LG G Flex Review: telefonul curbat Își flexează mușchii, se dovedește "subțire" În unele aspecte (Video)

6.122 ori
<b>LG G Flex Review: telefonul curbat Își flexează mușchii, se dovedește "subțire" În unele aspecte (Video)</b>LG G Flex este primul telefon curbat pe care îl testam la Mobilissimo.ro, iar el are parte atât de un ecran curbat, cât și de un corp curbat. Handsetul a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut la nivel internațional și costă 2.949 lei la...

LG G Flex este primul telefon curbat pe care îl testăm la Mobilissimo.ro, iar el are parte atât de un ecran curbat, cât și de un corp curbat. Handsetul a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut la nivel internațional și costă 2.899 lei la eMAG.ro, retailer care ne-a oferit produsul în teste.

Acest device este startul unui nou trend de design, deci merită atenție maximă. LG G Flex măsoară 8.7 mm în grosime și cântărește 177 de grame, iar el pare foarte subțire la prima vedere. Avem de-a face cu un smartphone cu ecran de 6 inch, care se îndoaie puțin atunci când îl apăsați pe o suprafață plată. Această ușoară îndoire este mai degrabă una cu nivel de artificiu de PR, deși LG promovează telefonul ca unul pe care putem să îl ținem în buzunarul de la spate și să ne așezăm pe el fără probleme.

LG G Flex Review

O altă tehnologie promovată de LG este cea de auto vindecare a spatelui carcasei. Aparent, atunci când îl zgâriați el se reface automat, iar o sursă de căldură grăbește aceasta vindecare. Țin să vă informez că am zgâriat ușor spatele cu cheile și nu s-a vindecat nici după 2 zile, deci și aici avem un artificiu de PR.

Ca design, acest model amintește de un LG G2 curbat și îi împrumuta acestuia și butoanele fizice din spate. Din fericire acestea oferă un feedback mai bun de această dată. Remarcăm aici și marginea foarte subțire a ecranului și acea curbă a corpului lui G Flex, care face terminalul mai ușor de ținut în mână, în ciuda diagonalei. în rest, carcasa este glossy și alunecoasă, dar și magnet de scame, praf și amprente. în spate avem camera, blițul LED și emițătorul infraroșu, butoanele fizice de volum și On/Off, acesta din urmă iluminându-se la notificări și un difuzor.

Design LG G Flex

în partea inferioară se afla microfonul, portul microUSB și jackul audio, iar sus regăsim încă un microfon, în vreme ce în zona frontală se afla un LED de notificări, sensori și difuzor pentru convorbiri. Lateral, în stânga găsim slotul microSIM. Curba acestui handset se potrivește perfect feței utilizatorului, iar astfel microfonul este adus mai aproape de gură. Per total designul este un experiment ciudat și interesant, care nu e chiar pentru oricine, dar eu apreciez acest format curajos.

Trecând la hardware, LG G Flex pune la bătaie un display de 6 inch, un P-OLED cu rezoluție 720p și protecție Gorilla Glass. Terminalul adopta un procesor quad core Snapdragon 800 tactat la 2.26 GHz și bazat pe core-uri Krait 400. Primim și un GPU Adreno 330, 32 GB memorie internă, din care 24 GB sunt disponibili utilizatorului. Nu există vreun slot microSD aici, iar handsetul mai sosește cu 2 GB RAM, o cameră de 13 MP în spate, una frontală de 2.1 MP și opțiuni variate de conectivitate. Acestea includ quad band GSM/GPRS/EDGE, LTE, HSDPA cu viteza de download de 42 Mbps, WiFi dual bând, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC și infraroșu.

Specificatii LG G Flex (hardware)

Hardware LG G Flex

Portul microUSB 3.0 din partea inferioară este listat pe unele site-uri drept microUSB 2.0, dar eu tind să cred că e versiunea mai nouă. Același USB oferă și suport USB Host, SlimPort și USB On the Go. LG G Flex sosește cu GPS, Glonass, accelerometru, senzor de proximitate și o baterie Li-Polimer de 3500 mAh, 3.8 V și 13.3 Whr. LG afirmă că bateria e ușor flexibilă, iar la testele noaste, ce implică playback video HD cu luminozitatea la 50% și WiFi pornit am atins 12 ore și 15 minute de playback video continuu.

LG G Flex căști QuadBeatz

Bateria se încarcă în 2 ore și 7 minute, ceea ce e destul de OK. Veți prinde cam două zile de utilizare moderată cu acest smartphone, ceea ce mi se pare rezonabil. Per total bateria este bună și depășește cele 9 ore de playback video oferite de LG G2. în ce privește aspectul audio, aici nu avem la dispoziție radio FM, iar telefonul vine la pachet cu o perechi de căști QuadBeatz de calitate ridicată. Aceleași căști au fost incluse în pachetul lui LG G2.

