LG Q7 Review (Introducere, Design, Display)

1.598 ori
<b>LG Q7 Review</b>LG nu mai este compania experimentală de pe vremea lui LG G5 cel modular sau a lui LG G Flex, cel care se îndoaie. A fost nevoie să se maturizeze şi să axeze pe terminale mai pragmatice, unele care să aducă profit şi să fie cu picioarele pe pământ..

Introducere

LG nu mai este compania experimentală de pe vremea lui LG G5 cel modular sau a lui LG G Flex, cel care se îndoaie. A fost nevoie să se maturizeze şi să axeze pe terminale mai pragmatice, unele care să aducă profit şi să fie cu picioarele pe pământ, ancorate în realitate. Gama LG Q6 a fost bine primită anul trecut, fiind printre singurele care se putea lăuda la modul "hei, uită-te la mine, sunt un telefon ieftin cu aceeaşi zonă frontală că flagship-ul LG G6".

LG Q7 merge pe aceeaşi direcţie şi privit din faţă arată ca un LG G7 sau Pixel 2 XL să zicem. Costă 299 euro la Orange România sau 19 euro cu abonament Orange Me 20. La evoMAG.ro îl puteţi cumpăra cu 1029 de lei, iar dacă vă uitaţi pe Compari.ro îl găsiţi pe unele site-uri şi la 900 de lei sau sub acea sumă. Are faţadă premium, merge pe ruta camerei singulare şi vine cu dotări midrange, segmentate în zona mid-midrange spre low-midrange.

Q6 mi-a rămas în memorie prin designul fetei şi prin cameră, iar Q7 are toate şansele să fie un media phone, promiţând în special o acustică deosebită.

Design LG Q7

Aderent, familiar, butoane cam mici

LG Q6 a mers anul trecut pe o zonă frontală inspirată de LG G6, iar în continuarea acelei tradiţii vine LG Q7, arătând destul de mult ca un LG G7 sau chiar Pixel 2 XL. Are o aderență bună, iar spatele deşi pare fabricat din sticlă, e mai degrabă acoperit cu un panou din policarbonat sau sticlă acrilică.

E cam uşor de zgâriat sau pătat, aşa că vă recomand o husă. Mi s-a părut şi că terminalul are butoanele cam mici şi subţiri, deci nu chiar cele mai comode din lume. Rama metalică e solidă, iar certificarea IP68 e binevenită, împreună cu certificarea militară MIL-STD 810, care promite rezistență la unele scăpări, şoc de temperatură, ceaţă, sare şi vibraţii. Terminalul măsoară 8.4 mm în grosime şi cântăreşte 145 de grame, având aceeaşi diagonală de 5.5 inch a predecesorului.

Apropo acela era mai subţire la 8.1 mm, dar mai greu la 149 de grame. Utilizarea cu o singură mână a lui Q7 se face fără probleme şi chiar dacă handsetul a fost cu mine în UK şi a trecut prin multe bagaje şi zdruncinături nu pare să fi luat vreo daună vizibilă. Nu arată rău, dar păcat de spatele uşor de zgâriat şi butoanele mici.

Display LG Q7

Full HD+, cu accent pe Plus

LG Q6 a avut un ecran destul de bun şi asta nu e puţin lucru într-o perioadă când LG Display a fost super criticată pentru problemele cu Pixel 2 XL şi Huawei Mate 20 Pro. Ce e drept cu IPS LCD mergi la sigur, iar acest tip de panou este disponibil aici.

Ecranul lui LG Q7 vazut la microscop

LG Q7 are aceeaşi diagonală ca şi predecesorul său, 5.5 inch. Panoul IPS LCD are o rezoluţie Full HD+ (2160 x 1080 pixeli), aspect 18:9, densitate de 442 ppi şi tehnologie FullVision. Cei care se întreabă de screen to body ratio trebuie să afle că acesta este 77.3% aici. Cât despre experienţa de vizualizare, am fost surprins de culorile foarte vii aici, asta chiar şi venind după câteva terminale midrange cu ecrane de calitate.

Luminozitatea e ridicată, unghiurile de vizualizare sunt largi, contrastul e OK, iar colţurile curbate ajuta la imersivitate. La microscop am văzut un aranjament de pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 396 LUX, ceea ce e suficient pe la 1000 de lei sau sub. Depăşim Xiaomi Pocophone F1 şi Motorola One, dar stăm sub Sony Xperia L1 şi Samsung Galaxy A6 (2018) şi Huawei P9 Lite (2017).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 217.LG Q7396 (LUX)
 • 218.Bluboo S3395 (LUX)
 • 219.Allview E3 Sign391 (LUX)
 • 220.Allview P6 Qmax391 (LUX)
 • 221.iHunt S60 Discovery391 (LUX)
 • 222.Mstar S700390 (LUX)
 • 223.UMi Touch390 (LUX)
 • 224.UHANS Max 2390 (LUX)
 • 225.ASUS ZenFone Zoom ZX551ML388 (LUX)

Setările ecranului sunt foarte generoase, putând ocupa chiar o pagină A4 dacă le detaliezi pe toate. Avem opţiuni legate de homescreen, grila, de aplicaţii, nuanţa iconurilor, teme şi fundaluri. Avem şi opţiuni legate de fonturi, butoanele touch, scalarea aplicaţiilor şi mărimea afişajului. Există şi secţiunea Comfort View, cu filtru de lumină albastră şi chiar opţiune alb-negru.

Evident avem şi opţiuni legate de luminozitate. Totul solid, parcă peste aşteptări la culori.

 • 12
LG Q78,2510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×