Merită achiziționat Evolio Onyx? Aflăm răspunsul mai jos și descoperim cu ce device de top împarte o caracteristică similară

2.847 ori
<b>Merită achiziționat Evolio Onyx? Aflăm răspunsul mai jos și descoperim cu ce device de top împarte o caracteristică similară</b>Timp de mai bine de 2 săptăm&acirc;ni, pe masa de teste Mobilissimo.ro a poposit și Evolio Onyx, un telefon cu preț de sub 300 lei ce este adresat &icirc;n special celor cu buget restr&acirc;ns, sau copiilor aflați &icirc;n gimnaziu. &Icirc;n...

Timp de mai bine de 2 săptămâni, pe masa de teste Mobilissimo.ro a poposit și Evolio Onyx, un telefon cu preț de sub 300 lei ce este adresat în special celor cu buget restrâns, sau copiilor aflați în gimnaziu. În rândurile de mai jos veți afla dacă merită să achiziționăm un astfel de smartphone, și desigur vedea ce poate face.

La fel ca mai toate telefoanele Evolio, și acesta sosește în pachet cu o folie de protecție, element ce ne este foarte util în cazul în care punem accent pe protecția device-ului. Tot în cutia sa regăsim un încărcător standard de 0.5A, un cablu microUSB v2.0, certificat de garanție pe 2 ani și un mic manual de utilizare din care putem afla diferite informații despre telefon.

Din punct de vedere hardware, Onyx sosește cu display OLED de 4 inch cu rezoluție 640 x 360 pixeli, un procesor dual-core Mediatek MT6572 de 1.3 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spațiu intern de stocare, un slot microSD de până la 32 GB, A-GPS, Bluetooth, Radio FM și conectivitate WiFi.

Avem la dispoziție două sloturi SIM (mini-SIM + micro-SIM), suport 3G, o cameră foto principală de 5 megapixeli cu bliț LED și un senzor frontal VGA. Telefonul beneficiază de o baterie Li-polymer de 1.200 mAh și de un port microUSB v2.0, respectiv unul jack de 3.5 mm.

Display

Primul punct pe care îl abordăm în cazul lui Evolio Onyx, este display-ul său care în ciuda rezoluției scăzute, ne-a impresionat. Acest panou OLED de 4 inch este extrem de luminos pentru un low-end, rezultatele sale fiind chiar inedite. Mai precis, în cadrul testelor noastre, panoul de 4 inch a oferit o valoare de 564 LUX, nivel pe care l-au atins anul trecut modele ca iPhone 6 Plus și Galaxy S5, campionii testelor de luminozitate realizate de noi.

Pixelii ecranului de pe acest device sunt de tip RGB Stripes și au o formă lunguiață pe care nu am mai întâlnit-o până acum la vreun device. De asemenea, culorile afișate de Evolio Onyx sunt foarte aprinse în stilul caracteristic a panourilor AMOLED.

Hardware

Deși nu a prea performat în testele benchmark, Evolio Onyx ne-a oferit o experiență de gameplay acceptabilă în cadrul Riptide GP2. De asemenea, trebuie menționat că telefonul nu s-a supraîncălzit, temperatura maximă atinsă fiind de 37.2 grade Celsius. Așa cum am menționat anterior, telefonul aduce un procesor dual-core de 1.3 GHz și 512 MB RAM.

Cu toate că chip-ul de memorie RAM este de doar 512 MB, telefonul nu suferă de lag, acesta rulând fluent majoritatea aplicațiile care îi sunt adresate. Acest lucru se datorează în mare parte și rezoluției scăzute a display-ului de 640 x 360 pixeli.

În cadrul AnTuTu am obținut 11.703 puncte, un scor destul de apropiat de cel al lui Microsoft Lumia 640 XL LTE, telefon pe care îl testăm în aceste momente. Iată alte câteva rezultate din benchmark-uri:

3D Mark Ice Storm

1502

3D Mark Ice Storm Extreme

793

GeekBench 3

single-core 325 / multi-core 586

Basemark X

1643

Benchmark Pi

446

NenaMark 2.2

48,9 FPS

Quadrant

4307

Sunspider

1988,1 ms

Vellamo

1229

Linkpack

104,92

GFX Bench 3.0

485,7

Baterie

Fiind o unitate de doar 1.200 mAh, bateria lui Evolio Onyx nu este unul dintre punctele sale forte. La testele noastre, am atins 3 ore și 23 minute de utilizare continuă, respectiv 3 ore și 57 minute de playback video. Încărcarea bateriei durează aproximativ 2 ore și 57 minute, durată relativ acceptabilă.

