LG V10 Review (Introducere, Design, Display)

1.342 ori
<b>LG V10 Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia phablet-ului LG V10, model cu ecran secundar şi două camere frontale. Terminalul costă în jur de 2.400 de lei şi aduce un ecran Quad HD de 5.7 inch, dar şi o carcasă ultra rezistentă la şocuri şi zgârieturi

Introducere

LG a avut la un moment dat un soi de rival pentru seria Galaxy Note de la Samsung, sub forma modelelor Vu, care apoi au dispărut brusc. De atunci ne întrebam când va sosi oare un phablet de mari dimensiuni de la LG capabil să suplimenteze oferta hardware a flagship-urilor sale. Un astfel de model se vrea a fi LG V10, la pachet cu noutăţi...duale.

E vorba despre două camere frontale şi două ecrane în zona frontală. Terminalul debuta în toamna trecută şi ni l-aţi cerut insistent la recenzie. Pe lângă inovaţie, el este şi foarte rezistent, putând supravieţui şocurilor chiar. Considerat şi un soi de frate mai mare al lui LG G4, LG V10 costă 2.273lei la evoMAG.ro, 2.253 lei la Quickmobile.ro şi 1.969 lei la Marketonline.ro.

Hai să vedem ce ne rezervă acest phablet masiv marcat de dualitate şi soliditate.

Design LG V10

Dura Guard şi Dura Skin fac o echipă durabilă

LG V10 mizează pe masivitate şi soliditate la capitolul design, nefiind genul de model pe care îl ţii în buzunarul din spate de la jeanşi. El arată dur şi solid şi vine cu un şasiu Dura Guard, fabricat din oţel inoxidabil 316L acoperit cu oxid de crom, care e capabil să vindece zgârieturile, în stil G Flex. Apoi avem şi protecţia Dura Skin, un strat din material elastic, ce aduce cu siliconul şi e de 2 ori mai rezistent la zgârieturi decât plasticul şi de 10 ori faţă de aluminiu.

V10 este un phablet de 5.7 inch, ca şi Nexus 6P, doar că este mai gros şi mai greu. Astfel, acolo unde Nexus 6P măsoară 7.3 mm în grosime şi cântăreşte 178 de grame, LG V10 vine cu o talie de 8.6 mm şi greutate de 192 grame. E un device masiv, dar cu aderenţă foarte bună şi evident puteţi uita de utilizarea cu o singură mână.

E totuşi comod în felul său şi are un spate cu textură cauciucată, cu un capac uşor de înlăturat. Acest telefon are parte şi de certificarea MIL STD 810G pentru rezistenţa la şocuri, deci îl puteţi scăpa pe jos, de la o înălţime nu foarte mare totuşi şi va supravieţui. Solid ca un tanc şi arată ca un tanc.

Display LG V10

Conceptul de "Edge" reinterpretat

LG V10 este unul dintre puţinele terminale dual display de pe piaţă, un model care pe lângă ecranul principal de 5.7 inch se prezintă la apel şi cu o "fâşie" LCD deasupra acestuia, fix lângă camerele duale. Rolul acelei zone este fix acelaşi cu cel al muchiei curbate de pe modelele Samsung Galaxy Edge.

Revenim totuşi la ecranul principal, un IPS LCD de 5.7 inch, cu rezoluţie Quad HD şi tehnologie Quantum Display. Ecranul secundar plasat deasupra să are diagonală de 2.1 inch, rezoluţia de 160 x 1040 pixeli şi are şi funcţie Always On. Nu primim player video pe acest model, aşa că recurgem la aplicaţia Gallery, care aduce şi funcţii precum QSlide, subtitrări sau screen raţio, dar oferă şi suport pinch to zoom în timpul playback-ului.

Distributia pixelilor pe ecranul ui LG V10 este de tip RGB Stripes

Experienţa de vizualizare pe ecranul principal a implicat o luminozitate rezonabilă, contrast OK, dar şi culori mai spălăcite decât ne aşteptam, astfel că roşul e mai degrabă roz aici. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii sunt de tip RGB Stripes. La testul cu luxmetrul am atins 363 unităţi LUX, ceea ce nu prea impresionează.

Luminozitatea maxima a ecranului lui LG V10 este de 363 unităţi LUX

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 549.LG V10363 (LUX)
  • 550.Xiaomi Redmi 4363 (LUX)
  • 551.OnePlus Nord N10 5G363 (LUX)
  • 552.HTC One M9362 (LUX)
  • 553.BlackBerry Passport362 (LUX)
  • 554.HTC Desire 816362 (LUX)
  • 555.realme C35362 (LUX)
  • 556.Nubia Red Magic 3S360 (LUX)
  • 557.Motorola Moto G14360 (LUX)

Suntem cu 2 LUX sub LG G5, dar şi sub LG G4, care atingea 432 LUX. Măcar depăşim LG G3 şi Huawei G8, dar apare o altă problemă şi anume light bleed-ul, ca la LG G5. Setările ecranului ne duc la secţiunea specială Second Screen, unde putem regla ce anume să afişeze ecranul cel mic când display-ul principal e pornit sau oprit.

Ecranele lui LG V10

Când ecranul e oprit, putem vedea o semnătură cu numele utilizatorului, oră şi dată, dar şi câteva shortcut-uri. Când ecranul de 5.7 inch e activat, oferta e mai bogată, iar fâşia LCD afişează control media pentru player audio, shortcut-uri pentru diferite aplicaţii şi contacte, aplicaţiile din zona Recents şi întâlniri din calendar.

Semnătura poate fi personalizată cu un text şi font dorit. Alte reglaje ale ecranului, de această dată principal au de-a face cu fonturile, luminozitatea, panoul Home/Easy Home şi butoanele touch. Din păcate nu avem vreun mecanism de reglare a culorilor. În vreme ce ecranul principal nu impresionează, cel secundar e la fel de util ca şi panourile Edge. Dacă acelea vi s-au părut gimmick, atunci la fel se va întâmpla şi aici, sau din potrivă!

  • 1234
LG V108,2410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×