de mai sus, acest model are o acustică rezonabilă, dar acoperirea difuzorului e o mare problemă.

Ecranul de 5.5 inch este şi el disecat în următoarele rânduri. Acesta este un panou IPS LCD 720p, cu laminare completă, iar experienţa de vizualizare ne aduce o imagine luminoasă şi clară, culori vii dar nu suprasaturate şi unghiuri largi de vizualizare. Comportamentul în bătaia soarelui nu e prea bun, dar apreciem marginile înguste ale acestui display.

Luminozitatea ecranului data la maximum in cazul lui Leagoo Lead 1, este de 380 LUX

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la testul cu luxmetrul, am atins 380 LUX, stând deci mai bine decât HTC One M9 spre exemplu, care atingea 362 LUX sau Oppo Find 7a, care atingea 354 LUX. Ecranul rămâne totuşi unul destul de bun, mai ales în acest segment de preţ. În spate se află o cameră de 13 MP, iar în faţă una de 5 MP, după cum scriam mai sus.

Camera Leagoo Lead 1

Interfaţa camerei este una simplă, standard chiar am putea spune. În stânga ecranului avem modurile de captură: Normal, Face Beauty, Live Photo, Face Beauty şi Panoramă, iar sus găsim HDR, Blitz, shortcut către camera frontală, în vreme ce în dreapta se află butonul shutter şi butonul video. Opţiunile alcătuiesc o listă bogată, cu următoarele itemuri: localizare GPS, sunet shutter, expunere, efecte de culoare, moduri scenă, balans de alb, claritate, nuanţa, saturare, luminozitate, contrast, anti flicker, zero shutter delay, captura cu comanda vocală şi butoane de volum cu sarcini de captură.

Camera lui Leagoo Lead 1

Lista nu se opreşte nici măcar aici, incluzând şi Smile Shot, HDR, rezoluţie (13 MP, 8 MP), mărime preview, ISO până la 1600 şi pe partea de video avem stabilizare digitală, microfon, mod audio, Time Lapse şi calitate (720p sau 1080p). Camera aduce o focalizare lentă, captură lentă, zoom până la 4X şi trecând la galerie, ea a fost realizată într-o zi însorită.

Mostra foto Leagoo Lead 1

Culorile sunt suprasaturate şi în ciuda zilei însorite, nu avem multe cadre arse. HDR-ul scoate în evidenţă luminozitatea OK, iar captura e destul de clară şi are detalii bune. Graffiti-ul fotografiat are o textură plăcută, macro-urile arată bine, dar atunci când am fotografiat apă, albastrul său era ireal.

Mostra foto Leagoo Lead 1

Fotografiile arată ca nişte cărţi poştale deseori, camera nefiind capabilă să proceseze realist culorile, ci dă un ton artificial. La umbră culorile devin mai realiste, iar dacă faceţi poze landscape cu acest model detaliile de la distanţă vor apărea blurate. Panorama arată bine, textul e bine fotografiat pe un poster, iar per total camera îşi face bine treaba în zona midrange.

Mostre foto și video Leagoo Lead 1 (galerie)

Senzaţia noastră este de telefon midrange cu camera de 12 sau 8 MP bună din anul 2013. În afară de culorile ciudate, totul este foarte bine calibrat. Captură video se realizează în format MP4, la 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps. Primul clip aduce culori OK, imagine blurată şi stabilizare slabă, apoi avem o captură cu albastru ireal şi probleme cu vântul la microfon.

Se pierde şi focalizarea, iar la un al treilea clip se remarcă şi imaginea arsă, motion blur şi lipsa de claritate. Pentru preţ captura foto este bună, dar cea video e mediocră. Editarea foto aduce opţiunile obişnuite: filtre, rame, crop, rotate, editare facială etc.

Leagoo Lead 1 nu se supraincalzeste

Trecând la performanţă, după 15 minute de jucat Riptide GP2 pe acest model am ajuns la o temperatură de 35.1 grade Celsius, acesta fiind unul dintre cele mai "reci" modele testate de noi, deci un compliment. Browserul este rapid, iar tastatura stock e destul de comodă. Pe partea de telefonie avem speed dial, funcţie de utilizare cu o singură mână, iar calitatea convorbirilor este bună, chiar şi în lipsa anularii zgomotului de fond.

