Motorola Edge Review detaliat în limba română (Telefon 5G cu cel mai curbat ecran din 2020) (Introducere, Design, Display)

7.794 ori
<b>Motorola Edge Review detaliat în limba română (Telefon 5G cu cel mai curbat ecran din 2020)</b>Motorola, compania care a inventat telefonul mobil s-a ţinut de experimente bazate pe nostalgie pe final de 2019. Evident mă refer la Moto RAZR 2019. Dacă i-a ieşit sau nu rămâne de văzut... dar cert e că au fost sperietoare pentru rivali, care au scos

Introducere

Motorola, compania care a inventat telefonul mobil s-a ţinut de experimente bazate pe nostalgie pe final de 2019. Evident mă refer la Moto RAZR 2019. Dacă i-a ieşit sau nu rămâne de văzut... dar cert e că au fost sperietoare pentru rivali, care au scos imediat un Galaxy Z Flip. Apoi în 2020 am văzut ceva ce Motorola nu ne-a mai propus din 2016: un flagship veritabil, Motorola Edge+, care aducea şi inovaţie reală. Venea însoțit de un Motorola Edge, care îi păstra ecranul foarte curbat şi formatul de design. Ei bine acel telefon a sosit la Mobilissimo.ro şi am petrecut câteva săptămâni cu el.

Costă 2.999 lei la Altex şi este un smartphone cu muuuuult ecran, curbat după modelul "cascadă" popularizat de Vivo Nex 3 şi Huawei Mate 30 Pro. Are un procesor Snapdragon 765G care îl pune imediat la bătaie cu Oppo Reno 3 Pro 5G, doar ca la câteva sute de lei mai ieftin. Vine cu o cameră quad, are şi 5G şi încărcare rapidă la nivel de iPhone 11 Pro. De această dată Moto plusează ca noutăţi şi pe partea de software, aducând câteva funcţii în plus peste Android 10 cel curat.

Hai să vedem dacă Moto Edge are destul "Edge" (avantaj) faţă de rivali!

Design Motorola Edge

Bine construit, solid, atractiv

Încep cu un mea culpa: aţi avut dreptate la comentariile de la unboxing, se pare că avem plastic în spate şi nu sticlă pe Motorola Edge. Telefonul are un panou din sticlă curbată în faţă, apoi o ramă metalică şi apoi spatele din plastic, care e aşa bine construit că ai crede că e din sticlă.

Video-review Motorola Edge, secțiunea Design

Faptul că acest telefon e foarte îngust la 71.4 mm înseamnă că poţi să îţi înfăşori degetele în jurul său, ceea ce îl face mai comod şi uşor de ţinut în mână. E totuşi gros la 9.6 mm şi greu la 203 grame, doar că greutatea e bine distribuită şi nu o vei resimţi. Nu avem certificare IP68 sau 67, dar avem rezistență la stropiri. Unghiul de curbura din zona frontală este foarte mare, avem o "pantă" abruptă pe laturi, care creează un efect vizual plăcut.

Practic dacă ţi-a plăcut Huawei Mate 30 Pro îţi place şi acest model, cu diferenţa că nu sacrifica butoanele fizice totuşi. E drept că apare un efect de estompare gri cu umbre pe acele margini curbate pentru afişaj, deci nu e totul perfect, ci se fac sacrificii pentru frumuseţe. Ecranul are muchii înguste, iar camera selfie e decupată în stânga sus. Spatele atrage ceva amprente, dar avem o husă la pachet pentru a ne apăra de grăsimea de la KFC sau zgârieturi. Din păcate decupajul mare al husei pentru marginile curbate face telefonul mai incomod.

Puncte bonus şi pentru că nu iese prea mult în relief camera din spate.

Display Motorola Edge

Un panou OLED de calitate, demn de flagship-uri

Motorola Edge păstrează acelaşi ecran ca Motorola Edge+, unul dintre punctele de atracţie ale flagship-ului. Vorbim despre un OLED de 6.7 inch cu muchiile foarte curbate. Este abordarea "cascadă", văzută şi la Vivo Nex 3 şi Huawei Mate 30 Pro. Avem de-a face cu un ecran îngust şi lung, cu protecţie Gorilla Glass 5 şi camera decupată discret în stânga sus într-un orificiu.

Video-review Motorola Edge, secțiunea Display

Rezoluţia este 2340 x 1080 pixeli şi avem şi refresh rate de 90 Hz, dar şi suport HDR10. O veste bună e că putem alege între refresh rate de 60 Hz, 90 Hz sau să îl dăm pe Auto. Ca la orice ecran cu muchii foarte curbate, acele curburi pot părea gri/albăstriii din anumite unghiuri. Experienţa este imersivă, pentru că nu avem muchii groase. Poţi ieşi totuşi din imersiune la unele jocuri, când îţi fug ochii de la centrul ecranului unde e acţiunea spre cele două curburi.

Panoul în sine este luminos, are contrast bunicel la soare şi unghiuri largi de vizualizare. Paleta de culori e largă, negrul e adânc şi experienţă e satisfăcătoare la video şi jocuri. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 496 LUX. Depăşeşte modelele din seria Galaxy S20, dar e sub Oppo Reno 3 Pro 5G, care se bate cu dotări similare. E şi sub OnePlus 7 Pro şi Mate 30 Pro ca luminozitate sau iPhone 11.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 2.ASUS ROG Phone 8 Pro1365 (LUX)
  • +
  • 246.Motorola Edge496 (LUX)
  • 247.HTC 10495 (LUX)
  • 248.ASUS ZenFone Max Pro (M2)495 (LUX)
  • 249.POCO F4 GT495 (LUX)
  • 250.Google Pixel 2 XL494 (LUX)
  • 251.ASUS Zenfone 9494 (LUX)
  • 252.Lenovo Moto G4491 (LUX)
  • 253.Motorola Moto Z491 (LUX)
  • 254.ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)491 (LUX)

Din setări poţi umbla la colorit, setat pe Natural, Boosted sau Saturated.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Motorola Edge8,8210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×