Motorola Moto G5S Plus Review (Introducere, Design, Display)

2.183 ori
<b>Motorola Moto G5S Plus Review</b>În sfârşit un telefon Motorola cu camera duala! Nu că ar fi prea multe, dar măcar am spart gheaţa! E vorba despre Motorola Moto G5S Plus, terminal cu ecran de 5.5 inch şi care vine cu dotări atât de bune, încât se ia la trântă şi cu Moto Z Play.

Introducere

În sfârşit un telefon Motorola cu cameră duală! Nu că ar fi prea multe, dar măcar am spart gheaţa! E vorba despre Motorola Moto G5S Plus, terminal cu ecran de 5.5 inch şi care vine cu dotări atât de bune, încât se ia la trântă şi cu Moto Z Play. La urma urmei, împart acelaşi procesor, Snapdragon 625.

Avem şi o baterie bunicică la bord, un corp metalic arătos şi designul trademark Motorola, adică "faţă de roboţel" din spate şi scannerul de amprente de sub ecran, din faţă. Lansat în august 2017, terminalul vine cu Android 7.1, e rezistent la stropire şi are o cameră cu suport pentru captura 4K. Costa în jur de 1300, 1400 de lei şi poate fi considerat un rival ceva mai scump pentru Xiaomi Mi 5X sau Mi A1.

Să vedem cum stă camera sa duală totuşi.

Design Motorola Moto G5S Plus

Construcţie metalică solidă, look tipic Moto

Pentru că în 2017 am testat vreo 10 telefoane Motorola, ne-am învăţat deja cu designul lor. Fie că vorbim despre modele Moto G, Moto M sau Moto E, e uşor să le recunoaştem imediat: uşor rotunjite pe margini, camera circulară, buton Home oval. Reţeta clasică se respectă şi la Moto G5S Plus, care nu iese deloc din tiparul standard.

E un telefon "gri" şi standard, fără riscuri. Dacă la Moto G4 aveam camera în formă de pilulă alungită, acum se adopta o "faţă de robot", cu doi ochi aici reprezentaţi de cele două camere. Corpul este unul metalic unibody şi construcţia este solidă. Nu e loc de scârţăire sau fragilitate aici, iar aderenţa este bună. Telefonul măsoară 8 mm în grosime şi cântăreşte 168 de grame, ceea ce e OK la o diagonală de 5.5 inch.

E cam lat şi lung acest smartphone, deci utilizarea cu o singură mână nu e chiar lejeră. Butoanele răspund bine la apăsare, iar ca o menţiune importantă, Moto G5S Plus creşte diagonală cu 0.3 inch faţă de Moto G5 Plus. În acelaşi timp devine şi mai greu cu 13 grame şi mai gros puţin. Pare rezistent la uzura şi este solid, dar generic. 

Display Motorola Moto G5S Plus

Mai bun decât unele flagship-uri

Motorola Moto G5S Plus optează pentru un ecran Full HD de 5.5 inch, cu panou IPS LCD. E cu 0.3 inch mai mare decât Moto G5 Plus şi din ce am înţeles vine cu protecţie Gorilla Glass 3.

Display-ul lui Motorola Moto G5S Plus vazut la microscop

Panoul are un contrast rezonabil, este destul de luminos şi aduce unghiuri largi de vizualizare. Culorile sunt destul de vii, chiar dacă nu la fel de vii ca la un OLED totuşi. Negrul nu e deloc adânc, iar când am pus ecranul la microscop am găsit clasicul aranjament de pixeli RGB Stripes. Am făcut şi testul cu luxmetrul, atingând 427 LUX, ceea ce e acceptabil pentru segmentul midrange, depăşind Bluboo S8 şi Huawei Honor 8, dar chiar şi flagship-ul LG G6.

Rămânem sub un Samsung Galaxy A5 (2017) şi un Sony Xperia XA. Setările pentru display sunt mai degrabă stock şi generice, precum luminozitate, dar şi mod de culoare (Standard sau Vibrant). Avem şi mărimea fontului şi a afişajului din meniuri. Un ecran OK, cu luminozitate bună.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 159.Motorola Moto G5S Plus427 (LUX)
 • 160.Xiaomi Redmi 5 Plus426 (LUX)
 • 161.Samsung Galaxy S10+426 (LUX)
 • 162.Sony Xperia E4g424 (LUX)
 • 163.Allview C6 Quad 4G423 (LUX)
 • 164.Huawei Mate 8423 (LUX)
 • 165.Huawei P8 Max423 (LUX)
 • 166.Bluboo S8423 (LUX)
 • 167.Motorola Moto X4423 (LUX)
 • 1234
Motorola Moto G5S Plus8,7710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×