Cameră foto

În ciuda prețului scăzut de 249 lei, Evolio Onyx ne aduce la pachet un senzor foto principal de 5 megapixeli dotat cu bliț LED, element ce poate fi utilizat și pe post de lanternă prin intermediul unei aplicații 3rd party. Meniul camerei foto este unul destul de bogat ce ne permite să realizăm fotografii în diverse moduri. Iată câteva setări disponibile:

 • Dimensiune fotografie - 5 mpx / 3 mpx / 2 mpx / 1.3 mpx / 1 mpx/ 0.3 mpx

 • HDR

 • Detectare față / detectare zâmbet

 • ISO 100 - 200 - 400

 • Fotografiere continuuă - 40 cadre / 99 cadre

 • Geo-tagging

 • Expunere

 • Efecte culoare - sepia / negativ / sepia albă / mono

 • Mod scenă - automat / noapte

 • Balans alb

 • Saturație / strălucire / contrast

 • Anti-tremur - automat / dezactivat / 50 Hz / 60 Hz

Din câte puteți vedea, camera lui Onyx ne oferă o mulțime de setări la pachet. De asemenea, avem și posibilitatea de captură în mod panoramă. Cu toate că focalizarea ne poate pune probleme uneori, imaginile realizate sunt destul de bune pentru încărcarea acestora pe diverse rețele de socializare.

Volum

Difuzorul plasat pe partea din spate a lui Evolio Onyx s-a numărat și el printre funcțiile apreciate de noi. În cadrul testelor realizate am obținut 82.7 dBA atunci când telefonul era plasat cu display-ul în jos, respectiv 78.2 dBA când difuzorul era acoperit de către suprafața pe care era plasat. Sunetul este destul de puternic, fiind totodată și clar.

Conectivitate + aplicații preinstalate

Evolio Onyx ne pune la dispoziție conectivitate 3G, WiFi 802.11 b/g/n, A-GPS, Bluetooth 4.0, un jack audio 3.5 mm, un port microUSB v2.0 și suport dual-SIM. Din punct de vedere software, s-a optat pentru Android 4.4 KitKat fără mari modificări la capitolul interfață. Printre aplicațiile preinstalate pe device se numără:

 • Autovit - anunțuri auto

 • Presa online - feed știri

 • Știri și meteo

 • Seenow

Design

Atunci când vine vorba de design, nu putem să nu facem asemănarea dintre Evolio Onyx și iPhone 2G/3G, detaliu întâlnit mai ales atunci când privim telefonul din față. Acest device aduce o carcasă cu ramă metalică ce oferă o rezistență sporită, dar și un capac spate din plastic dur ce nu se va sparge cu ușurință. Evolio Onyx cântărește 130 grame, și măsoară 120 mm în lungime, 59.5 mm în lățime și 9.5 mm în grosime.

Concluzie

Din câte ați putut afla pe parcursul acestui material, Evolio Onyx nu este deloc un smartphone rău, mai ales atunci când luăm în calcul prețul său de doar 249 lei în acest moment pe eMAG.ro. Desigur, întâlnim și unele puncte slabe, ca bateria de 1.200 mAh, unitate ce putea fi un pic mai mare.

Totuși, Evolio Onyx se descurcă de minune pentru funcțiile de zi cu zi, ca și navigarea pe web, rularea de jocuri din Google Play, sau fotografiere ocazională. De asemenea, display-ul răspunde foarte bine la comenzi în comparație cu alte modele de pe piață aflate sub pragul de 500 lei. Noi spunem că suma de 249 lei cerută de Evolio pentru acest device este mai mult decât potrivită.

Voi ce părere aveți despre Evolio Onyx?

Evolio Onyx
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×