Nokia 5 Review (Introducere, Design, Display)

2.749 ori
<b>Nokia 5 Review</b>După Nokia 6, Nokia 8 şi Nokia 3, e acum rândul lui Nokia 5 să ajungă pe masa de teste Mobilissimo.ro. Vine ca o surpriză, pentru că e un telefon prea arătos parcă pentru 749 lei, preţul la care îl vând retailerii de la noi. Pare un "pui de iPad" din..

Introducere

După Nokia 6, Nokia 8 şi Nokia 3, e acum rândul lui Nokia 5 să ajungă pe masa de teste Mobilissimo.ro. Vine ca o surpriză, pentru că e un telefon prea arătos parcă pentru 748 lei, preţul la care îl vând retailerii de la noi. Pare un "pui de iPad" din primele generaţii şi asta e un compliment pentru aşa un handset low midrange.

A fost anunţat la MWC 2017, a ajuns în magazine vara trecută şi se prezintă cu corp metalic, camere rezonabile şi un pachet hardware modest, dar acceptabil. A sosit cu Android Nougat, dar a primit Oreo mult mai rapid decât Galaxy S8 spre exemplu. Îl văd că un rival pentru Motorola Moto G5S, poate şi un Huawei P9 Lite de prima generaţie. Hai să vedem dacă e pe măsură concurenţei.

Design Nokia 5

Poate cel mai sexy produs HMD Global

Dintre Nokia 3, Nokia 3310 2017, Nokia 6 şi Nokia 8, toate telefoanele testate de noi până acum, Nokia 8 a fost de departe cel mai arătos. Venind din urmă să îi fure coroana este un telefon care costă de 3 ori mai puţin, Nokia 5.

Este fabricat dintr-un singur bloc de aluminiu şi îmi aminteşte de primele generaţii de iPad, acelea cu margini în pantă. Se si simte la fel la atingere. Are construcţie premium, e foarte solid şi are aderenţă crescută. Măsoară 8 mm în grosime şi cântăreşte multişor, 160 de grame, pentru diagonala de 5.2 inch. Are panou 2.5D în zona frontală, arătos şi elegant la rândul său.

Acesta este un telefon destul de înalt pentru a fi comod la utilizarea cu o singură mână. Butoanele au feedback bun şi poate doar cel Home să fie puţin prea îngust pentru confort, mai ales la înregistrarea amprentei. Disponibil pe albastru, negru, argintiu şi "cupru", acesta este probabil telefonul pe care îl voi ţine minte drept asociat cu Nokia pentru anul 2017. Nu prea îi găsesc defecte la design.

Display Nokia 5

Nu veţi fi dezamăgiţi de acest ecran

Dacă e vreun brand care să ne fi surprins la luminozitate în ultimul an, acela ar cam fi Sony cu ale sale Xperia-uri. Nokia nu prea a doborât recorduri, dar nici chiar rău nu a stat. Nokia 5 urcă puţin cota, după cum aflaţi mai jos.

Display-ul lui Nokia 5 vazut la microscop

Vine cu un panou 2.5D IPS LCD de 5.2 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Are protecţie Gorilla Glass, vine cu panou laminat şi polarizat, cu promisiune a 500 de unităţi nits de luminozitate. Aş zice că muchiile sale sunt destul de înguste pentru pretenţiile din ziua de azi, dar clar nu e vreun Xperia XA1 totuşi.

Atunci când am pornit playback-ul video am avut parte de luminozitate ridicată, dar culorile au fost cam reci. Contrastul e OK, chiar şi la soare, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Pixelii au aranjament RGB Stripes, aşa cum a arătat testul nostru cu microscopul. La testul cu luxmetrul am ajuns la 486 LUX, un rezultat excelent, peste pragul de thumbs up de 400 LUX.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 80.Nokia 5486 (LUX)
 • 81.Allview X3 Soul Pro485 (LUX)
 • 82.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)485 (LUX)
 • 83.Xiaomi Mi A3484 (LUX)
 • 84.Samsung Galaxy A40483 (LUX)
 • 85.Huawei Honor 5X482 (LUX)
 • 86.LG G7 ThinQ482 (LUX)
 • 87.Samsung Galaxy A50482 (LUX)
 • 88.Xiaomi Redmi Note 3 Pro481 (LUX)

Depăşeşte Motorola Moto Z Play şi LG G6, dar e sub Allview X4 Soul Infinity N şi ASUS ZenFone 3. Setările pentru display includ Night Light, care elimină lumină albastră, mod de utilizare în bătaia soarelui (Sunlight Mode) şi mărimea fontului. Un ecran excelent.

 • 1234
Nokia 58,9710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×