Motorola Moto G6 Plus Review (Introducere, Design, Display)

4.145 ori
<b>Motorola Moto G6 Plus Review</b>După un an 2017 în care cred că Motorola a bătut recordul pentru brandul de la care am testat cele mai multe telefoane, iată-ne în 2018 gata de o nouă sarjă de device-uri. Balul începea la final de mai, când puneam mâna pe cele 3 modele din seria Moto G6.

Introducere

După un an 2017 în care cred că Motorola a bătut recordul pentru brandul de la care am testat cele mai multe telefoane, iată-ne în 2018 gata de o nouă sarjă de device-uri. Balul începea la final de mai, când puneam mâna pe cele 3 modele din seria Moto G6. Cel mai dotat dintre ele, Moto G6 Plus a ajuns imediat în teste şi acum a venit momentul recenziei.

Terminalul costa la debut în jur de 1.599 sau 1.499 lei, iar acum l-am găsit la un moment dat şi la 1.299 lei la cel.ro de exemplu. Avem de-a face cu un telefon din sticlă şi metal, cu dotări midrange, cameră duală şi Android Oreo curat la bord. Da senzaţia de Moto X4 mai light, deşi împarte acelaşi CPU cu X4 şi chiar îl bate în unele benchmark-uri.

E la ani lumină distanţă de Moto G4 că look şi vine pe o nuanţă care combina negrul şi albastrul în mod plăcut. Dacă avem un câştigător pe zona midrange sau doar un pretendent aici aflaţi mai jos.

Design Motorola Moto G6 Plus

Ca Moto X4, dar în varianta "Darth Vader"

Motorola Moto G6 Plus aduce influenţele seriei Moto X în gama Moto G, asta e clar. Adopta un corp din sticlă şi metal, care e la ani lumină faţa de ce oferea Moto G4 acum doar 2 ani. Are o nuanţă negru-albastră, fără luciul orbitor al unui HTC U11 sau U12, ci prinzând lumina într-un mod discret. Camera are un model circular de a prinde lumina in stil ZenFone.

Are o ramă metalică solidă, sticlă în spate, sticlă în faţă şi spatele are o reflexie de oglindă puţin. Aderenţa este OK, telefonul nu este alunecos şi culmea nici nu atrage amprente şi grăsime prea mult în spate. Butoanele sunt comode, dar formatul este puţin prea lat pentru utilizare comodă cu o singură mână. Acesta este poate unul dintre cele mai arătoase telefoane Motorola, dar cu siguranţă cel mai arătos Moto G din istoria seriei.

Măsoară 8 mm în talie şi cântăreşte 167 de grame, având aceeaşi talie ca Moto X4 apropo şi fiind cu 4 grame mai greu, deşi e drept că Moto X4 are şi ecran mai mic, de 5.2 inch. Un avantaj e că Moto G6 Plus e cu aproape 20 de grame mai uşor decât Nokia 7 Plus. E foarte comod şi de utilizat în landscape, având "bărbie" şi "frunte" suficient cât să ţii degetele pe ele fără să apeşi aiurea.

Mă întreb spre ce mergem la Moto G7...

Display Motorola Moto G6 Plus

La soare te puteai uita... dar la el ba

Moto G6 Plus are un ecran de 5.9 inch IPS LCD cu aspectul la modă 18:9 şi rezoluţie de 2160 x 1080 pixeli. Are protecţie Gorilla Glass 3, iar muchiile nu sunt prea înguste. Atunci când am vizionat clipuri în Google Photos au rămas nişte muchii negre pe ecran lateral, deci e cazul să umblăm în setări de tip „full screen view” sau să folosim un player cu opţiuni de "Stretch" ca MX Player sau VLC.

Trecând totuşi la experienţa de vizionare în sine, am avut parte de culori vii, luminozitate excelentă (niciodată nu am stat la 100% Brightness pentru că era prea mult) şi un contrast foarte bun şi afară, la soare. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii au aranjament RGB Stripes. La testul cu luxmetrul numai veşti bune: 573 de LUX atinşi, dar este o diferenţă maricica între zona de sus şi de jos a ecranului (in jur de 50 de LUX diferenţă).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 30.Motorola Moto G6 Plus573 (LUX)
 • 31.Apple iPhone 6570 (LUX)
 • 32.Evolio Onyx564 (LUX)
 • 33.Google Pixel XL558 (LUX)
 • 34.Apple iPhone 8558 (LUX)
 • 35.Sony Xperia XZ1553 (LUX)
 • 36.Xiaomi Mi 5550 (LUX)
 • 37.ASUS ZenFone 3 (ZE520KL)547 (LUX)
 • 38.Samsung Galaxy S6 Edge+546 (LUX)

Cu această valoare excelentă depăşim Samsung Galaxy S8, dar şi iPhone 8, rămânând totuşi sub Xiaomi Mi 6 şi Meizu Pro 6 Plus. Din Setări putem umbla la luminozitate, inclusiv cea adaptivă şi avem şi un Color Mode, cu reglaje de nuanţa Warm/Cool/Neutral, la care ne "jucăm" cu un slider. Putem să alegem şi modurile Standard sau Vibrant tot aici, după gusturi, apoi avem şi opţiuni de mărime a fontului şi a itemurilor de pe ecran.

Un ecran solid, cu siguranţă cel mai luminos din ultima vreme.

 • 1234
Motorola Moto G6 Plus8,5210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×