LeEco Le Max 2 Review (Introducere, Design, Display)

5.816 ori
<b>LeEco Le Max 2 Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia lui LeEco Le Max 2, telefon ultra high end, cu 6 GB RAM şi preţ de 2.450 lei la iHunt.ro ( http://bit.ly/2bhgMIt ). Terminalul pune la bătaie un design metalic, procesor Snapdragon 820 şi un ecran Quad HD de 5.7 inch.

Introducere

Am mai testat flagship-uri în acest an, dar aparent există încă o specie în lanţul trofic al telefoanelor. Modelele "ultra-high-end", care sunt pentru modelele flagship ce sunt hyper-maşinile pentru super-mașini. Iar LeEco Le Max 2 este o veritabilă hyper-mașină, pentru că are 6 GB RAM, cel mai puternic procesor Snapdragon de la momentul debutului şi nu are nici jack audio.

Terminalul costă 2.450 lei la iHunt.ro şi e cel mai puternic telefon testat de noi până acum. E şi primul smartphone fără jack audio pe care îl testăm, un trend ce cu siguranţă se va răspândi în perioada următoare. La pachet cu handsetul primim şi o husă şi un adaptor USB Type-C to audio. Le Max 2 este flagship-ul celor de la LeEco, companie cunoscută pentru o perioadă că LeTV şi mai nou activând şi în zona automobilelor electrice.

Hai să vedem ce ne rezervă acest "hyper-telefon"!

Design LeEco Le Max 2

Bestia roz, cu muchii ascuţite pentru ecran

E amuzant să numeşti un telefon o "bestie roz", dar fix acesta e cazul lui LeEco Le Max 2. Terminalul e masiv, e metalic şi foarte solid construit. Avem de-a face cu un device cu diagonală de 5.7 inch şi cu grosime de 8 mm, dar şi greutate de 185 grame, clar peste medie chiar şi pentru aceasta diagonală.

Alte modele de 5.7 inch, precum Lumia 950 XL sunt mai uşoare, la 165 grame şi cu doar 0.1 mm mai groase. De asemenea până şi Nexus 6P, considerat şi el un telefon destul de greu, e de fapt mai uşor decât Le Max 2, la 178 de grame. Fabricat din metal şi adoptând un format unibody, LeEco Le Max 2 vine pe rose gold, auriu sau gri şi are un spate uşor rotunjit.

Panoul frontal are muchii drepte şi ascuţite, nu prea plăcute la atingere. Protuberanta camerei din spate e destul de mare, iar aderenta este bună aici. Evident utilizarea cu o singură mână e exclusă, dar butoanele fizice sunt comode. LeEco Le Max 2 e elegant prin virtutea formatului şi materialelor sale, dar nu câştiga vreun premiu de frumuseţe in general.

De remarcat şi porţiunea de sus şi jos din spate, care include capace din plastic şi nu metal, probabil pentru a integra antenele în acele zone. Le Max 2 e bine construit, dar masiv şi greu.

Display LeEco Le Max 2

Bun de folosit doar la interior, fără 2.5D, fără Gorilla Glass

LeEco Le Max 2 are o diagonală tot mai populară în rândul marilor producători de telefoane în ultimii ani şi anume cea de 5.7 inch. Foloseşte un panou IPS LCD LTPS cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli şi pe hârtie ni se promit 450 unităţi nits de luminozitate, dar şi o gamă de culoare NTSC de 95%.

Muchiile ascuţite ale ecranului nu sunt deloc plăcute la atingere şi am remarcat şi lipsa unui panou 2.5D, ba chiar şi lipsa unei protecţii ca Gorilla, Dragontrail sau alte alternative de genul. Playerul video preinstalat pe acest terminal este unul simplu şi minimalist şi vine cu o funcţie în gen pop up play, opţiuni legate de subtitrări sau audio track.

Ecranul lui LeEco Le Max 2 la microscop

Experienţa de vizualizare ne-a adus o imagine destul de luminoasă, culori vii, unghiuri largi de vizualizare, dar şi contrast destul de slab în bătaia soarelui. Am remarcat şi o scalare ciudată a elementelor interfaţei, care se vede cel mai bine la iconul Gmail, care e foarte înghesuit, dar şi la literele ştirbite din numele aplicaţiilor.

Luminozitate ecran LeEco Le Max 2

Şi iconurile par mai mici decât ar trebui. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 396 LUX, o valoare rezonabilă, dar cu siguranţă nu una de flagship. E o luminozitate acceptabilă la interior, dar la exterior nu. Depăşeşte ASUS ZenFone 2  Deluxe şi e sub Sony Xperia Z3 şi OnePlus. Muchiile ecranului sunt mari pentru standardele actuale, după cum probabil aţi observat.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 215.LeEco Le Max 2396 (LUX)
 • 216.Lenovo K6396 (LUX)
 • 217.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
 • 218.Nokia 6.1396 (LUX)
 • 219.LG Q7396 (LUX)
 • 220.Bluboo S3395 (LUX)
 • 221.Allview E3 Sign391 (LUX)
 • 222.Allview P6 Qmax391 (LUX)
 • 223.iHunt S60 Discovery391 (LUX)

Primim şi setări dedicate pentru display, precum Adaptive Brightness, Color Mode (LeEco, Vivid, Natural, Soft), deşi la drept vorbind acest din urmă mod nu îşi face modificările simţite atunci când le aplicăm. Putem îmbunătăţi şi saturarea culorii şi cât de fluid e playback-ul video cu o opţiune dedicată şi putem umbla şi la mărimea de font.

Rămâne un ecran bun la interior şi atât.

 • 1234
LeEco Le Max 29,0910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×