LG G Flex oferă un volum ridicat, bas excelent și per total o experiență identică față de cea acustică de pe LG G2. și playerul audio este același și aduce un egalizator cu câteva opțiuni speciale de amplificare a basului, dar și posibilitatea de customizare din partea utilizatorului. Căștile sunt foarte bune și comode, deși ele sunt puțin alungite și pot intra prea adânc în ureche. Ca și LG G2, LG G Flex  suportă audio HiFi, adică fișiere 24 bit la 192 KHz, deci muzica de o calitate mult mai înaltă decât normal.

Displayul lui LG G Flex

Observați în video review că difuzorul poate fi totuși acoperit ușor când e plasat pe o suprafață plată, deși LG afirmă că formă sa curbată combate aceste fenomen. în privința ecranului, acest Plastic OLED produs de LG are un substrat din plastic flexibil, o diagonală de 6 inch și o rezoluție 720p. Display-ul oferă o matrice Full RGB, iar playerul video standard de pe device permite pinch to zoom, track zoom și include și opțiuni pentru viteza de playback sau Smart Screen.

LG G Flex oferă o imagine clară, 246 unități lux de luminozitate

LG G Flex oferă o imagine clară, 246 unități LUX de luminozitate, ceea ce e ușor dezamăgitor, mai ales că HTC One de exemplu oferă 500 de unități. Același ecran al lui G Flex are probleme serioase în bătaia soarelui, deci nu stă bine la contrast. Cu toate acestea vizionarea de filme pe ecranul curbat poate da dependență. Filmele arată foarte bine pe acest display, după modelul ecranelor IMAX. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, iar culorile sunt ușor suprasaturate.

Recenzie LG G Flex

în zona de setări găsim câteva opțiuni speciale pentru Display, de la modul de afișare a culorilor, la funcția Smart Screen, care detectează fata utilizatorului și tine ecranul pornit doar în acel caz. Apoi avem parte de funcția Smart Video, care pune clipul video pe pauză atunci când nu vă uitați spre ecran. Există și opțiuni pentru modul în care butoanele touch virtuale sunt afișate, atât la capitolul culoare, cât și ordine a butoanelor.

Camera lui LG G Flex

Concluzia este că ecranul este ușor dezamăgitor, deși când vine vorba de vizionarea filmelor el încântă. Probabil vă întrebați cum se comportă camera, aspect despre care scriem în următoarele rânduri. E vorba aici despre 90% din experiența lui LG G2, iar camera realizează fotografii la rezoluția de 4160 x 3120 pixeli. LG G Flex folosește o cameră de 13 megapixeli cu deschidere F/2.4, lungime focală de 3.97 mm, dar spre deosebire de LG G2 aici nu beneficiem de stabilizare optică a imaginii.

Pareri despre LG G Flex

Interfața este identică cu cea de pe G2 și la fel sunt și opțiunile oferite. Printre ele se număra Shot and Clear, care permite înlăturarea obiectelor nedorite din cadru, HDR, Panorama, Panorama 3D, captura în rafală (burst cu 20 de poze deodată), Beauty Shot pentru o fată fără riduri și defecte, dual cam pentru utilizarea camerei din spate și cea frontală simultan și Time Catch, care începe captura cu câteva secunde înainte să apăsați pe shutter.

în cele din urmă, LG G Flex oferă și captură Intelligent Auto, care adaptează modurile scena la situație, Sports pentru cadre în acțiune și Night pentru captura nocturnă. Setările includ comandă vocală, expunere, focalizare, mărimea pozei, ISO, balans de alb, efecte de culoare și alte câteva. Camera suportă zoom maxim 8X, iar fotografiile au un nivel bun de detaliu cam până la 2X.

Mostre foto LG G Flex

Analizând fotografiile descoperim culori suprasaturate, nivel bun al balansului de alb, imagine foarte clară, dar și o nuanță ciudată de albastru care apare pe unele fotografii. Pun asta pe seama copleșirii senzorului cu imagini cu zăpadă în luna ianuarie. Pus în fata cerului gri și a zăpezii omniprezente, senzorul nu a balansat corect culorile, având de-a face cu prea mult alb. Panorama arata OK, HDR își face treaba bine, poate chiar prea bine, iluminând exagerat cadrul.

Cum fotografiaza LG G Flex

Prim planurile arată și ele destul de bine și în galerie avem și câteva fotografii realizate cu blitz sub podul din parcul Alexandru Ioan Cuza din București. Acelea sunt mostre low light reușite, zic eu. Pe partea video avem parte de captură Full HD la 30 FPS, la 60 FPS sau captura video 4K. Rezultatul e un fișier MP4 cu bitrate de 30 Mbps și captura audio la 96 Kbps. La captura video avem parte de tracking zoom, care alege o zonă a cadrului și o urmărește pe aceea cu zoom crescut și audio zoom, care se axează pe o zonă în depărtate pentru a distinge doar acel sunet.