Leagoo Lead 1 AnTuTu Benchmark

Am remarcat şi că există puţin zgomot în cadrul convorbirilor, acel foşnet digital neplăcut al telefoniei mai vechi. Şi acum hai să vedem benchmark-urile. Am comparat Leagoo Lead 1 cu Allview E3 Sign şi Wiko Rainbow, Primul model are 1 GB RAM, al doilea 2 GB RAM şi al treilea 1 GB RAM. Toate au fix acelaşi CPU MediaTek quad core şi primele două au diagonală de 5.5 inch, iar al treilea de 5 inch.

Iată rezultatele:

Leagoo Lead 1 Benchmarks

Leagoo Lead 1 câştigă 2 din 10 teste, ceea ce nu e deloc impresionant. Totuşi rulează Riptide GP2 fără probleme şi fără lag, dar în interfaţa există acele câteva milisecunde pierdute la tranziţiile între elemente de UI, deci avem un oarecare lag. Ca OS se prezintă aici Android 4.4.2, cu o temă custom. Toate aplicaţiile se află pe homescreen-uri, iar dacă ţinem apăsat ecranul, putem vedea widgeturile, wallpaper-urile, setările desktop, efecte, tranziţii şi teme.

Leagoo Lead 1 ruleaza jocurile fara lag

Putem crea foldere, administra homescreen-uri şi avem la dispoziţie un ecran Home special pentru muzică şi unul pentru fotografii, cu timeline al pozelor, în stilul lui Color OS de pe Oppo Find 7a. Multitasking-ul e cel obişnuit, pe bază de swipe, iar zona dropdown include notificări, widget pentru baterie şi Quick Settings. În zona de Setări găsiţi conectivitate HotKnot, ce permite transfer prin atingere, opţiuni pentru schimbare de launcher sau gesturi speciale de activare din standby.

Astfel, desenăm un "C" pe ecran pentru Cameră, un "W" pentru Browser sau un "M" pentru muzică. Putem şi flutura mâna în faţa camerei pentru a naviga în galerie, între fotografii. Lista de aplicaţii preinstalate include următoarele: Theme, Flashlight, Calculator, Calendar, Call log, Chrome, DU Battery Saver (optimizează temperatura şi voltaj, oferă statistici şi dezactivează diferite funcţii).

Leagoo Lead 1 Review

Există şi DU Speed Booster, care accelerează funcţionarea şi curata cache-ul, dar şi aplicaţii că File Manager, Go Keyboard, Gmail, Google+, HotKnot, Leagoo Market, Maps, Leagoo Xender, Movie Studio, Notebook, Ooobe, Photos, Sound Rec şi To Do. Şi acum hai să vedem verdictul!

Iată aspectele Pro:

 • design solid şi elegant
 • preţ atractiv
 • design subţire
 • difuzor de calitate
 • fotografii bune
 • rulează jocuri 3D fără probleme
 • numeroase opţiuni custom

Şi aspectele contra:

 • baterie slabă
 • captură video mediocră
 • benchmark-uri slabe
 • bloatware mult la bord

Leagoo Lead 1 primeşte un 9.2 pentru design, un 8.7 pentru hardware şi un 8.7 pentru OS şi UI. Nota finală este de 8.86 din 10, dar aportul preţului duce această notă la 9.15 din 10 cu un mic bonus. La un preţ de telefon Lumia low end practic primim un phablet care permite consumul multimedia fără probleme. Reţineţi şi că cititorul care ne-a oferit terminalul în teste îl vinde acum pe OLX.ro la preţ de 550 de lei.

Concluzia e că acest phablet merită atenţia voastră doar dacă treceţi peste problema cu bateria. Am apreciat mai ales designul şi camera sa. [FORUM]

Prețul în cazul magazinelor online, îl puteți afla prin Compari.ro.

Leagoo Lead 1 Review

, Leagoo Lead 1
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×