Meizu Pro 6 Plus Review (Introducere, Design, Display)

2.404 ori
<b>Meizu Pro 6 Plus Review</b>Nu ne place să testăm telefoane prea târziu după lansarea lor, dar uneori anumite modele chiar nu ajung la timp la noi. Este şi cazul lui Meizu Pro 6 Plus, care a debutat la final de 2016 şi cumva a ajuns la noi abia acum, când preţul său a coborât la..

Introducere

Nu ne place să testăm telefoane prea târziu după lansarea lor, dar uneori anumite modele chiar nu ajung la timp la noi. Este şi cazul lui Meizu Pro 6 Plus, care a debutat la final de 2016 şi cumva a ajuns la noi abia acum, când preţul său a coborât la un prag la care devine delicios. Nu e vorba despre preţul la unii retaileri de la noi (eMAG.ro încă îl avea la 1.900 lei acum 2 săptămâni), ci de suma practicată de Lightinthebox.com. Retailerul vinde telefonul la suma de doar 199 dolari.

De ce atrage această sumă? Pentru că terminalul are în mare aceleaşi dotări cu Galaxy S7, acelaşi CPU, ecran şi cameră similară, la un preţ cu 50% mai mic, dacă nu şi mai bine de atât. Subţire, metalic, cu bliţ cu 10 LED-uri şi cu un OS atipic, acesta este un reprezentant al trecutului apropiat, când nu ne băteam capul cu Bokeh sau bretoane.

Să vedem dacă mai e loc pentru aşa ceva în ziua de azi.

Design Meizu Pro 6 Plus

Din alte vremuri, când metalul era bază

În ziua de azi telefoanele din sticlă şi metal sunt baza, cu accentul pe sticlă curbată şi mai nou pe câte vreun periscop care face toată jucăria fragilă (vezi Oppo Find X). Meizu Pro 6 Plus vine din vremuri mai simple, când era de ajuns să ai un corp unibody metalic şi atât.

Are decupajul de antene în stil iPhone 7 în spate şi este un telefon destul de comod, cu aderență bună şi butoane care chiar răspund la apăsare, nu sunt doar capacitive. Vine pe auriu, argintiu sau gri şi este puţin cam prea lat pentru a fi comod de folosit cu o singură mână când stai să mănânci pepene şi porumb vara la soare. Măsoară 7.3 mm în grosime şi cântăreşte 158 de grame, cifre la care flagship-urile din ziua de azi cu greu mai ajung.

Este un telefon comod, fabricat din materiale premium, aderent şi are şi personalitate extra datorită inelului bliţ cu 10 LED-uri din spate. La atingere e destul de similar cu un iPhone sau hai sa zicem un Galaxy J mai răsărit.

Display Meizu Pro 6 Plus

Ecran de top 10 şi are şi 3D Touch

Meizu nu s-a ferit niciodată să copieze de la Apple şi să împrumute de la Samsung. De la prima design, de la a două procesoare Exynos. Meizu Pro 6 Plus este reprezentativ pentru aceste trenduri şi vine cu un ecran de 5.7 inch Super AMOLED care ar putea la fel de bine să fie reciclat de la Galaxy Note 7.

Display-ul lui Meizu Pro 6 Plus vazut la microscop

Panoul oferă o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli şi un contrast de 10.000:1. Are şi tehnologie On Cell şi gama de culoare de 103% NTSC. Mai mult decât atât plusează cu un 3D Touch, care vă permite să apăsaţi cu diferite tării pe ecran pentru a declanşa diferite funcţii ale iconurilor aplicaţiilor. Cât despre experienţa de vizualizare, avem numai superlative: contrast excelent, luminozitate foarte ridicată, unghiuri largi de vizualizare şi culorile sunt ce trebuie. Până şi negrul este adânc.

Apropo playerul preinstalat oferă o funcţie Pop Up Play pentru un extra nivel de multitasking. Am pus ecranul la microscop şi am observat un aranjament de Pixeli Pentile Matrix. E vorba aici despre un ecran care a atins 609 LUX la testul nostru cu luxmetrul, fiind pe locul 10 all time. E peste Xperia XZ2 şi Galaxy S7 Edge, egal cu Xiaomi Mi 6 şi sub Huawei P20 Pro sau OnePlus 3.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 17.Meizu Pro 6 Plus609 (LUX)
 • 18.Apple iPhone 6 Plus605 (LUX)
 • 19.CAT S61603 (LUX)
 • 20.Xiaomi Mi Mix 3603 (LUX)
 • 21.OnePlus 6597 (LUX)
 • 22.Xiaomi Mi 9T591 (LUX)
 • 23.OnePlus 7 Pro590 (LUX)
 • 24.Motorola Moto Z3 Play587 (LUX)
 • 25.ASUS ROG Phone II584 (LUX)

Setările includ luminozitate, mărimea fontului şi un mod Eye Friendly, care taie din lumină albastră, pentru a nu va afecta somnul. Avem şi un slider cald/rece pentru temperatura culorii. Mai există şi un Always On Display care e util dacă vreţi să vedeţi notificări şi informaţii pe ecranul în standby fără să consumaţi extra energie. Ecran excelent!

 • 1234
Meizu Pro 6 Plus8,3810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×