La filmare calitatea video este bună, nivelul de detalii este ridicat, culorile sunt suprasaturate, dar expunerea este bună. Captură 4K arata foarte bine, chiar și când am dat zoom. Trăgând linie, LG G Flex face poze bune și capturează video fără reproș, iar în afară de suprasaturare și nuanțele de albastru inexplicabile, nu avem prea multe de obiectat. Evident și lipsa stabilizării optice se simte aici...

Jocuri pe LG G Flex - experienta de gameing

în ce privește experiența de gaming, am jucat Riptide GP2 timp de 15 minute pe device și am atins o temperatură de doar 37.8 grade, ceea ce înseamnă că terminalul nu se încinge. Remarcăm și faptul că acest handset scârțâie atunci când este îndoit, chiar și foarte ușor. Web browserul e foarte rapid și în video review vedeți și ce fluidă e acțiunea pinch to zoom. Trecând la benchmark-uri, am comparat LG G Flex cu LG G2 și Galaxy Note 3, cu care împarte procesorul Snapdragon 800.

LG G Flex Review mobilissimo.ro

în Quadrant, LG G Flex atinge 20493 puncte, peste LG G2 cu 3000 de puncte, dar sub Note 3 cu doar 500 de puncte. în AnTuTu bătălia e strânsă, cu 35836 puncte pentru LG G Flex, 33987 pentru LG G2 și 35700 pentru Galaxy Note 3. în NenaMark 2 LG G Flex obține 59.9 FPS, sub cele 60.3 ale lui Note 3, dar peste cele 58.7 FPS ale lui G2. în Vellamo am obținut 2979 puncte, puțin peste LG G2 și cu 1000 de puncte peste Note 3. în cele din urmă în 3DMark am obținut doar 12.000 de puncte, sub cele 15.000 ale lui G2 sau uriașul 19.000 al lui Note 3.

Benchmark-uri LG G Flex

și scorul din BrowserMark 2.0 a fost bun: 2665, semn că browserul chiar este rapid. în concluzie acest model este aproape de rivalii săi cu Snapdragon 800, deși se cam simte lipsa unui ecran mai bun. Analizăm în video review și zona de notificări și setări, cu aceleași opțiuni ca și LG G2, de la Quick Memo și Q Slide (un fel de pop up play cu floating windows), la Quick Remote. în zona de setări descoperim și cele câteva variante de multitasking de pe acest handset.

Review LG G Flex

Avem gestul de swipe cu 3 degete care trimite o aplicație într-un sistem de taburi, ce pot fi apoi închise și posibilitatea de a împărți ecranul în 2 zone, că pe Galaxy Note. Trecând la lista de aplicații preinstalate și aici găsim pachetul de pe LG G2, cu LG Backup și Life Square la pachet, plus Memo și Notebook, acesta din urmă fiind un soi de mic rival pentru S Note. O aplicație în plus este Q Theater, care e pur și simplu o metodă mai arătoasă de a vizualiza conținuturi media.

Pret LG G Flex

Quick Remote are rolul de telecomandă TV și pentru alte electronice, iar aplicațiile preinstalate includ și Tasks, Box, Dictionary, File Manager și Polaris Office. LG pune la bătaie și Smartworld, propriul magazin de aplicații, Quick Translate pentru traduceri, iar ca OS avem Android 4.2.2. Pe final menționez că volumul la convorbiri și semnalul sunt excelente, iar curbarea carcasei ajuta interacțiunea cu microfonul, deci apelurile sunt aproape de perfecțiune.

și acum să vedem aspectele Pro și Contra ale achiziției acestui telefon.

Iată-le pe cele Pro:

 • mai comod decât alte terminale de 6 inch
 • audio aproape perfect
 • captură video de calitate (4K și 60 FPS)
 • performanță bună, jocurile rulează excelent
 • baterie bună (12 ore playback HD)
 • numeroase funcții ale camerei
 • experiență excelentă de vizionare a filmelor, datorită formei curbate a terminalului

și aspectele Contra:

 • auto vindecarea și flexarea telefonului sunt 2 caracteristici inutile după părerea mea
 • ecranul dezamăgește ușor (comportamentul la soare, rezoluția 720p)
 • fotografiile au o nuanță albastră
 • fără radio FM
 • carcasa scârțâie dacă e contorsionată ușor
 • aplicații bloatware
 • preț mare pentru un telefon HD

LG G Flex primește o notă de 7.8 pentru design, nota 8 pentru hardware și nota 8.8 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.2 din 10, iar acest device e mai degrabă un prototip și un experiment, decât un produs finalizat. El este doar începutul unei serii de telefoane curbate care vor deveni normal poate în câțiva ani. Le mulțumim celor de la eMAG.ro, care ne-au oferit telefonul în teste. LG G Flex costă 2899 lei la eMAG.ro. [FORUM]

Prețul actualizat îl puteți afla de aici.

LG G Flex Review
 

LG G Flex
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×