Motorola Moto E4 Review (Introducere, Design, Display)

1.736 ori
<b>Motorola Moto E4 Review</b>Nu testăm prea des telefoane entry level, ceea ce e păcat, pentru că majoritatea oamenilor de pe Terra probabil că posedă telefoane de genul, mai degrabă decât flagship-uri. Azi ne oprim fix asupra unui astfel de device, Motorola Moto E4.

Introducere

Nu testăm prea des telefoane entry level, ceea ce e păcat, pentru că majoritatea oamenilor de pe Terra probabil că posedă telefoane de genul, mai degrabă decât flagship-uri. Azi ne oprim fix asupra unui astfel de device, Motorola Moto E4. Costă în jur de 550 de lei, poate chiar mai puţin.

Terminalul are un ecran de 5 inch HD şi în ciuda preţului şi segmentului aduce un corp metalic. În spate avem un capac detaşabil care acoperă o baterie detaşabilă, iarăşi ceva ce nu vezi în fiecare zi în 2017. Bateria nu e rea, iar prezenţa scannerului de amprente primeşte un like, ca şi blitzul LED pentru camera frontală. Dacă acest combo e o soluţie de compromis pentru un buget redus sau o opţiune solidă de "al doilea telefon" sau "al treilea telefon" aflaţi mai jos

Design Motorola Moto E4

Bine construit, dar atenţie la slot-uri!

Motorola Moto E4 are un corp metalic atipic pentru zona de preţ în care activează. Construcţia sa nu e deloc rea, ba chiar solidă și plăcută, doar că avem un capac spate cam greu de scos. Apropo de lucruri greu de scos, atenţie la SIM, care poate rămâne blocat în slot-ul său şi am fost chiar nevoit să folosesc o pensetă pentru a îl scoate.

Fiind un telefon low midrange, era de aşteptat să primim un ecran cu muchii groase aici, deci nu obiectăm la acest capitol. Felul în care arată camera şi scannerul de amprente e tipic Motorola, fie că te uiţi la un Moto G5, la acest model sau la Moto Z2 Play (format oval la scanner, rotund la camera). Handsetul măsoară 9.3 mm în grosime şi cântăreşte 151 de grame, măricel pentru un device cu ecran de 5 inch.

Designul e mai degrabă generic, dar confortul e asigurat în 3 privinţe: aderenţa bună, utilizare comodă cu o singură mână şi butoane care răspund OK la apăsare. Nu o să câştige premii pentru look, dar pentru comoditate merită luat în calcul.

Display Motorola Moto E4

HD, 16:9, în linie cu aşteptările

Motorola Moto E4 nu are pretenţii de 18:9, ecrane curbate sau OLED-uri, ci oferă "fereastra" clasică spre experienta digitală. E vorba despre un panou de 5 inch IPS LCD cu aspect 16:9 şi un mare plus e protecţia Gorilla Glass, dar nu mă întrebaţi care, pentru că nu ştiu care generaţie e disponibilă aici. Oferă rezoluţie 720p.

Display-ul lui Motorola Moto E4 vazut la microscop

Atunci când am pornit playback-ul video imaginea mi s-a părut puţin spălăcită, luminozitatea modestă, iar contrastul şi culorile mai degrabă rezonabile pentru segmentul low midrange. Am realizat şi teste ale acestui ecran, astfel ca la microscop am observat pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 330 LUX. Acest rezultat de obicei nu impresionează la un telefon high end sau midrange, dar la pretenţii mici merge, când dai câteva sute de lei pe telefon.

Moto E4 e pe locul 180 în ierarhia Mobilissimo.ro, imediat sub Huawei Honor 7 şi LG V19, dar peste HTC U Ultra cumva şi Lumia 1520. Setările pentru ecran sunt tipice şi standard: mod de culoare, reglaj de luminozitate, mărime a textului. Ecran modest, dar care îşi face OK treaba.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 276.Motorola Moto E4330 (LUX)
 • 277.HTC U Ultra325 (LUX)
 • 278.ASUS Zenfone 2 ZE551ML323 (LUX)
 • 279.Allview X2 Xtreme320 (LUX)
 • 280.Allview X2 Twin316 (LUX)
 • 281.Microsoft Lumia 640 XL LTE315 (LUX)
 • 282.Nokia Lumia 1520315 (LUX)
 • 283.Allview P9 Energy315 (LUX)
 • 284.Allview V1 Viper S 4G313 (LUX)
 • 1234
Motorola Moto E47,9510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×